jasio211 02.08.07, 10:47 Czy przed wyjazdem do Izraela ubezpieczliście sie , gdzie i na jakich warunkach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tut_ets1 Re: Ubezpieczenie 02.08.07, 14:13 ubezpieczenie, jak kazde inne na wyjazdy za granice. Odpowiedz Link
bellala5 Re: Ubezpieczenie 02.08.07, 14:32 Ja mam na przykład doskonale ubezpieczenie na zagranicę na swojej karcie VISA Gold. Sprawdź, może też takie masz? Jest naprawdę wysokie i nie muszę wykupować dodatkowego. Odpowiedz Link
jasio211 Re: Ubezpieczenie 02.08.07, 15:41 Ja sprawdzałem u swojego doradcy mam taką karte jak Ty ale Visa CitiGold i mam ubezpieczenie na lot bagaz w trakcie lotu a nie zdrowotne Widocznie kazdy bank ma inny pakiet jak mi powiedziano Co do wyboru firmy ubezpieczeniowej ta sa duze różnice miedzy nimi i aby bylo tak jak pisze "tsu" to by było za prosto Problem tez polega, ze łatwiej jest jak (np. zostane porwany chociaz w tym kraju nie porywaja ale..) jest przedstawiciel firmy w Izraelu to jest prosciej mimo ze ubezpieczenie moze byc drozsze niz w innej firmie która takiego przedstawiciela nie ma OK moze sie ktos znajdzie kto ma tu doświadczenie albo jest Izraelska firma ubezpieczeniowa działająca w Polsce Odpowiedz Link
bellala5 Re: Ubezpieczenie 02.08.07, 17:06 Ta karta o której mówiłam, z ubezpieczeniem zdrowotnym to VISA GOLD LOT wydana przez PKO SA. Mam ją, bo na jednym locie do Izraela zarabiam punkty na połowę drugiego. A trochę sobie latam tam i z powrotem. Moim zdaniem warto ją mieć, bo ma b. dobre zdrowotne ubezpiecznie na zagranice, a ja dużo podróżuję. Sprawdź na stronie internetowej banku, tam masz szczegóły. W dodatku ubezpieczony jesteś nie tylko Ty jako właściciel karty, ale i DWIE osoby towarzyszące!! Moim zdaniem to najlepsza karta dla podróżników na polskim rynku. Co do jednorazowego ubezpieczenia to faktycznie nie mam o tym wielkiego pojęcia, ale kiedyś korzystałam z Allianza. Jest międzynarodowy i ma opcję ubezpieczenia na zagranicę rocznego, co wypadało taniej niż każdorazowe, jeśli podróżujesz częściej niż 2 x w roku. A jednorazowo Izrael niestety zawsze będzie droższy ubezpieczeniowo nż np. Europa, ze względu na terroryzm. Odpowiedz Link
jasio211 Re: Ubezpieczenie 03.08.07, 08:45 dzieki załatwiłem internetowo przez Allianz Direct z tzw opcja rozszerzoną mam nadzieje ze w praktyce bedzie nieprzydatna Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: Ubezpieczenie 04.08.07, 23:23 Ja tez mam nadzieje,z e nei bedziecie musieli tutaj korzystac z ubezpieczenia... :)) I milego pobytu!!!! Odpowiedz Link