Dodaj do ulubionych

Cholerne dziury w jezdni!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:14
O żesz ja pieprze drogi w Łodzi! Było źle, teraz jest tragicznie. Ul.
Augustów na Widzewie łatają z uporem maniaka, ale to gówno trzyma sie do
pierwszych opadów deszczu. Po cholere mam sportowy samochód, którym musze
jeździć 50 km/h. Jebana polcja potrafi ciągnąć mandaty od uczciwych ludzi,
podatki płacimy, a jezdnie po kazdej zimie wołają o pomste do nieba. Ciekawe,
czy tak szybko jak do wypisywania mandatów jebaki owiec z "władzy wyższej"
beda rownie szybcy do płacenia mi odszkodowania za uszkodzone podwozie. Czy w
innych miastach tez jest taki burdel na drogach jak w Łodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xymen Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.chello.pl 04.03.04, 21:19
      Zgadza się. W wawie ulice są dziurawe, ale w Łodzi - makabra!!!
    • Gość: Parise Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 04.03.04, 22:01
      Łódzi w tej kwestii chyba żadne miasto nie przebije :-(((
    • Gość: Kompressor Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: 212.160.230.* 04.03.04, 22:13
      Znam twoj bol, codziennie przemierzam pełna męk Włókniarzy...
      najgorsze w tym jest to ze te drobne cwaniaczki ;) nie łataja wszystkich dziur
      tylko te najwieksze (jezli juz wogole) ktore moga urwac kolo a te mniejsze i
      srednie ktore przeciez powoli i systematycznie niszcza zawieszenie sa od paru
      miechow nieruszone.
      • Gość: Parise Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 04.03.04, 23:08
        I tak o to u nas wyglądają (patrz Al.Włókniarzy) najwazniejsze drogi o
        znaczeniu międzynarodowym , przecież "1" to E75 łącząca Bałkany ze Skandynawią.
        I my mamy wejść do UE z takimi drogami , skandal, no ale kogo to obchodzi
        • Gość: Sand from Boat Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 23:21
          Pewnie, że nikogo to nie obchodzi. Podatki brać to potrafią, ale remontować za
          nasze pieniądze drogi to już nie. Pieprzony Kropiwnicki i jego wszawa banda
          muszą mieć na utrzymanie Peugeotów. A jeszcze połączą łódzkie z mazowieckim, to
          Łódz stanie sie kompletną wiochą, bo cała kasa będzie szła do stolicy. Na
          ulicach bedą kocie łby, jak na wieś przystało.
          • Gość: Parise Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 04.03.04, 23:43
            Tak sobie myślę że te kocie łby to nie taki głupi pomysł przynajmniej chyba tak
            wielkie dziury by się nie robiły. ;-)
            • Gość: Kompressor Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: 212.160.230.* 05.03.04, 00:09
              Ta i bedzie mozna krecic filmy o czasach miedzywojennych
    • rapid130 Re: Cholerne dziury w jezdni!!! 05.03.04, 12:51
      Nie lubię terenówek, więc zaczynam rozglądać się za Warszawą z instalacją
      gazową, do jeżdżenia na co dzień. Jedną mam na oku.
      Za rok, dwa, stara "Łylma" z podwoziem konstrukcyjnie przystosowanym do ruskich
      wertepów z lat 40., będzie jak ulał na polskie "drogi". Do marnej ergonomii i
      tożsamych osiągów można się przyzwyczaić. A zmiana biegów przy kierownicy i
      radio Żerań to czysta rewelacja. No i atmosfera na szosie się poprawia, gdy
      jedzie taka zadbana "Łylma"! (pod warunkiem, że nie jest to ruchliwa krajówka).
    • Gość: zenon77 Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.man.polbox.pl 05.03.04, 14:48
      Łódź jest niezła, to prawda. Ale Tomaszów Maz. to jest dopiero poezja.
      • lobuzek1 Re: Cholerne dziury w jezdni!!! 05.03.04, 17:10
        Zapraszam do Tarnowa! Czołg by się rozleciał na tych dziurach!
    • Gość: gene Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.toya.net.pl 05.03.04, 20:46
      ciekawe jakie mozna podjac dzialania aby sytacja na lodzkich drogach sie
      poprawila.Nasze pojedyncze glosy nic nie wskoraja.Wladza nas olewa a nawet
      prasa nie podejmuje tematu dziur w jezdniach.Moze jakas mala blokada na rondzie?
    • Gość: Sand from Boat Wiecie co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 21:09
      Z tytłu tego, że mnie wyjebali za pisanie prawdy na forum "Łódź", pozostaje mi
      produkowanie się tutaj.Mniej Łodzian, ale odzew jakiś jest. Eniłej. Moi drodzy,
      jak napisał moj poprzednik, jedna jednostka nic nie wskóra. Prawda to okrutna.
      Niedość, że Kropiwnicki robi pośmiewisko z Piotrkowskiej, w postaci karmienia
      bezdomnych, brudnych lumpów na reprezentacyjnej ulicy naszego miasta. A w końcu
      my, do qrwy nędzy, nie płacimy podatków na żywienie bezdomnych. Jak z Kropka
      taki filantrop, to niech on i cała jego banda od Peugeotów zabierze do swoich
      domów tych lumpów i tam ich karmi. Co dalej: mój favorite wątek z policją,
      której szczerze nienawidze. Jade Rokicińską sobie (troche za szybko, ale było
      prawie pusto i po to do jasnej cholery są sportowe samochody), a tu zajeżdża mi
      droge siurek umundurowany machający lizakiem. I tekst zarzuca: "pani kierowco,
      proponuje mandat wysokości 500 zł". A ja w dupie mam takie propozycje. Nie będe
      płacić.
      Reasumując: dla Kropiwnickiego i policji stanowcze WON!

Zdruzgotana Łodzianka
      • Gość: Parise Re: Wiecie co? IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 05.03.04, 22:23
        He he , dobre to z tą policją :-)

Pozdrowionka
        • tody1305 Re: Wiecie co? 05.03.04, 23:33
          Tia. Mówicie o dziurach. Zapraszam do Krakowa. Jezdnie "remontowane" rok temu
          nadają się obecnie do testowania KTO, które ma kupic nasza armia. Sam sie
          zreszta zastanawiam czy się nie przesiąść, tylko pewnie problem z parkowaniem
          by był.
          Najbardziej mnie wk...ia widok:
          temperatura -5 stopni, prószy snieg, a ekipa z zapałem "naprawia" jezdnię,
          marnując czas i materiał. Bo jak można przykleić asfaltową łatę do zmrożonej
          powierzchni?
          Jeszcze w miarę bezpieczne są stare drogi brukowane kocimi łbami i pokryte
          cienkim asfaltem, bo tam dziura ma głębokość 2-3 cm. Ale na innych zygzakujesz
          albo ryzykujesz utratę wahaczy. A już szczytem cudów są studzienki umieszczone
          tak, że aby je ominąć trzeba przytrzeć prawe opony o krawężnik albo wjechać na
          połowę sąsiedniego pasa.
          Pozdrawiam wszystkich, którzy tak jak ja mają możliwość testowania
          wytrzymałości zawieszenia swoich autek, płacąc za to nie małe pieniądze (ukryte
          w cenie paliwa). :(
    • Gość: Greg Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.acn.pl 06.03.04, 00:19
      Bylem w Lodzi pierwszy raz w zyciu pod koniec lutego, chociaz jechalem
      autokarem to jedna z rzeczy, ktore zapamietalem to byly dziury w jezdni. W
      autokarze (!) trzeslo jak diabli, a co dopiero musi byc w samochodach osobowych.
      Wspolczuje. Ale w Warszawie i okolicy to samo. Ja sie juz "przyzwyczailem" i
      jezdze 30km/h slalomem.
    • Gość: Marco W Gdansku tez tragedia !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 00:29
    • Gość: Braził Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 09:15
      Bo wasz nawiedzony prezydent innych wartości pilnuje.
      A Wy maluczcy Łodzianie nie potraficie tego docenić.
      Czy Wasze horyzonty myślowe są na poziomie "dźór" w asfalcie?
      ;)
      pzdr
    • Gość: Sand from Boat Nie jesteśmy już sami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 11:27
      Wstaje skoro świt o 11 i co widze? Express Ilustrowany, str. 10 DZIURAWA ŁÓDŹ.
      Taaa, cały poradnik co zrobic i gdzie się udać jeśli rozjebiemy sobie auto na
      dziurach, wyszyscy wiedza jak powinny byc remontowane drogi, ale w Łodzi
      wszystko "powinno". A nie jest. Żesz qrwa mać. I ich tłumaczenia: bo w dzień
      łatamy, a w nocy to przymrozek, i tego...., no i się...., no i się asfalt
      rozsadza po takich skokach temperatury". Ja piernicze, kto przy minusowych
      temp. łata drogi?! Łódzki Zarząd Dróg i Transportu- to wiele wyjaśnia....

Jeśli nadal będziemy mieszkać w tak dziurawej łodzi, nieuchronnie pójdziemy na
      dno, niedoświadczając świetlanej przyszłaści w Unii. Dzieki Bogu, zatoniemy
      razem z Kropiwnickim. I policją. Amen.
      • andre_234 Re: Nie jesteśmy już sami! 06.03.04, 11:58
        Oni wszyscy tak naprawiają
        We wszystkich miastach jednakowe technologie. Asfalt do dziury z błotem.
        Jak by robili porządnie to by stracili pracę. Mój znajomy pracuje przy
        remontach dróg i to potwierdza.
        A tak robota w nieskończoność. Tylko kretyn robił by tak aby podciąć gałąź na
        której siedzi.
        pzdr
    • Gość: zx Re: Cholerne dziury w jezdni!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 10:34
      Swięta prawda, stan dróg w Łodzi to M A K A B R A.

Jeszcze jeden fenomen: pier...one ciężarówki na wszystkich 3 pasach przed
      światłani, następnie competition...

W Wawie tego nie ma. Przegania policja te gówna z lewego pasa. W Łodzi wolna
      amerykanka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka