Dodaj do ulubionych

gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju?

IP: proxy / *.prodigy.net.mx 22.01.03, 23:33
bede mial pare zlotych extra, gdzie uderzyc z dzieckiem 4letnim i zona na
poludnie europy w maju? tak zeby dziecko i zona byly zadowolone ?
macie jakies pomysly doswiadczenia?
poz,mac
Obserwuj wątek
    • Gość: Bożena Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.01.03, 13:38
      Cześć

kilka postów poniżej jest podobny wątek, gdzie opisałam swoje wrażenia z
      Majorki, zatoka Alkudia. Byłam tam w maju dwa lata temu z Neckermannem w hotelu
      grupy Iberostar.Mój synek miał wtedy też 4 lata. Do dziś bardzo miło wspominam
      ten wyjazd. Co jest ważne: plaża przy hotelu, codziennie animacje dla dzieci
      takie mini disko, a także mini klub, gdzie mozna chwilę zająć dziecko zabawą.
      Na miejscu w hotelu jest lekarz, co jest ważne podczas pobytu z dzieckiem.Dobra
      infrastruktura, dużo placów zabaw wokół hoteli, wygodne chodniki do jazdy z
      wózkiem. Odległości między miejscowościami nie są duże i spokojnie można robić
      wycieczki lokalnymi autobusami, a jednodniowa wycieczka po atrakcjach wyspy nie
      jest męcząca i można ją zrobić z dzieckiem. Na dziecku robi duże wrażenie
      delfinarium koło Palma Majorca. Chętnie odpowiem też na inne pytania.
      Pozdrawiam
      Bożena
      • Gość: Ilona Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 12:13
        Maj to naljepszy okres na wypad z dzieckiem i to na południe Europy!
        Także polecam wyspę,ale Kretę.W maju dość tanio,ale i tak radzę rozejrzeć się
        za droższymi biurami typu Tui/Neckermann lub Ving/Scan Holiday, bo maja
        przygotowane w swych hotelach animacje dla dzieci,choć nasze biura też powoli
        zaczynaja o to dbać.W każdym razie,bedąc już na miejscu polecam wynajem
        samochodu i objazd wyspy,bo z dzieckiem to tak najwygodniej!
        • aka10 Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? 24.01.03, 13:05
          Polecam Lanzarote i Playa Blanca,mieszkania "Playa Flamingo".Idealne miejsce
          dla dzieci,plaza nalezaca do "Playa Flamingo",baseny,sklepiki na terenie
          osrodka.Mieszkania b.dobrze wyposazone,duzy taras lub balkon lub to i
          to.Pozdrawiam.
          • Gość: mac Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.verestar.net 24.01.03, 22:50
            kochani !
            dzieki za sugestie, wezme wszystkie pod rozwage, na krecie bylismy, na
            lanzelote sam bym pojechal bo mnie ta wyspa fascynuje ale delfinarium wygralo!
            wiem ze moje kobiety a przynajmniej zona koniecznie chcialaby zobaczyc
            delfiny, takze chyba majorka...
            bozena - dzieki za nakierowanie.
    • robertrobert1 Na rowerze z przyczepka 24.01.03, 18:34
      Ja pakuje sakwy, sakwy na rower, dziecko do przyczepki i razem z zona jedziemy
      na rowerowe zwiedzanie Czech, Niemiec i Austrii. Spanie oczywiscie tylko pod
      namiotem. I mam nadzieje, ze po powrocie bede mogl jeszcze odpalic samochod bo
      akumulator mam cieniutki.
      • aka10 Re: Na rowerze z przyczepka 24.01.03, 19:53
        Odwazny jestes...Ja musze z gory wszystko miec zalatwione,wiedziec,gdzie bede
        spala,jakie warunki mieszkaniowe itp.itd.Wstyd sie przyznac,ale pod namiotem
        nigdy nie spalam...Pozdrowienia.
    • Gość: bOŻENA Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.01.03, 11:18
      Cześć mac

jeżeli dojdzie do skutku Wasza wyprawa na Majorkę, i do delfinarium, proponuję
      skorzystanie z mojego rozwiązania. Z Alkudii do delfinarium można wybrać się z
      Neckermannem, ale liczą sopbie sporo. Można oczywiście komunikacją autobusową
      samodzielnie. Można też, tak jak ja to zrobiłam, bo szukałam najtańszej opcji,
      kupic imprezę z prezentacją różnych towarów. Pełno takich ofert dla grup
      niemieckich i angielskich. Podczas imprezy jest prezentacja np. garnków, obiad
      w cenie, dojazd do delfinarium z opłaconym wstępem i krótki pobyt w Palmie. Do
      końca nie wierzyłam, że cała impreza kosztować będzie tyle co sam wstęp i
      czekałam na dodatkowe zbieranie kasy. Ale wszystko było OK. Oczywiście można
      wypożyczyć samochód i połączyć zwiedzanie z delfinariumm. Musisz dowiedzieć
      się tylko,o której zaczynają się pokazy. Aha, koniecznie pojedźcie na wycieczkę
      jednodniową z przewodnikiem, Neckermann organizuje takie dla polskich grup.
      Można dowiedzieć się o wiele więcej, niz podczas samodzielnego oglądania tych
      miejsc.
      Pozdrawiam
      Bożena
      • Gość: mac Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.verestar.net 26.01.03, 07:51
        dzieki bozena, poddalem zonie pod rozwage w pon przejrzy ten watek i wtedy
        zadecydujemy.
        takze bedziemy w kontakcie. jakby co - przesylam swoj email: zyluk@tlen.pl
        • Gość: mac BOZENA! IP: *.verestar.net 17.02.03, 23:09
          czolem !
          sluchaj - napisz na moja skrzynke zyluk@tlen.pl
          chyba sie zdecydujemy na majorke a chcemy poznac troche wiecekj szczegolow.
          poz,mac
      • Gość: bozena Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.inet.pl 07.03.03, 14:48
        czesc bozena
        nie wiem czy kojarzysz, ale niespelna miesiac temu byl temat na forum nt
        wakacji z malym dzieckiem - temat rozpoczal maciek - moj maz, jezeli nie
        sprawiloby ci trudnosci bylabym zobowiazania, gdybys udzielila mi paru
        odpowiedzi, podpowiedzi i wskazowek jak zorganizowac ten wyjazd (bo akurat sie
        tak sklada ze bede musiala od a do z sama wszystko spasowac)
        1. z jakiego biura korzystalas
        2. czy wylot byl z kraju (polski) czy z niemiec
        3. to chyba najtrudniejsze "co zrobic zeby nie przeplacic"
        4 czy mieliscie polskiego rezydenta (chociaz to dla nas nie problem)

moj adres: zyluk@poczta.onet.pl

pozdrowienia
        tez bozena
    • Gość: P.W.R.C. Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.ipartners.pl 23.02.03, 11:18
      w zeszłym roku na długi weekend (razem 10 dni) byliśmy z czterolatkiem w Grecji
      i wróciliśmy raczej zadowolni. Ciepło (ale nie za ciepło), taniej niż w
      sezonie, puściej, tyle że część infrastruktury jeszcze w rozruchu
      • Gość: lil [...] IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.03, 00:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka