Dodaj do ulubionych

świeczka dla zastrzelonego motocyklisty

IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 22:18
[*]
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:28
      Ogromna tragedia.Jak narazie nie dociera jeszcze do mnie to co sie stalo.

A wystarczylo sie tylko zatrzymac do kontroli.

[*]

• Gość: sill Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 22:33
        I dlatego,że się nie zatrzymał, to trzeba strzelać! (*)(*)(*) pies morderca !
        • soleski Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 27.07.06, 22:43
          Pomyśl DEBILU zanim coś napiszesz.
          Poczekaj aż ktoś zgwałci Twoją córkę i będziesz oczekiwał działań Policji.
          Albo ktoś szanuje prawo i jego przedstawicieli, albo nie i staje po stronie
          gwałcicieli Twojej córki. Nie zatrzymał się? Wziął konsekwencje na siebie. To
          nie przedszkole jest. Co Ty byś KU.. chciaŁ????? Żeby go policjant
          grzecznie póścił???? Bo on chciał przejechać? Bo on nie miał KU.. prawo
          jazdy??????
          A co by było gdy by to był ten który obrobił TWOJĄ hurtownię????? Co byś wtedy
          powiedział DEBILU!!!!!!!!!
          • Gość: sill Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 22:52
            jesteś debilnym psem !!! zmień forum za zdrowie - psychiatria
          • gieneek Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 27.07.06, 23:31
            Po przeczytaniu twojej wypowiedzi soleski podziwiam twoją inteligencję. Twoje
            słowa wywarły na mnie ogromne wrażenie. Jestem ciekaw czym się zajmujesz, jaki
            wykonujesz zawód i czy korzystałeś kiedys z pomocy psychologicznej.

(`)(`)(`)(`)
          • Gość: Maltanski Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 217.149.249.* 28.07.06, 01:17
            Jakby obrobił moją hurtownie to bym kazał policji złapać go ale nie zabić.
            Jesteś popie..nym materialistą i egoistą dla którego liczy sie kasa a nie
            życie innych. To właśnie takich jak ty powinno sie eliminowac kulką w łep.
            • Gość: nyorker selektywny humanizm IP: *.dyn.optonline.net 28.07.06, 01:43
              mimo, ze stronie od takich watkow, to wtrace swoje, bo i tak pelno juz tu smieci.

osmiele sie zapytac: kim kolega maltanski jest, by decydowac, kto na kule
              zasluguje, a kto nie? dyrektorem swiata? dilerem racji na europe srodkowa?

• Gość: Maltanski Re: selektywny humanizm IP: *.lublin.mm.pl 28.07.06, 15:45
                No dobra, troche mnie ponioso z tym ostatnim zdaniem. No ale postawa temtego
                typa mnie poprostu przeraża
                • Gość: nyorker Re: selektywny humanizm IP: 70.19.14.* 28.07.06, 15:53
                  wszystkich przeraza i kazdy popelnia bledy.
          • Gość: ktos tam Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.07.06, 17:33
            prawie rozjechal policjanta. Jasne. w rzeczywistosci pewnie przejechal w
            odleglosci 4 metrow od niego. wyobrazmy sobie sytuacja mrożaca krew w zylach
            motocykl jedzie wprost na policjanta ten biedak wykonuje gwaltowny unik z
            saltem jednoczesnie, w powietrzu odwraca sie wyciaga karabin jedna z kul
            zamiast w opone posyla w kregoslup ( slabe wyniki na strzelnicy ). Matrix
            ogladalem fajny film. skoro jechal tak szybko to policjant nie mial szans na
            celny strzal po co wiec strzelal? jedno jest pewne zginal mlody chlopak ktory
            mial przyszlosc przed soba, tragedia dla rodziny, jego dziewczyny. Wiadomo
            policja bedzie bronila swojego czlowieka a motocyklisci tego chlopaka, wszyscy
            wiemy jak to sie skonczy. 2000 tys nagrody za sprawna akcje.
          • Gość: Edi soleski ty jesteś DEBIL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:28
            soleski ty jesteś DEBIL. Strzelanie 10 razy do motocyklisty tylko dlatego , ze
            nie zatrzymał się do kontroli do zbrodnia. Pomyśl chwilę baranie. (*)

• Gość: gch10 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.eu / 213.17.179.* 10.08.06, 22:45
            Ty poparpany DEBILU!!!
            Gliniarz strzelał wtedy jak chłopak uciekał, to jakie było zagrożenie policjanta!!!
            Strzelać z karabinu maszynowego do uciekającego w plecy trzeba być ;popieprzonym
            debilem takim jak TY!!!!!!!!!!!
            Obrobienie hurtowni nie powinno być równoznaczne z terrorystami, których trzeba
            likwidować.
            Zanim pokrzaniony debilu zaczniesz swoją twórczość, dobrze się zastanów,
            najlepiej użyj mózgu jeżeli go masz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: waps Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 28.07.06, 07:07
      Jesli sie nie wie co zrobic, to najlepiej zapalic swieczke i pograzyc sie w smutku.
      Chlopak umarl w absolutnie absurdalny sposob. Zamiast zapalac symboliczne
      swieczki, ktore nikomu w niczym nie pomoga, zacznijmy pisac maile na adres
      komendy odpowiedzialnej za ten wybryk. KTOS MA TEN ADRES? Pierwszy do nich
      napisze! kto sie zna na tych strukturach? Jest jakis rzecznik policji w
      Warszawie, do ktorego mozna napisac w tej sprawie. Podeslijcie adres!
      • Gość: nico72 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.kl.amwaw.edu.pl 28.07.06, 07:18
        Znalazłem
        www.policja.pl/index.php?dzial=48&id=734
        Można faktycznie popisać .
        PZDR
        • miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 07:39
          morderca, sam wymierzyl sprawiedliwosc zabil chlopaka
          co on sobie myslal strzelajac ze jak go trafi to tamten sie zatrzyma ?
          w opone mu chcial strzelic ?
          dlaczego ludzie po studiach w policji inteligentni i wyksztalceni siedza przy
          biurkach a takich bezmyslnych idiotow wysylaja do ludzi na drogi /....
          powinien dostac dozywocie za to co zrobil
          • kelpi80 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 09:17
            dokladnie..to bylo morderstwo

[`]
            • soleski Typowo polskie.... 28.07.06, 09:34
              Powtórzę to co powiedziałem wcześniej i w sąsiednim wątku.
              Szkoda chłopaka, ale miał pecha i pewnie naczytał się "kozackich" wątków między
              innymi z tego forum jak to wszyscy mają w dupie policje i jakie te psy "gupie"...
              To autorzy tych wątków biorą na siebie część odpowiedzialności za takie
              zdarzenia jak to. Któryś z nich wyżej skazał mnie na śmierć... To proste jest i
              czarno białe. Biedny chłopak i "gupie" psy - mordercy. Ale za chwilę inaczej:
              Policja jest nieskuteczna, nie łapie złodzieji i morderców. Mordercę powinna
              zatrzymać a chłopaka który ma ich w dupie puścić. Zawsze jak policja zabije
              kibola to nie jest on już kibolem, tylko biednym uczniem, a winni są źli
              policjanci. I właśnie dlatego dostaniecie od tych kiboli w mordę po każdym meczu.
              A życia zawsze szkoda, zwłaszcza jak głupio stracone.
              Mam nadzieję że ta śmierć kogoś czegoś nauczy.....
              • Gość: Potas Re: Typowo polskie.... IP: 195.128.228.* 28.07.06, 10:51
                Policja jest mało skuteczna, bo zamiast łapać bandytów i morderców zabija
                niewinnych ludzi. To oczywiście tylko uogólnienie, ale jaka jest jej
                skuteczność, skoro po sprawcach napadu ślad zaginąłą? Jeżeli spojrzysz na fakty
                trochę szerzej to zobaczysz, że wykazała sie jedynie skutecznością w łapaniu
                kolesia, który nie zatrzymał się na wezwanie, ale ze sprawą napadu nie miał nic
                wspólnego. A wydaje mi sie, że w całej sprawie chodziło o złapanie bandyty z
                bronią, a nie jakiegoś spanikowanego młodzieńca. Nie mów więc o skuteczności,
                bo skuteczność w złapaniu sprawców napadu była zerowa, a nawet można powiedziec
                ujemna, bo mozna uznac, że wyniku napadu na sklep zginęła jedna osoba i to nie
                z rąk bandyty. Jest nieskuteczna, bo nie umiała złapać kolesia, tylko go
                zabiła. A zamiast przyznać się do błędu (bo mimo wszystko to był błąd, skoro
                zginał niewinny gość, a nie bandyta rabujacy sklep), na swoich stronach
                wypisuje jakieś idiotyczne komunikaty o zderzeniu z rowerzystką, nie
                wspominając ani słowem, ze gość nie miał nic wspólnego ze sprawą napadu.
                A kolesiowi, który tak niefortunnie użył broni i tak bardzo współczuję, bo
                zapewne z takim bagażem nie będzie łatwo mu żyć.
              • regent206 Re: Typowo polskie.... 28.07.06, 11:34
                Popieram - idiotów i cwaniaczków drwiących z prawa i istniejących przepisów
                należy eliminować w dobrze pojętym interesie społecznym, w całym cywilizowanym
                świecie ludzie to rozumieją tylko Polaczki-cwaniaczki rozumują na opak...
                • Gość: SuziRider Wina jest po obu stronach IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 09.08.06, 17:37
                  Tutaj odpowiedzialne sa obydwie strony... Motocyklista za swoja brawure i
                  kompletny brak odpowiedzialnosci... I policjant za brak wyobrazni... I zgadzam
                  sie z Soleskim... Gdyby nie te tzw "PIER...ONE PSY" to strach byloby wyjsc na
                  ulice... I polowe z Was by wymordowali... Nie mowiac juz o tym co by sie stalo
                  z Waszymi maszynami... W bialy dzien by je Wam sprzatneli z przed domu... Ale
                  to akurat nie jest wazne... Czasami lepiej poniesc konsekwencje typowo
                  materialne niz stracic zycie... Moja mama powiedziala dzisiaj: "Widocznie mial
                  pecha"... Troche sie zbulwersowalam... Ale pomyslalam ze tym motocyklisa moglby
                  byc kazdy z nas... Kazdy kto zachowuje sie tak jak gdyby motocykl dawal mu
                  nadludzka moc... Dlatego pamietajcie... "DBAJCIE O SIEBIE I INNYCH"
      • mac.card Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 05.08.06, 10:01
        To jest ciekawe, że adres, którego się waps tak domaga, to jest ten sam adres
        gdzie można napisać skargę na debilnych motocyklistów.
    • p.moto Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 09:15
      samochodem można jeszcze jechać z przeztrzeloną oponą i się bezpiecznie
      zatrzymać ale motorem nie!!! Oni strzelali by ZABIĆ albo totacy idioci
      SZacunek dla tragicznie zmarłego kolegi [*]
      • Gość: benek187 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:19
        [*]
      • Gość: zygmunt_iii Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.stacje.agora.pl 28.07.06, 11:22
        Trzeba mieć IQ na poziomie 20, żeby tłumaczyć wywalenie 10 pocisków chęcią
        zatrzymania (domniemanego) bandyty!!! Ludzie!!! Przecież ten baran strzelał w
        środku miasta! A gdyby tak trafił w tą nieszczęsną rowerzystkę? Albo w grupę
        kolonistów przechodzących przez ulicę? Nie ma wytłumaczenia dla takiej głupoty
        policjanta. Nawet to, że motocyklista nie zatrzymał się na wezwanie. Kara musi
        być adekwatna do winy. To nie Dziki Zachód, że szeryf wyciąga spluwę i rozwala
        kogo tylko chce. Przypomnijcie sobie historie sprzed roku z Poznania
        (zastrzelony chłopak i okaleczony do końca życia jego kolega) czy z Tarnobrzega
        (motocyklista zabity za pomocą drzwi od radiowozu). Jeśli takich mamy stróży
        prawa, jak przypomnieni delikwenci, to ja to wszystko p...
        • Gość: Marcin Osikowicz słowo ciałem się stało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:27
          Panie "ja uciekam"
          Tak rezolutnie się wypowiadałeś. Dlaczego teraz milczysz?

• Re: jazda bez prawka-konsekwencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: ja uciekam 18.07.06, 13:48 + odpowiedz
          zalezy jaki masz moto. ja przważnie uciekam nie zawsze ale zdaży mi sie gdzies
          pozamiastem szczególnie jak stoją z radarem. Co
          oni sobie myślą ze na hondzie f4 bede 50 km jechał? jak machają lizakiem
          zawalniam do 80 i podjeżdzam do prawego pasa gdy
          dojeżdzam do nich GAZ na maksa i tyle mnie widzieli. Troche sprytu i
          umięjętności. Myślisz że bedą cie gonić? hehe. Zanim
          wpakują dupy do auta ja jestem juz 50 km dalej
          Oczywiście nie polecam takich praktyk bo pożądny obywatel musi się zatrzymać.
          pozdro
          "gdyby policja to czytała to oczywiście wszysto co napisalem jest wymysłem
          mojej wyobraźni"
          • Gość: nyorker Re: słowo ciałem się stało IP: *.dyn.optonline.net 28.07.06, 14:20
            dziekuje osiku, bo sam zbyt leniwy sie robie, by grzebac i cytowac furum jego
            wlasna tworczosc.
            • Gość: Marcin Osikowicz Re: słowo ciałem się stało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 01:44
              Proszę bardzo, Kamilu.

Ten który zginął od dwóch małych dziur w plecach, nie wie. Ten który strzelił i
              drżały mu ręce, nie wie. Ten który patrzył, nie wie. Skąd wiedzą co się stało
              tacy, co nie patrzyli, nie strzelali i nie krwawią?
    • skalpel84 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 11:23
      [*]

Zemsta jest blisko...
      • miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 12:42
        ale to wlasnie policjanci z takim IQ chyba jezdza po drogach
        bo ci bardziej myslacy to siedza za biurkiem i biora lepsza kase i mysla o awansie
        a tacy jezdza, sa zazdrosni, nie nawidza motocyklistow bo im zazdroszcza
        motocykli , wiedza ze sobie nie kupia takiego sprzeta wiec ich nie lubia, itd itp
        strzelal by zabic
        to nie byla proba zatrzymania bo motocykliste strzalami ????....
        to bylo poprostu zabojstwo
        tak to widze,
        co do policji to napisza ze tam musieli, nie zatrzymal sie itd, tak jak
        postrzelili chlopaczka w aucie i zaraz ukrecili leb sprawie, ale przez wlasnie
        takich bezmyslnych ludzi ktorzy chyba trafiaja do policji po znajomosci,przez
        takich bez wyobrazni, ludzie sadza o policji to co sadza...
        mysle ze powinno sie sporo zmienic w policji, nie tylko w personelu ale tez w
        ustawach, bo takie osoby nie powinny dostawac broni do reki, co najwyzej lizak.
    • Gość: CBR 600F Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.bioton.pl 28.07.06, 12:41
      Ludzie dlaczego obwiniacie za wszystko tego niewinnego policjanta??? Ten
      bezmyślmy małolat powinien sie zatrzymać a nie strugać twardziela. Dlaczego do
      waszych głów nie dociera to że ten gó..arz mógł zabić policjanta potrącając
      go. Czy wtedy wszystko według was byłoby OK, czy wówczas małolat byłby spoko bo
      zrobił w h..a policję???

Pozdrawiam wszystkich motocyklistów (normalnych oczywiście)
      • miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 12:43
        potracic policjanta, po drodze pewnie o malo co nie zabil 20 ludzi
        a na koncu sie okaze ze mial narkotyki i bombe atomowa pod siedzeniem...
        • Gość: maja Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.06, 12:51
          Mlodzieniec byl GLUPI ,ale pies JEST MORDERCĄ.....
      • Gość: Potas Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 195.128.228.* 28.07.06, 12:59
        CEBR to może zgodnie z tokiem twojego rozumowania nalezłoby wszyski facetom
        obciąć fiutka, bo to potencjalne narzędzie gwałtu? Mógł potącić ale NIE
        POTRĄCIŁ!!! A ty jak mijasz stojący na drodze patrol policyjny tez mozesz go
        potrącić, ale nie potrącasz, chociaz potencjalnie to byś mógł. To może i do
        Ciebie na wszelki wypadek tez powinni strzelać? Bo jechałeś na motocyklu, a
        gdzis tam był napad i w dodatku nie potaciłes policjanta.
        • Gość: zygmunt_iii Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.stacje.agora.pl 28.07.06, 13:23
          cyt: "Dlaczego do
          waszych głów nie dociera to że ten gó..arz mógł zabić policjanta potrącając
          go."

A czy do twojej głowy dociera to, że ten półmóżg wywalił pół magazynka w środku
          miasta? A gdyby zabił np. nieszczęsną rowerzystkę, to kto byłby winien? Ś.P
          motocyklista?
          • p.moto Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 13:34
            CBR600F co ty pie&*#%isz to że ktoś ucieka przed policją to nie powód żeby go
            zabić co pijanego wieśniaka na rowerze który ucieka po polu żeby mu roweru nie
            zabrali też trzeba zastrzelić i co jeszcze podpalić dla pewności, takich
            przykładów można mnożyc nawet jako dzieciak zdzżyło mi się uciekać przed
            policją na mojej motorynce
            LUDZIE opamiętajcie się póki nie jest za późno!!!!!!!!!
            • soleski Źle mnie zrozumiałeś. 28.07.06, 14:05
              Ale ja wcale nie mówię żeby zabijać. Nic takiego nie powiedziałem. Po prostu nie
              zatrzymując się trzeba się liczyć z konsekwencjami i brać je pod uwagę. Gość
              miał pecha i znalazł się w niewłaściwym miejscu w niewłaściwym czasie. Różni nas
              to że ja nie nazywam policjanta mordercą. Też kiedyś uciekałem pare razy, żeby
              nie było że taki święty jestem.
              • Gość: Tolak Re: Źle mnie zrozumiałeś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:31
                To na chu...j umoralniasz innych skoro sam spieprzałeś. Ale wkur...sz
        • soleski Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 13:34
          Ta dyskusja przypomina mi spór o granicę obrony koniecznej. Był przypadek
          złodzieja który rąbał siekierą drzwi emeryta. Emeryt strzelił przez te na pół
          rozwalone drzwi do złodzieja i zabił go. Natychmiast w opinii lokalnej
          społeczności stał się "mordercą". Bo zabił 20-to letniego "niewinnego" chłopca....
          Po co użył broni? Dlaczego od razu zabijać? Mógł dzwonić po policję, uciec,
          ruszyć z pięściami, pałką.... Miał później sprawę w sądzie i chyba się
          ostatecznie powiesił w areszcie - dokładnie nie pamiętam.
          Moim zdaniem jeżeli chcemy żyć w bezpiecznym kraju, to musimy mieć szacunek dla
          prawa i jego przedstawicieli. Do czyjejś własności i nienaruszalności
          osobistej.Pomijam brak profesjonalizmu policji. Jej status społeczny, kondycję
          finansową i moralną. Nie zrozumcie mnie źle. Źle się stało że zginął ten
          chłopak. Ten policjant będzie musiał żyć z tym. Nie potrafię sobie wyobrazić
          rozpaczy jego rodziny. Wiem jednak jedno policjant ma mnie bronić. Mnie i moją
          rodzinę.I nie może być tak że śmieją się z niego jakieś siuśki na motorach,
          którzy nie są łaskawi zatrzymać się do kontroli.
          • Gość: zygmunt_iii Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.stacje.agora.pl 28.07.06, 13:46
            Sorry, Soleski ale przytoczony przez ciebie przykład ma się jak pięść do nosa
            wobec przypadku rozstrzelania osoby niezatrzymujęcej się na wezwanie policji.
            Nieszczęsny policjant nie miał żadnych przesłanek sugerujących, że unikający z
            nim kontaktu chłopak jest bandytą, ma broń, ma zamiar jej użyć. Nie zawahał się
            mimo to wywalić w niego pół magazynka, chociaż oddalając się stanowił on
            zagrożenie tylko dla jego dobrze wykonanego policyjnego obowiązku, a nie dla
            niego samego.
            • miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 14:12
              "pijanego wieśniaka na rowerze który ucieka po polu żeby mu roweru nie
              zabrali też trzeba zastrzelić i co jeszcze podpalić dla pewności"

to oddaje cala absurdalnosc tego co zrobil glina
            • Gość: karol Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.lokalna / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:14
              Zgodnie z obowiązującymi przepisami policjant miał prawo strzelać. Przykro, że
              młodzeniec zginął, ale stało się tak na jego własne życzenie. Gdyby zatrzymał
              sie do kontroli w najgorszym przypadku zapłacił by 200 zł. mandatu i nie było
              by tragedii.
              Policjanci stojąc na blokadzie spodziewali się, ze może wyjechać na nich
              sprawca napadu. Skoro motocyklista się nie zatrzymał i za wszelką cenę chciał
              uciec mieli prawo przypuszczać, że to właśnie ten sprawca. Przecież nie miał na
              plecach wielkiego odblaskowego napisu "jestem OK, nie mam tylko prawa jazdy".
              Policja musi byc skuteczna, takiej przecież oczekujemy, i albo ktoś przestrzega
              prawa, albo ponosi konsekwencje.
              • Gość: Potas Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 195.128.228.* 28.07.06, 14:40
                Policja musi byc skuteczna, takiej przecież oczekujemy, i albo ktoś przestrzega
                >
                > prawa, albo ponosi konsekwencje.
                No własnie Policja musi być SKUTECZNA. Jak na razie zabili niewinnego gościa i
                sprawców napadu nie złapali. To jest skuteczność??????????????
                Większości z Was to się trochę myli pojecie skuteczności. Ta policja miała za
                zadanie złapac sprawców napadu i nie wywiązała się z niego (nie potrafili nawet
                złapać chłopaka na motocyklu). skuteczna to by była gdyby:
                a) złapali sprawców napadu
                b) złapali, a nie zabili sprawce wykroczenia drogowego
                • Gość: nyorker Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 70.19.14.* 28.07.06, 16:14
                  potas, latwo jest pisac o wszystkim siedzac sobie na krzesle przed komputerem.
                  zdarzyl sie napad z bronia, w ktorym brali udzial motocyklisci.
                  chwile potem, jakis gowniarz szaleje przed ustawiona blokada na miescie.
                  policjanci mieli machac lizakiem? winni byli wpasc na forum i zapytac o rade?
                  podejrzewam, ze fatalnie, ale wypelnili procedury. niestety nie mieli szansy
                  przespac sie jak wszyscy forumowicze i dzien pozniej wrocic do blokady, przed
                  ktora wciaz czekalby na nich ten dzieciak na motocyklu.
                  wybielanie tego biednego chlopaczyny i oczernianie policjantow jest zrozumiale,
                  ale prowadzi do paranoi. prawo nie sluzy temu, by go przestrzegac, a temu, by
                  zapewnic co najmniej znosny i bezpieczny byt spoleczenstwu, rodzinie i
                  jednostce. jesli ignoruje granice prawa, to wczesniej czy pozniej moze to
                  dotknac wszystkich przyzwoitych ludzi. pogarda dla nieudolnej policji,
                  nazywanie ich pogardliwie psami niczemu dobremu nie sluzy, bo to oni maja
                  czuwac nad bezpieczenstwem. mowy nie ma o pochwale, ale zdaje mi sie, ze naleza
                  im sie slowa otuchy, bo przeszli wiecej, niz blisko 100% ujadajacych na forum
                  czubkow. traktowanie ich, jakby nie byli ludzmi jest skrajnie smutne i niestety
                  swiadczy o tym, jakim bydlem jest spoleczenstwo.

policja musi byc skuteczna. nikt nie napisal, ze jest skuteczna. nigdy nie
                  bedzie skuteczna, jesli policjanci nie beda mieli moralnego poparcia.

powiedz mi potas, kto sie nie myli?
                  • Gość: ktos tam Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.07.06, 17:40
                    mozna sie pomylic. Ludzka rzecz ale nie 10 razy pod rząd
                  • Gość: Potas Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.07.06, 21:26
                    Wiesz Niujorker łatwo jest pisać o smierci siedząc za kompem. Ale ja ostatnio
                    trochę za dużo patzryłem na nią ze zbyt bezpośredniej odległości, chowając kilka
                    mi drogich osób, zeby spogladać na problem z poziomu teoretycznego. Ja wiem, że
                    tutejsz przestrzeń jest mocno wirtualna i większość kolesi pisze o sprzwach o
                    których wogólew nie ma pijecia, a o śmierci to już chyba najmniej. Przepraszam
                    za błędy, ale dziobię po flszce.
                    Nie ma nic piękniejszego i cenniejszego niż życie i każada śmierć niezależnie od
                    tego, kto i komu ją zadał jest ZŁEM.
                    Stała się rzecz ZŁA i zarówno współczuję wszystkim bliskim zabitego, jak i
                    człowiekowi, który do końca życia będzie miał na sumieniu tę śmerć. kiedyś tak
                    pięnie śpiewała Kayah "Pan Bóg daje, Pan Bóg odbiera" ale myślę sobie, ze tych
                    słów nie zrozumie nikt, kto nie widział z bliska prawdziwej śmierci. Ja nie
                    jestem jakimś ortodoksem, ani praktykującym, ale od kilku lat aż nadto dobrze
                    rozumiem słowa " od nagłej i niespodziewnej śmierci...." więc przestańmy już
                    pie..ć na ten temat, bo niczego to już nie zmieni.
            • Gość: x Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.07.06, 20:23
              > Nieszczęsny policjant nie miał żadnych przesłanek sugerujących, że unikający z
              > nim kontaktu chłopak jest bandytą

No jak nie miał, kiedy miał? Blokada była ustawiona dlateo, że poszukiwano
              bandytę który z bronię w ręku napadł na hurtownię i zwiał na moto. Gdy ten koleś
              się nie zatrzymał na blokadzie Plcja miała pełne prawo przypuszczać, że to
              właśnie ten poszukiwany. Miał chłopak pecha, bo głupio zrobił nie zatrzymując
              się - myślał może że to radar a nie blokada... W każdym razie nadużyciem jest
              nazywanie policjanta mordercą - bo w takich okolicznościach miał prawo użyć broni.
      • Gość: kawa Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.06, 15:34
        [*]
      • Gość: vind Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:28
        A czy motocyklista celowo jechałby na zderzenie z osobą stojącą na drodze (w
        tym wypadku policjantem)? Nie sądzę...

W cywilizowanych krajach gdy motocyklista ucieka przed policją, a ci nie są w
        stanie go dogonić, to nie jadą za nim, a wysyłają policyjny helikopter. Ale
        nasza policja jest biedna, więc taniej było posłać kilka ołowianych kulek w
        delikwenta i po sprawie... W tym wypadku policja jest też winna poważnych
        obrażeń które poniosła rowerzystka. Moim zdaniem ten który strzelał powinien
        zdrowo beknąć za swoją głupotę...
        • miitch Ważne Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.06, 13:50
          dobra koniec sporow macie tutaj wszystko

DO WSZYSTKICH BRONIĄCYCH POLICJANTA...!!!!!!!!!!!!!!!! juz nie moge czytac tych
          postow ze dobrze zrobil... zygac mi sie chce na nie

pomyslcie 30000 razy zanim cos napiszecie... !!!!!! albo 20000000 razy bo macie
          chyba problem z tym
          przyklad podany przez kolege wczesniej..
          jezeli pijany chlop na rowerze ucieka przez laki i nie chce sie zatrzymac bo sie
          boi ze mu zabiora rower to tez maja go zastrzelic ??

absurdalny zarzut ze go chcial przejechac:
          mowili juz o tym w tv i sie wypowiadali fachowcy ze jezeli by go postrzelil w
          momencie jak tamten na niego najezdza to by byla obrona konieczna, ale skoro
          tamten kolo niego przejechal i jechal dalej nie powinien byl uzyc broni,
          zrozum ze skoro morderca pedofil i gwalciciel idzie do wiezienia na iles tam lat
          i potem wychodzi na wolnosc
          a chlopak ktory sie nie zatrzymal z miejsca otrzymuje kare smierci to jest to
          nieporozumienie

nie moze byc tak ze chlop po zawodowce z pistoletem bedzie dla ciebie sedziom i
          katem
          nie w tych czasach...

i kropka i tyle !
          koniec dyskusji
          • Gość: vind Re: Ważne Przeczytajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 23:43
            "Policjant, który postrzelił śmiertelnie motocyklistę w Chodlu, jest pod opieką
            psychologa. Na razie został odsunięty od służby. - To jest dla niego straszne
            przeżycie."

A ja jestem ciekaw czy rodzinie zamordowanego chłopaka przydzielono jakiegoś
            psychologa? A już to użalanie się nad policjantem który zabił chłopaka, to
            jakiś żart? Czytając policyjne komentarze możnaby pomyśleć, że to on jest
            jedyną ofiarą tego zdarzenia... Ale policja zawsze zwiera szeregi gdy z rąk
            policji ginie niewinny człowiek.
            • Gość: SuziRider Ofiara sa obydwie osoby IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 10.08.06, 11:26
              Motocyklista zginal... Poniósl kare... Stal sie ofiara... Ale nie badzmy
              subiektywni... Ten policjant musi zyc ze swiadomoscia tego ze zabil niewinnego
              chlopaka!! Byl jego katem, oprawca!! Dokonal samosadu mimo ze nie mial do tego
              prawa!! W gruncie rzeczy ten motocyklista ucierpial najmniej... Zginal... Ale
              juz przynajmniej nic nie czuje... Najbardziej poszkodowani sa bliscy
              zabitego... To oni przyjeli na siebie cale jarzmo tej tragedii.... To oni beda
              codziennie budzic sie z mysla ze nie ma juz wsrod nich syna, chlopaka, wnuka,
              brata... Tak samo ten policjant... Na zawsze pozostanie u niego ten ciezar...
              Ciezar, ktory spowodowany jest chwilowemu poddaniu emocjom... Choc to i tak go
              nie tlumaczy... Nie powinno to miec miejsca... Dlatego niech kazdy z nas
              pomysli zanim cokolwiek napisze... Niech kazdy wczuje sie w polozenie i jednej
              i drugiej strony... Pamietajmy o jednym w takich sytuacjach kazda ze stron ma
              czesc winy...
              • Gość: Seba Re: Ofiara sa obydwie osoby IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.06, 22:16
                Wielka swieczka chlopakowi!!!!Bede sie musial przyzwyczaic do tego ze moge
                dostac kulke za niezatrzymanie...Ewentualnie 200zl kary albo wala seria za
                toba.Mozecie to sobie wyobrazic?Oczywiscie przy pechowym splocie
                wydarzen...Przyznaje,pare razy niebieskich objechalem ale takie rzeczy jeza mi
                wlosy.Nierozsadny jestem.
    • Gość: harlista Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.38.91-5.newsouth.net 28.07.06, 14:34
      Widze wyraznie ze bardzo wielu respondentow reprezentuje mantalnosc Kalego.
      "Kali ukrasc -dobrze
      Kalemu ukrasc - zle"

"...Tablicę rejestracyjną miał przykręconą pod błotnikiem - i dlatego myśleli,
      że był nieoznakowany. Jeden z naszych samochodów pojechał za nim. Kiedy już go
      prawie dogonił, chłopak nagle zawrócił. Wtedy na jego drodze stanął policjant.
      Motocyklista jechał dalej. Policjant uskoczył w ostatniej chwili...
      ....Joanna: - W czwartek zarejestrował motocykl, a następnego dnia miał zdawać
      egzamin na prawo jazdy - na kategorię "A", motocyklową, "B" już miał…..."
      Popelnil wiec juz conajmniej 4 wykroczenia

A calkowite podsumowanie jego mentalnosci zawiera sie w informacji:
      ...KOŃCZYŁ SZKOŁĘ OCHRONIARSKĄ, CHCIAŁ WSTĄPIĆ DO POLICJI..

Nic dziwnego ze Policja w Polsce jest taka jaka jest.
      Jezeli uczen szkoly ochroniarskiej i kandydat na Policjanta swiadomie lamie
      prawo, to zapewne bedzie dobrym Policjantem.
      Strurz Prafa - identyczny moze do tego co strzelal

• soleski strusz prafa 28.07.06, 14:39
        I to jest doskonałe podsumowanie tej sprawy.
    • Gość: mrmisquamacus Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.scansafe.net 28.07.06, 15:11
      mialem sie w tym watku w ogole nie udzielac, ale...
      gowniarz popelnil idiotyczny blad, raczej spanikowal niz strugal kozaka.
      (swiadczy o tym powrot w kierunku blokady)

jakos nie chce mi sie wierzyc, ze leszcz ktory ledwo co kupil motocykl,
      probowalby rozjechac policjanta, juz predzej nieudolnie/nieumiejetnie go omijal
      (zakladajac, ze piolicjant wyszedl mu centralnie pod kola)

to co zrobil policjant walac do goscia seria z automatu, nie bylo proba
      zatrzymania. policjant strzelal aby zabic, nie da sie w ten sposob zatrzymac
      motocykla. to bylo najbardziej nieudolne zatrzymanie o jakim kiedykolwiek
      slyszalem. stwierdzenie, ze chcial rozjechac policjanta jest pewnie tylko
      wymowka, w celu zatuszowania calego incydentu.

jak to jest, ze gliniarz napier*ala z automatu na ulicy, gdzie sa ludzie,
      wspomiana rowerzystka, dziewczyna chlopaka itd, no ku*wa mac!

• Gość: mrmisquamacus Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.scansafe.net 28.07.06, 15:15
        dodam jeszcze tylko cytat z Homotwist (chociaz to chyba byl solowy Malenczuk,
        ale...)

"czlowiek sie z wiekiem staje rozumny,
        czlowiek, wiekiem do trumny"
    • Gość: Dzakas powiem pare rzeczy pierwsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:59
      Mózg jest skonstruwaony tak, ze wczasie niebezpieczenstwa dzialają podstawowe
      bodźce która ostrzegają cie o niebezpieczenstwie i każą spie..rdalac z
      niebezpieczenstwa. Wiec pomyslcie sobie ktos do wast strzela a wy
      wychamowywujecie momentalnie ze 100 an godzine i zatrzymujecie teoretycznei
      jestescie juz nie zywi bo pewnie koles wpadl w taki trans strzelan9ia, ze nawet
      jesli byscie sie chcieli zatrzymac to i tka by was zabil nie hamuje sie w
      miejscu ze masz 100 na godzine i stoisz to wsztsko troche trwa a koles w
      transie mysli ze spi...lasz mu. Jestescie martwi. A mozg odbeira to w tne
      sposob jedziesz 100 ktos od ciebei strzela strach adrenalina kortyzol gaz na
      opor i jedziecie z najdzieja ocalic skore nie mysliscie o niczym w tej chwili
      nic nie myslisz vo to sie dzieje, za szybko dziala tlyko podstawowy bodziec
      ktory kaze uciekac. Policjant to jakis poj..any psychol down pewnei nawet nie
      oddal strzalu w powietrze. down na maxa bez kitu. Wyznaje za sade, ze kazdy
      naboj jest podporzoadkowany jednemu obywatelowi.

debilstwo przykladowo wychodze sobie na przejazdzke nie mam rejestracji patrze
      radiowoz normalne ze bym sie nuie zatrzymal 7000kolegium sam chyba bym popelin
      samobojstwo no ale czy ucieczka nie do zatrzymania jest powodem by zabijac?? co
      ja zlego bym zrobil przekroczyl o kilka na godzine predkosc nie mial chwilowo
      oc i za to by zabili glupota.

:/
    • Gość: VFR Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.dsl.netsource.ie 28.07.06, 18:25
      (*)
    • p.moto Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 19:25
      cały czas jeszcze jak o tym pomuśle to mni telepie z nerwów
      Jakby był jakiś lincz na tym gościu to chyba bym się przyłączył
      [*]
    • ratt2 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 28.07.06, 19:42
      1. NIE ZATRZYMAŁ SIĘ NA WEZWANIE UMUNDUROWANEGO POLICJANTA !!!
      2. POLICJA MIAŁE INFORMACJĘ O NAPADZIE Z BRONIĄ W RĘKU I O JEGO SPRAWCACH
      PORUSZAJĄCYCH
      SIĘ NA MOTOCYKLU. POLICJANT MIAŁ UZASADNIONE PODEJRZENIE, ŻE UCIEKAJĄCY
      MOTOCYKLISTA BRAŁ UDZIAŁ W NAPADZIE I MOŻE BYĆ UZBROJONY
      3. NIEWINNI ZATRZYMUJĄ SIĘ NA WEZWANIE POLICJI
      Teraz już bez kapsloka:
      4. Nikogo nie zamierzam bronić ani oskarżać
      5. Uciekając, trzeba liczyć się z ew. pościgiem i zatrzymaniem

Potas, uważałem Cię za trzeźwo myślącego. Akurat Ty głosisz takie hasła???

Hihi, pewnie mnie "zlinczujecie forumowo"
      • Gość: nyorker Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 70.19.14.* 28.07.06, 20:31
        od kiedy owce linczuja inna zwierzyne?
      • Gość: Potas Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.07.06, 21:35
        Ratt nie ma cenniejszej rzeczy niż ludzkie życie... I nie wolno go odbierac
        niezaleznie od powodów, bo nie myśmy mu to zycie dali. Bedziesz pewnie kiedyś
        miał 21 letniego syna, pomyśl o tym. Był tylko cieszącym się zyciem chłopakiem,
        nie żadnym bandytą i przestępca. ja przeciez nie pisze, że robił dobrze, tyko że
        strasznie jest mi go żal i że stało się źle.
      • miitch Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 29.07.06, 08:08
        DO WSZYSTKICH BRONIĄCYCH POLICJANTA...

pomyslcie 30000 razy zanim cos napiszecie...
        przyklad podany przez kolege wczesniej..
        jezeli pijany chlop na rowerze ucieka przez laki i nie chce sie zatrzymac bo sie
        boi ze mu zabiora rower to tez maja go zastrzelic ??

absurdalny zarzut ze go chcial przejechac:
        mowili juz o tym w tv i sie wypowiadali fachowcy ze jezeli by go postrzelil w
        momencie jak tamten na niego najezdza to by byla obrona konieczna, ale skoro
        tamten kolo niego przejechal i jechal dalej nie powinien byl uzyc broni,
        zrozum ze skoro morderca pedofil i gwalciciel idzie do wiezienia na iles tam lat
        i potem wychodzi na wolnosc
        a chlopak ktory sie nie zatrzymal z miejsca otrzymuje kare smierci to jest to
        nieporozumienie

nie moze byc tak ze chlop po zawodowce z pistoletem bedzie dla ciebie sedziom i
        katem
        nie w tych czasach...
    • Gość: s. Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.06, 22:44
      Kiedyś, nawet na tym forum wypowiadało się parę osób jak to marzą o strzelaniu
      do motocyklistów, teraz staje się to faktem.

Na temat policji fajnie jest napisane w nowym ŚM polecam to przeczytać.
      Moje zdanie jest takie, że policjant jest mordercą, nareszcie w swojej karierze
      miał sytuację kiedy mógł sobie postrzelać(zgodnie z prawem) i wykorzystał to
      sumiennie. Przypomina się od razu sytuacja z miejskim safari gdy w polowaniu na
      lwa zginął człowiek(i to nie przez lwa). A ci co martwią się o niespokojne sny
      policjanta to chyba nie mają się czym martwić, żeby spać jak niemowlę to ten
      morderca ma kilka wytłumaczeń, że tak naprawdę to on jest w tym wszystkim
      ofiarą. Te wytłumaczenia są w paru postach wyżej.

p.s.
      Anna Maria Jopek miała rację. Lepiej nie ruszać się z tego kraju bo obiektywnie
      porównując go do krajów cywilizowanych to żygać się chce. Może ktoś
      powiedzieć-nikt nie każe ci tu mieszkać ale kocham ten mój kawałek podłogi i
      dlatego, że świat ewoluował tak, że powstał system na zasadzie rządzących i
      rządzonych którzy w obecnej sytuacji są tylko i wyłącznie dla poczucia władzy.
      Najlepiej stać się kamieniem i olać takie sprawy i tak się nic nie zmieni dopóki
      większość nie zrozumie, że my nie mamy nic do gadania a władza zrobi po swojemu.
      • Gość: nyorker Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 70.19.14.* 28.07.06, 23:02
        na przekor samemu sobie odpisuje osobie, ktora powoluje sie na zone jakiegos
        kydrynskiego. ale nic to.

dlaczego temu zimnokrwistemu mordercy po wszystkim - wedle slow dziewczyny
        ofiary - trzesly sie rece?
        • Gość: s. Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.06, 23:16
          Adrenalina; lęk przed odpowiedzialnością
          • Gość: nyorker Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: 70.19.14.* 28.07.06, 23:26
            nie badz taka delikatna (przez wladze pomiatana, zabiedzona) owca i napisz, ze
            rece trzesly sie z rzadzy sponiewierania zwlok i zamordowania wiecej
            motocyklistow.
            • ireo Jenny Fields 29.07.06, 04:00
              Gość portalu: nyorker napisał(a):

> nie badz taka delikatna (przez wladze pomiatana, zabiedzona) owca i napisz,
              > ze rece trzesly sie z rzadzy sponiewierania zwlok i zamordowania wiecej
              > motocyklistow.

z żądzy.
              (bo, wg niejakiej Jenny Fields, "światem rządzi żądza")
              • Gość: nyorker Re: Jenny Fields IP: *.dyn.optonline.net 30.07.06, 01:56
                dziekuje. czasem mi wyjdzie.
      • Gość: vind Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:53
        To nie był lew tylko tygrys. Tam też się policjanci "popisali", zrobili sobie
        safari w mieście, walili z kałachów do wystraszonego tygrysa. To cud, że nie
        było wtedy więcej ofiar śmiertelnych. A jedyna osoba która wiedziała jak uśpić
        tygrysa została zastrzelona przez policjanta... Przykre jest to, że nic w
        policji na lepsze się nie zmienia...
    • Gość: ph Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.pronet.lublin.pl 29.07.06, 09:24
      powinni strzelac do każdego co sie nie zatrzyma do kontroli. Dosć idiotów na
      drodze!!
    • fibin Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 29.07.06, 09:29
      [*]
    • Gość: okular Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:36
      ta wasza "dyskusja" i tak do niczego nie doprowadzi. Niektorzy dalej nie beda
      sie zatrzymywac do kontroli, a niektorzy policjanci nie zaczna myslec o tym co
      i jak robia... To bardzo smutne
      [*]
    • fzr600 To były również strzały do rowerzystkiI!!! 29.07.06, 11:34
      Dołączam się

MOIM ZDANIEM NIKT NIE ZWRÓCIŁ CHYBA UWAGI NA JEDEN FAKT, albo ja niedokładnie
      czytałem. Motocyklista ominął blokadę i jechał dalej, czyli policję miał za
      plecami. Po strzałach w plecy przejechał jeszcze pare metrów i zderzył się z
      rowerzystką nadjeżdżającą z przeciwka!!! Potem uderzył w murek itd. Według mnie
      to jasno wskazuje, że policja strzelając do motocyklisty miała na linii strzału
      również rowerzystkę, która jak wszyscy wiemy została zabrana w stanie ciężkim
      do szpitala śmogłowcem. Jeśli dobrze rozumiem, a znam to miejsce, to oni
      znajdowali się w kolejności: Policja - motocyklista - rowerzystka. Nie
      zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że ona również miała rany postrzałowe. Jak
      pamiętamy policja oddała łącznie 10 strzałów. 2 kule były w ciele motocyklisty,
      ok 2-3 strzały ostrzegawcze w powietrze, czyli 5 kul poleciało na oślep w
      kierunku motocyklisty i rowerzystki!
      Debatowanie nad tym kto bardziej zawinił nie zwróci życia chłopakowi. Wina
      motocyklisty była taka, że nie zatrzymał się do kontroli, bo nie miał prawka i
      bał się konsekwencji. Wina policji taka, że nie potrafią skutecznie działać, a
      jak wpadają w panikę to sytuacja wymyka im się spod kontroli. Jedni nic nie
      robią, bo się boją konsekwencji i odpowiedzialności, a drugim wydaje się, że
      nazywają się Rutkowski lub są na dzikim zachodzie i walą na oślep jak do
      kaczek. Jeśli mam rację to ci złamali większość przepisów o użyciu broni
      służbowej, a także większość zasad zdrowego rozsądku. NIGDY NIE STRZELA SIĘ
      JEŻELI NA LINII STRZAŁU ZNAJDUJĄ SIĘ PRZYPADKOWE OSOBY!!!!! Chciałbym się
      mylić, ale teraz chyba tak właśnie było. Poza tym strzelanie do człowieka w
      plecy już kiedyś (w 1945) przerabialiśmy. Tutaj nie było bezpośredniego
      zagrożenia życia ani policjanta, ani nikogo innego. Mogli jechać za nim i
      ustawić blokadę w następnej miejscowości. Nie uwierzę w bzdury, że on chciał
      ich rozjechać i nikt kto jeździ na motorze w to nie uwierzy. To nie samochód.
      Najprawdopodobniej chciał ich ominąć, a oni bali się konsekwencji i że ich
      mieszkańcy zlinczują i po to wymyślili tą bajeczkę.
      Ciekawy jestem jak się z tego wytłumaczą. Wiadomo było, że obie strony działały
      w silnym stresie, jednak policja po to ma szkolenia itp, żeby mieć umiejętność
      podejmowaia waściwych decyzji właśnie głównie w stresie. Tutaj chyba tego
      zabrakło...
      Jeszcze raz [*]
      • Gość: karol szósty przypadek użycia broni IP: *.centertel.pl 29.07.06, 19:20
        Kiedy policjant może strzelać?

Art. 17. 1. Jeżeli środki przymusu bezpośredniego, wymienione w art. 16 ust. 1,
        okazały się niewystarczające lub ich użycie, ze względu na okoliczności danego
        zdarzenia, nie jest możliwe, policjant ma prawo użycia broni palnej wyłącznie:

1) W celu odparcia bezpośredniego i bezprawnego zamachu na życie, zdrowie lub
        wolność policjanta lub innej osoby oraz w celu przeciwdziałania czynnościom
        zmierzającym bezpośrednio do takiego zamachu,

2) przeciwko osobie niepodporządkowującej się wezwaniu do natychmiastowego
        porzucenia broni lub innego niebezpiecznego narzędzia, którego użycie zagrozić
        może życiu, zdrowiu lub wolności policjanta albo innej osoby,

3) przeciwko osobie, która usiłuje bezprawnie, przemocą odebrać broń palną
        policjantowi lub innej osobie uprawnionej do posiadania broni palnej,

4) w celu odparcia niebezpiecznego bezpośredniego, gwałtownego zamachu na
        obiekty i urządzenia ważne dla bezpieczeństwa lub obronności państwa, na
        siedziby naczelnych organów władzy, naczelnych i centralnych organów
        administracji państwowej albo wymiaru sprawiedliwości, na obiekty gospodarki
        lub kultury narodowej oraz na przedstawicielstwa dyplomatyczne i urzędy
        konsularne państw obcych albo organizacji międzynarodowych, a także na obiekty
        dozorowane przez uzbrojoną formację ochronną utworzoną na podstawie odrębnych
        przepisów,

5) w celu odparcia zamachu na mienie, stwarzającego jednocześnie bezpośrednie
        zagrożenie dla życia, zdrowia lub wolności człowieka,

6) w bezpośrednim pościgu za osobą, wobec której użycie broni było dopuszczalne
        w przypadkach określonych w pkt 1-3 i 5, albo za osobą, wobec której istnieje
        uzasadnione podejrzenie popełnienia zabójstwa, zamachu terrorystycznego,
        uprowadzenia osoby w celu wymuszenia okupu lub określonego zachowania, rozboju,
        kradzieży rozbójniczej, wymuszenia rozbójniczego, umyślnego ciężkiego
        uszkodzenia ciała, zgwałcenia, podpalenia lub umyślnego sprowadzenia w inny
        sposób niebezpieczeństwa powszechnego dla życia albo zdrowia,

7) w celu ujęcia osoby, o której mowa w pkt 6, jeśli schroniła się ona w
        miejscu trudno dostępnym, a z okoliczności towarzyszących wynika, że może użyć
        broni palnej lub innego niebezpiecznego narzędzia, którego użycie zagrozić może
        życiu lub zdrowiu,

jeśli ktoś ma wątpliwości co do tego, czy policjant użył broni zgodnie z prawem
        to zachęcam do przeanalizowania 6 przypadku użycia broni
        • Gość: zlota_odznaka Re: szósty przypadek użycia broni IP: *.pl / *.pl 30.07.06, 17:39
          karol,ja tam nie jestem matka teresa.
          bardzo ci zycze aby inny pilicjant zamordował ci kogoś bilskiego(moze byc syn
          czy brat),
          a najlepiej w podobnych okolicznościach.
          nie pozdrawiam
          aha
          i tego same życzę wszystkim ,którzy twierdzą ze strzelanie w PLECY PODEJRZANEMu
          jest OK
    • Gość: 929rr Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.dhcp.embarqhsd.net 30.07.06, 01:19
      [*]
      • Gość: baba_zanetti Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.itpp.pl 30.07.06, 09:50
        Nawet gdyby to był bandyta i zastrzelili bandytę, to policjant i tak nie
        powinien strzelać!!! Dla mnie to jest oczywiste! Wymówka że strzelał w koła
        jest fatalna- nie znalazłem nigdzie by było napisane że któraś z kól trafiła w
        motocykl(?) Policja ma prawo strzelać, ale niech broń dostają ludzie, którzy
        potrafią strzelać, i są odporni na stres i na chęć zemsty. Dla mnie to tak
        wygląda. "chciałeś mnie rozjechać gó..arzu, to ja Ci pokażę" Zatrzymanie
        dalekie od profesjonalizmu.
        • Gość: siurniety_krolik Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.06, 11:39
          "Nawet gdyby to był bandyta i zastrzelili bandytę, to policjant i tak nie
          powinien strzelać!!!" tak napisał/napisała ;) baba_zanetti

A dlaczego do bandyty nie powien strzelać ?
          Jak jak to jest że jak bandzior chce kokoś odstrzelić to odstrzeliwuje?( np.
          policjanta)
          A praktycznie milicjant nie może odstrzelić miastusia bo ma związane ręce a
          nawet jak to zrobi to ma przesranie bo są prowadzone zaraz jakieś dochodzenia.
          Tu dochodzimy do absurdu że w naszym dziwnym kraju bandziory i dewianci mają
          wieksze prawa niż normalni biali ludzie- to jest po..bane i wynika to z wielu
          lat komunizmu, okragłego stołu i tfu-demokracji- czyli rządów motłochu.
          Mamy za delikatne prawo a w pierdlach siedzi wielu morderców których to
          utrzymujemy z naszych podatków.

siurniety_krolik
          • Gość: fireblademan Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.07.06, 12:11
            KIedy przeczytalem poprzednie opinie na ten temamt, pomyslalem co za debile!!!
            To byl jakis glupkowaty malolat, ktory nie mial nawet prawka a motor pozyczyl
            od brata ciotecznego. NIe mial nic wspolnego z motocyklistami oprocz tego czym
            sie poruszal. Wsiadl se na poklejona scigawe i myslal ze jest w filmie Torque
            lub cos podobnego. Kolejny bezmozg ktory nie wie ze motocykl jest to pojazd dla
            ludzi Odpowiedzialnych!!! A polcja tez nie powiem rewelacyjnie sie zachowala!!!
            Strzelala w celu przestrzelenia opony!! Przeciez kazdy laik wie ze kiedy sie
            przestrzeli opone w motocyklu szanse tegoz kierujacego za minimalne. Prosze
            wszystkich zeby wczesniej pomysleli niz cos zrobili!!!! Pozdro dla
            motocyklistow nie dla debili!!
          • Gość: baba_zanetti Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:46
            Gość portalu: siurniety_krolik napisał(a):
            > A dlaczego do bandyty nie powien strzelać ?
            Nie jestem ekspertem, ale w tych okolicznośiach nie powinnien w ogóle urzywac
            broni! Chodzi o ryzyko zranienia osób postronnych, no i nie miał pewności do
            kogo strzela. Policja powinna chronić a nie stwarzać zagrożenie, jak w tym
            wypadku. W tym przypadku skończyło sie to także bardzo źle dla roweżystki, kto
            wie czy następnym razem w nie oberwę ja, bo akurat obok mnie uciekał jakiś
            bandyta. Nie w wnikam w niewinnosć lub winne chłopaka, teraz to bez sensu.
    • Gość: Bluebird36 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:15
      Panowie czytam wasze posty i oczom nie wierze.Fakt chłopak zginął.ale z
      glupoty.Glosne oburzenie policja użyła broni...a wiekszosc z was jadąc na
      autostradzie w nocy w niemczech gdy jest zatrzymana i rzucona pyskiem na maske
      glosno nie krzyczy,a u nas glosne halo prawo jest dla wszystkich.W kazdym
      cywilizowanym kraju policja by strzelala i nikogo to nie obchodzi ze ktos
      zginie .Policja zatrzymuje masz sie zatrzymac a nie rznac cwaniaczka by móc
      poznie kolesiom sie chwalic ze zwiales kontroli.Za duzo dzieci za kierownicą co
      po niektórzy nie dorosli do tego aby poruszac sie po drogach.
    • Gość: Penetrator [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:26
      cisza i skupienie
    • Gość: 929 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 21:43
      Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty
    • gosia_20 Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty 05.08.06, 11:23
      [*]
    • Gość: Pastor Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:02
    • Gość: ryba Re: świeczka dla zastrzelonego motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 17:05
      [*]
    • Gość: Coldfire Policjo nie strzelac! Mam prawo jazdy! IP: *.centertel.pl 09.08.06, 18:14
      Zrobmy taka naklejke na tył moto jak tytuł postu.Dla bezpieczenstwa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka