Dodaj do ulubionych

Jest tu ktoś kto będzie sie starał w październiku?

• 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 20.08.04, 13:41
      smile)))

Po cyście ani śladu, owu bardzo zaawansowana, ale jednak gin był nieugięty,
      zabronił zbliżać się do męża przez najbliższe dni i kazał poczekać ze
      staraniami do następnej @ crying

No cóż, tyle cierpliwości to jeszcze w sobie uzbieram wink

Pozdrawiam i równie udanego weekendu życzę
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 20.08.04, 13:46
        Suuuuuuuuuuper, że wszystko w porządeczku i że owu jest jak należy (mam
        wrażenie, ze po poronieniu płodność jakby się wzmagała, oby...)
        Jak tak dalej pójdzie, to może zaczniemy już we wrześniu ???
        • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 20.08.04, 16:49
          Wlasnie-z pewna doza niesmialosci-wpisalam sie na wrzesien wink
          Wow! To juz tylko 4 tygodnie.
          Zeby tylko tym razem moj organizm nie wywinal mi jakiegos numeruwink
          POprzednim razem, po odstawieniu tabletek zrobilismy z mezem (wowczas jeszcze
          narzeczonym-hihi)mala przerwe i owu wypadala dokladnie w dniu slubu. Wiec to by
          sie dopiero nazywala noc poslubna!! A tu na miesiac przed - z bardzo
          regularnych cyklow 28 dni co do pory dnia wrecz, zrobilo sie 23! I klops...
          • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 20.08.04, 21:16
            Wybieram się na tydzień-dwa na Mazury, żeby zebrać siły. Ostatni tydzień i
            wyniki badań wykończyły mnie. Dziś się dowiedziałam, że na skutek zaniedbania
            lekarza grozi mi konflik serologiczny w ciąży. Ponadto lekarz nie był pewien,
            czy na zdjęciu USG jest polip czy wczesna ciążą. Niby nie miałam żadnych
            złudzeń, ale szybko zrobilam test ciążowy z krwi - zgodnie z przewidywaniami
            ujemny. Zatem polip; mam nadzieję, że się złuszczy po miesiączce i w
            październiku zacznę z Wami starania.
            Jak wróce za kilka dni to będę miała tyyyyle czytania! A ja bez forum nie mogę
            ani dnia wytrzymać!

Pozdrawiam,
            emka
    • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.08.04, 18:15
      Oj... cos u nas ucichlo...
      Babeczki, spadamy w dol, czas sie uaktywnic wink
      Aaaaa rozumiem, sezony urlopowe, przed NAWAZNIEJSZYM w tym roku smile
      No to wypoczywajym sobie, wcinajmy owoce i warzywka i duuuuzo ruchu smile
      Buziaki
      • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.08.04, 08:48
        Uaktywniam sie i ja smile Z tym ruchem to u mnie kiepsko - jestem leniuchem sad ale
        warzywka, owocki i wypoczynek - jak najbardziejsmile Tak jak wspominalam - my mamy
        urlop zaraz na poczatku pazdziernika - czyli totalne odstresowanie, spacerki i
        moze sie uda wrocic w trojke smile
    • agnieszka76r Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 24.08.04, 18:56
      Wtajcie!
      My zaczynamy sie starać, może jeszcze we wrześniu, ale chyba bezpieczniej
      będzie właśnie w październiku, bo wczesniej brałam długo tabletki anty i
      chciałabym choc 3 msce dać odpoczac organizmowi.
      Ale już nie mogę sie doczekać!!!
      robiłyście jakieś specjalne badania przed?
      Ściskam - Agnieszka.
      • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.08.04, 08:58
        Czesc Aga, ja tez jestem po odstawieniu po b.dlugim okresie brania - juz
        skonczylam 3 naturalny cykl, troche jestem rozregulowana, ale trzeba byc dobrej
        mysli smile
        Jesli chodzi o badania - zrobilam sobie ogolna krew, poziom progesteronu, toxo
        i rozyczke oraz cytologie i usg wew i zew (nie znam fachowych nazw). Dziewczyny
        podpowiadaja, zeby jeszcze poziom prolaktyny. A, podjadam od 3 miesiecy folik.
        pozdrawiam cieplutko wszystkie babeczki!
        • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.08.04, 10:20
          Cześć dziewczynki,dziś jest 25-ty dzień cyklu,boli brzuszek,tył pleców a piersi
          nawet dotknąć nie mogę więc zbliża się druga @,jeszcze tylko jedna i do
          dzieła smile.Napiszcie mi tylko dlaczego mam takie białe "coś" na sutkach,mam to
          od samego poronienia,co to może oznaczać???Pozdrawiam
          • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.08.04, 12:03
            Witajcie dziewczyny smile
            Widzę poruszenie na naszym wątku - nic dziwnego - wrzesień/październik coraz
            bliżej smile
            U mnie teraz 10 dc, dwa dni temu mocno bolał jajnik. W poprzednim cyklu też tak
            było i równo tydzień później była ovu. Ciekawe, czy teraz też się to sprawdzi?

Star - jeśli masz jakiś wyciek z piersi, to trzeba koniecznie skontrolować
            prolaktynę!

Podaje uaktualnioną listę nie-tylko-październikowych staraczek :

aquarius72 (czyli Kasia)
            violetta76
            gumecka (może zacznie dopiero w listopadzie)
            katakli
            maraguska
            star242
            kingaolsz (może zacznie już we wrześniu)
            30.tka (chyba nie wytrzyma i zacznie we wrześniu smile
            badarka
            bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie)
            emka1974
            thmwag1
            kasiagaa
            tiga76 (jednak od września !!!)
            78monika
            bombamonika (zaczyna starania od urlopu w Turcji smile
            uszka (początek starań tuż, tuż...)
            akk11 (od października, a może jednak od września...?)
            kattrin1 (starająca się od "już" - trzymamy kciuki)
            balbine (życzę powodzenia w staraniach smile
            agnieszka76r - (starania od września/października)

podawajcie uaktualnienia

pozdrawiam
            Aquarius72
            • misia.dk Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.08.04, 12:11
              Aquarius, ja również dopisuję się do tej listy!!! jestem po badaniach
              hormonalnych I fazy, 3 września II faza i jak wszystko będzie ok (na co
              baaaaaaaardzo licze...), to od września ruszamy pełną parą smile)))
              [jak nie to zaczynamy tuz po ewentualnej kuracji]
              BUZIAKI DLA WSZYSTKICH STARAJĄCYCH!!!

p.s. jesień jest super porą do testowania, zimno, chlapa, nic tylko siedziec w
              domku i sie przytulac!!! smile))
    • gumecka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.08.04, 12:24
      Witam!
      Ja czekam na koniec drugiej @, pozniej badania i jak bedzie oki to odstawiam
      gumcie i do roboty, moze nawet jeszcze zdaze we wrzesniu. Nie chce mi sie juz
      czekac.To czekanie mnie wykonczy. Jejku kobietki to juz koniec lata tak mi sie
      smutno zrobilo, nie lubie jesieni i zimy ale moze ten rok bedzie lepszy, jesien
      i zima z fasolka w brzusiu. pozdrawiam. jola
      • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.08.04, 12:39
        Ja tez nie lubie jesieni i zimy - mokro, ciemno i smutno. Mam nadzieje, ze tym
        razem bede czekala az na wiosne pojawi sie rosnacy brzusio smile U mnie 7dc!
        Ciekawe ile tym razem bedzie trwal!
        • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 25.08.04, 12:53
          Uaktualniam :

aquarius72 (czyli Kasia)
          violetta76
          gumecka (od września smile
          katakli
          maraguska
          star242
          badarka
          emka1974
          thmwag1
          kasiagaa
          78monika
          misia.dk (od września rusza pełną parą)

Są tu już aktualnie starajace się. Jak myślicie - która da dobry przykład i
          pierwsza odfrunie na Oczekujące??? Ja mam swoje typy, ale nic nie powiem ... wink
          • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 26.08.04, 10:42
            No.. no...

zaczyna sie niezla jazda wink
            Za tydzien 3@
            Mniej wiecej 3-4 pazdziernika TEST

A kto planuje sie wczesniej testowac?
            • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 09:55
              Widzę 30-tko, że masz już wszystko zaplanowane z kalendarzem w ręku wink
              A mnie się wydaje, że są tu takie, które zatestują jeszcze wcześniej, tylko
              niektóre się ukrywają wink))
              • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 10:02
                wink
                podejrzewam, ze nie bede pierwsza z testem wink
                Z kalendarzem - to sie okaze, czy wszystko teraz pojdzie zgodnie z terminem.

Tak bardzo pragne, aby wyszedl w pazdzierniku pozytywnie... to beda okolice
                naszej rocznicy slubu. I wiece, cos mi tak jakos w srodku mowi, ze sie uda!
                Jestem strsznie pozytywnie naladowana!

Aquarius, a jak tam u Ciebie? Kiedy Ty startujesz?
                • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 10:17
                  Ja jestem w tym cyklu w trakcie badań (pierwsze wyniki w poniedziałek). Jak
                  będzie OK, to po następnej @. O ile będzie dość siły - bo zaczynamy remont,
                  tyle spraw do załatwienia, że wieczorem padam z nóg, ale czego się nie robi
                  dla... wink
                  • badarka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 10:45
                    hoho, ale sie szykuje! smile
                    Ja tez pozytywnie: wczoraj druga po poronieniu (juz!) owulacja - teraz tylko
                    dokonczyc badania, @ i... big_grin oby skutecznie

Aquarius, w takich warunkach najlepiej sie ...wpada smile czego Ci z calego serca
                    zycze
    • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 11:38
      Witam Was ponownie kochane,znów mam problem.Otóż pisałam wcześniej że zbliża
      się @,no i nadeszła,brzuch bolał,piersi też,założyłam podpaskę i była ale taka
      brązowa i na razie nic więcej.Co to może oznaczać?Brzuch nadal boli więc pewnie
      się rozwinie tylko to chyba nie jest normalne?No i przyszła troszkę za
      wcześnie,oj wszystko mi się rozregulowało po tym poronieniu.Pozdrawiam
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 12:10
        Po poronieniu może być cykl trochę rozregulowany. U mnie @ była poprzedzona
        dwoma dniami plamienia, dopiero trzeciego dnia zaczęło się na całego normalne
        krwawienie (dopiero od tego dnia liczę mój cykl). Poczekaj, może ta @
        trochę "znormalnieje"
        pozdrawiam
        • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 13:09
          aquarius tylko to jest mój drugi cykl po poronieniu,pierwsza @ była zupełnie
          normalna,ale masz rację poczekam jeszcze troszkę,ale i tak się martwię bo coś
          mi się zdaje że ze starań październokowych nici,chyba moje hormonki
          szaleją,buuuuuuuuu.Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
          • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 13:23
            Noooooo, proszę bez czarnowidztwa smile Wiem, ze to Twoja druga @, ale te
            nieregularności nie dotyczą tylko pierwszej miesiączki...
            Hormonki trzeba zbadać (jest jeszcze czas) - szczególnie prolaktynę, bo ona
            może najwięcej nabruździć. Myślę, że do października będzie okey smile
            • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 27.08.04, 14:21
              dzięki za pocieszenie,pójdę do gin.może coś poradzi,bo nie kazał mi robić
              badań,ale chyba jednak będę musiała.Co ja bym bez Was zrobiła?Buziaczki wielkie
        • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 29.08.04, 23:12
          Czesc Aquarius,

Ja dostałam drugą @ po poronieniu (pierwsza była "normalna") właśnie taką, jak
          piszesz: 2 dni plamienia, od 3-go dnia krwawienie. Ale nie wiedziałam, że mam
          liczyć cykl od tego 3-go dnia. Niby się zgadza, bo właśnie ta @ przyszła ze dwa
          dni wcześniej, niż oczekiwałam. Ale jesteś pewna tego liczenia?

Pozdrawiam,
          emka
          • aquarius72 Do emki w sprawie cyklu 30.08.04, 08:14
            emka1974 napisała:

> Czesc Aquarius,
            >
            > Ja dostałam drugą @ po poronieniu (pierwsza była "normalna") właśnie taką,
            jak
            > piszesz: 2 dni plamienia, od 3-go dnia krwawienie. Ale nie wiedziałam, że mam
            > liczyć cykl od tego 3-go dnia. Niby się zgadza, bo właśnie ta @ przyszła ze
            dwa
            >
            > dni wcześniej, niż oczekiwałam. Ale jesteś pewna tego liczenia?
            >
            > Sama nie wiedziałam jak to liczyć. Poczytaj, co odpowiedziały mi dziewczyny
            na forum Poronienie :
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=14942513
            pozdrowionka smile
            • emka1974 Re: Do emki w sprawie cyklu 30.08.04, 22:21
              Dzięki, poczytałam. I, jesli tak liczyc, długość cyklu się zgadza.

Pozdrawiam,
              emka

A może byśmy założyły nowy wątek - tzn. kontynuację tego (ze wszystkimi jego
              uczestniczkami), bo ten - ze względu na jego długość - juz trudno się czyta i
              długo otwiera? wink
    • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 28.08.04, 10:26
      Dziewczynki,to znów ja.Wzięłam wczoraj luteinę i nic,ani kropelki!!!Piersi nie
      mogę dotknąć,brzuszek boli,czy to może być ciąża???
    • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 29.08.04, 21:09
      Czesc Kochane?

Jak minal weekend? My rozkoszowalismy sie ostatnimi (tak sadze) podrygami lata.
      Swiecilo dzis piekne slonce, temperaturka 26 stopni!
      Moja tez rosnie, rosnie: 36,8! Owu byla wink

Caluski na dobranoc i cudownych snow smile
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 29.08.04, 21:39
        Witaj 30-tko smile
        Twój entuzjazm jest mocno podejrzany smile)))
        Nie chcę nic mówić, ale oczekujemy już na wyniki testu u Star smile))
        • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 30.08.04, 13:54
          Dziewczyny,
          za chwilę jadę odebrać wyniki z wymazu. Trzymajcie kciuki, żeby były dobre,
          plizzzzz.............
          • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 30.08.04, 14:01
            Aquariusku trzymam mocnoooooooo,wszystko będzie dobrze na pewno.Odezwij się jak
            wrócisz
          • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 30.08.04, 14:20
            lhdföoaiuäroäjgodjfpouaä+wopeutpoawejfjölfj#üapeüwtpowkreäptjewrptuou

a teraz jednym paluszkiem (od stopy) - bo caly czas trzymam kciuki!
            Aquarius, bedzie dobrze, MUSI

Trzymaj sie!
            • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 30.08.04, 18:23
              Dzięki dziewczyny smile)) Podziałało smile))) "W badanym materiale nie stwierdza się
              obecności antygenu chlamydia trachomatis, ureaplasma urealyticum, mycoplasma
              hominis" co oznacza, że jest oki.
              P.S. Skuteczne te Wasze kciuki, zamawiam na inne okazje smile))))))))))))))))
              • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 30.08.04, 18:34
                Hej Aquarius no to siuper,cieszę się bardzo a kciuki zawsze do
                usług smile)))).Trzymaj się cieplutko
              • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 30.08.04, 20:10
                Witaj Aquarius!

No to w takim razie, zaczynamy prawie rowno dzialac. Z tego co tuitam
                wyczytalam, dzieli nas jakies 4-5 dc!

Bardzo sie ciesze z tak dobrych wiadomosci. Nareszcie powiewa optymizmem u
                nas smile)))))
    • 30.tka Bole kregoslupa 31.08.04, 09:21
      Czesc Babeczki,

zauwazylam, ze w ok. owu i przed @ mam bole kregoslupa. Czy macie podobne
      dolegliwosci?
      No i czy macie jakis sposob na pryszcze wink Od paru tygodni dokucza mi taki
      jeden w centralnym miejscu na twarzy; pojawia sie przed @, znika, ponownie, gdy
      jest owu! Wygladam jak nastolatka... buuu crying
      • aquarius72 Re: Bole kregoslupa 31.08.04, 09:38
        Cześć,
        dolegliwościom "kobiecym" często towarzyszą bóle dolnej części kręgosłupa
        (tzw. "krzyża"). Z tym, że u mnie raczej dotyczy to @, a nie owulacji.
        A na wszelkie "paskudy" na twarzy najlepiej działa wystawienie buźki do
        słoneczka (nie za dużo). Miejmy nadzieję, że nas nie opuściło definitywnie i
        niebawem znowu zaświeci.
        P.S. 30-tko! - przynajmniej masz zewnętrzny objaw owu - lepsze to niż ciągłe
        dywagacje była już owu, czy jej jeszcze nie było ??? wink
        • violetta76 Zaczelam!! 31.08.04, 10:56
          Dziewczyny witajcie!!
          Wrocilam z pierwszej czesci urlopu, na ktorym zaczelismy nasze pierwsze
          starania!! Mam nadzieje, ze brak stresu, swierze powietrze morskie da to na co
          czekamy!!
          Ale to jeszcze ok 2,5 tyg czekania...
          Na razie jestem dobrej mysli!!
          Trzymajcie kciuki smile)
          Pozdrawiam
          Wiolka
          • aquarius72 Re: Zaczelam!! 31.08.04, 11:18
            Cześć Wiola,
            Jesteś pierwszą osobą na tym wątku, która OFICJALNIE przyznała się, że już
            rozpoczęła starania - BRAWO!!! Kciuki oczywiście trzymamy bardzo, bardzo mocno.
            Mam nadzieję, że przetrzesz szlaki i dasz nam dobry przykład (pisz o objawach).

Podaję listę dla przypomnienia:

aquarius72 (czyli Kasia) - jeszcze nie starająca się, ale nie uważająca
            violetta76 - trzymamy kciuki za pozytywny wynik testu!!!!
            gumecka (od września smile
            katakli
            maraguska
            star242 - idzie na badanka, ale starania kontynuuje
            badarka
            emka1974
            thmwag1
            kasiagaa
            78monika

jeśli coś pokręciłam, albo coś się zmieniło - dajcie znać smile
            • violetta76 Re: Zaczelam!! 31.08.04, 11:51
              Na razie zadnych objawow nie mam (chyba za wczesniej) oprocz tego, ze odpycha
              mnie od jedzenia, mimo, ze czuje glod... Pytalam sie wczoraj Meza po raz setny
              chyba, czy mi sie piersi powiekszyly, a on sie ze mnie smial wink) Jeszcze dzis
              ostanie przytulanko - tak na wszelki wypadek i pozotaje czekanie wink)

Choc kolezanka ostatnio brutalnie sprowadzila mnie na ziemie, abym sie w ogole
              nie ludzia i tak nie ekscytowala tym wszystkim, bo to i tak potrwa conajmniej
              rok - tez sie stara, ale ona tak bardziej bez emocji, "robia dzieciaka" bo tak
              wypada - jej slowa...
              • aquarius72 Re: Zaczelam!! 31.08.04, 12:05
                Wiola - napisz, kiedy będziesz testować, to dopiszę termin do listy.
                • violetta76 Re: Zaczelam!! 31.08.04, 12:26
                  Bede testowac, napewno przed 18.09, bo idziemy na wesele i musze wiedziec - w
                  razie czego - na ile moge sobie pozwolic wink) Mysle, ze tak kolo 15.09
                  Juz sie nie moge doczekac!! Testowania oczywiscie wink)
        • 30.tka Re: Bole kregoslupa 31.08.04, 12:08
          Tylko ze nie bardzo potrafilam ze objawy odczytac, skoro poprzednim razem
          dopiero po 9 miesiacach staran sie udalo wink
          Sadze, ze w moim przypadku duzy wplyw ma na to stres w pracy...

Ten czas jednak zdystansowal mnie do tego wszystkiego i teraz juz wiem, co jest
          dla mnie wazne!

Musze jeszcze popracowac nad swoja kondycja, bo praca siedzaca a wieczoremi len
          mnie ogarnia i o zadnym bieganiu, plywaniu nie ma mowy wink
          • aquarius72 Kondycja... 31.08.04, 12:14
            U mnie z kondycją też cienko. Najpierw ciąża - wiadomo mało ruchu, potem po
            poronieniu też się osczędzałam, na basen nie chodzę, bo boję się bakterii i
            grzybów. Jak zajdę (o ile), to chyba będę leżeć plackiem. Aż strach pomyśleć,
            jak będę wyglądać po ciąży sad chyba jak "matka - Polka" wink
    • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 31.08.04, 12:53
      Witam dziewczynkismile.Dziś ta druga @ po poronieniu rozkręciła się.Jest gorsza
      niż ta pierwsza.Nawet zapowiadało się na ciążę.Więc tak jak pisała aquarius idę
      na badanka,muszę tylko mierzyć tempkę bo nie bardzo wiem kiedy mam owu i
      zorientować się gdzie mogę zrobić te badania.No i zmieniam gina,ale mam
      nadzieję że po trzeciej czwarta się już nie pojawi,nawet nie macie pojęcia jak
      się cieszę że jestem tu z Wami.Pozdrawiam i życzę szybkiego zafasolkowania smile
    • star242 pomocy dziewczynki!!!!!!! 31.08.04, 13:13
      Właśnie byłam w ubikacji i zobaczyłam na podpasce coś niby skórkę,czy ja znów
      mogłam poronić????Czy ta macica może się jeszcze oczyszczać?Boże,aż się
      poryczałam!!!!!!!!!Co o tym myślicie?Boję się sadsad
      • aquarius72 Re: pomocy dziewczynki!!!!!!! 31.08.04, 13:22
        Star,
        Nie panikuj smile
        Ja nie miałam jeszcze wprawdzie drugiej @, ale myślę, że skoro dziewczyny
        piszą, ze może być nietypowa, to właśnie tak się to objawia.
        Zresztą u mnie w trakcie prawie każdej @ prócz krwi wychodzą małe skrzepy - to
        po prostu kawałeczki złuszczonej śluzówki - i jeżeli nie jest to jakoś
        nadmiernie nasilone, to nie ma się czym przejmować. Dobrze, że @ jest (pomyśl,
        jaka byłabyś zdołowana, gdybyś musiała na nią czekać tygodniami).
        W tym cyklu się poobserwujesz, zrobisz parę badań, a starania można prowadzić
        niezależnie od tego wszystkiego.
        Życzę pogody ducha (bo ta na dworze dziś nie dopisuje smile
        • star242 Re: pomocy dziewczynki!!!!!!! 31.08.04, 13:37
          Może rzeczywiście panikuję,ale nawet w pierwszej@ nie miałam nic takiego,chyba
          że dopiero teraz macica się oczyszcza,oby tak było.Ja już mam dosyć,przepraszam
          że zawracam Wam co chwilę głowę,ale naprawdę się wystraszyłam.Buuuuuuu,ja już
          nie chcę wcale @,ani jednej!!!!Wiem,mogę sobie pogadać,jeszcze przynajmniej
          jedna musi być.Dziękuję Aquarius
          • aquarius72 Re: pomocy dziewczynki!!!!!!! 31.08.04, 13:54
            Hej,
            mój doktorek powiedział, ze wystarczą dwie @ i trzeciej może już nie być wink
            (no, chyba, że trzeba coś wyleczyć...)
            • star242 Re: pomocy dziewczynki!!!!!!! 31.08.04, 14:05
              Aquariusku tylko że mój powiedział że trzy i tak powiedziałam mojemu
              mężczyźnie,a On raczej nie da się namówić na wczesniejsze starania,też nie chce
              powtórki,więc chyba raczej najwcześniej w październiku,mi jeden lekarz
              powiedział 1,5 roku,drugi rok,trzeci 0,5 roku a jeszcze inny 3 m-ce,hahaha więc
              duża rozbieżność zdań smile
              • emka1974 Propozycja 31.08.04, 14:17
                Cześć,

Nieśmiało ponawiam moją propozycję założenia nowego wątku, będącego kontynuacją
                tego (ze wszystkimi jego uczestniczkami), bo ten - ze względu na jego długość -
                juz trudno się czyta i długo otwiera wink. Część z nas zaczyna starania, część
                za miesiąc-dwa, będzie zatem aktualny.

emka
                • 30.tka Re: Propozycja 31.08.04, 14:21
                  Witaj...

komp nie nalezy do najszybszych, ale nie mam problemow z otwieraniem;
                  ustawienia mam od najnowszego, takze zawsze mam na gore ostatnio napisany post.
                  A jak chce zobaczyc, co bylo napisane przed 3 miesiacami - ustawiam "drzewko" -
                  i juz. To funkcjonuje smile
                  • emka1974 Do 30.tki 31.08.04, 14:56
                    30.tko, moja królowo! Dziękuję!
                    Jak napisałaś, że masz ustawione od najnowszego, to i ja tej opcji poszukałam ;-
                    ). Wbrew pozorom, nie jestem blondynką... Teraz i mi wszystko gra i buczy!
                    • 30.tka Re: Do 30.tki 31.08.04, 15:29
                      smile)))
                      • gumecka Oj oj oj... 10.09.04, 12:52
                        Widze ze powiewa tu smutkami. Dziewczynki glowy do gory, nie moze byc wiecznie
                        zle, trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. Prosze nie smuccie sie tylko usmiech na
                        twarz. Ja ide od poniedzialku do pracy, co to bedzie nie wiem, az sie boje. Ale
                        jak pomysle ze w koncu dostane swoje pieniazki i bede mogla mezowi kupic jakis
                        fajny prezent na rocznice slubu to robi mi sie lepiej, a to juz nie dlugo bo 5
                        pazdziernika. Pozdrawiam i caluje WAS.
                        jola(listopad juz nie dlugo)
      • 30.tka Re: pomocy dziewczynki!!!!!!! 31.08.04, 14:18
        Star, Aquarius ma racje. Takie rzeczy sa mozliwe.
        Moja 1@ byla calkiem dziwna, krotka, bez skrzepow.
        2@ - oj... jakbym w ogole pierwsza w zyciu dostala. I wszystko jest ok - gin
        potwierdzil.
        Trzymaj sie
        • star242 Re: pomocy dziewczynki!!!!!!! 31.08.04, 14:28
          30.tko dzięki,uspokoiłyście mnie.Myslałam że jak już tą pierwszą przezyję to
          reszta się unormuje,widocznie się myliłam.Jakby nie to forum lekarz miałby mnie
          dość.No to uspokoiłam się,czekam na trzecią,mam nadzieję że już bez efektów
          specjalnych smile.Pozdrawiam
          • gumecka Ach kobietki!!! 31.08.04, 15:52
            Witam!
            Jak juz niektore wiecie ide do pracy na dwa miesiace i musze niestety odlozyc
            starania na pozniej. Chyba tak jak planowalam zaczne w listopadzie, dobry
            miesiac na poczecie synka(wg. tabelki).Jak tylko bede mogla to bede zagladac do
            was. Pozdrawiam.
            jola
            • 30.tka Re: Ach kobietki!!! 31.08.04, 16:00
              Powodzenia Jola!

Dbaj o siebie i zagladaj do nas od czasu do czasu!
        • gumecka Re: pomocy dziewczynki!!!!!!! 01.09.04, 11:19
          Ach jak wam zazdroszcze ja te bym juz chciala ale kurcze w naszym swiecie tylko
          te pieniadze sie licza. najchetniej zostalabym juz emerytka i siedziala w domu
          wychowujac dzieci, no moze jakas praca domowa czy cos albo jakis wlasny
          interes. Zycze powodzenia. Bede pisac w miare mozliwosci.
          jola
    • 30.tka A tak z innej bajki - mamy 1 pazdziernika :) 31.08.04, 14:25
      Kiedy (liczac od zaplodnienia) poziom bety na tyle wzrasta, ze mozen
      stwierdzic: ciaza jest.

W pazdzierniku mam bardzo daleko stad impreze (podroz caly dzien). W tym sammy
      czascie powinnym sie testowac. Ale chcialabym wiecziec wczesniej, np w 16-25
      dc, czy juz cos zdzialalismy, abym odpowiednio wczesnie moga podjac decyzje o
      wyjezdzie.
      • aquarius72 Re: A tak z innej bajki - mamy 1 pazdziernika :) 31.08.04, 18:40
        30.tka napisała:

> Kiedy (liczac od zaplodnienia) poziom bety na tyle wzrasta, ze mozen
        > stwierdzic: ciaza jest.
        Na testach pisze, że można zrobić najwcześniej 6 dni od zapłodnienia (w
        praktyce, najlepiej w terminie @). Czyli zakładają, że te 6 dni od zapłodnienia
        powinno być min. 25 jednostek bHCG (bo tak czułe są testy). Myślę, że 6 dni od
        zapłodnienia można zrobić test z krwi - powinien już wykazać ciążę.
    • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 31.08.04, 15:00
      Zrobiłam kolejne badania i spradza się powiedzenie: im dalej w las, tym więcej
      grzybów. A u mnie i grzybów i bakterii ;-( Mam candida albicans, enterococcus
      faecalis, klebsiella pneumoniae. Grzybki miałam już wcześniej, ale to
      pozostałe... Już sobie poczytałam, że cholernie trudno się je usuwa. Ale czy
      stanowi to przeszkodę w zajściu w ciążę i, co ważniejsze, czy stanowi
      zagrożenie dla dziecka?

Coś ten październik odsuwa się w siną dal...

emka
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 31.08.04, 18:47
        emka1974 napisała:

Mam candida albicans, enterococcus
        > faecalis, klebsiella pneumoniae.

Nie martw się - grzybki leczy się stosunkowo łatwo, nie stanowią zagrożenia dla
        ciąży (często nawet grzybica jest jednym z "objawów" wczesnej ciąży).
        Pozostałe bakterie nie należą do najbardziej zjadliwych - ja miałam gronkowca
        złocistego i kuracja antybiotykami (moja i męża) trwała 7 dni.
        Ważne jest, żeby mieć posiew z antybiogramem - wtedy można dobrać optymalny
        antybiotyk, który zadziała na te szczepy bakterii, które są u Ciebie. I jeszcze
        bardzo ważne! - pamiętaj o lekach osłonowych przy antybiotykach.
        Myślę, że do października spokojnie sobie z tym poradzisz smile
        • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 31.08.04, 23:23
          Kasiu, dzięki za wsparcie. Na wyniku posiewu mam zaznaczone, na jakie leki te
          cholerstwa są wrażliwe. Grzybków się nie boję, zresztą w ciąży z moją córką
          miałam ze dwa razy atak grzybków i ustąpiły bez problemu, a potem nie pojawiły
          się przez 2 (!) lata.

Pozdrawiam,
          emka
    • syla_syla Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 31.08.04, 16:27
      ja tez bede tylko ze ja juz bede probowala od wrzesniasmile

powodzenia dla wszystkich
      • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 01.09.04, 09:10
        Czesc Babeczki! Juz tylko miesiac i rozpoczynamy dzialania smile
        Musze isc do mojego lekarza z wynikami - rozyczka byla, ale toxo nie. Nie wiem
        czy to dobrze, bo chyba nie mam odpornosci na te chorobe.
        Pozdrawiam Wam wszystkie i trzymam kicuki za te juz starajce sie!
    • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 01.09.04, 14:40
      Alez mam dzis LENIA!
      A pracy.... sama nie wiem, w co wlozyc rece. Jednak z uporem maniaka zerkam co
      chwile na forum i czytam, czytam i czytam.... Bylam (krotko! To nie kwalifikuje
      sie na zdrade) na watku wrzesniowym. Woooow! Jak tam wesolo, jak szumi, co
      chwile ktos sie testuje!
      No, ale juz niedlugo i tutaj bedzie ruch. A bedzie sie dzialo, oj bedzie wink

Marze o tym, aby zamknac kopma, drzwi od pokoju, wywiesic karteczke "ZARAZ
      WRACAM" - hiihihihi, niech naiwniacy mysla, ze wroce wink - wyjsc na ryneczek,
      usuasc, niekoniecznie pod parasolem, zamowic kawusie, chlodne biale winko i ...
      odplynac ehhh

Tymczasem, moze napije sie kawy w pracy sad
      • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 01.09.04, 16:40
        A coz tu dzisiaj tak pusto?

Czyzby wiekszosc to pedagodzy wink
        To - wszystkiego najlepszego z okazji rozpoczecia nowego roku szkolnego wink
        • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 01.09.04, 22:27
          Bardzo się cieszę, że 1 września (a i 1 października również) przestał być dla
          mnie koszmarem sennym, pojawiającym się w wakacyjne noce.

U mnie c.d. wyników badań. We krwi nie stwierdzono przeciwciał odpornościowych!
          Strasznie się bałam, że na skutek niepodania immunoglobuliny po poronieniu mogą
          wytworzyć się przeciwciala, a w efekcie konflikt serologiczny (w dużym
          uproszczeniu, ale tak to rozumiem). Ale chyba będzie dobrze.
          • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 02.09.04, 07:48
            Witajcie dziewczynki smile
            Wczoraj miałam cosik spadek formy - ale dziś od rana dobry humor i nowe
            nadzieje na przyszłość (oby się spełniły), choć szczerze mówiąc czujemy już z
            mężem spore zmęczenie (nie mieliśmy urlopu, no i niestety trochę nam to
            doskwiera..., ale do weekendu już blisko). Tak bardzo bym chciała, żebyśmy
            mogły już wymieniać się objawami ciążowymi - nie wiecie nawet, jak bardzo...

violetta76 - testuje koło 15.09. trzymamy kciuki za pozytywny wynik!!!!
            gumecka (chyba od listopada - będzie celować w chłopczyka smile
            katakli
            maraguska
            star242 - idzie na badanka, mierzy tempkę, zmienia gina, a po trzeciej @...smile
            30.tka - czy aby już nie zaczęła??? czekamy na relację smile
            badarka
            emka1974 - walczy z grzybkami i bakteriami - 3mamy kciuki za powodzenie smile
            thmwag1
            kasiagaa
            tiga76 (jednak od września !!! - co tam słychać?)
            78monika
            syla-syla - już w trakcie starań

ujawniła się już pierwsza testująca na naszym wątku - proszę o duży ładunek
            pozytywnej energii dla niejsmile Kto ujawni się następny...?
            • kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 02.09.04, 08:25
              został jeszcze 1 dzień lub w najgorszym wypadku jeszcze ze 2 dni do przyjscia
              @@@, bądź nie przyjścia...
              trzymajcie kochane kciuki plisssss,

Pozdrawiam cieplutko, Kasia
              • violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 02.09.04, 09:07
                Droga Kasiu
                Myslami jestem z Toba i trzymam mocno kciuki!!

Pozdrawiam
                Wiola
            • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 02.09.04, 08:38
              Hej Aquarius!
              Jeszcze nie zaczelam, ale podobnie jak Ty - "nie uwazamy".
              Dzis 22 dc, czekam na 3@ i ruszamy pelna para od polowy miesiaca wink

kattrin1!!!! Trzymaj sie i oby @ nie przychodzila! Bardzo prosze za 2 dni
              piekny meldunek o pozytywnym testowaniu smile)))
              • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 02.09.04, 10:09
                Bardzo sie cieszę, że są jakieś pozytywne ruchy na naszym wątku.

Kattrin - bezwzględnie melduj, jak sprawy stoją smile))

30-tko, tak coś czułam, że nie wykluczasz wrześniowych starań wink U mnie dziś
                18 dc, ale coś owu nie widać (tempka ciągle na jednym poziomie), więc nie wiem,
                czy coś będzie z tego "nie uważania", no ale w końcu starania mają się na dobre
                rozpocząć w październiku (ja się już nie mogę doczekać dwóch kresek!).

Dziewczynki - proponuję uaktualniać listę nie częściej niż 1 raz na dzień, żeby
                nie zaśmiecać wątku jej ciągłym powtarzaniem.
                Coś czuję, że niedługo czekają nas spore emocje smile))
                P.S. Może ogłosimy konkurs na pierwsze dwie kreski???? Która pierwsza????
                • violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 02.09.04, 10:52
                  Ja zglaszam na pierwsze miejsce Kattrin!! wink)

Prosilyscie mnie abym pisala o objawach: no wiec troszke mnie mdli, ale to
                  chyba mi sie wydaje tak... W brzuchu czuje takie dziwne cos... Noi piersi jakby
                  mi troszke podskoczyly, ale to tez pewnie zludzenie... I ciagle mi zimno, co
                  jest dziwne, bo przewaznie jest mi goraco....
                  Wczoraj jak bylam z Mezem w sklepie to mi sie lekko w glowie zakrecilo....

Zostalo niewiele ponad 10 dni do testu, a ja chyba wariuje...
                  • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 02.09.04, 11:18
                    Wiola - u mnie też objawem było to, że było mi zimno (choć to był początek
                    czerwca) i jeszcze częstsze sikanie - innych objawów właściwie nie było. Tak
                    więc szansa jest smile)))))))))))))
                    • violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 02.09.04, 11:55
                      Dzieki wielkie za podniesienie mnie na duchu, bo powoli naprawde wariuje...
                      Tak bym chciala.........
                      Wczoraj wieczorem opatuliam sie w koc, a moj Maz sie smial, bo on latal w t-
                      shercie i w krotkich spodenkach. A dzis w pracy wszystcy klima wlaczona, a ja
                      mam gesia skorke i zastanawiam sie czy nie wlaczyc klimy, ale na jakies 30
                      st.. wink))) Na razie mam wylaczona i okna pozamykane....
                      A z sikaniem to chyba normalnie, jakos nie zauwazylam roznicy sad(
                      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 03.09.04, 12:38
                        Właśnie oczekuję na owulację (ciekawa jestem, czy będzie). Na razie chyba
                        jeszcze nie było, bo tempka ciągle na tym samym poziomie, szyjka i śluz - jak w
                        okresie płodnym, tylko, że to już 19 dc, a normalnie miałam owu ok. 17-go dc.
                        Bardzo chciałabym, żeby cykle już wracały powoli do normy...

Za to piękny weekend się nam zapowiada, trzeba coś zaplanować, bo nie wiadomo,
                        jak długo utrzyma się ta śliczna pogoda smile))
                        Co tam u Was słychać???
                        Kattrin chyba jeszcze wstrzymuje się z testowaniem? (kciuki trzymam cały
                        czas smile))
                        • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 03.09.04, 13:34
                          Czesc Dziewczynki smile
                          Ja juz po owulacji - znowu czulam dziwny bol w okolicy jajnikow. Ciekawe tylko
                          jak dlugi bede miala ten cykl - czy cos sie unormuje (25,27 i 23). Wychodzilo
                          na to, ze owu byla 14dc.
                          Nie moge sie doczekac pazdziernikowego urlopu - wtedy do dziela! smileCiekawe czy
                          uda nam sie wrocic w trojke ???
                          Pozdrawiam Was cieplutko!
                          • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 03.09.04, 13:58
                            78monika napisała:

>> Nie moge sie doczekac pazdziernikowego urlopu - wtedy do dziela! smileCiekawe
                            czy
                            >
                            > uda nam sie wrocic w trojke ???
                            > Pozdrawiam Was cieplutko!

Czego Ci bardzo życzę smile)))))))))))))))))))))))
    • roleczka11 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 03.09.04, 13:30
      Hej dziewczynki!!!
      Z wielką przyjemnością chciałabym zakomunikować, że dołanczam się do Was!
      Oto moja historia w skrócie: 10.08. zabieg (badanie hist. nic nie wykazało).
      Teraz czekam na 1@( czuje że już tuż, tuż), we wrześniu badania, w październiku
      2@ i jak wszystko będzie ok to do dzieła!!!
      O niczym innym nie jestem w stanie myśleć, jak tylko o tym żeby znów być w
      ciąży!!! To jakaś obsesja!
      A na październiku zależy mi szczególnie, bo wg. tabeli wychodzi mi upragniona
      córeczka, a po drugie, jak twierdzi ewaanalityk, X jest najbardziej płodnym
      miesiącem w roku!!!!
      Mam nadzieję że przyjmiecie mnie na forumkowe pogawędki ( z Wami naprawdę dużo
      łatwiej przez to wszystko przejść)!
      Pozdrawiam Was goraco i życzę szybkiego odliczania a co za tym idzie szybkiego
      zafasolkowania!!!!!!
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 03.09.04, 13:52
        Witamy Cię Roleczko!
        Jeszcze jedna dobra dusza do naszego towarzystwa wzajemnego wsparcia przy
        październikowych (i nie tylko) staraniach!!!
        Też czytałam o tych cudownych właściwościach października - oby nam przyniósł
        same dobre wieści (ja mam w październiku 8-mą rocznicę ślubu, mąż ma urodziny,
        chciałabym bardzo świętować jeszcze powiększenie się rodzinki). Czuję
        dziewczyny, ze będzie dobrze smile)))))))))))))))))

violetta76 - testuje koło 15.09. trzymamy kciuki za pozytywny wynik!!!! na
        razie obserwuje objawy

gumecka (chyba od listopada - będzie celować w chłopczyka smile
        katakli
        maraguska
        star242 - idzie na badanka, mierzy tempkę, zmienia gina, a po trzeciej @...smile
        30.tka - jeszcze nie starająca się, ale nie uważająca (może coś się zdarzy
        przez "nieuwagę"? wink

badarka - co słychać???
        emka1974 - walczy z grzybkami i bakteriami - 3mamy kciuki za powodzenie smile
        thmwag1
        kasiagaa
        tiga76 - (jednak od września !!! - co tam słychać?)
        78monika
        bombamonika -(zaczyna starania od urlopu w Turcji smile
        uszka -(początek starań tuż, tuż...)
        akk11 - (od października, a może jednak od września...?)
        kattrin1 - trzymamy kciuki za dwie kreseczki na teście
        balbine - (życzę powodzenia w staraniach smile
        misia.dk - (od września rusza pełną parą)
        syla-syla - już w trakcie starań
        roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę
        • roleczka11 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 03.09.04, 15:08
          Do aquarius72:
          Zyczę Ci z całego serca opijania w październiku(Ty soczkiem!!!) potrójnego
          Swięta!!!
          Też wydaje mi się,(mam silnie rozwiniętą intuicję,która rzadko zawodzi)że nam
          się uda tym razem!
          Grunt to pozytywne myślenie! A jaką miałaś przerwę po zabiegu?
          • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 03.09.04, 19:11
            Zdaję się na Twoją intuicję smile)))))))))))))))))))
            Ja miałam zabieg 6 lipca sad @ dostałam 16 sierpnia i teraz jestem w trakcie
            czekania na drugą @, a potem - do dzieła!!!
            • kattrin1 jeszcze tylko jeden dzień:((( 04.09.04, 14:05
              właśnie dziś 29dc. zdaje relacje, ale niestey nie pozytywną (mam nadzieję
              narazie), strasznie dziś boli mnie brzuch @@@ boje się zrobić test by nie
              okazało sie ze jutro z rana zaskoczy mnie małpiszon... tak sie boje, ze znowu
              nic nie wyszłosad((((

Jutro, oczywiście jak nie dostanę @@@ zrobie test, tylko bede musiała zrobić
              popołudniu (biorę globułki dowcipne macmiror) i boję się że mogą zakłamać wynik:
              ((((
              Same negatywy dzisiaj, jak to ktoś kiedyś napisał "dodupizm" totalny i przez
              ten ból podbrzusza i boków (tak na wysokości jajników)totalna załamkasad((

Oj bardzo przepraszam za moje wyżałki i proszę potrzymajcie jutro kciuki, bede
              wiedziec ze nie jestem sama w oczekiwaniusmile

Dziękuje z góry i jeszcze raz przepraszam za tak smutny post.
              • aquarius72 Re: jeszcze tylko jeden dzień:((( 04.09.04, 17:18
                Kasiu,
                pamiętaj, że objawy ciążowe często do złudzenia przypominają te małpowe - tak
                więc bądź dobrej myśli, przesyłam pozytywną energię smile)))))))))))))))))))))))))
                • kattrin1 Re: jeszcze tylko jeden dzień:((( 04.09.04, 18:39
                  Dziękuje za pozytywną energię, bardzo mi się dziś przydasmile)))

odezwę sie jutro popołudniem co wyszło....
                • kattrin1 płakać mi sie chce:((( 05.09.04, 12:58
                  niestety tylko I kreskasad(((
                  chyba jużi sie nigdy nie udasad((((((
                  @ nadal nie masad((((moze to ta wredna luteina wszytsko psujesad(((

Dziewczynki dzięki za wsparciesmile)))Pozdrawiam smutniutko, jednokreseczkowa Kasia
                  • aquarius72 Re: płakać mi sie chce:((( 05.09.04, 14:03
                    sad((((((((((((((((((((((((((((
                    Kasieńko - nie teraz, to...
                    Ja też myślałam, że nigdy w życiu nie ujrzę dwóch kresek, a jednak...
                    Choć skoro @ jeszcze nie przyszła, to iskierka nadziei się tli...
                    Jeśli jednak teraz się nie uda, to zapraszamy do naszego grona na
                    październikowe przeganianie @.
                    pozdrawiam
                    • kattrin1 Re: płakać mi sie chce:((( 06.09.04, 12:58
                      dziś już jestem w lepsiejszym humorze,chybasmile))
                      Dzieki za słowa otuchy, @@ nadal nie ma, wiec cierpliwie czekam.....

w razie czego dołączam do Was na październik, znowu bede Was męczyć o trzymanie
                      kciukasówsmile)))

• emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 06.09.04, 23:47
              Czytalam dzisiaj rano ten wzruszający tekst o smutku i nadziei - i poczułam
              nadzieję. Po południu byłam u lekarza: polipa ani widu, ani słychu (a ja tak
              się bałam i zabiegu usunięcia polipa, i że będzie trzeba odłożyć starania).
              Lekarz powiedział, że bakterie usuniemy szybciutko i w październiku - ZIELONE
              ŚWIATŁO!
              • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 08:19
                Jak Wasze humory? U mnie całkiem OK - wrzesień zaczął się całkiem fajnie - i
                pod względem pogody i owulacja chyba już u mnie była... (przynajmniej tak
                wychodzi ze śluzu i tempki, a jak jest naprawdę - któż to wie?). No i do
                października coraz bliżej. Chciałabym jeszcze zrobić badania ne zespół
                fosfolipidowy - zanim rozpocznę na dobre starania.
                Z drugiej strony... trochę boję się, że będę miała trudności z zaciążeniem...,
                ale staram się w ten sposób nie myśleć (czasem jest trudno - wtedy mój mąż
                sprowadza mnie na ziemię i ochrzania mnie, żeby w końcu przestać o tym w kółko
                myśleć). A ja i tak myślę, tylko mu o tym nie mówię wink
                A jak Wy sobie radzicie???

1.aquarius72 (czyli Kasia) - jeszcze nie starająca się, ale nie uważająca
                2.violetta76 - testuje koło 15.09. trzymamy kciuki za pozytywny wynik!!!! na
                razie obserwuje objawy

3.gumecka (chyba od listopada - będzie celować w chłopczyka smile
                4.katakli
                5.maraguska
                6.star242 - idzie na badanka, mierzy tempkę, zmienia gina, a po trzeciej @...smile
                7.kingaolsz (może zacznie już we wrześniu)
                8.30.tka - jeszcze nie starająca się, ale nie uważająca (może coś się zdarzy
                przez "nieuwagę"? wink

9.badarka - co słychać???
                10.bo-gumilka (starania zacznie w październiku/listopadzie)
                11.emka1974 - pełna entuzjazmu smile od października zielone światło na starania
                12.thmwag1
                13.kasiagaa
                14.tiga76 - (jednak od września !!! - co tam słychać?)
                15.78monika - starania na październikowym urlopie (ach, jak zazdrościmy smile
                16.bombamonika -(zaczyna starania od urlopu w Turcji smile
                17.uszka -(początek starań tuż, tuż...)
                18.akk11 - (od października, a może jednak od września...?)
                19.kattrin1 - na razie 1 kreska sad ale @ jeszcze nie ma...
                20.balbine - (życzę powodzenia w staraniach smile
                21.agnieszka76r - (starania od września/października)
                22.misia.dk - (od września rusza pełną parą)
                23.syla-syla - już w trakcie starań
                24.roleczka11 - czeka na @, a w październiku celuje w córeczkę
                • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 09:39
                  Sporo nas - wyobrażam sobie, jak tu będzie wrzało za miesiąc wink)!
                  • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 09:48
                    Witam Was dziewczyny smile
                    Oj, w padzierniku bedzie sie dzialo, to juz za niecaly miesiac - mialas racje
                    Aquarius/Kasia, ze czas szybciutko leci!!!! Stoi przede mna kalendarz i
                    odliczam tydzien za tygodniem.
                    Moje mysli ostatnio ciagle kraza wokol brzuszka.
                    Wedlug "kalkulatora dni plodnych" z gazety.pl wychodzi, ze bede miala owu na
                    urlopie - czy to nie cudownie smile))
                  • akk12 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 09:50
                    Czesc! Obawiam sie, ze ja jednak nie w pazdzierniku....24 wrzesnia ide do lek. celem usuniecia
                    nadzerki. Ona jest malutka , mam 2-gi stop. cytologii,ale po rozmowie z lek -zdecydowalam sie
                    najpierw ja wywalic-a pozniej ruszyc do dziela...Czyli ,ze my zaczniemy starania dopiero w
                    grudniu.....To strasznie duzo czasu....Ale ja chce byc -choc teoretycznie-"wolna od wszelkich
                    podejrzen " wink Po poronieniu-mam takiego strach ,ze ho,ho...I kazdego dnia bardziej chcialabym juz
                    byc w ciazy.... W zeszly czwartek urodzila syna (3450) kolezanka,ktora ma 43 lata. Maly jest super .A
                    ona tak sie bala-ze nie zrobila badan prenatalnych ze strachu...
                    pozdrawiam
                    ania
                    • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 10:23
                      Szkoda Aniu,że nie będziemy mogły pokibicować Ci już w październiku. Cóż - siła
                      wyższa. Mam nadzieję jednak, że będziesz tu do nas zaglądać, a czas i do
                      grudnia szybko zleci... Jeśli jednak coś by się zmieniło, to koniecznie daj
                      znać smile
                      PS. (Do wszystkich dziewczyn) - coś mnie kurcze pobolewa od wczoraj podbrzusze
                      z lewej strony - co to może być???? (chyba się nakręcam smile))
      • majka_kantaryda Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 17:56
        Dziewczyny, co to za tabelka, z której wynika płec? Macie jakiś link albo cóś?
        Ja też bym chciała dziewczynkę.
    • roleczka11 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 11:30
      Hej!
      A ja nakręcam się razem z Tobą!
      Ja miałam lekki ból podbrzusza w ciąży ( ale Ty mówiłaś że zaczynasz działać w
      październiku?), a przy owulacji pobolewają mnie jajniki.
      Więc to może TO albo to!
      Odezwij się jak rozwiejesz wątpliwości.Powodzenia!
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 11:59
        cześć Roleczko,
        Tak, jak pisałam wcześniej - oficjalne starania u mnie od października
        (chciałam jeszcze uzupełnić badania), ale, no cóż... ostatnio zbytnio nie
        przejmowaliśmy się antykoncepcją... w związku z czym wszystko jest możliwe wink
        Jajniki też mnie bolały na owu (szczególnie lewy, ale w zeszłym cyklu była owu
        z lewego, więc czyżby w tym miesiącu też?). W ogóle ten cykl jest trochę
        pokręcony (może w ogóle niepłodny?), bo owu wychodziłaby mi ok. 20-go dc, więc
        trochę za późno... Zastanawiam się, czy w związku z tym od przyszłego cyklu
        (tego "poważnego") nie łykać castagnusa (u mnie skraca I-szą fazę).
        Na razie staram się nie wariować, (kiedy byłam w ciąży, to prawie w ogóle nie
        miałam objawów poza częstym lataniem na sikusmile
        papa
        P.S. Roleczko - dokładnie tak, jak piszesz - może być TO, albo TO wink, a
        wątpliwości rozwieją się nie wcześniej niż ok.18-go września...
        • violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 15:27
          Czesc Dziewczynki

Nie odzywalam sie pare dni, bo mialam dola.... Tz ogolnie od paru dni mam
          straszne wahania nastroju, raz jestem wesola, za 5 minut plakac mi sie chce...
          Pewnie to znak zblizajacej sie @........ Choc do niej jakie 5 dni...
          Dzis od jakiegos czasu boli mnie brzuch. Ale nie tak na @, tylko jakby mnie cos
          kulo........
          To chyba wszystko, powoli trace nadzieje...
          Pozdrawiam
          Wiola
          • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 07.09.04, 18:00
            Wiola - te wahania nastroju to normalka w ciągu tych okropnych długaśnych 2
            tygodni od owu do @ (albo czegoś innego wink (trzymam kciuki, żeby u Ciebie było
            to drugie).
            Bóle brzucha też mogą zwiastować... na dwoje babka wróżyła...
            Testujesz 15-go, czy tak?
    • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 09:42
      Czesc Babeczki!

1@... 2@... i juz po 3!!!
      Ruszamy pelna para. Ok. 27.IX 1 badanie bety wink

Aquarius, pytalas, jak sobie dajemy rade...
      Staram sie nie nakrecac, ale to sie poprostu nie da! smile Kalendarze kieszonkowe
      i internetowe poszly w ruch!

Pozdrawiam i milego dnia (w tak sloneczna pogode - musi byc udany)
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 09:56
        Qrcze, 30-tko, ale mnie zaskoczyłaś tym tempem!!!
        Rozumiem, że jesteś w trakcie starań, albo tuż przed...???
        No to niedługo będziesz nam relacjonować pierwsze objawy (hihihi).
        Wychodzi z tego, że jak się uda, to dzidziuś byłby w czerwcu?
        Już się nie mogę doczekać, żeby składać gratulacje. Bardzo bym chciała, żeby
        była już pierwsza ciężarówka na naszym wątku. Może będziesz pierwsza???

Ja w tym cyklu chyba jeszcze nic z siebie nie wykrzeszę, bo owu -jeśli była- to
        bardzo późno, więc szanse raczej małe. W razie nieprzyjścia @ będę chyba robić
        test koło 18-go września.
        • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 10:20
          Tempo MUSI byc, bo na czerwcu mi BARDZO, ale to BARDZO zalezy. Moja kochana
          polowka na wowczas urodziny wink

No coz... ale nie podejrzewam, abym byla pierwsza wink Tak jak juz pisalas, sa
          pewnie babeczki, kt sie kryja, no wiesz, "zeby nie zapeszyc" wink
          A ja wychodze z zalozenia, ze jak ma byc to bedzie i wole juz sie cieszyc "na
          zapas", bo jak nie wyjdzie - to bede miala za soba choc te pare szzcescliwych
          dni, kiedy sadzilam, ze wyjdzie. Ojj... troche to zawile wink

No ale z tego co piszesz. to calkiem mozliwe, ze jako zalozyciel watku, to
          wlasnie Ty nam zaswiecisz ok 18.IX pieknym przykladem???!
          • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 10:21
            Jestem jezszce przed staraniami; 4 dc wink
            • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 10:29
              U mnie dzisiaj 24 dc. i 4 dni po (teoretycznej) owu. Śluz był oki, tempka
              skoczyła i przytulanko też było. Wczoraj cały dzień bolało mnie podbrzusze,
              dziś już raczej nic nie boli. Pażywiom - uwidim.
              Póki co chcę się wybrać na jeszcze jedne badania, ale trudno mi się wyrwać z
              pracy, a po południu, to raczej nie ma szans...
              • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 11:18
                Moj 2 cykl byl 25 dniowy, teraz 24 dn. Rozregulowalo sie to wszystko w cholere!
                Dobrze jednak, ze cykl sie skrocil, a nie wydluzyl wink
                • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 11:38
                  U mnie się chyba właśnie wydłuzyły. Normalnie miałam ok. 30-31 dni. Po
                  poronieniu czekałam na @ ponad 5 tygodni. Normalnie owu ok. 17-go dc. teraz 20
                  dc, więc dodaję te 14 dni fazy lutealnej i wychodzi mi ok. 18.09.
    • stachewicz Co mówia wasi lekarze a co wy robicie? 08.09.04, 11:39
      Pytam tak sobie bo zauważyłam że jest tu sporo dziewczyn po poronieniu,
      szczerze współczuje. Ja miałam zabieg miesiąc temu. To była moja druga ciąża,
      poroniłam w 8 tyg, puste jajo. Obecnie lecze infekcje (chlamydie) ale już
      kończe i jestem dobrej myśli – chyba 4 antybiotyki na raz zadziałały, hihi,
      taki mały szturm. Pierwsza @ zbliża się wielkimi krokami, już ją czuje w
      brzuchu. Psychicznie tez już bardziej zajmuje się myslami o staraniach niż
      rozpamietywaniem tego co się stalo. No i tu pojawia się problem...kiedy mam się
      starać. Jeden lekarze, który prowadzil mnie kiedys a teraz skonsultowa, mówi że
      jak tytlko badanie wykaże że infekcji już nie ma to mam się spokojnie strac już
      po pierwszej @. Ten co mi robił zabie kategorycznie kazał czekać 6 pół roku, bo
      tak i już. A lekarka u której byłam na kontroli powiedziała ze decyzje o
      ponownej ciąży zostawia mi, przyznała ze przerwe 6 mies sugeruje się ze względu
      na kosmetykę psychiczna i ze mam robić co chce. No i co mam robić, jak każdy
      mówi co innego? Co do kosmetyki psychicznej to jakiś blef – jedynem remedium na
      ten ból jest przecież ponowna ciążą. Skoro przyczyna została poznana i usunięta
      to na co czekać, co to zmieni. Endometrium ładnie mi się już w tym cyklu
      odbudowało. Podzilcie się ze mną swoimi uwagami. Znając siebie jak tylko się
      dowiem ze bakterii nie ma to się będę starać. Na razie nie oficjalnie ale
      zapisuje się na październik
      Pozdrawiam was wszystkie
      asia
      • aquarius72 Re: Co mówia wasi lekarze a co wy robicie? 08.09.04, 12:02
        Asiu,
        Mój tok rozumowania jest taki :
        - po pierwsze - trzeba zbadać się, żeby ustalić przyczynę poronienia - ja sporo
        badań zrobiłam jeszcze będąc w ciąży - były OK. Bałam się szczególnie bakterii
        (kiedyś miałam kłopoty) - posiew zrobiłam i był OK.
        - po drugie - jaki jest stan macicy i endometrium - u mnie na badaniu
        kontrolnym (jeszcze przed 1-szą @ wyszło, że OK)
        - po trzecie mój ginek mówi, żeby przeczekać dwie @ (właściwie to łamał się już
        na badaniu, kiedy stwierdził, że obraz na USG jest OK, ale powiedział "jakby
        się coś stało, to wszyscy pani powiedzą, że za wcześnie się pani starała...")
        - i po czwarte (ale to juz dotyczy wyłącznie mnie) to miałam takie kłopoty z
        zajściem w pierwszą ciążę, że - szczerze mówiąc - nie wierzę w moje szybkie
        zaciążenie... Cóż, zobaczymy...
        Acha, jeszcze gdzieś wyczytałam w necie nt. jakichś amerykańskich badań.
        Zbadano kobiety po poronieniu pod kątem ew. komplikacji w następnej ciąży -
        okazało się, że wśród tych, które zaszły do 12 tyg. od poronienia było
        dokładnie tyle samo powikłań, jak wśród tych, które zaszły później, co
        wskazywałoby, że odczekiwanie przy dobrych wynikach nie ma żadnego znaczenia.

Tak więc myślę, że skoro tylko uporasz się z bakteriami i zrobisz resztę badań,
        to nie ma co czekać. A następna ciąża na pewno jest balsamem na duszę po
        poronieniu, choć pewnie nie będzie wolna od strachu...
        pozdrawiam
        • star242 A ja się boję :( 08.09.04, 13:00
          Tylko na mnie nie krzyczcie,nie zrobiłam badań bo się boję,tak strasznie chcę
          już zaciążyć w październiku i w wigilię zrobić wszystkim prezent.Boję się
          jeszcze tego że nie mam pracy,jak tu utrzymać rodzinę z jednej pensji?Jakie to
          wszystko skomplikowanesad.Poryczałam się wczoraj bo spotkałam koleżankę
          która "wpadła" i za jakiś tydzień będzie rodzić,wcale się nie
          oszczędza,pracowała całą ciążę,pali 2 paczki dziennie brrrrrrrr(wygląda
          strasznie z papierosem)i zrobiło mi się strasznie żal tego dzieciątka,może to
          głupie ale u mnie w brzuszku miałoby lepiej(tak sobie pomyślałam).Jakie to
          NIESPRAWIEDLIWE!!!!!!!Załapałam znowu doła,przepraszam!!!Pozdrawiam
          • aquarius72 Re: A ja się boję :( 08.09.04, 13:14
            Star - ja też jeszcze nie zrobiłam wszystkich badań (i tak człowiek się nie
            przebada wzdłuż i wszerz). Ale zrób może chociaż wymaz z posiewem - w razie
            czego zdążysz się przeleczyć do października...
            • aquarius72 Re: A ja się boję :( 08.09.04, 13:16
              P.S. Albo się uspokoisz - to też jest bardzo ważne smile
              pozdrawiam
    • kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 12:52
      Cześć dziewczynki, zdaje relacje...hihihihihi
      33 dc małpiszona nadal brak... juz sama nie wiem co jest?????

Żadnych bóli takich małpowych, tylko zle samopoczucie i tragiczne łamanie w
      krzyżu.
      To narazie tyle...
      Buziaki i pozdrawiam cieplutko, Kasia
      • star242 do Kattrin1 08.09.04, 13:02
        Kasiu a nie testujesz?Moim zdaniem zobaczysz II,zrób test i napisz.Pozdrawiam
        • aquarius72 Re: do Kattrin1 08.09.04, 13:10
          Właśnie, albo teścik z krwi. Bardzo niecierpliwie czekamy na wiadomości smile
        • kattrin1 Re: do Kattrin1 08.09.04, 13:42
          dziewczynki, tak sie boje że znowu zobacze I kreche, że narazie wstrzymuje sie
          jeszcze z tym testem, ten strach mnie powstrzymuje......

Jesli nie dostanę do niedzieli to już napewno zrobie, ale narazie tak boje sie
          ponownego rozczarowaniasad((( to tak bardzo boli....

Bede zdawać relacje jeśli pozwolicie, jesteście moja ostoja, w tych trudnych
          dniach oczekiwaniasmile))

ps. mam nadzieje, ze nie zameczam Was swoimi głupotami
          • aquarius72 Re: do Kattrin1 08.09.04, 13:48
            Rozumiem, nie ma sprawy.
            Trzymaj się smile))))))))))))))))))))))))))))))))))

P.S. Kasiu, jakie głupoty???
      • didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 16:24
        Chętnie się do Was przyłączę. Starania zaczynam dopiero pod koniec
        października. Wcześniej wybieram się jednak do kliniki na obserwację cyklu (za
        około tydzień i posiedzę tam 3 tygodnie). Ale już nie mogę się doczekać nowych
        starań po 3 miesięcznej przerwie. Pozdrawiam i życzę Wszystkim POWODZENIA!!!
        • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 16:42
          Czesc Didi!
          A coz to za klinika, na czym beda polegaly Twoje badania?

Pozdrawiam
          • didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 08.09.04, 17:40
            Witam,
            z tego co rozmawiałam z dziewczyną, która właśnie w tym celu tam leżała
            (Katowice Ligota CSK ŚAM)to przeważnie zaczynają od HSG jeżeli nie było
            wcześniej robione, codziennie jest zwykłe badanie ginekologiczne i pobieranie
            śluzu lub jakiegoś wymazu do analizy i codziennie USG dopochwowe. Poza tym
            jeżeli są wskazania do jakiegoś zabiegu lub innych badań(wynikające z
            codziennych obserwacji) to wykonują je na miejscu. Dziewczyna ta miała
            laparoskopię na koniec pobytu. Imprezka taka trwa 3 tygodnie bez przepustek na
            soboty i niedziele bo wtedy też wykonują badania. Dodam tylko, że całaość jest
            finansowana z NFZ.
    • 78monika a ja mam do Was pytanie... 08.09.04, 14:10
      Dziewczyny,mam do Was pytanie - w sumie nigdy o tym wczesniej nie pomyslalam,
      ale po koleji. Od czasu podjecia decyzji o staraniach nie biore zadnych lekow
      (bylam nawet zla na jednego doktora, bo przepisal mi rozne leki na "pajaczki" i
      pekajace naczynka a nie spytal mnie nawet czy jestem w ciazy - oczywiscie po
      zakupie lekarstw przeczytalam na ulotce - nie wolno brac w I tymestrze ciazy -
      taka mala dygresja - wybaczcie).
      Natomiast moj maz bierze lekarstwo na obnizenie cholesterolu, trojglicerudow
      itp - jest to mocny lek. I co - nie ma to wplywu na planowana fasolke? Co o tym
      myslicie???
    • kattrin1 jednak zostaje z Wami na październik:) 09.09.04, 08:13
      Nadeszła.......

1dc. troszke płaczu.... a teraz zaczynam powoli nabierać nowej nadziei, jak to
      przy każdym nowym cyklu.....

Dziekuje dziewczynki za wsparcie, jesteście kochanesmile)))))

Oby Wam sie udało, życzę Wam tego z całego serduszkasmile)))))))Kasia
      • 30.tka Re: jednak zostaje z Wami na październik:) 09.09.04, 08:37
        Kattrin, glowa do gory! Nastepnym razem wink Trzymaj sie i nie trac nadziei!
        • aquarius72 Re: jednak zostaje z Wami na październik:) 09.09.04, 09:06
          Witam dziewczyny - podaje uaktualnienie naszej listy :

1.aquarius72 (czyli Kasia) - ewentualny test (lub @) ok. 18.09
          2.violetta76 - testuje koło 15.09. trzymamy kciuki za pozytywny wynik!!!! na
          razie obserwuje objawy

4.katakli
          5.maraguska - czy już wróciłaś z urlopu?
          6.star242 - idzie na badanka, mierzy tempkę, zmienia gina, a po trzeciej @...smile
          7.kingaolsz
          8.30.tka - starania na całego, testuje 27.09 (3mamy kciuki smile))

11.emka1974 - pełna entuzjazmu smile od października zielone światło na starania
          12.thmwag1
          13.kasiagaa
          14.tiga76
          16.bombamonika
          17.uszka
          18.akk11 - po wyleczeniu, od grudnia
          19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - kiedy będziesz testować?
          20.balbine
          22.misia.dk
          23.syla-syla
          25.stachewicz - zaczyna w październiku (wybij te chlamydie smile))
          26.didi_75 - zaczyna pod koniec października

Dziewczyny, teraz mocno trzymamy kciuki za dwie kreseczki dla Violetty76!!!!!!
          Konkurs na pierwsze dwie kreski na naszym wątku trwa smile))))))))))))))

P.S. Czy Wam też jest dzisiaj tak zimno? (mimo tego słońca na dworze), bo mi
          tak - dlatego ogrzewam się troszkę tu na forum wink
          • emka1974 Re: jednak zostaje z Wami na październik:) 09.09.04, 09:49
            Na dworze zimno, a tu temperatura sie podnosi wink
            Trzymam kciuki, by wszystkie starające się już październikowe Mamy stały się
            wrześniowymi Mamami!
            • emka1974 Re: jednak zostaje z Wami na październik:) 09.09.04, 09:56
              Czy będziecie się szczepić na grypę? Ja nigdy się nie szczepiłam, pomyślałam,
              że może teraz warto... Ale ja nigdy nie miałam typowej grypy, tylko
              przeziębienia, a szczepionka nie chroni przed przeziębieniem, tylko przed
              typową grypą. Sama nie wiem... a to ostatni moment, jeśli chcę zacząć w
              październiku. A wy będziecie się szczepić (albo już się szczepiłyście)?

Czy wiesiołek można brać w ciąży lub podczas starań? Bo on chyba naprawdę
              zaczyna mi pomagać, aż żal go odstawiać, no ale ciąża najważniejsza. Poza tym
              pytałam lekarza, czy można go brać przez cały cykl i on potwierdził. Nigdy nie
              słyszał, żeby wiesiołek powodował skurcze po owulacji. Czy któraś z Was
              próbowała brać go przez cały cykl?

emka
              • aquarius72 Re: jednak zostaje z Wami na październik:) 09.09.04, 10:23
                Cześć Emko,
                Ja sobie odpuszczam szczepienie grypowe. Mój mąż zawsze się szczepi, ja nie, a
                chorujemy zawsze tak samo (tzn. on i ja - zwykłe przeziębienia). Nie odradzam
                Ci tego szczepienia, ale nie jestem pewna, czy jest już szczepionka na bieżący
                sezon grypowy... Zapobiegawczo można łykać wit.C lub rutinoscorbin.

Co do wiesiołka - można go na pewno brać w trakcie starań (bierze się do
                owulacji - na poprawę śluzu). Domyślam się, że Ty myślisz raczej o jego
                właściwościach uodparniających. Na ulotce chyba nie ma nic o przeciwwskazaniach
                w ciąży (ale lepiej sprawdź). Na odporność naljepsza herbatka z dużą ilością
                cytryny (w ogóle wit. C), dobra dieta (warzywa, owoce), w razie kłopotów -
                gorące mleko z czosnkiem (niestety wink Ogólnie rzecz biorąc - takie "babcine"
                metody smile
                • emka1974 Re: jednak zostaje z Wami na październik:) 09.09.04, 17:54
                  Kasiu,

Chyba się nie zaszczepię. Nigdy nie chorowałam na grypę, może teraz też mnie
                  ominie. Czy vit C i rutinoscorbin można brać w ciąży? A wiesiołek zaczęłam brać
                  z powodu jego podobno cudownych właściwości śluzotwórczych wink

Pozdrawiam,
                  Emka
    • roleczka11 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 09.09.04, 13:11
      Cześć dziewczynki!
      Ja właśnie wróciłam z badania na chlamydie (mam nadzieję że nie mam tego
      dziadostwa), ale lepiej być świadomym niz przeżywać to znowu.....
      Przy okazji pytałam ile kosztuje badanie na cytomegalie i az mnie wmórowało...
      110 zł. Skuszę się ale dopiero w przyszłym miesiącu. No bo ile można...
      Też mnie to wkurza, że człowiek opłaca co miesiąc te składki i nic z tego nie
      ma, o kazde skierowanie musi wręcz żebrać, już nie mówiąc o tym że u mnie w
      mieście żeby dostać się do państwowego gina trzeba zająć kolejkę o 5 rano!
      (serio).Tylko kasa, kasa i kasa. Narzekam, ale na "ten" cel wydałabym dużo.
      Zamówiłam już testy owulacyjne (będą czekać na odpowiedni moment), czekam na 1@,
      (dziś 30 dzień i nic...).Po @ idę z badaniami do gin. i mam nadzieję że nic nie
      będzie stało na przeszkodzie.
      Dziewczynki powiedzcie, czy ten wiesiołek jest w kapsułkach, ile kosztuje i jak
      się go bierze.
      Pozdrawiam Was gorąco i życzę owocnych Fasoleczek!!!!!
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 09.09.04, 13:30
        Ja brałam kiedyś wiesiołek w kapsułkach (OPEAROL, czy jakoś podobnie się to
        nazywało). 1 kapsułka codziennie do owulacji (jeśli bierzesz na śluz), ale ceny
        niestety nie pamiętam...
      • kattrin1 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 09.09.04, 19:47
        Cześć Dziewczynki,
        już przeżyłam ten nieszczesny 1 dc. teraz pełna nadziei zaczynam znowu...
        pełną parą hihihi... za 10 dni staranko, proszę o doping kciukowy tak gdzieś
        między 19-25 września (intensywne przytulanko), a potem drugi raz za
        testowanie , gdzieś tak około 9 październikasmile)) Moze ten październik naprawde
        okaze sie najpłodniejszym miesiacem hihihihihihiii.....

Tego Wam wszystkim życzę z całego serduszkasmile))))Kasia
        • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 08:44
          Dzięki Kasiu,

Kciuki - jak zwykle - masz jak w banku...

A mnie jakaś chandra dopadła. Znowu są nowe dziewczyny na forum poronienie i
          tak jakoś wszystko widzę w czarnych barwach. Na dodatek chyba się przeziębiłam,
          albo mnie zawiało, czy co...
          Napiszcie proszę coś optymistycznego.............
          • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 09:45
            Aquariusku, ja podśpiewuję: "już za parę dni, za dni parę..."wink

Gdy jakiś czas temu czytałam o cudownych właściwościach wiesiołka, to
            traktowałam to trochę z przymrużeniem oka. Ale od wczoraj mój mąż twierdzi
            że "wiesio" jest jego najlepszym przyjacielem wink
            • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 09:59
              Witaj Emka smile

Popatrz, popatrz... czyli u Was wiesiołek ma duży wkład w budowę harmonijnego
              pożycia małżeńskiego wink

Pisałaś, że zaczynasz starania w październiku, a może trzebaby Ci pokibicować
              już wcześniej???

P.S. Pytałaś o wit. C i rutinoscorbin - nic nie wiem o przeciwwskazaniach do
              stosowania w ciąży.
              • violetta76 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 10:28
                Czesc Dziewczynki

Jutro, a najpozniej w poniedzielek powinnam dostac @... Jak na razie zadnych
                oznak, ze sie zbliza... A zawsze mialam lekkie bole w okolicach krzyza na pare
                dni przed...

Mam testowac najpozniej w przyszly piatek, ale nie wiem czy wytrzymam... Nie,
                musze wytrzyac!!
                To dopiero pierwszyc cykl staran, a ja mam taka nadzieje, ze sie uda!! Chyba
                nie powinnam byc naiwna...
                Jak sie nie uda, to od przyszlego cyklu biore wiesiolek wink)
                Pozdrawiam
                • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 10:35
                  Wiola - jesteś naszą nadzieja na pierwsze dwie kreski na tym wątku!!!

U mnie znów na odwrót - co chwilę coś mnie boli (dziś może mniej, ale wczoraj
                  całkiem, całkiem... Tak w ogóle, to chyba się przeziębiłam - rano i wieczorem
                  jest bardzo zimno).
                  Tak czy inaczej @ powinna do mnie przyjść (albo i nie) ok. 18-go.

Będę niecierpliwie czekać na wieści od Ciebie smile
              • star242 buuuuuuuuu 10.09.04, 10:36
                Aquariusku wczoraj przeczytałam o Anuteczku i przeraziłam się.......Dziś
                czytałam o Perrisce,dlaczego te dziewczyny które tak pragną mają problemy?
                Strasznie się boję,czym bliżej października tym więcej obaw,jedyne co mnie
                pociesza to forum na którym są takie wspaniałe dziewczyny,zawsze służące
                pomocą.W środę minęły 2 m-ce odkąd wyszłam ze szpitala a ja czuję się jakby to
                było wczoraj.Spotkałam w ten dzień newet pielęgniarkę z mojego szpitala
                (wspaniała osoba)Może to jednak dobry znak?Oj mam nadzieję że wszystko będzie
                dobrze.Pozdrawiam moje kochane forumowiczki
                • aquarius72 Re: buuuuuuuuu 10.09.04, 10:55
                  Ja staram się o tym nie myśleć (tzn. o tym, że mogłabym znowu poronić,
                  brrrrrrr). Ale pewnie takie myśli dopadłyby mnie, gdybym znów ujrzała dwie
                  kreski...
                  Ryzyka uniknąć się nie da. Tak to już jest na tym świecie - kto nie ryzykuje,
                  ten nic nie zyskuje.
                  Star - w razie ciąży będziemy się wszystkie wzajemnie wspierać, będziemy na
                  siebie bardzo, bardzo uważać i zrobimy wszystko co w naszej mocy dla dobra
                  naszych dzieci, zobaczysz - tak będzie...
                • kattrin1 Re: buuuuuuuuu 10.09.04, 10:56
                  Mi tez bardzo przykro sie zrobiło gdy przeczytałam o Anuteczku, i też nie
                  rozumiem dlaczego tak sie dzieje... moze przez to stajemy sie silniejsze, moze
                  to wszystko jest po to bysmy bardziej kochały nasze przyszle maluszki, a moze
                  bardziej przybliżamy sie do siebie i pomagamy psychicznie zniesc te
                  najtrudniejsze chwile... zawsze po burzy wychodzi piękne słoneczko... które
                  zaświeci kiedys dla każdej z Nassmile)) trzeba tylko w to mocno wierzyć i
                  podtrzymywac sie na duchu, dlatego cieszę sie bardzo, ze jestem tutaj z Wami,
                  dodajecie otuchy, poprostu jestescie zawsze z dobrym słowem... to podnosi na
                  duchu bardzosmile)))

Oj ale napisałam, az łezka mi sie pokazała w oku (a kurcze jestem w pracy),
                  musi być dobrze!!!dla wszystkich Nassmile)))

Pozdrawiam Was bardzo cieplutko i słonecznie, myśląca zawsze o Was Kasia
              • star242 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 10:40
                Acha,dowiedziałam się że zlikwidowali porodówkę w moim szpitalu i przenieśli
                oddział patologii ciąży na wyższe piętro,zaraz obok wewnętrznego.Zaraz za
                ścianą jęczą ludzie poważnie chorzy i tak zastanawiam się czy ten ktoś miał
                rozum podejmując taką decyzję?A tak chciałam rodzić(jakby się udało)właśnie w
                tym szpitalu.Dobra,wygadałam się,może poprawi mi się nastrój?Buziaczki
              • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 13:50
                Kasiu,

Wrześniowe starania... chętnie, nawet bardzo, z naszym przyjacielem Wiesiem
                (tworzymy niezły trójkąt!)... ale, niestety (albo stety), tępię bakterie, biorę
                antybiotyk i korzystamy z "gumowych rękawiczek" ;-(((. Zatem za miesiąc!
    • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 11:54
      Oj... cos ciezkiego wisi w powietrzu! Tak wlasnie czytam i czytam - od paru dni
      mam naprawde podly nastroj. Jeszcze przed @ bylam dzielna i mocna, dzis czuje
      sie jak... dziewczynka z zapalkami: samotna (pomimo wielu przyjaznych mi
      ludzi), bezbronna (wobec LOSU (zlosliwego)), nierozumiana (bo zyje tempka, @,
      owu i przytulaniem, beta, testowaniem)...
      A na dworze tak pieknie, niebo takie cudowne, a ja wlasnie musze przezywac
      takie rozterki.
      Czuje takie ogromne napiecie, jak przed Gwiazdka, gdy mialam 10 lat
      A co u Was??
      • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 11:56
        Czuje takie ogromne napiecie, jak przed Gwiazdka, gdy mialam 10 lat - radosc,
        ze Gwiazdka, niezadowolenie - ze tak dlugo jezscze trzeba czekac, niepokoj -
        czy Dzieciatko przyniesie to, o co prosilam...
        • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 12:32
          Oj 30-tko.....

To napięcie mi też nie jest obce...
          Z jednej strony nadzieja, że może coś wyszło, z drugiej obawa, że jednak nie
          wyszło, z trzeciej, że jak nawet wyszło, to nie wiadomo, co dalej...
          eeech, żeby tak już coś wiedzieć (testu wcześniej nie zrobię - to sobie
          postanowiłam, chociaż może to by mnie uspokoiło, bo bym się nie nakręcała, już
          sama nie wiem...)

Fajnie byłoby znaleźć się wspólnie na wątku dla oczekujących, no nie?
          • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 12:39
            Oj tak!
            Zreszta, bardzo sie juz przyzwyczailam do Waszych nickow i jak wiedzialam, ze
            startuje we wrzeniu i sie tam "zapisalam", poczulam sie tam dziwnie "obco" wink

Ten czas jest poprostu nieublagalny... jak nie trzeba - to zasuwa
            niemilosiernie do przodu, ale gdy chcemy, aby troche przyspieszyl.... nie da
            rady smile
            No coz... pozostaje nam tylko CIERPLIWOSC, ale ona przeciez nie jest domena
            kobiet smile!!!
            • didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 12:48
              Dziewczyny czy to może jakiś znak? W środę jak wracałam do domu widziałam 2
              ptaszki tańczące w powietrzu (piękny widok) tak jakby to było przedstawienie
              specjalnie dla mnie, aż się zatrzymałam aby dłużej na to patrzeć. A wczoraj jak
              jechałam do pracy podobna scena też dwa ptaszki (to były chyba gołąbki), latały
              nad rondem (trochę się zapatrzyłam i omało nie stuknełam wink)Dwa dni pod rząd to
              musi chyba coś oznaczać.
              • gumecka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 12:54
                Widze ze powiewa tu smutkami. Dziewczynki glowy do gory, nie moze byc wiecznie
                zle, trzeba wierzyc ze bedzie dobrze. Prosze nie smuccie sie tylko usmiech na
                twarz. Ja ide od poniedzialku do pracy, co to bedzie nie wiem, az sie boje. Ale
                jak pomysle ze w koncu dostane swoje pieniazki i bede mogla mezowi kupic jakis
                fajny prezent na rocznice slubu to robi mi sie lepiej, a to juz nie dlugo bo 5
                pazdziernika. Pozdrawiam i caluje WAS.
                jola(listopad juz nie dlugo)

• aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 12:58
                Oj tak, tak.....
                Znaki są bardzo ważne - dokładnie nad nami przeleciał w maju bocian, i co?
                zaraz dwie kreski się pokazały smile))
                Potem śniły mi się wypadające zęby, no i niestety...(ale to już inna historia)
                Teraz bociany już wprawdzie odleciały, ale wszelkie inne przyjazne znaki, czy
                sny są jak najbardziej na miejscu. One skłaniają nas do pozytywnego myślenia, a
                to jest nam bardzo, bardzo potrzebne smile
                pozdrawiam
                p.s. uważaj na tym rondzie, jeśli to katowickie, to tym bardziej wink
                • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 13:16
                  Tak, tak... katowickie jest urocze, zwlaszcza teraz gdy trwa przebudowa smile
                  Dziewczyny, pomyslcie ze pazdziernik juz tuz, tuz, a kolezanka ktora wie, ze
                  zamierzamy starac sie o dzidzie wlasnie w tym miesiacu powiedziala mi, ze
                  jakies badania wskazuja, ze ten NASZ pazdziernik to podobno najbardziej plodny
                  miesiac smile Prawda to czy nie - ja bede sie tego trzymac! smile
                  Ja tez jestem tuz przed @ - nie wiem - dzis, jutro, trudno zgadnac co moj
                  organizm tym razem wymysli.
                  • didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 13:30
                    Lata mi uśmieszek na twarzy bo z mojej obserwacji tematu wynika że większość z
                    nas właśnie czeka na @ (ja 17.09). Wynika z tego, że będą wspólne dni starań i
                    wspólne testowanie (oby owocne!!!) Ale może się narobić!!!
                    • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 13:34
                      Cos w tym jest - kobiety mieszkajace ze soba maja w podobnym okresie @@@ - moze
                      i my mamy na siebie pozytywne fluidy smile))
                    • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 13:38
                      didi_75 napisała:

> Lata mi uśmieszek na twarzy bo z mojej obserwacji tematu wynika że większość
                      z
                      > nas właśnie czeka na @ (ja 17.09). Wynika z tego, że będą wspólne dni starań
                      i
                      > wspólne testowanie (oby owocne!!!) Ale może się narobić!!

No, Didi - widzę, że za tydzień będzie tu gorąco smile Czemu nie piszesz o
                      objawach??? (tak rozrywkowo oczywiście, bez nakręcania)
                      • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 13:45
                        odnosnie objawow - to beda nasze pierwsze starania - ciekawe czy
                        poczuje "motylki w brzuchu" jak sie okaze ze nam sie udalo? smile
                        • didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 13:56
                          U mnie jak na razie zadnych objawów nie stwierdzono. A jak bywa mi niedobrze to
                          przeważnie z przejedzenia bo uwielbiam papu. Ale jakby się skupić bardziej to
                          możnaby nadmierny apetyt pod coś podciągnąć wink UFF bo już myślałam, że mam
                          tasiemca (który by jadł raz dzienni - od rana do wieczora)
                          • 78monika Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 14:04
                            smile Widze, ze nie tylko ja lubie jedzonko! Moj maz, widzac czasem moje
                            zachcianki (np robienie zupy pomidowej o 22) smieje sie i mowi, ze juz sie boi
                            co bedzie gdy bede w ciazy! wink
                        • 30.tka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 14:18
                          WOOOOOW! Widze ze znalazlam fanke Schmetterlinge im Bauch!! Jest to tak
                          dzwieczne okreslenie, chyba jedyne w tym twardym jezyku!
                          A ma mnie niesamowicie dziala, juz gdy to slysze, robi mi sie tak blogoooooo smile
                      • gumecka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 15:28
                        Macie racje to forum jest bardzo przytulne i zawsze ktoras pocieszy. Raz
                        napisalam w imieniu kolezanki na forum e dziecko i nawet nikt nie raczyl
                        odpisac. Tutaj zawsze mozna liczyc na kogos.
                        jola
                    • gumecka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 12.09.04, 21:11
                      No tak ja juz zaczelam ale wiecie jak to jest. Nie moge patrzec na smutna minke
                      mojego meza jak musi uzywac tych wstretnych gumek. Tylko szkoada ze nie
                      zdazylam zrobic zadnego badania, oj glupek ze mnie. Ale wierze ze bedzie dobrze.
                      pozdrawiam. jola
                    • gumecka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 12.09.04, 21:13
                      No tak ja juz zaczelam ale wiecie jak to jest. Nie moge patrzec na smutna minke
                      mojego meza jak musi uzywac tych wstretnych gumek. Tylko szkoada ze nie
                      zdazylam zrobic zadnego badania, oj glupek ze mnie. Ale wierze ze bedzie dobrze.
                      pozdrawiam. jola
                      Cos mi sie ostatnio zle listy wklejaja, zamiast na samym dole to wpadaja tam
                      gdzie nie trzeba. smile)
                • emka1974 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 13:58
                  Nie wierzę już w bociany ;-(
                  Podobno pierwsze bociany w roku zobaczone w gnieździe zwiastują dzidziusia. Tak
                  było przy pierwszej ciąży. Pokochałam bociany! W tym roku było podobnie -
                  bociany w gnieździe, zaraz potem dodatni test ciążowy. A potem...

A może te bociany miały na myśli październik?
    • kattrin1 Smutno mi... 10.09.04, 13:13
      Własnie rozstałam sie z forum niepłodność, tak sie zdenerwowałam ze szok...
      jest mi smutno, że tam zamiast sobie pomagać dziewczyny kłóca sie jak ... nie
      chce nawet mówić...

Strasznie mi smutno... chyba naprawde jakieś czarne chmurzyska niedobre zawisły
      nad nami.... aż sie popłakałam (buuuu), dlaczego sie tak przejmujesad((((

Dobrze że mam WAS dziewczynki, przynajmniej mogę do Was przyjść i podzielić sie
      swoimi głupotkamismile))jeśli oczywiście nadal chcecie?

Pozdrawiam i dziekuje za to że jesteściesmile)))Kasia
      • aquarius72 Re: Smutno mi... 10.09.04, 13:20
        Kasiu...
        Nie ma się czym przejmować...
        Tamto forum jest ogólno dostępne i z tego co pamiętam co jakiś czas wybuchają
        tam jakieś afery (nie wiem, co stało się teraz). Niemniej można się tam
        dowiedzieć wielu interesujących i pożytecznych rzeczy, więc warto tam czasem
        zajrzeć.
        Ale to prawda, że tu jest przytulniej i bardziej kameralnie.

Co ja bym bez Was dziewczyny zrobiła ? smile
        Ale najgorsze jest to, że od połowy września będę miała net tylko w pracy i po
        południu nie będę mogła już tu zajrzeć, oj, jak mi będzie Was brakowało w
        jesienne wieczory...
        • 78monika Re: Smutno mi... 10.09.04, 13:24
          Ja jestem wlasnie w takiej sytuacji, ale za to lubie poranki w pracy - robie
          sobie kawke i zagladam do Was smile
          • aquarius72 Re: Smutno mi... 10.09.04, 13:27
            Do Nas Moniko, nie do Was...smile
            Też jesteś w naszym rankingu...
            ps. jak przygotowania do urlopu?
            • 78monika Re: Smutno mi... 10.09.04, 13:32
              Juz nie moge sie doczekac smile)) Odliczamy dni! Mam nadzieje, ze jak do Was/Nas
              wroce to dolacze do naszej listy "II pieknych kreseczek" ktora zaczniemy
              tworzyc juz niedlugo smile) Byloby cudownie - trzymam za nas wszystkie kciuki
              baaaardzo mocno!!

• 78monika Re: Smutno mi... 10.09.04, 13:36
                dawno nie mialam taaaaakiego lenia jak dzis smile)) Czy Wy rowniez macie ochote
                dzis na wielkie NIC-nierobienie? A papierow na biurku sporo... Trzeba sie
                zmobilizowac!
                • didi_75 Re: Smutno mi... 10.09.04, 13:39
                  Mój mąż mówi na mnie "wszędobylski łazik" bo zawsze znajdę sobie coś
                  do "roboty" poza biurem, w którym czas się tak ciągnie do tej 17.00.
                  • 78monika Re: Smutno mi... 10.09.04, 13:41
                    swietne okreslenie smile))
                  • aquarius72 Re: Smutno mi... 10.09.04, 13:42
                    Dziewczyny - dziś mozna sobie pozwolić na lenia, bo jest PIĄTEEEEK!!!
                    • kattrin1 jeszcze 2 godz.... 10.09.04, 14:04
                      i ja zacznę sie lenić hihi...punkt 16 wychodzę z pracy i szybciutko na
                      słoneczko, nabrać pozytywnych myślismile)
                      Czego i Wam dziewczynki życze....

Ps teraz siedzę i obijam sie jak mogę, takiego mam strasznego leniwca, jak
                      patrze za okienko i widze błekitne niebo i przesliczne słoneczkosmile)))Kasia
                      • 78monika Re: jeszcze 2 godz.... 10.09.04, 14:07
                        ja tez, ja tez, ja tez! oby takie pozytywne sloneczko bylo przez caly weekend!
                        Nie lubie jesieni (gdy jest plucha, mokro i fuj, fuj) - ale moze w tym roku nie
                        bedzie mi to az tak bardzo przeszkadzac? wink
                        • kattrin1 Re: jeszcze 2 godz.... 10.09.04, 14:12
                          oj tak, tak, tak.... niech tak Ci sie staniesmile)))
                          Moze naprawde nie bedzie nam przeszkadzać....bede sie cichutko modlić za
                          tosmile))))))))

Pozdrawiam słoneczkowosmileKasia
                          • 78monika Re: jeszcze 2 godz.... 10.09.04, 14:16
                            I Tobie Kasia tez i nam wszystkim smile) Plucha, mokro a my chodzimy promieniujace
                            radoscia smile
                            Pozdrawiam Was cieplutko!
                            • aquarius72 Trochę rozrywki :-) 10.09.04, 18:47
                              Dziewczyny - ktoś tu kiedyś pytał o tabelkę czy będzie chłopczyk, czy
                              dziewczynka. Znalazłam coś takiego i tu Wam wklejam link - można się pobawić we
                              wróżkę. Ciekawe, czy się sprawdzi..... wink

oto link do tabelki :
                              jolmys.webpark.pl/#
                              • emka1974 Re: Trochę rozrywki :-) 10.09.04, 19:01
                                Mi sie sprawdziło wink
    • ewa11a Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 10.09.04, 21:59
      Hej dziewczyny, ja tez dolaczam sie do Was!!! Staramy sie z mezem juz prawie
      1,5 roku ale mam nadzieje ze ten pazdziernik stanie sie "magicznym" miesiacem i
      wszystkie zaciazymy!!! Trzymam za Was kciuki i goraco pozdrawiam.
      • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 11.09.04, 15:05
        Cześć dziewczynki smile

Wklejam Wam listę i zmykam na działkę (zajrzę na forum wieczorem) :

2.violetta76 - testuje koło 15.09. trzymamy kciuki za pozytywny wynik i
        przeganiamy @!!!! na razie obserwuje objawy

4.katakli
        7.kingaolsz

12.thmwag1
        13.kasiagaa
        14.tiga76
        16.bombamonika
        17.uszka
        19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9 października
        20.balbine
        22.misia.dk
        23.syla-syla
        26.didi_75 - zaczyna pod koniec października, czeka na @ (albo i nie?) 17.09
        27.ewa11a - Witamy smile
        • didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 11.09.04, 20:40
          Ja to jedanak jestem zakręcona jak warkoczyk. Skąd mi się wzieła data @ 17.09.
          Chyba mi się pomyrdał kalendarz bo na @ czekam jurto( 12.09). Jak narazie
          żadnych objawów nie stwierdzono.
          • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 11.09.04, 21:20
            Cześć Didi - poprawię na liście. A czy są jakieś szanse, żeby ta @ nie
            przyszła??? wink
            • didi_75 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 11.09.04, 22:03
              Tego to nie wiedzą nawet najstarsi górale (haha). Było tylko jedno przytulanko
              bo 8 d.c szłam do kliniki, więc z teoretycznego punktu widzenia żołnierze
              nieźle musieliby się trzymać aby dotrwać do 14 d.c Ale podobno cuda się czasami
              zdarzają. Pożyjemy zobaczymy.
              • aquarius72 Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 12.09.04, 15:03
                2.violetta76 - testuje koło 15.09. trzymamy kciuki za pozytywny wynik i
                przeganiamy @!!!! na razie obserwuje objawy

3.gumecka - starania (nieplanowanewink już rozpoczęła - czekamy na wynik
                4.katakli
                7.kingaolsz

12.thmwag1
                13.kasiagaa
                14.tiga76
                16.bombamonika
                17.uszka
                19.kattrin1 - nowy cykl, nowa nadzieja - test około 9 października
                20.balbine
                22.misia.dk
                23.syla-syla
                26.didi_75 - zaczyna pod koniec października, czeka na @ (albo i nie?) 12.09
                27.ewa11a - Witamy smile
                • badarka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 10:38
                  Alez sie lista rozrosla smile

Ja czekam na reszte wynikow badan - chlamydie i przeciwciala, juz dwa tygodnie!

Na razie z calego zestawu badan, ktore robilam, wyszlo mi zakazenie drog
                  moczowych - opanowane smile reszta, oprocz oczywiscie prolaktyny, w normie, wiec...

Czekam na @, ktora powinna byc tuztuz i .... big_grin wiec jestem pelna nadziei i
                  troche sie boje... No i oczywiscie trzymam kciuki za testujace we wrzesniu
                  • badarka Re: Jest tu ktoś kto będzie sie starał w paździer 13.09.04, 11:48
                    rrrany, zaczyna mnie pobolewac brzuch na @ big_grin czy ja sobie tego nie wmowilam?

a bylam pewna, ze tego nie doczekam wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka