Gość: Ns IP: *.centertel.pl 11.02.10, 09:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kari Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.aster.pl 11.02.10, 09:48 Nowy temat nawet może być :) Link Zgłoś
Gość: Kari Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.aster.pl 11.02.10, 09:56 A to logo fiata nowe to bardziej nawiązuje do znaczka z lat 1959-1965 www.livetradingnews.com/wp-content/uploads/fiat_logo-evo.jpg Link Zgłoś
Gość: qpa Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: 77.255.253.* 11.02.10, 10:08 Jest ok ;) To może coś o Syrenie Sport i jej zderzeniu z władzami ówczesnej Polski? Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 10:20 zgadzam się nowy temat nawet fajny i ciekawy tylko troche za dużo tej historii o samym przywódcy mogłoby być więcej o motoryzacji ale sama idea fajna:)) dopłata na wyspach fajna rzecz, szkoda tylko że przekładki w nowych autach praktycznie nie możliwe, ale polak przecież potrafi :))))) można by się dogadać z jakimś angolem kupić taką nówke sztuke i dobrze zarobić :)))) Link Zgłoś
Gość: Loopik Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.chello.pl 11.02.10, 10:26 Nowy kącik REWELACJA! Czekam na kolejne! Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.era.pl 11.02.10, 10:28 Ciekawe, ale troche za dlugie i nudne, ale z braku laku moze być :-) Link Zgłoś
Gość: piotrekk Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: 212.51.207.* 11.02.10, 10:28 Bardzo fajny felieton. Czekam na kolejne. Link Zgłoś
Gość: p.j. Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.02.10, 10:29 Zgadzam się z Kari, to właśnie ostatnio zastąpione logo fiata ( z niebieskim tłem) przypominało bardziej znaczek pochodzący z lat faszystowskiego panowania we Włoszech. Link ze strony Fiat Auto Poland www.fiatpress.pl/index.php?mact=Album,m4,default,1&img=%2FFiat%2FNie%20produkowane%2FHistoric%20Logos%2F061027_F_MarchiStoriciFiat.jpg&type=1&m4returnid=100&strona=100 Sprzęt wojskowy produkowany przez Fiata nie był aż tak tragiczny, np. bardzo udanym choć przestarzałym w II wojnie światowej był samolot Fiat CR.32. Warto też wspomnieć, że Alfa Romeo produkowała silniki lotnicze do większości włoskich konstrukcji lotniczych np. chyba do najsłynniejszego włoskiego samolotu Savoia-Marchetti SM.79. Pozdrawiam automisja.blogspot.com/ Link Zgłoś
bubadgr Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne 11.02.10, 10:41 Nowy temat jak najbardziej ok tylko poprzednicy dobrze napisali. Za dużo samego wstępu o o przywódcy. Reszta ok! czekamy na jutrzejszy odcinek ! Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 10:42 Felieton nie za bardzo pasuje do formuły Moto Dziennika. Został bym przy bieżących wiadomościach. Jednak nie pogardził bym oddzielnym programem o historii motoryzacji. Link Zgłoś
Gość: KRzysiu Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.xdsl.centertel.pl 11.02.10, 11:00 Nowy felieton - super pomysł, zamiast newsów na siłę faktycznie wolę coś usłyszeć o historii. A może by tak polskie podwórko? Nie pamiętam już teraz gdzie i kiedy, ale natknąłem się na informację o polskim samochodzie lat 20 - 30 z silnikiem 8 cylindrowym, który miał wiele wersji nadwozia, między innymi sportową !!! O syrenie sport każdy słyszał, ale to chciał nie chciał było za komuny i nie było świeże. A ten 8 cylindrowiec to raz, że od podstawy polski a dwa, że mieliśmy coś tak pięknego kiedyś :) Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.metrointernet.pl 11.02.10, 11:03 troszkę wioska, bo nie mówi się "agnelli" a raczej "anieli". Panie Jacku, oj, oj! Link Zgłoś
korniel Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne 11.02.10, 11:04 Wydaje mi się, że historii nie za dużo tylko motoryzacji za mało. Kontekst historyczny jest jak najbardziej ważny. A nowy cykl jak najbardziej ciekawy . Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 11:10 Nowy felieton jest bardzo ciekawy, nie każdy lubi historię, ale historia motoryzacji pokazana w ciekawy, nieoklepany sposób to nowość w polskich mediach. Gratuluje pomysłu jak i wykonania. Być może pomysł ewoluuje w osobny program... Link Zgłoś
Gość: Saab_Fan Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 11:11 Program bardzo, ale to bardzo pracochłonny w przygotowaniu, co się chwali, ale trochę za długi pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ENERGETYK Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.zep.com.pl 11.02.10, 12:02 Całkiem fajny taki felieton tylko jak piszą przedmówcy za dużo było o DUCE... Pomysł na temat - amerykańska motoryzacja kryzysowa z poczatku XX w :D Link Zgłoś
Gość: suchy Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: 83.14.180.* 11.02.10, 12:17 trochę za dużo historii a za mało o samochodach;) może jakieś szczegóły dotyczące silników tych zabytkowych maszyn które linią na te czasy nie grzeszą Link Zgłoś
Gość: omobono Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.02.10, 12:36 Mi tam się podobał odcinek :) Link Zgłoś
tuej Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne 11.02.10, 12:38 rewelacyjny temat i to tak od początków :] Link Zgłoś
Gość: maktub Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.chello.pl 11.02.10, 13:09 Pomysł z tematem polityczno - historycznym bardzo ciekawy. Dużo wnosi - znacznie więcej niż suche dane nowych silników i ich wersji wzmocnionych o 10 koni. Moim zdaniem taka zmiana podnosi też prestiż samego motodziennika, gdyż nadają mu pewien styl. I oryginalność. Popieram pełna piersią :) Link Zgłoś
Gość: Ttt Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: 193.111.166.* 11.02.10, 13:21 Ja też uważam, że pomysł jest genialny a dzisiejszy odcinek rewelacyjny. Link Zgłoś
martm1 Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne 11.02.10, 13:31 Pierwsza rzecz - zazdrość wycieka zewsząd jak widzę kolesia z samochodem w salonie - ZAZDROŚĆ! Jeśli chodzi o nowy kącik - OK, dziś faktycznie może trochę za dużo historii, za mało motoryzacji. Natomiast w temacie propozycji propozycji na kolejne felietony - myślę, że wartym wspomnienia byłoby wytłumaczenie skąd bierze się rozróżnienie OPEL/VAUXHALL/, DODGE/CHRYSLER, tego typu ciekawostki, o których każdy coś wie, a tak na prawdę nie wiadomo dlaczego jest challenger i cuda, skąd omega i monaro V8 pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ala Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.202.116.195.easy-com.pl 11.02.10, 13:49 Aleś Pan się czepia tego fiata... Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Motodziennik: Wyspy ekologiczne IP: *.e-wro.net.pl 11.02.10, 13:58 Bardzo ciekawy dzisiaj felieton. Ja mam pomysł na to, żeby każdy dotyczył jakiegoś okresu, nie koniecznie po kolei, i jakiejś ciekawostki z danego okresu. Dzisiaj np z lat 30., kiedy indziej z 50. itp itd. Dużo można tego znaleźć, z całego świata. Wiele również wspólczesnych motoryzacyjnych ciekawostek związanych z wielką polityką. Np dlaczego FSO sie dogadało z deawoo a nie jakimś VW albo Fiatem. OT dopiero wielka polityka! A swoją drogą nie miałem pojęcia, ze znaczek fiata z lat 30. był tak podobny do tego, jaki dzisiaj jest widoczny. Link Zgłoś