Dodaj do ulubionych

Fiat Bravo/Brawa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:10
brava 1.6 na torze w kielcach, jakosc nie powala, ale moze kogos zaciekawi:
www.youtube.com/watch?v=5Mp3hMgdvZM
prawie 230.000 km, elektronika faktycznie czasami nawala, ale np ze uklad wydechowy co 2 lata to pierwsze slysze, podobnie uszczelki czy wspomniana jakosc spasowania drzwi. a silnik cudownie sie trzyma. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ms Re: Fiat Bravo/Brawa IP: 94.75.121.* 07.01.10, 22:27
      potwierdzam kolege powyzej, rok 99 bravo, w srodku nowka ... nawet nie rysniety ... nie wiem co sie autor czepia wnetrza na zewnatrz zero korozji i uklad wydechowy nie wymieniany, jest wszystko ok. autko chodzi jak zegarek, cichutkie, silnika praktycznie nie slychac na wolnych ... mocno doprawiony artykul. 170 tys.
    • Gość: Gość Re: Fiat Bravo/Brawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 19:10
      Naprawa skrzyni 8000 ? Chyba 800!!
      Trochę autor się zagalopował. Nowa w serwisie to koszt około 1500-1800 zł.
    • Gość: Genero Re: Fiat Bravo/Brawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 19:31
      Ja na bravce 1.2 mam aktualnie 201000km. Silnik całkowicie bezawaryjny. Oleju nie bierze. Samochód od początku jeździ na shel 5W40. Na razie tylko materiały eksploatacyjne i przeglądy co 20 tys. km (w tym amortyzatory przednie przy 140 tys. km i pasek rozrządu na 80 i 160 tys. km, naprawa tłumika) Żeby nie było idealnie - wymiana klamek i nie działa tylna wycieraczka - w bravo/brava standard. Z samochodu jestem bardzo zadowolony. Silnik ekonomiczny. Średnie spalanie to 6,5 - 6,8 l/100 km. Nawet zimą rzadko przekraczam 7 litrów. Jak jest mocno dociążony to trochę brakuje mocy. Jednak zważywszy na gabaryty samochodu to silnik sobie nieźle radzi. Wydaje mi się, że Vectra B (pozycjonowana segment wyżej) ma mniejsze wnętrze.
      Stylistykę i wnętrze samochodu uważam za wyjątkowe. Nawet obecnie prezentuje się nieźle. Może materiały użyte do wykończenia wnętrza są przeciętne - ale nie najgorsze w tej klasie i na tamten czas.
    • Gość: Bimota Fiat Bravo/Brawa IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 19:50
      Kto "zoastanie zapisana" ?
    • Gość: Fiat Bravo Re: Fiat Bravo/Brawa IP: 195.246.216.* 04.03.10, 22:33
      Mam fiata Bravo 8 lat, przebieg ponad 185000 km. Nie mam większych usterek. Należy tylko serwisować regularnie. Nie jest to mercedes, ale mercedesy też mają usterki.
    • Gość: Bravo GT 1.9 JTD Re: Fiat Bravo/Brawa IP: 94.254.242.* 30.09.10, 18:25
      Troszke wyolbrzymil autor, nie ma wcale takich zas cen wysokich, przy dieslu niestety kilka rzeczy drozszych niz w benzyniakach (np miska olejowa). Samochodzik w srodku cichutki, czasami zeby slyszec dzwiek turbinki otwieram okno bo uwielbiam ten dzwiek :) Powiem tak, jesli ktos dba to nie ma z tym samochodem problemow ale to juz nie ma znaczenia czy fiat czy mercedes, bo jak dbasz tak masz :) bez wzgledu na marke samochodu:) sa drobne usterki, ale wszytsko da sie zrobic :) Jezdze dieselkiem i jak na diesla na dynamike nie nazekam :) (jedynie zauwazalny brak mocy przy wlaczonej klimatyzacji :) ale to normalne). A gdy sie komus znudzi JTD to jest bardzo fajny do chip tuningu, bezbolesnie mozna podkrecic pod ok 125/135km i zagiac nie jednego siedzacego w wyzszej klasie niz bravo :)
      Pozdro dla wszystkich BravoManiakow!
    • Gość: Genero Re: Fiat Bravo/Brawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 22:52
      Mam już przebieg 230.000 km. Samochód sprawuje się super. Nie zaliczył jeszcze usterki unieruchamiającej auto. Przy 213.000 padło sprzęgło ale do domu dojechałem.To najpoważniejsza i najdroższa awaria -sprzęgło 250 zł i wymiana /u znajomego 100zł/.
    • Gość: zakochany Re: Fiat Bravo/Brawa IP: *.150.187.3.csa-net.pl 10.02.12, 20:53
      vectra b mało ze ma wiecej miwjsca to jakosc obic samych siedzen to klasa sama w sobie a nie jakas cienka tkaninka płaskie fotele dlatego wydaje sie ze brawa ma tyle miejsca poprostu to nie klasa vectry i nigdy jakoscia sie nawet do kolan vectry b nie zblizyła to inna bajka genero
    • Gość: Rammste Re: Fiat Bravo/Brawa IP: *.snecma.fr 17.02.12, 10:12
      Miałem Fiata Bravo 1,9 JTD z 2000 roku. Auto spisywało się super. Zaliczyło tylko wymianę sprzęgła (tarcza, docisk i łożysko). Koszt z robocizną 800 zł. Auto zostało sprzedane do dalszej eksploatacji z przebiegiem 266000 km. Nadal jeździ.
    • Gość: kris Re: Fiat Bravo/Brawa IP: *.centertel.pl 14.03.12, 22:16
      to są naprawde dobre auta nie wiem dlaczego inni sie czepiają lepsze niz szkopskie auta w tej klasie np opel astra f jak sie znajdzie egzemplarz bez rdzy to jest sie mistrzem naprawde dobre auto w wnętrzu cisza plastiki jak nówka cisza i spokój _polecam_

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka