Dodaj do ulubionych

Skoda jest dobrym autem

IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 20:53
mialem ich kilka stara Octavie,1000 MB,100L i 120 w USA,nierozumiem
ludzi,ktorzy ciagle sa niezadowoleni i mowia ze ten samochod to
szrot,pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: strzała Re: Skoda jest dobrym autem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 21:04
      Miałeś Skodę w USA? Lecz się psycholu.
      • Gość: mak Re: Skoda jest dobrym autem IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:09
        widzisz do takiego debila jak ty to nie dociera,ze mozna w USA jezdzic skoda
        jak sie chce lub nie,a ty masz jakis wybor?
        • Gość: strzała Re: Skoda jest dobrym autem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 21:12
          Debilu, a która Skoda dostała homologację na USA? Pomijam już brak oficjalnej
          sieci sprzedaży, zwłaszcza w czasach komuny.
          • Gość: mak Re: Skoda jest dobrym autem IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:18
            nie musisz miec zadnej homologacji zeby jezdzic w USA Skoda,ale ty o tym nie
            wiesz ze auta mozna bylo kupic w Kanadzie.
            • Gość: gosc Re: Skoda jest dobrym autem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.02.04, 23:31
              chyba z matchbox'u
              hahahah!
    • Gość: gosc nie rozsmieszaj mnie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.02.04, 23:30
      Skoda to auta dla burakow, ktorzy przepraszaja ze zyja.
      • Gość: mak Re: gosciu nie rozsmieszaj mnie IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 03:10
        widzisz miedzy nami jest ta roznica ,ze ja w stanach jezdzilem skoda 120,a ty w
        Polsce nie jezdziles amerykanskim szrotem.
    • mac.card Nie doczekasz się rzeczowej odpowiedzi! 29.02.04, 10:41
      To są antyskodziaŻe*! Taki specjalny gatunek człowieka. Sami nie mają
      samochodów, lub w najlepszym przypadku złomy po pięciu dzwonach. Na masce
      obowiązkowo "markowy" znaczek, a z tyłu doczepiają sobie napisy: "Super
      Turbo", "24V" (to widziałem na dieslu), "Luxury Design" (to na Polonezie).

Dopóki Skoda produkowała auta, wprawdzie niezłe, ale według socjalistycznych
      norm jakościowych, oni się nie uaktywniali. Poraziło ich dopiero, że Volkswagen
      tam zainwestował i teraz można kupić auto o jakości zblizonej do VW, za to dużo
      tańsze i dobrze wyposażone. Odebrali to jako zamach na swoje przywileje. Bo
      szpanować przed właścicielem Poldka mogli swobodnie. Przed właścicielem nowej
      Skody już nie. Bo czym mogą zaimponować? Samym znaczkiem?

Rozumiem, że ktoś może nie lubić Skody. W Polsce, na szczęście, nie ma
      obowiązku kochania jakiejś jednej marki aut. Tylko jak się coś krytykuje, to
      należałoby podawać rzeczowe argumenty. AntyskodziaŻe takich argumentów nie
      mają. Cały czas powtarzają inwektywy nie wobec auta, ale jego użytkowników.
      Parafrazując reklamę Peugeot'a: Zazdrość! Straszna rzecz.

*) Pisząc "antyskodziaże" nie popełniam błędu ortograficznego. Oni sami tak o
      sobie pisali, ja uznałem to za nazwę ich "klubu". Aby nikt nie podejrzewał mnie
      o brak znajomości ortografii, wyróżniam "Ż" dużą literą. Wtedy widać, że to
      celowy zabieg, a nie pomyłka.
      • h.i.p Re: Nie doczekasz się rzeczowej odpowiedzi! 12.03.04, 07:56
        mac.card napisał:

z tyłu doczepiają sobie napisy: "Super
        > Turbo", "24V" (to widziałem na dieslu), "Luxury Design" (to na Polonezie).

hip: Albo doklejają czerwone sporting na cieniasach.

> Dopóki Skoda produkowała auta, wprawdzie niezłe, ale według socjalistycznych
        > norm jakościowych, oni się nie uaktywniali.

hip: Bo wtedy mieli 2 latka i nie wiedzieli co to skoda.

Odebrali to jako zamach na swoje przywileje.

hip: Jedynym ich "przywilejem" jest możliwość bycia kompletnym głupcem.

> *) Pisząc "antyskodziaże" nie popełniam błędu ortograficznego.

hip: Oczywiście, że "antyskodziaże" napisałeś poprawnie.
        pozdrawiam
    • bisnesmen Re: Skoda jest dobrym autem 29.02.04, 10:46
      Widzisz, Mak, w tym kraju każdy, kto wystaje za połowę jest albo złodziejem,
      albo kapelusznikiem i biedakiem. Tutaj musisz być taki, jak inni, bo u nas
      każdy kierowca jeździ lepiej niż Petter Solberg i to niezależnie od tego, jakie
      ma auto (chociaż jest przekonany, że najlepsze)
      Jeśli Twoje Skoda była wypieszczonym cackiem, o które sam dbałeś, spędzając
      wieczory w garażu, to i tak jesteś dla nas nikim, bo w naszych brudnych
      i śmierdzących bolidach ze spaczoną geometrią i hamulcami bez okładzin możemy
      Ci grać na nosach, my, jedyni słuszni.
    • 01boryna Zazdrosnicy 29.02.04, 11:41
      Zalosni sa ci wszyscy AntyskodziZe (rewelacyjne okreslenie). Utkneli gdzies w
      polowie drogi pomiedzy zazdroscia ze nie maja Skody (za komuny) i wsciekloscia
      ze nie stac ich na nowy samochod (czasy terazniejsze). Skoda jest bardzo
      PRZYZWOITYM samochodem, z solidna technika, spokojnym design i dobra cena.
      Wymarzony samochod dla rodziny, dla tych ktorzy nie moga albo nie chca bic
      rekordow predkosci i udowadniac innym wyzszosc czegokolwiek nad czymkolwiek.
      Zal dupe sciska gdy patrzy sie na tych wszystkich szpanerow w posklejanych
      wrakach i belkoczacych cos o sportowym (albo dynamicznym) stylu jazdy. Popatrz
      jeden z drugim najpierw na siebie a potem wylewaj zolc na innych! Gdybym mial
      wybierac wolalbym sto razy nowa Oktawie od kilkuletniego rozjebka bez
      przeszlosci z zachodu.

pozdrowienia
      • Gość: Jesus z Nazaretu ale pierd...ja tam wole paroletnie markowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 19:33
        od takiego nowego gowna. Co to za satysfakcja ze sie posiada nowe gówno.
        • Gość: * nowe gówno śmierdzi,starego nikt kijem nie ruszy! IP: *.szczecin.mm.pl 29.02.04, 19:46
        • Gość: `mak Re: ale pierd...ja tam wole paroletnie markowe .. IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 19:55
          kiedys mozna bylo kupic Skode w Kanadzie byly to modele 120 i 130 Rapid,jednak
          z powodu malej mocy silnika z pojemnosci bodajze 1100 nie przyjely sie na
          tutejszym rynku,ja sam mialem 120,byla OK do jazdy po miescie i wierzcie mi jak
          bym dzisiaj mial mozliwosc kupic tutaj Octavie czy amerykanskiego Pontiacka ,
          to zawsze wybral bym Skode,przeciez Skoda to jest VW,dlaczego tak wielu ludzi w
          Polsce tego nie rozumie!?
          • Gość: tajniak Re: ale pierd...ja tam wole paroletnie markowe .. IP: *.acn.waw.pl 11.03.04, 20:58
            szrotwagen - to wszyscy rozumieją
        • 01boryna Re: ale pierd...ja tam wole paroletnie markowe .. 29.02.04, 23:48
          Gość portalu: Jesus z Nazaretu napisał(a):

> od takiego nowego gowna. Co to za satysfakcja ze sie posiada nowe gówno.

Kto ci naopowiadal ze Skoda to gowno? Piszac takie pierdoly pokazujesz ze nie
          masz o niczym pojecia. Skoda to bardzo przyzwoity samochod. Ale jesli wolisz
          jezdzic paroletnim zlomem byleby mial na masce jakis znany znaczek to szpanuj dalej!
    • Gość: Odin Re: Skoda jest dobrym autem > Mak IP: *.telia.com 07.03.04, 14:27
      ... Ameryke odkryles,bravo ,-na kartach histori Cie umieszcza,jak Kolumba .
    • Gość: Andrzej L. Re: Skoda jest dobrym autem IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.04, 09:33
      No co ty ???? przestań , jaja sobie robisz ???
      • ponury_zniwiarz Re: Skoda jest dobrym autem 12.03.04, 12:45
        Gość portalu: Andrzej L. napisał(a):

> No co ty ???? przestań , jaja sobie robisz ???

On jest normalny inaczej. To teraz modne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka