Gość: irol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:51 Co sądzicie o tym samochodzie? Czy warto go kupić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
tomekkk82 Re: Primera 1.9 dCi 17.02.04, 20:15 Japonska technika troche zepsuta francuskim silnikiem. Ale mimo tego nie mam powodow, zeby specjalnie go odradzac. W porownaniu z silnikiem 2.2 jest sporo tanszy. Link Zgłoś
Gość: Nibelung777 Re: Primera 1.9 dCi IP: *.acn.waw.pl 17.02.04, 20:38 Tańszy i moim zdaniem lepszy. Lepszy dlatego, ze jezdze glownie po miescie a 1.9 ma wyraznie lepszy "dół", jezeli chodzi o doładowanie, niż 2.2. Jezdzilem i jednym i drugim, oczywiscie jest to b. subiektywne, ale gdybym ja mial kupic, to zdecydowanie 1.9 dCi. Poza tym auto naprawdę inne od innych, dobre i niedrogie. Link Zgłoś
stadox Re: Primera 1.9 dCi 18.02.04, 01:08 Poza tym, 1.9 dCi rzeczywiście prezentuje osiągi manifestowane przez producenta, a nawet trochę przekracza te wartości (120 KM i 270 Nm). Natomiast motor 2.2 dCi, niby 150 konny, ma w rzeczywistości ok. 140 KM (pomiary na hamowni). pozdrawiam, Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Primera 1.9 dCi IP: 212.160.128.* 18.02.04, 09:56 Do tomekk82. Pytam czy jechałes autem z tym silnikiem? Chyba słyszałes od kolegi ,a kolega słyszał od... itd. Szkoda czasu na takie posty. Pozdr Link Zgłoś
tomekkk82 Re: Primera 1.9 dCi 18.02.04, 10:48 Napisalem tylko co o nim sądze. Jesli Ty masz jakies doswiadczenia zwiazane z jazda tym autem, to nic nie stoi na przeszkodzie, zebys sie z nami podzielil. Nie mow, ze szkoda czasu, bo forum jest po to, zeby kazdy mogl sie na dany temat wypowiedziec. A moja opinia jest jaka jest z powodu niecheci do francuskiej motoryzacji. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Primera 1.9 dCi IP: 212.160.128.* 18.02.04, 11:25 Odpowiem Tobie jak nastepuje. Nissan Primera z silnikiem jak wyżej jest według mnie jedną z najciekawszych propozycji jeżeli chodzi o ten samochód jeżeli idzie o napęd,osiągi,ekonomikę i cenę auta w końcu/ od ok.79800 PLN/.Motor 1.9 dCi jest nowoczesnym,dynamicznym,ekonomicznym i kulturalnie pracującym/jak na diesla/silnikiem. Przyspieszenie /realne/do setki to ok.10,4 sekundy.Predkość max.ok 200 km/h-na liczniku ok.215 km/h w Niemczech. Spalanie średnie/z autopsji/okres wiosenno-jesienny w cyklu mieszanym ok 5,6 - 5,8 litra.Zima ,miasto+ jazda na trasie ok.100-120 km/h-używanie 6 biegu przy ok 100 km/h nie przekracza 6,3 l/100 km.Na baku można spokojnie przejechać 1000 km. Dynamika silnika jego głośność i kultura pracy lepsza w porownaniu z dieslem 2.2 litra,nie mówiąc o cenie. Samochód prowadzi sie pewnie i komfortowo pod względem zawieszenia i hałasu. Kontrowersje może budzić stylistyka bryły auta/dość pokraczny z widoku z tyłu/ jak i wystrój deski rozdzielczej , nieprzejrzysta obsługa panelu śterowania oraz smutna kolorystyka wnętrza w niższych wersjach wyposażeniowych. Co do japonskiej technologii Nissan w ostatnich latach nie jest liderem niezawodności i jakości wykonania/vide.opinie o Almerze i Tino/Jak będzie z Primerą czas pokaże. Osobiście jezdziłem tym autem ok.3 tygodnie i za ta cenę z tym silnikiem poleciłbym.Druga możliwość to 2 litrowa benzynówka 140 KM.Wersja 1.8 i ok.170 Nm wydaje się byc dla tego auta zbyt mało. Pozdr Link Zgłoś
Gość: manix Re: Primera 1.9 dCi IP: 62.233.173.* 19.02.04, 10:29 ostatnie badania TUV przeczą temu co mówisz.almera obok corolli jest najmniej zawodnym kompaktem.we wszystkich przedziałach wiekowych.odpowiednio;2,3,2MIEJSCA Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Primera 1.9 dCi IP: *.revers.nsm.pl 18.02.04, 13:46 Rzekłbym - _uszlachetniona_ jednym z najlepszych silników w klasie, baranie. Link Zgłoś
Gość: irol Re: Primera 1.9 dCi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 22:26 Dzięki za wszystkie opinie. Odbyłem jazdę próbną. Myślę o sedanie w wersji Accenta. Samochód bardzo mi się podoba, ALE! Ludzie, żeby w samochodzie za 90 tysięcy nawet w opcji nie było ESP?! Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Primera 1.9 dCi IP: 62.233.233.* 08.03.04, 19:56 Mnie też to drażni - niestety wyposażenie jest świetne, ale możliwości jego modyfikacji - skandalicznie małe. Jeżdżę od dwóch m-cy Primerą 1.9dCI Sedan Acenta, czyli chyba tym, co chcesz kupić. Jeśli chcesz jakiejś opinii albo chciałbyś podyskutować o planowanym zakupie (jeśli jeszcze nie kupiłeś), napisz na olczyki(na)hot(kropka)pl Pozdrawiam Łukasz Primera Freak ;) Link Zgłoś