Gość: Władysławowo IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 22:18 [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Max Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:28 Ogromna tragedia.Jak narazie nie dociera jeszcze do mnie to co sie stalo. A wystarczylo sie tylko zatrzymac do kontroli. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sill Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 22:33 I dlatego,że się nie zatrzymał, to trzeba strzelać! (*)(*)(*) pies morderca ! Odpowiedz Link Zgłoś
soleski Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 27.07.06, 22:43 Pomyśl DEBILU zanim coś napiszesz. Poczekaj aż ktoś zgwałci Twoją córkę i będziesz oczekiwał działań Policji. Albo ktoś szanuje prawo i jego przedstawicieli, albo nie i staje po stronie gwałcicieli Twojej córki. Nie zatrzymał się? Wziął konsekwencje na siebie. To nie przedszkole jest. Co Ty byś KU.. chciaŁ????? Żeby go policjant grzecznie póścił???? Bo on chciał przejechać? Bo on nie miał KU.. prawo jazdy?????? A co by było gdy by to był ten który obrobił TWOJĄ hurtownię????? Co byś wtedy powiedział DEBILU!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sill Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 22:52 jesteś debilnym psem !!! zmień forum za zdrowie - psychiatria Odpowiedz Link Zgłoś
gieneek Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 27.07.06, 23:31 Po przeczytaniu twojej wypowiedzi soleski podziwiam twoją inteligencję. Twoje słowa wywarły na mnie ogromne wrażenie. Jestem ciekaw czym się zajmujesz, jaki wykonujesz zawód i czy korzystałeś kiedys z pomocy psychologicznej. (`)(`)(`)(`) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maltanski Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 217.149.249.* 28.07.06, 01:17 Jakby obrobił moją hurtownie to bym kazał policji złapać go ale nie zabić. Jesteś popie..nym materialistą i egoistą dla którego liczy sie kasa a nie życie innych. To właśnie takich jak ty powinno sie eliminowac kulką w łep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker selektywny humanizm IP: *.dyn.optonline.net 28.07.06, 01:43 mimo, ze stronie od takich watkow, to wtrace swoje, bo i tak pelno juz tu smieci. osmiele sie zapytac: kim kolega maltanski jest, by decydowac, kto na kule zasluguje, a kto nie? dyrektorem swiata? dilerem racji na europe srodkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maltanski Re: selektywny humanizm IP: *.lublin.mm.pl 28.07.06, 15:45 No dobra, troche mnie ponioso z tym ostatnim zdaniem. No ale postawa temtego typa mnie poprostu przeraża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: selektywny humanizm IP: 70.19.14.* 28.07.06, 15:53 wszystkich przeraza i kazdy popelnia bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.07.06, 17:33 prawie rozjechal policjanta. Jasne. w rzeczywistosci pewnie przejechal w odleglosci 4 metrow od niego. wyobrazmy sobie sytuacja mrożaca krew w zylach motocykl jedzie wprost na policjanta ten biedak wykonuje gwaltowny unik z saltem jednoczesnie, w powietrzu odwraca sie wyciaga karabin jedna z kul zamiast w opone posyla w kregoslup ( slabe wyniki na strzelnicy ). Matrix ogladalem fajny film. skoro jechal tak szybko to policjant nie mial szans na celny strzal po co wiec strzelal? jedno jest pewne zginal mlody chlopak ktory mial przyszlosc przed soba, tragedia dla rodziny, jego dziewczyny. Wiadomo policja bedzie bronila swojego czlowieka a motocyklisci tego chlopaka, wszyscy wiemy jak to sie skonczy. 2000 tys nagrody za sprawna akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi soleski ty jesteś DEBIL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:28 soleski ty jesteś DEBIL. Strzelanie 10 razy do motocyklisty tylko dlatego , ze nie zatrzymał się do kontroli do zbrodnia. Pomyśl chwilę baranie. (*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gch10 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.eu / 213.17.179.* 10.08.06, 22:45 Ty poparpany DEBILU!!! Gliniarz strzelał wtedy jak chłopak uciekał, to jakie było zagrożenie policjanta!!! Strzelać z karabinu maszynowego do uciekającego w plecy trzeba być ;popieprzonym debilem takim jak TY!!!!!!!!!!! Obrobienie hurtowni nie powinno być równoznaczne z terrorystami, których trzeba likwidować. Zanim pokrzaniony debilu zaczniesz swoją twórczość, dobrze się zastanów, najlepiej użyj mózgu jeżeli go masz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 28.07.06, 07:07 Jesli sie nie wie co zrobic, to najlepiej zapalic swieczke i pograzyc sie w smutku. Chlopak umarl w absolutnie absurdalny sposob. Zamiast zapalac symboliczne swieczki, ktore nikomu w niczym nie pomoga, zacznijmy pisac maile na adres komendy odpowiedzialnej za ten wybryk. KTOS MA TEN ADRES? Pierwszy do nich napisze! kto sie zna na tych strukturach? Jest jakis rzecznik policji w Warszawie, do ktorego mozna napisac w tej sprawie. Podeslijcie adres! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico72 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.kl.amwaw.edu.pl 28.07.06, 07:18 Znalazłem www.policja.pl/index.php?dzial=48&id=734 Można faktycznie popisać . PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 07:39 morderca, sam wymierzyl sprawiedliwosc zabil chlopaka co on sobie myslal strzelajac ze jak go trafi to tamten sie zatrzyma ? w opone mu chcial strzelic ? dlaczego ludzie po studiach w policji inteligentni i wyksztalceni siedza przy biurkach a takich bezmyslnych idiotow wysylaja do ludzi na drogi /.... powinien dostac dozywocie za to co zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
kelpi80 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 09:17 dokladnie..to bylo morderstwo [`] Odpowiedz Link Zgłoś
soleski Typowo polskie.... 28.07.06, 09:34 Powtórzę to co powiedziałem wcześniej i w sąsiednim wątku. Szkoda chłopaka, ale miał pecha i pewnie naczytał się "kozackich" wątków między innymi z tego forum jak to wszyscy mają w dupie policje i jakie te psy "gupie"... To autorzy tych wątków biorą na siebie część odpowiedzialności za takie zdarzenia jak to. Któryś z nich wyżej skazał mnie na śmierć... To proste jest i czarno białe. Biedny chłopak i "gupie" psy - mordercy. Ale za chwilę inaczej: Policja jest nieskuteczna, nie łapie złodzieji i morderców. Mordercę powinna zatrzymać a chłopaka który ma ich w dupie puścić. Zawsze jak policja zabije kibola to nie jest on już kibolem, tylko biednym uczniem, a winni są źli policjanci. I właśnie dlatego dostaniecie od tych kiboli w mordę po każdym meczu. A życia zawsze szkoda, zwłaszcza jak głupio stracone. Mam nadzieję że ta śmierć kogoś czegoś nauczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: Typowo polskie.... IP: 195.128.228.* 28.07.06, 10:51 Policja jest mało skuteczna, bo zamiast łapać bandytów i morderców zabija niewinnych ludzi. To oczywiście tylko uogólnienie, ale jaka jest jej skuteczność, skoro po sprawcach napadu ślad zaginąłą? Jeżeli spojrzysz na fakty trochę szerzej to zobaczysz, że wykazała sie jedynie skutecznością w łapaniu kolesia, który nie zatrzymał się na wezwanie, ale ze sprawą napadu nie miał nic wspólnego. A wydaje mi sie, że w całej sprawie chodziło o złapanie bandyty z bronią, a nie jakiegoś spanikowanego młodzieńca. Nie mów więc o skuteczności, bo skuteczność w złapaniu sprawców napadu była zerowa, a nawet można powiedziec ujemna, bo mozna uznac, że wyniku napadu na sklep zginęła jedna osoba i to nie z rąk bandyty. Jest nieskuteczna, bo nie umiała złapać kolesia, tylko go zabiła. A zamiast przyznać się do błędu (bo mimo wszystko to był błąd, skoro zginał niewinny gość, a nie bandyta rabujacy sklep), na swoich stronach wypisuje jakieś idiotyczne komunikaty o zderzeniu z rowerzystką, nie wspominając ani słowem, ze gość nie miał nic wspólnego ze sprawą napadu. A kolesiowi, który tak niefortunnie użył broni i tak bardzo współczuję, bo zapewne z takim bagażem nie będzie łatwo mu żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
regent206 Re: Typowo polskie.... 28.07.06, 11:34 Popieram - idiotów i cwaniaczków drwiących z prawa i istniejących przepisów należy eliminować w dobrze pojętym interesie społecznym, w całym cywilizowanym świecie ludzie to rozumieją tylko Polaczki-cwaniaczki rozumują na opak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuziRider Wina jest po obu stronach IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 09.08.06, 17:37 Tutaj odpowiedzialne sa obydwie strony... Motocyklista za swoja brawure i kompletny brak odpowiedzialnosci... I policjant za brak wyobrazni... I zgadzam sie z Soleskim... Gdyby nie te tzw "PIER...ONE PSY" to strach byloby wyjsc na ulice... I polowe z Was by wymordowali... Nie mowiac juz o tym co by sie stalo z Waszymi maszynami... W bialy dzien by je Wam sprzatneli z przed domu... Ale to akurat nie jest wazne... Czasami lepiej poniesc konsekwencje typowo materialne niz stracic zycie... Moja mama powiedziala dzisiaj: "Widocznie mial pecha"... Troche sie zbulwersowalam... Ale pomyslalam ze tym motocyklisa moglby byc kazdy z nas... Kazdy kto zachowuje sie tak jak gdyby motocykl dawal mu nadludzka moc... Dlatego pamietajcie... "DBAJCIE O SIEBIE I INNYCH" Odpowiedz Link Zgłoś
mac.card Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 05.08.06, 10:01 To jest ciekawe, że adres, którego się waps tak domaga, to jest ten sam adres gdzie można napisać skargę na debilnych motocyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
p.moto Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 09:15 samochodem można jeszcze jechać z przeztrzeloną oponą i się bezpiecznie zatrzymać ale motorem nie!!! Oni strzelali by ZABIĆ albo totacy idioci SZacunek dla tragicznie zmarłego kolegi [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek187 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:19 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt_iii Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.stacje.agora.pl 28.07.06, 11:22 Trzeba mieć IQ na poziomie 20, żeby tłumaczyć wywalenie 10 pocisków chęcią zatrzymania (domniemanego) bandyty!!! Ludzie!!! Przecież ten baran strzelał w środku miasta! A gdyby tak trafił w tą nieszczęsną rowerzystkę? Albo w grupę kolonistów przechodzących przez ulicę? Nie ma wytłumaczenia dla takiej głupoty policjanta. Nawet to, że motocyklista nie zatrzymał się na wezwanie. Kara musi być adekwatna do winy. To nie Dziki Zachód, że szeryf wyciąga spluwę i rozwala kogo tylko chce. Przypomnijcie sobie historie sprzed roku z Poznania (zastrzelony chłopak i okaleczony do końca życia jego kolega) czy z Tarnobrzega (motocyklista zabity za pomocą drzwi od radiowozu). Jeśli takich mamy stróży prawa, jak przypomnieni delikwenci, to ja to wszystko p... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz słowo ciałem się stało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:27 Panie "ja uciekam" Tak rezolutnie się wypowiadałeś. Dlaczego teraz milczysz? • Re: jazda bez prawka-konsekwencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: ja uciekam 18.07.06, 13:48 + odpowiedz zalezy jaki masz moto. ja przważnie uciekam nie zawsze ale zdaży mi sie gdzies pozamiastem szczególnie jak stoją z radarem. Co oni sobie myślą ze na hondzie f4 bede 50 km jechał? jak machają lizakiem zawalniam do 80 i podjeżdzam do prawego pasa gdy dojeżdzam do nich GAZ na maksa i tyle mnie widzieli. Troche sprytu i umięjętności. Myślisz że bedą cie gonić? hehe. Zanim wpakują dupy do auta ja jestem juz 50 km dalej Oczywiście nie polecam takich praktyk bo pożądny obywatel musi się zatrzymać. pozdro "gdyby policja to czytała to oczywiście wszysto co napisalem jest wymysłem mojej wyobraźni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: słowo ciałem się stało IP: *.dyn.optonline.net 28.07.06, 14:20 dziekuje osiku, bo sam zbyt leniwy sie robie, by grzebac i cytowac furum jego wlasna tworczosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: słowo ciałem się stało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 01:44 Proszę bardzo, Kamilu. Ten który zginął od dwóch małych dziur w plecach, nie wie. Ten który strzelił i drżały mu ręce, nie wie. Ten który patrzył, nie wie. Skąd wiedzą co się stało tacy, co nie patrzyli, nie strzelali i nie krwawią? Odpowiedz Link Zgłoś
skalpel84 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 11:23 [*] Zemsta jest blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 12:42 ale to wlasnie policjanci z takim IQ chyba jezdza po drogach bo ci bardziej myslacy to siedza za biurkiem i biora lepsza kase i mysla o awansie a tacy jezdza, sa zazdrosni, nie nawidza motocyklistow bo im zazdroszcza motocykli , wiedza ze sobie nie kupia takiego sprzeta wiec ich nie lubia, itd itp strzelal by zabic to nie byla proba zatrzymania bo motocykliste strzalami ????.... to bylo poprostu zabojstwo tak to widze, co do policji to napisza ze tam musieli, nie zatrzymal sie itd, tak jak postrzelili chlopaczka w aucie i zaraz ukrecili leb sprawie, ale przez wlasnie takich bezmyslnych ludzi ktorzy chyba trafiaja do policji po znajomosci,przez takich bez wyobrazni, ludzie sadza o policji to co sadza... mysle ze powinno sie sporo zmienic w policji, nie tylko w personelu ale tez w ustawach, bo takie osoby nie powinny dostawac broni do reki, co najwyzej lizak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBR 600F Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.bioton.pl 28.07.06, 12:41 Ludzie dlaczego obwiniacie za wszystko tego niewinnego policjanta??? Ten bezmyślmy małolat powinien sie zatrzymać a nie strugać twardziela. Dlaczego do waszych głów nie dociera to że ten gó..arz mógł zabić policjanta potrącając go. Czy wtedy wszystko według was byłoby OK, czy wówczas małolat byłby spoko bo zrobił w h..a policję??? Pozdrawiam wszystkich motocyklistów (normalnych oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 12:43 potracic policjanta, po drodze pewnie o malo co nie zabil 20 ludzi a na koncu sie okaze ze mial narkotyki i bombe atomowa pod siedzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.06, 12:51 Mlodzieniec byl GLUPI ,ale pies JEST MORDERCĄ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 195.128.228.* 28.07.06, 12:59 CEBR to może zgodnie z tokiem twojego rozumowania nalezłoby wszyski facetom obciąć fiutka, bo to potencjalne narzędzie gwałtu? Mógł potącić ale NIE POTRĄCIŁ!!! A ty jak mijasz stojący na drodze patrol policyjny tez mozesz go potrącić, ale nie potrącasz, chociaz potencjalnie to byś mógł. To może i do Ciebie na wszelki wypadek tez powinni strzelać? Bo jechałeś na motocyklu, a gdzis tam był napad i w dodatku nie potaciłes policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt_iii Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.stacje.agora.pl 28.07.06, 13:23 cyt: "Dlaczego do waszych głów nie dociera to że ten gó..arz mógł zabić policjanta potrącając go." A czy do twojej głowy dociera to, że ten półmóżg wywalił pół magazynka w środku miasta? A gdyby zabił np. nieszczęsną rowerzystkę, to kto byłby winien? Ś.P motocyklista? Odpowiedz Link Zgłoś
p.moto Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 13:34 CBR600F co ty pie&*#%isz to że ktoś ucieka przed policją to nie powód żeby go zabić co pijanego wieśniaka na rowerze który ucieka po polu żeby mu roweru nie zabrali też trzeba zastrzelić i co jeszcze podpalić dla pewności, takich przykładów można mnożyc nawet jako dzieciak zdzżyło mi się uciekać przed policją na mojej motorynce LUDZIE opamiętajcie się póki nie jest za późno!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soleski Źle mnie zrozumiałeś. 28.07.06, 14:05 Ale ja wcale nie mówię żeby zabijać. Nic takiego nie powiedziałem. Po prostu nie zatrzymując się trzeba się liczyć z konsekwencjami i brać je pod uwagę. Gość miał pecha i znalazł się w niewłaściwym miejscu w niewłaściwym czasie. Różni nas to że ja nie nazywam policjanta mordercą. Też kiedyś uciekałem pare razy, żeby nie było że taki święty jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolak Re: Źle mnie zrozumiałeś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:31 To na chu...j umoralniasz innych skoro sam spieprzałeś. Ale wkur...sz Odpowiedz Link Zgłoś
soleski Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 13:34 Ta dyskusja przypomina mi spór o granicę obrony koniecznej. Był przypadek złodzieja który rąbał siekierą drzwi emeryta. Emeryt strzelił przez te na pół rozwalone drzwi do złodzieja i zabił go. Natychmiast w opinii lokalnej społeczności stał się "mordercą". Bo zabił 20-to letniego "niewinnego" chłopca.... Po co użył broni? Dlaczego od razu zabijać? Mógł dzwonić po policję, uciec, ruszyć z pięściami, pałką.... Miał później sprawę w sądzie i chyba się ostatecznie powiesił w areszcie - dokładnie nie pamiętam. Moim zdaniem jeżeli chcemy żyć w bezpiecznym kraju, to musimy mieć szacunek dla prawa i jego przedstawicieli. Do czyjejś własności i nienaruszalności osobistej.Pomijam brak profesjonalizmu policji. Jej status społeczny, kondycję finansową i moralną. Nie zrozumcie mnie źle. Źle się stało że zginął ten chłopak. Ten policjant będzie musiał żyć z tym. Nie potrafię sobie wyobrazić rozpaczy jego rodziny. Wiem jednak jedno policjant ma mnie bronić. Mnie i moją rodzinę.I nie może być tak że śmieją się z niego jakieś siuśki na motorach, którzy nie są łaskawi zatrzymać się do kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt_iii Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.stacje.agora.pl 28.07.06, 13:46 Sorry, Soleski ale przytoczony przez ciebie przykład ma się jak pięść do nosa wobec przypadku rozstrzelania osoby niezatrzymujęcej się na wezwanie policji. Nieszczęsny policjant nie miał żadnych przesłanek sugerujących, że unikający z nim kontaktu chłopak jest bandytą, ma broń, ma zamiar jej użyć. Nie zawahał się mimo to wywalić w niego pół magazynka, chociaż oddalając się stanowił on zagrożenie tylko dla jego dobrze wykonanego policyjnego obowiązku, a nie dla niego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 14:12 "pijanego wieśniaka na rowerze który ucieka po polu żeby mu roweru nie zabrali też trzeba zastrzelić i co jeszcze podpalić dla pewności" to oddaje cala absurdalnosc tego co zrobil glina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.lokalna / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:14 Zgodnie z obowiązującymi przepisami policjant miał prawo strzelać. Przykro, że młodzeniec zginął, ale stało się tak na jego własne życzenie. Gdyby zatrzymał sie do kontroli w najgorszym przypadku zapłacił by 200 zł. mandatu i nie było by tragedii. Policjanci stojąc na blokadzie spodziewali się, ze może wyjechać na nich sprawca napadu. Skoro motocyklista się nie zatrzymał i za wszelką cenę chciał uciec mieli prawo przypuszczać, że to właśnie ten sprawca. Przecież nie miał na plecach wielkiego odblaskowego napisu "jestem OK, nie mam tylko prawa jazdy". Policja musi byc skuteczna, takiej przecież oczekujemy, i albo ktoś przestrzega prawa, albo ponosi konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 195.128.228.* 28.07.06, 14:40 Policja musi byc skuteczna, takiej przecież oczekujemy, i albo ktoś przestrzega > > prawa, albo ponosi konsekwencje. No własnie Policja musi być SKUTECZNA. Jak na razie zabili niewinnego gościa i sprawców napadu nie złapali. To jest skuteczność?????????????? Większości z Was to się trochę myli pojecie skuteczności. Ta policja miała za zadanie złapac sprawców napadu i nie wywiązała się z niego (nie potrafili nawet złapać chłopaka na motocyklu). skuteczna to by była gdyby: a) złapali sprawców napadu b) złapali, a nie zabili sprawce wykroczenia drogowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 70.19.14.* 28.07.06, 16:14 potas, latwo jest pisac o wszystkim siedzac sobie na krzesle przed komputerem. zdarzyl sie napad z bronia, w ktorym brali udzial motocyklisci. chwile potem, jakis gowniarz szaleje przed ustawiona blokada na miescie. policjanci mieli machac lizakiem? winni byli wpasc na forum i zapytac o rade? podejrzewam, ze fatalnie, ale wypelnili procedury. niestety nie mieli szansy przespac sie jak wszyscy forumowicze i dzien pozniej wrocic do blokady, przed ktora wciaz czekalby na nich ten dzieciak na motocyklu. wybielanie tego biednego chlopaczyny i oczernianie policjantow jest zrozumiale, ale prowadzi do paranoi. prawo nie sluzy temu, by go przestrzegac, a temu, by zapewnic co najmniej znosny i bezpieczny byt spoleczenstwu, rodzinie i jednostce. jesli ignoruje granice prawa, to wczesniej czy pozniej moze to dotknac wszystkich przyzwoitych ludzi. pogarda dla nieudolnej policji, nazywanie ich pogardliwie psami niczemu dobremu nie sluzy, bo to oni maja czuwac nad bezpieczenstwem. mowy nie ma o pochwale, ale zdaje mi sie, ze naleza im sie slowa otuchy, bo przeszli wiecej, niz blisko 100% ujadajacych na forum czubkow. traktowanie ich, jakby nie byli ludzmi jest skrajnie smutne i niestety swiadczy o tym, jakim bydlem jest spoleczenstwo. policja musi byc skuteczna. nikt nie napisal, ze jest skuteczna. nigdy nie bedzie skuteczna, jesli policjanci nie beda mieli moralnego poparcia. powiedz mi potas, kto sie nie myli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.07.06, 17:40 mozna sie pomylic. Ludzka rzecz ale nie 10 razy pod rząd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.07.06, 21:26 Wiesz Niujorker łatwo jest pisać o smierci siedząc za kompem. Ale ja ostatnio trochę za dużo patzryłem na nią ze zbyt bezpośredniej odległości, chowając kilka mi drogich osób, zeby spogladać na problem z poziomu teoretycznego. Ja wiem, że tutejsz przestrzeń jest mocno wirtualna i większość kolesi pisze o sprzwach o których wogólew nie ma pijecia, a o śmierci to już chyba najmniej. Przepraszam za błędy, ale dziobię po flszce. Nie ma nic piękniejszego i cenniejszego niż życie i każada śmierć niezależnie od tego, kto i komu ją zadał jest ZŁEM. Stała się rzecz ZŁA i zarówno współczuję wszystkim bliskim zabitego, jak i człowiekowi, który do końca życia będzie miał na sumieniu tę śmerć. kiedyś tak pięnie śpiewała Kayah "Pan Bóg daje, Pan Bóg odbiera" ale myślę sobie, ze tych słów nie zrozumie nikt, kto nie widział z bliska prawdziwej śmierci. Ja nie jestem jakimś ortodoksem, ani praktykującym, ale od kilku lat aż nadto dobrze rozumiem słowa " od nagłej i niespodziewnej śmierci...." więc przestańmy już pie..ć na ten temat, bo niczego to już nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.07.06, 20:23 > Nieszczęsny policjant nie miał żadnych przesłanek sugerujących, że unikający z > nim kontaktu chłopak jest bandytą No jak nie miał, kiedy miał? Blokada była ustawiona dlateo, że poszukiwano bandytę który z bronię w ręku napadł na hurtownię i zwiał na moto. Gdy ten koleś się nie zatrzymał na blokadzie Plcja miała pełne prawo przypuszczać, że to właśnie ten poszukiwany. Miał chłopak pecha, bo głupio zrobił nie zatrzymując się - myślał może że to radar a nie blokada... W każdym razie nadużyciem jest nazywanie policjanta mordercą - bo w takich okolicznościach miał prawo użyć broni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.06, 15:34 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vind Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:28 A czy motocyklista celowo jechałby na zderzenie z osobą stojącą na drodze (w tym wypadku policjantem)? Nie sądzę... W cywilizowanych krajach gdy motocyklista ucieka przed policją, a ci nie są w stanie go dogonić, to nie jadą za nim, a wysyłają policyjny helikopter. Ale nasza policja jest biedna, więc taniej było posłać kilka ołowianych kulek w delikwenta i po sprawie... W tym wypadku policja jest też winna poważnych obrażeń które poniosła rowerzystka. Moim zdaniem ten który strzelał powinien zdrowo beknąć za swoją głupotę... Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Ważne Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.06, 13:50 dobra koniec sporow macie tutaj wszystko DO WSZYSTKICH BRONIĄCYCH POLICJANTA...!!!!!!!!!!!!!!!! juz nie moge czytac tych postow ze dobrze zrobil... zygac mi sie chce na nie pomyslcie 30000 razy zanim cos napiszecie... !!!!!! albo 20000000 razy bo macie chyba problem z tym przyklad podany przez kolege wczesniej.. jezeli pijany chlop na rowerze ucieka przez laki i nie chce sie zatrzymac bo sie boi ze mu zabiora rower to tez maja go zastrzelic ?? absurdalny zarzut ze go chcial przejechac: mowili juz o tym w tv i sie wypowiadali fachowcy ze jezeli by go postrzelil w momencie jak tamten na niego najezdza to by byla obrona konieczna, ale skoro tamten kolo niego przejechal i jechal dalej nie powinien byl uzyc broni, zrozum ze skoro morderca pedofil i gwalciciel idzie do wiezienia na iles tam lat i potem wychodzi na wolnosc a chlopak ktory sie nie zatrzymal z miejsca otrzymuje kare smierci to jest to nieporozumienie nie moze byc tak ze chlop po zawodowce z pistoletem bedzie dla ciebie sedziom i katem nie w tych czasach... i kropka i tyle ! koniec dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vind Re: Ważne Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 23:43 "Policjant, który postrzelił śmiertelnie motocyklistę w Chodlu, jest pod opieką psychologa. Na razie został odsunięty od służby. - To jest dla niego straszne przeżycie." A ja jestem ciekaw czy rodzinie zamordowanego chłopaka przydzielono jakiegoś psychologa? A już to użalanie się nad policjantem który zabił chłopaka, to jakiś żart? Czytając policyjne komentarze możnaby pomyśleć, że to on jest jedyną ofiarą tego zdarzenia... Ale policja zawsze zwiera szeregi gdy z rąk policji ginie niewinny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuziRider Ofiara sa obydwie osoby IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 10.08.06, 11:26 Motocyklista zginal... Poniósl kare... Stal sie ofiara... Ale nie badzmy subiektywni... Ten policjant musi zyc ze swiadomoscia tego ze zabil niewinnego chlopaka!! Byl jego katem, oprawca!! Dokonal samosadu mimo ze nie mial do tego prawa!! W gruncie rzeczy ten motocyklista ucierpial najmniej... Zginal... Ale juz przynajmniej nic nie czuje... Najbardziej poszkodowani sa bliscy zabitego... To oni przyjeli na siebie cale jarzmo tej tragedii.... To oni beda codziennie budzic sie z mysla ze nie ma juz wsrod nich syna, chlopaka, wnuka, brata... Tak samo ten policjant... Na zawsze pozostanie u niego ten ciezar... Ciezar, ktory spowodowany jest chwilowemu poddaniu emocjom... Choc to i tak go nie tlumaczy... Nie powinno to miec miejsca... Dlatego niech kazdy z nas pomysli zanim cokolwiek napisze... Niech kazdy wczuje sie w polozenie i jednej i drugiej strony... Pamietajmy o jednym w takich sytuacjach kazda ze stron ma czesc winy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Ofiara sa obydwie osoby IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.06, 22:16 Wielka swieczka chlopakowi!!!!Bede sie musial przyzwyczaic do tego ze moge dostac kulke za niezatrzymanie...Ewentualnie 200zl kary albo wala seria za toba.Mozecie to sobie wyobrazic?Oczywiscie przy pechowym splocie wydarzen...Przyznaje,pare razy niebieskich objechalem ale takie rzeczy jeza mi wlosy.Nierozsadny jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harlista Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.38.91-5.newsouth.net 28.07.06, 14:34 Widze wyraznie ze bardzo wielu respondentow reprezentuje mantalnosc Kalego. "Kali ukrasc -dobrze Kalemu ukrasc - zle" "...Tablicę rejestracyjną miał przykręconą pod błotnikiem - i dlatego myśleli, że był nieoznakowany. Jeden z naszych samochodów pojechał za nim. Kiedy już go prawie dogonił, chłopak nagle zawrócił. Wtedy na jego drodze stanął policjant. Motocyklista jechał dalej. Policjant uskoczył w ostatniej chwili... ....Joanna: - W czwartek zarejestrował motocykl, a następnego dnia miał zdawać egzamin na prawo jazdy - na kategorię "A", motocyklową, "B" już miał…..." Popelnil wiec juz conajmniej 4 wykroczenia A calkowite podsumowanie jego mentalnosci zawiera sie w informacji: ...KOŃCZYŁ SZKOŁĘ OCHRONIARSKĄ, CHCIAŁ WSTĄPIĆ DO POLICJI.. Nic dziwnego ze Policja w Polsce jest taka jaka jest. Jezeli uczen szkoly ochroniarskiej i kandydat na Policjanta swiadomie lamie prawo, to zapewne bedzie dobrym Policjantem. Strurz Prafa - identyczny moze do tego co strzelal Odpowiedz Link Zgłoś
soleski strusz prafa 28.07.06, 14:39 I to jest doskonałe podsumowanie tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.scansafe.net 28.07.06, 15:11 mialem sie w tym watku w ogole nie udzielac, ale... gowniarz popelnil idiotyczny blad, raczej spanikowal niz strugal kozaka. (swiadczy o tym powrot w kierunku blokady) jakos nie chce mi sie wierzyc, ze leszcz ktory ledwo co kupil motocykl, probowalby rozjechac policjanta, juz predzej nieudolnie/nieumiejetnie go omijal (zakladajac, ze piolicjant wyszedl mu centralnie pod kola) to co zrobil policjant walac do goscia seria z automatu, nie bylo proba zatrzymania. policjant strzelal aby zabic, nie da sie w ten sposob zatrzymac motocykla. to bylo najbardziej nieudolne zatrzymanie o jakim kiedykolwiek slyszalem. stwierdzenie, ze chcial rozjechac policjanta jest pewnie tylko wymowka, w celu zatuszowania calego incydentu. jak to jest, ze gliniarz napier*ala z automatu na ulicy, gdzie sa ludzie, wspomiana rowerzystka, dziewczyna chlopaka itd, no ku*wa mac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.scansafe.net 28.07.06, 15:15 dodam jeszcze tylko cytat z Homotwist (chociaz to chyba byl solowy Malenczuk, ale...) "czlowiek sie z wiekiem staje rozumny, czlowiek, wiekiem do trumny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas powiem pare rzeczy pierwsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:59 Mózg jest skonstruwaony tak, ze wczasie niebezpieczenstwa dzialają podstawowe bodźce która ostrzegają cie o niebezpieczenstwie i każą spie..rdalac z niebezpieczenstwa. Wiec pomyslcie sobie ktos do wast strzela a wy wychamowywujecie momentalnie ze 100 an godzine i zatrzymujecie teoretycznei jestescie juz nie zywi bo pewnie koles wpadl w taki trans strzelan9ia, ze nawet jesli byscie sie chcieli zatrzymac to i tka by was zabil nie hamuje sie w miejscu ze masz 100 na godzine i stoisz to wsztsko troche trwa a koles w transie mysli ze spi...lasz mu. Jestescie martwi. A mozg odbeira to w tne sposob jedziesz 100 ktos od ciebei strzela strach adrenalina kortyzol gaz na opor i jedziecie z najdzieja ocalic skore nie mysliscie o niczym w tej chwili nic nie myslisz vo to sie dzieje, za szybko dziala tlyko podstawowy bodziec ktory kaze uciekac. Policjant to jakis poj..any psychol down pewnei nawet nie oddal strzalu w powietrze. down na maxa bez kitu. Wyznaje za sade, ze kazdy naboj jest podporzoadkowany jednemu obywatelowi. debilstwo przykladowo wychodze sobie na przejazdzke nie mam rejestracji patrze radiowoz normalne ze bym sie nuie zatrzymal 7000kolegium sam chyba bym popelin samobojstwo no ale czy ucieczka nie do zatrzymania jest powodem by zabijac?? co ja zlego bym zrobil przekroczyl o kilka na godzine predkosc nie mial chwilowo oc i za to by zabili glupota. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VFR Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.dsl.netsource.ie 28.07.06, 18:25 (*) Odpowiedz Link Zgłoś
p.moto Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 19:25 cały czas jeszcze jak o tym pomuśle to mni telepie z nerwów Jakby był jakiś lincz na tym gościu to chyba bym się przyłączył [*] Odpowiedz Link Zgłoś
ratt2 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 19:42 1. NIE ZATRZYMAŁ SIĘ NA WEZWANIE UMUNDUROWANEGO POLICJANTA !!! 2. POLICJA MIAŁE INFORMACJĘ O NAPADZIE Z BRONIĄ W RĘKU I O JEGO SPRAWCACH PORUSZAJĄCYCH SIĘ NA MOTOCYKLU. POLICJANT MIAŁ UZASADNIONE PODEJRZENIE, ŻE UCIEKAJĄCY MOTOCYKLISTA BRAŁ UDZIAŁ W NAPADZIE I MOŻE BYĆ UZBROJONY 3. NIEWINNI ZATRZYMUJĄ SIĘ NA WEZWANIE POLICJI Teraz już bez kapsloka: 4. Nikogo nie zamierzam bronić ani oskarżać 5. Uciekając, trzeba liczyć się z ew. pościgiem i zatrzymaniem Potas, uważałem Cię za trzeźwo myślącego. Akurat Ty głosisz takie hasła??? Hihi, pewnie mnie "zlinczujecie forumowo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 70.19.14.* 28.07.06, 20:31 od kiedy owce linczuja inna zwierzyne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.07.06, 21:35 Ratt nie ma cenniejszej rzeczy niż ludzkie życie... I nie wolno go odbierac niezaleznie od powodów, bo nie myśmy mu to zycie dali. Bedziesz pewnie kiedyś miał 21 letniego syna, pomyśl o tym. Był tylko cieszącym się zyciem chłopakiem, nie żadnym bandytą i przestępca. ja przeciez nie pisze, że robił dobrze, tyko że strasznie jest mi go żal i że stało się źle. Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 29.07.06, 08:08 DO WSZYSTKICH BRONIĄCYCH POLICJANTA... pomyslcie 30000 razy zanim cos napiszecie... przyklad podany przez kolege wczesniej.. jezeli pijany chlop na rowerze ucieka przez laki i nie chce sie zatrzymac bo sie boi ze mu zabiora rower to tez maja go zastrzelic ?? absurdalny zarzut ze go chcial przejechac: mowili juz o tym w tv i sie wypowiadali fachowcy ze jezeli by go postrzelil w momencie jak tamten na niego najezdza to by byla obrona konieczna, ale skoro tamten kolo niego przejechal i jechal dalej nie powinien byl uzyc broni, zrozum ze skoro morderca pedofil i gwalciciel idzie do wiezienia na iles tam lat i potem wychodzi na wolnosc a chlopak ktory sie nie zatrzymal z miejsca otrzymuje kare smierci to jest to nieporozumienie nie moze byc tak ze chlop po zawodowce z pistoletem bedzie dla ciebie sedziom i katem nie w tych czasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.06, 22:44 Kiedyś, nawet na tym forum wypowiadało się parę osób jak to marzą o strzelaniu do motocyklistów, teraz staje się to faktem. Na temat policji fajnie jest napisane w nowym ŚM polecam to przeczytać. Moje zdanie jest takie, że policjant jest mordercą, nareszcie w swojej karierze miał sytuację kiedy mógł sobie postrzelać(zgodnie z prawem) i wykorzystał to sumiennie. Przypomina się od razu sytuacja z miejskim safari gdy w polowaniu na lwa zginął człowiek(i to nie przez lwa). A ci co martwią się o niespokojne sny policjanta to chyba nie mają się czym martwić, żeby spać jak niemowlę to ten morderca ma kilka wytłumaczeń, że tak naprawdę to on jest w tym wszystkim ofiarą. Te wytłumaczenia są w paru postach wyżej. p.s. Anna Maria Jopek miała rację. Lepiej nie ruszać się z tego kraju bo obiektywnie porównując go do krajów cywilizowanych to żygać się chce. Może ktoś powiedzieć-nikt nie każe ci tu mieszkać ale kocham ten mój kawałek podłogi i dlatego, że świat ewoluował tak, że powstał system na zasadzie rządzących i rządzonych którzy w obecnej sytuacji są tylko i wyłącznie dla poczucia władzy. Najlepiej stać się kamieniem i olać takie sprawy i tak się nic nie zmieni dopóki większość nie zrozumie, że my nie mamy nic do gadania a władza zrobi po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 70.19.14.* 28.07.06, 23:02 na przekor samemu sobie odpisuje osobie, ktora powoluje sie na zone jakiegos kydrynskiego. ale nic to. dlaczego temu zimnokrwistemu mordercy po wszystkim - wedle slow dziewczyny ofiary - trzesly sie rece? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.06, 23:16 Adrenalina; lęk przed odpowiedzialnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 70.19.14.* 28.07.06, 23:26 nie badz taka delikatna (przez wladze pomiatana, zabiedzona) owca i napisz, ze rece trzesly sie z rzadzy sponiewierania zwlok i zamordowania wiecej motocyklistow. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Jenny Fields 29.07.06, 04:00 Gość portalu: nyorker napisał(a): > nie badz taka delikatna (przez wladze pomiatana, zabiedzona) owca i napisz, > ze rece trzesly sie z rzadzy sponiewierania zwlok i zamordowania wiecej > motocyklistow. z żądzy. (bo, wg niejakiej Jenny Fields, "światem rządzi żądza") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: Jenny Fields IP: *.dyn.optonline.net 30.07.06, 01:56 dziekuje. czasem mi wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vind Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:53 To nie był lew tylko tygrys. Tam też się policjanci "popisali", zrobili sobie safari w mieście, walili z kałachów do wystraszonego tygrysa. To cud, że nie było wtedy więcej ofiar śmiertelnych. A jedyna osoba która wiedziała jak uśpić tygrysa została zastrzelona przez policjanta... Przykre jest to, że nic w policji na lepsze się nie zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.pronet.lublin.pl 29.07.06, 09:24 powinni strzelac do każdego co sie nie zatrzyma do kontroli. Dosć idiotów na drodze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okular Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:36 ta wasza "dyskusja" i tak do niczego nie doprowadzi. Niektorzy dalej nie beda sie zatrzymywac do kontroli, a niektorzy policjanci nie zaczna myslec o tym co i jak robia... To bardzo smutne [*] Odpowiedz Link Zgłoś
fzr600 To były również strzały do rowerzystkiI!!! 29.07.06, 11:34 Dołączam się MOIM ZDANIEM NIKT NIE ZWRÓCIŁ CHYBA UWAGI NA JEDEN FAKT, albo ja niedokładnie czytałem. Motocyklista ominął blokadę i jechał dalej, czyli policję miał za plecami. Po strzałach w plecy przejechał jeszcze pare metrów i zderzył się z rowerzystką nadjeżdżającą z przeciwka!!! Potem uderzył w murek itd. Według mnie to jasno wskazuje, że policja strzelając do motocyklisty miała na linii strzału również rowerzystkę, która jak wszyscy wiemy została zabrana w stanie ciężkim do szpitala śmogłowcem. Jeśli dobrze rozumiem, a znam to miejsce, to oni znajdowali się w kolejności: Policja - motocyklista - rowerzystka. Nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że ona również miała rany postrzałowe. Jak pamiętamy policja oddała łącznie 10 strzałów. 2 kule były w ciele motocyklisty, ok 2-3 strzały ostrzegawcze w powietrze, czyli 5 kul poleciało na oślep w kierunku motocyklisty i rowerzystki! Debatowanie nad tym kto bardziej zawinił nie zwróci życia chłopakowi. Wina motocyklisty była taka, że nie zatrzymał się do kontroli, bo nie miał prawka i bał się konsekwencji. Wina policji taka, że nie potrafią skutecznie działać, a jak wpadają w panikę to sytuacja wymyka im się spod kontroli. Jedni nic nie robią, bo się boją konsekwencji i odpowiedzialności, a drugim wydaje się, że nazywają się Rutkowski lub są na dzikim zachodzie i walą na oślep jak do kaczek. Jeśli mam rację to ci złamali większość przepisów o użyciu broni służbowej, a także większość zasad zdrowego rozsądku. NIGDY NIE STRZELA SIĘ JEŻELI NA LINII STRZAŁU ZNAJDUJĄ SIĘ PRZYPADKOWE OSOBY!!!!! Chciałbym się mylić, ale teraz chyba tak właśnie było. Poza tym strzelanie do człowieka w plecy już kiedyś (w 1945) przerabialiśmy. Tutaj nie było bezpośredniego zagrożenia życia ani policjanta, ani nikogo innego. Mogli jechać za nim i ustawić blokadę w następnej miejscowości. Nie uwierzę w bzdury, że on chciał ich rozjechać i nikt kto jeździ na motorze w to nie uwierzy. To nie samochód. Najprawdopodobniej chciał ich ominąć, a oni bali się konsekwencji i że ich mieszkańcy zlinczują i po to wymyślili tą bajeczkę. Ciekawy jestem jak się z tego wytłumaczą. Wiadomo było, że obie strony działały w silnym stresie, jednak policja po to ma szkolenia itp, żeby mieć umiejętność podejmowaia waściwych decyzji właśnie głównie w stresie. Tutaj chyba tego zabrakło... Jeszcze raz [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol szósty przypadek użycia broni IP: *.centertel.pl 29.07.06, 19:20 Kiedy policjant może strzelać? Art. 17. 1. Jeżeli środki przymusu bezpośredniego, wymienione w art. 16 ust. 1, okazały się niewystarczające lub ich użycie, ze względu na okoliczności danego zdarzenia, nie jest możliwe, policjant ma prawo użycia broni palnej wyłącznie: 1) W celu odparcia bezpośredniego i bezprawnego zamachu na życie, zdrowie lub wolność policjanta lub innej osoby oraz w celu przeciwdziałania czynnościom zmierzającym bezpośrednio do takiego zamachu, 2) przeciwko osobie niepodporządkowującej się wezwaniu do natychmiastowego porzucenia broni lub innego niebezpiecznego narzędzia, którego użycie zagrozić może życiu, zdrowiu lub wolności policjanta albo innej osoby, 3) przeciwko osobie, która usiłuje bezprawnie, przemocą odebrać broń palną policjantowi lub innej osobie uprawnionej do posiadania broni palnej, 4) w celu odparcia niebezpiecznego bezpośredniego, gwałtownego zamachu na obiekty i urządzenia ważne dla bezpieczeństwa lub obronności państwa, na siedziby naczelnych organów władzy, naczelnych i centralnych organów administracji państwowej albo wymiaru sprawiedliwości, na obiekty gospodarki lub kultury narodowej oraz na przedstawicielstwa dyplomatyczne i urzędy konsularne państw obcych albo organizacji międzynarodowych, a także na obiekty dozorowane przez uzbrojoną formację ochronną utworzoną na podstawie odrębnych przepisów, 5) w celu odparcia zamachu na mienie, stwarzającego jednocześnie bezpośrednie zagrożenie dla życia, zdrowia lub wolności człowieka, 6) w bezpośrednim pościgu za osobą, wobec której użycie broni było dopuszczalne w przypadkach określonych w pkt 1-3 i 5, albo za osobą, wobec której istnieje uzasadnione podejrzenie popełnienia zabójstwa, zamachu terrorystycznego, uprowadzenia osoby w celu wymuszenia okupu lub określonego zachowania, rozboju, kradzieży rozbójniczej, wymuszenia rozbójniczego, umyślnego ciężkiego uszkodzenia ciała, zgwałcenia, podpalenia lub umyślnego sprowadzenia w inny sposób niebezpieczeństwa powszechnego dla życia albo zdrowia, 7) w celu ujęcia osoby, o której mowa w pkt 6, jeśli schroniła się ona w miejscu trudno dostępnym, a z okoliczności towarzyszących wynika, że może użyć broni palnej lub innego niebezpiecznego narzędzia, którego użycie zagrozić może życiu lub zdrowiu, jeśli ktoś ma wątpliwości co do tego, czy policjant użył broni zgodnie z prawem to zachęcam do przeanalizowania 6 przypadku użycia broni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlota_odznaka Re: szósty przypadek użycia broni IP: *.pl / *.pl 30.07.06, 17:39 karol,ja tam nie jestem matka teresa. bardzo ci zycze aby inny pilicjant zamordował ci kogoś bilskiego(moze byc syn czy brat), a najlepiej w podobnych okolicznościach. nie pozdrawiam aha i tego same życzę wszystkim ,którzy twierdzą ze strzelanie w PLECY PODEJRZANEMu jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 929rr Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.dhcp.embarqhsd.net 30.07.06, 01:19 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.itpp.pl 30.07.06, 09:50 Nawet gdyby to był bandyta i zastrzelili bandytę, to policjant i tak nie powinien strzelać!!! Dla mnie to jest oczywiste! Wymówka że strzelał w koła jest fatalna- nie znalazłem nigdzie by było napisane że któraś z kól trafiła w motocykl(?) Policja ma prawo strzelać, ale niech broń dostają ludzie, którzy potrafią strzelać, i są odporni na stres i na chęć zemsty. Dla mnie to tak wygląda. "chciałeś mnie rozjechać gó..arzu, to ja Ci pokażę" Zatrzymanie dalekie od profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siurniety_krolik Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.06, 11:39 "Nawet gdyby to był bandyta i zastrzelili bandytę, to policjant i tak nie powinien strzelać!!!" tak napisał/napisała ;) baba_zanetti A dlaczego do bandyty nie powien strzelać ? Jak jak to jest że jak bandzior chce kokoś odstrzelić to odstrzeliwuje?( np. policjanta) A praktycznie milicjant nie może odstrzelić miastusia bo ma związane ręce a nawet jak to zrobi to ma przesranie bo są prowadzone zaraz jakieś dochodzenia. Tu dochodzimy do absurdu że w naszym dziwnym kraju bandziory i dewianci mają wieksze prawa niż normalni biali ludzie- to jest po..bane i wynika to z wielu lat komunizmu, okragłego stołu i tfu-demokracji- czyli rządów motłochu. Mamy za delikatne prawo a w pierdlach siedzi wielu morderców których to utrzymujemy z naszych podatków. siurniety_krolik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fireblademan Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.07.06, 12:11 KIedy przeczytalem poprzednie opinie na ten temamt, pomyslalem co za debile!!! To byl jakis glupkowaty malolat, ktory nie mial nawet prawka a motor pozyczyl od brata ciotecznego. NIe mial nic wspolnego z motocyklistami oprocz tego czym sie poruszal. Wsiadl se na poklejona scigawe i myslal ze jest w filmie Torque lub cos podobnego. Kolejny bezmozg ktory nie wie ze motocykl jest to pojazd dla ludzi Odpowiedzialnych!!! A polcja tez nie powiem rewelacyjnie sie zachowala!!! Strzelala w celu przestrzelenia opony!! Przeciez kazdy laik wie ze kiedy sie przestrzeli opone w motocyklu szanse tegoz kierujacego za minimalne. Prosze wszystkich zeby wczesniej pomysleli niz cos zrobili!!!! Pozdro dla motocyklistow nie dla debili!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:46 Gość portalu: siurniety_krolik napisał(a): > A dlaczego do bandyty nie powien strzelać ? Nie jestem ekspertem, ale w tych okolicznośiach nie powinnien w ogóle urzywac broni! Chodzi o ryzyko zranienia osób postronnych, no i nie miał pewności do kogo strzela. Policja powinna chronić a nie stwarzać zagrożenie, jak w tym wypadku. W tym przypadku skończyło sie to także bardzo źle dla roweżystki, kto wie czy następnym razem w nie oberwę ja, bo akurat obok mnie uciekał jakiś bandyta. Nie w wnikam w niewinnosć lub winne chłopaka, teraz to bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bluebird36 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:15 Panowie czytam wasze posty i oczom nie wierze.Fakt chłopak zginął.ale z glupoty.Glosne oburzenie policja użyła broni...a wiekszosc z was jadąc na autostradzie w nocy w niemczech gdy jest zatrzymana i rzucona pyskiem na maske glosno nie krzyczy,a u nas glosne halo prawo jest dla wszystkich.W kazdym cywilizowanym kraju policja by strzelala i nikogo to nie obchodzi ze ktos zginie .Policja zatrzymuje masz sie zatrzymac a nie rznac cwaniaczka by móc poznie kolesiom sie chwalic ze zwiales kontroli.Za duzo dzieci za kierownicą co po niektórzy nie dorosli do tego aby poruszac sie po drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Penetrator [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:26 cisza i skupienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 929 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 21:43 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pastor Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 17:05 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coldfire Policjo nie strzelac! Mam prawo jazdy! IP: *.centertel.pl 09.08.06, 18:14 Zrobmy taka naklejke na tył moto jak tytuł postu.Dla bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś