Gość: mac IP: proxy / *.prodigy.net.mx 22.01.03, 23:33 bede mial pare zlotych extra, gdzie uderzyc z dzieckiem 4letnim i zona na poludnie europy w maju? tak zeby dziecko i zona byly zadowolone ? macie jakies pomysly doswiadczenia? poz,mac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bożena Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.01.03, 13:38 Cześć kilka postów poniżej jest podobny wątek, gdzie opisałam swoje wrażenia z Majorki, zatoka Alkudia. Byłam tam w maju dwa lata temu z Neckermannem w hotelu grupy Iberostar.Mój synek miał wtedy też 4 lata. Do dziś bardzo miło wspominam ten wyjazd. Co jest ważne: plaża przy hotelu, codziennie animacje dla dzieci takie mini disko, a także mini klub, gdzie mozna chwilę zająć dziecko zabawą. Na miejscu w hotelu jest lekarz, co jest ważne podczas pobytu z dzieckiem.Dobra infrastruktura, dużo placów zabaw wokół hoteli, wygodne chodniki do jazdy z wózkiem. Odległości między miejscowościami nie są duże i spokojnie można robić wycieczki lokalnymi autobusami, a jednodniowa wycieczka po atrakcjach wyspy nie jest męcząca i można ją zrobić z dzieckiem. Na dziecku robi duże wrażenie delfinarium koło Palma Majorca. Chętnie odpowiem też na inne pytania. Pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 12:13 Maj to naljepszy okres na wypad z dzieckiem i to na południe Europy! Także polecam wyspę,ale Kretę.W maju dość tanio,ale i tak radzę rozejrzeć się za droższymi biurami typu Tui/Neckermann lub Ving/Scan Holiday, bo maja przygotowane w swych hotelach animacje dla dzieci,choć nasze biura też powoli zaczynaja o to dbać.W każdym razie,bedąc już na miejscu polecam wynajem samochodu i objazd wyspy,bo z dzieckiem to tak najwygodniej! Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? 24.01.03, 13:05 Polecam Lanzarote i Playa Blanca,mieszkania "Playa Flamingo".Idealne miejsce dla dzieci,plaza nalezaca do "Playa Flamingo",baseny,sklepiki na terenie osrodka.Mieszkania b.dobrze wyposazone,duzy taras lub balkon lub to i to.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.verestar.net 24.01.03, 22:50 kochani ! dzieki za sugestie, wezme wszystkie pod rozwage, na krecie bylismy, na lanzelote sam bym pojechal bo mnie ta wyspa fascynuje ale delfinarium wygralo! wiem ze moje kobiety a przynajmniej zona koniecznie chcialaby zobaczyc delfiny, takze chyba majorka... bozena - dzieki za nakierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Na rowerze z przyczepka 24.01.03, 18:34 Ja pakuje sakwy, sakwy na rower, dziecko do przyczepki i razem z zona jedziemy na rowerowe zwiedzanie Czech, Niemiec i Austrii. Spanie oczywiscie tylko pod namiotem. I mam nadzieje, ze po powrocie bede mogl jeszcze odpalic samochod bo akumulator mam cieniutki. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Na rowerze z przyczepka 24.01.03, 19:53 Odwazny jestes...Ja musze z gory wszystko miec zalatwione,wiedziec,gdzie bede spala,jakie warunki mieszkaniowe itp.itd.Wstyd sie przyznac,ale pod namiotem nigdy nie spalam...Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bOŻENA Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.01.03, 11:18 Cześć mac jeżeli dojdzie do skutku Wasza wyprawa na Majorkę, i do delfinarium, proponuję skorzystanie z mojego rozwiązania. Z Alkudii do delfinarium można wybrać się z Neckermannem, ale liczą sopbie sporo. Można oczywiście komunikacją autobusową samodzielnie. Można też, tak jak ja to zrobiłam, bo szukałam najtańszej opcji, kupic imprezę z prezentacją różnych towarów. Pełno takich ofert dla grup niemieckich i angielskich. Podczas imprezy jest prezentacja np. garnków, obiad w cenie, dojazd do delfinarium z opłaconym wstępem i krótki pobyt w Palmie. Do końca nie wierzyłam, że cała impreza kosztować będzie tyle co sam wstęp i czekałam na dodatkowe zbieranie kasy. Ale wszystko było OK. Oczywiście można wypożyczyć samochód i połączyć zwiedzanie z delfinariumm. Musisz dowiedzieć się tylko,o której zaczynają się pokazy. Aha, koniecznie pojedźcie na wycieczkę jednodniową z przewodnikiem, Neckermann organizuje takie dla polskich grup. Można dowiedzieć się o wiele więcej, niz podczas samodzielnego oglądania tych miejsc. Pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.verestar.net 26.01.03, 07:51 dzieki bozena, poddalem zonie pod rozwage w pon przejrzy ten watek i wtedy zadecydujemy. takze bedziemy w kontakcie. jakby co - przesylam swoj email: zyluk@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac BOZENA! IP: *.verestar.net 17.02.03, 23:09 czolem ! sluchaj - napisz na moja skrzynke zyluk@tlen.pl chyba sie zdecydujemy na majorke a chcemy poznac troche wiecekj szczegolow. poz,mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.inet.pl 07.03.03, 14:48 czesc bozena nie wiem czy kojarzysz, ale niespelna miesiac temu byl temat na forum nt wakacji z malym dzieckiem - temat rozpoczal maciek - moj maz, jezeli nie sprawiloby ci trudnosci bylabym zobowiazania, gdybys udzielila mi paru odpowiedzi, podpowiedzi i wskazowek jak zorganizowac ten wyjazd (bo akurat sie tak sklada ze bede musiala od a do z sama wszystko spasowac) 1. z jakiego biura korzystalas 2. czy wylot byl z kraju (polski) czy z niemiec 3. to chyba najtrudniejsze "co zrobic zeby nie przeplacic" 4 czy mieliscie polskiego rezydenta (chociaz to dla nas nie problem) moj adres: zyluk@poczta.onet.pl pozdrowienia tez bozena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.W.R.C. Re: gdzie z dzieckiem na poludnie europy w maju? IP: *.ipartners.pl 23.02.03, 11:18 w zeszłym roku na długi weekend (razem 10 dni) byliśmy z czterolatkiem w Grecji i wróciliśmy raczej zadowolni. Ciepło (ale nie za ciepło), taniej niż w sezonie, puściej, tyle że część infrastruktury jeszcze w rozruchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil [...] IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.03, 00:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś