Dodaj do ulubionych

Leon vs Golf

IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 16:50
Nie wiem dlaczego tak mało jeździ Leonów w stosunku do Golfów. Ja zdecydowałbym
sie na tego pierwszego: mniej kradną i tańszy serwis. Technicznie nie ma
różnic. Czy chodzi tylko o szpan? Czy aż tylu kierowców Golfa to wiochmeni?
Obserwuj wątek
    • Gość: Idaho Re: Leon vs Golf IP: *.daewoo.com.pl 12.02.02, 11:31
      Ja też jeżdżę Leonem, a zastanawiałem się nad kupnem Golfa. Tak jak mówisz,
      Golf właściwie niczym pod względem technicznym sie nie różni, kradną go
      bardziej, co do serwisu nie jestem do końca pewien bo i serewis Seata nie
      należy do najtańszych. Poza tym co tu dużo mówić Leon ma bardziej sportową i
      oryginalną sylwetkę niż Golf którym jeżdżą albo dresiarze albo panowie w
      kapeluszach.
      • Gość: al Re: Leon vs Golf IP: 217.8.179.* 12.02.02, 11:39
        Jak wyzej +
        Wnetrze Leona jest super (A4?). Wnetrze Golfa wyglada jak wyciosane toporkiem.
        Tym ze golfow jest wiecej nie ma sie co przejmowac - 50% procent kierowcow to
        buraki. Im mniej samochodow tym bardziej trzyma on cene.
        W UK leon ma znacznie wyzsze noty niz Golf
        Ale zawsze najwazniejsze to chyba to aby wlasciciel byl zadowolony a czy jest to
        dres, burak czy szarak to chyba nie ma wiekszego znaczenia

z pozdrowieniami
        Jerry Sprineger :-)
        • Gość: atomski Re: Leon vs Golf IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 12:13
          Kochani ,Wasze tezy i naciagane teorie są podobnie buraczane ...
          Niczym się nie różnią . Próbujecie się dowartosciować ???

p.s. Nie jeżdzę ani jednym ani drugim.
          Troszkę Wam jednak pomogę :
          IBERIA MOTOR COMPANY - pierwszy i chyba jedyny powód kłopotów ze
          sprzedawalnością Seatów w Polsce .Cuda wianki z dealerami ,ze sprowadzaniem
          samochodów,serwisem w kontrowersyjnych przypadkach... Dopiero niedawno ceny z
          kapelusza zaczęły przypominać tez krajów zachodnich . Tam Seat jest dużo tańszy
          od Golfa . U nas odwrotnie . Więc skoro nie ma różnicy ,to po co
          przepłacać ???????????
          Powtarzam ,dopiero teraz zaczyna się to zmieniać. I już niedługo być może
          właściciele Golfów będą się zastanawiali czemu teraz "buraki" kupują Leony ...

Pozdrawiam
          • Gość: wuj Re: atomski ma racje... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 14:46
            przychylam sie do tego zdania, szczegolnie jesli chodzi o Iberia Motors. Bylem
            w kilku salonach, rozmawiałem o toledo i wniosek taki: klimaty jakby kupować
            auto na giełdzie. Fajne auta , ale na razie nie ma gdzie ich kupić.
    • Gość: Darek Re: Leon vs Golf IP: 212.106.189.* 12.02.02, 12:25
      To proste,ludzie w polsce nie znają hiszpańskiego temperamentu,wolą czeskie
      knedle a niemiecką solidność wprowadzono wraz z paczkami od braci repatriantów
      i jest ona trochę droższa.Ostatnio polacy poznali Cuoro sportivo i bardzo wolno
      się uczą.
      • Gość: atomski Re: Leon vs Golf IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 14:03
        Golf jest czeski ???
        • Gość: Troy Re: Leon vs Golf IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.02, 14:49
          Pierdolenie o Szopenie.
          Seat to taka hiszpanska "Skoda"
          (niczego nie ujmijac tym
          markom) pozatym wszystko nalezy do VW
    • Gość: lol Re: Leon vs Golf IP: *.aura.com.pl 14.02.02, 10:01

Już któryś raz z rzedu czytam na tym forum że Volkswagen to ble, że brzydki, że
      awaryjny i tym podobne pierdoły. Może jeszcze napiszecie że Daewoo lepsze.
      Rzygam tym. Kompleksy z was wychodzą, a na wycieraczkach w waszych Reaultach,
      Hondach, Fiatach itp. leży słoma, która wypadła wam z butów
      • Gość: Tomasz Re: Leon vs Golf IP: 193.59.192.* 15.02.02, 16:03
        Gość portalu: lol napisał(a):

>
        > Już któryś raz z rzedu czytam na tym forum że Volkswagen to ble, że brzydki, że
        >
        > awaryjny i tym podobne pierdoły. Może jeszcze napiszecie że Daewoo lepsze.
        > Rzygam tym. Kompleksy z was wychodzą, a na wycieraczkach w waszych Reaultach,
        > Hondach, Fiatach itp. leży słoma, która wypadła wam z butów
        Ciekawe jak to się stało (tak ... technicznie)!

• Gość: Niknejm Re: Leon vs Golf IP: *.pg.com 15.02.02, 18:35
        Gość portalu: lol napisał(a):

> Już któryś raz z rzedu czytam na tym forum że Volkswagen to ble, że brzydki, że
        > awaryjny i tym podobne pierdoły. Może jeszcze napiszecie że Daewoo lepsze.
        > Rzygam tym. Kompleksy z was wychodzą, a na wycieraczkach w waszych Reaultach,
        > Hondach, Fiatach itp. leży słoma, która wypadła wam z butów

Kochany, a może to z Ciebie wychodzą ukryte zasoby kompleksów lub usilne chęci
        dowartościowania się? Nie zastanawiałeś się nad tym?

Nie, po namyśle powiem, że pewnie się nie zastanawiałeś. Inaczej nie napisałbyś
        takiego kuriozalnego posta...

Przemyśl to chwilę i nie obrażaj innych tylko dlatego, że ośmielają się mieć
        nieco odmienne zdanie niż Ty...

Mimo wszystko pozdrawiam,
        Niknejm

P.S. Słoma na wycieraczkach? To co, nogi przez szyberdach lub boczną szybę i
        trzymamy na przedniej szybie? Niewygodnie jakoś... Bo wycieraczki są właśnie tam,
        za szybą (patrząc od strony kierowcy)... A w samochodzie są raczej dywaniki...
        Chyba, że oszczędzasz, i do auta zamiast dywaników włożyłeś wycieraczki (takie do
        butów) kupione w sklepie typu 'Dom i Ogród'.
        Sorki, nie mogłem sie powstrzymać ;-))
        • Gość: Struś Re: Leon vs Golf IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 23:12
          :) Pewnie ma takie wycieraczki jak mówi Niknejm w koncu guma pasuje do gumy
          (wycieraczka - gumofilce). A przed wejściem do auta otrząsa trepy o
          snopowiązałke.

pozdrówki
        • Gość: lol Re: Leon vs Golf_do Niknejma IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 21:11

A teraz Ty sie zastanów. To że jeździsz Hondą i uwielbiasz ją nie wpływa na to
          żebym nazywał Cie wieśniakiem. Szanuję to. Autor wątku (jeśli zadasz sobie
          trudu aby przeczytać pierwszego posta) sumuje tak kierowców VW (model Golf).
          Wybacz, mimo że to moja marka, mój zawód wykształcenie jak również miejsce
          zamieszkania nie uprawniają nikogo aby tak mnie nazywać - nie chodzi nawet o to
          słowo ale o zdecydowanie pejoratywny kontekst w jakim zostało użyte. Skąd ta
          zajadłość wobec ludzi jeżdżących VW? Wbijcie sobie do głowy raz na zawsze że
          nie wszyscy kierowcy VW do dresiarze. Czy to tak trudno zrozumieć?
          Co do Twoich żartów n/t wycieraczek nie wypowiadam się. Napiszę Ci tylko, że w
          Twoich stronach na to co u Ciebie mówi się kromka u mnie mówi się skibka, nie
          zachowój się więc jak przedszkolanka.
          Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka