Gość: Pit IP: *.ip.amg.net.pl 02.07.10, 15:45 "dolać do poszczególnych celi wody destylowanej." to troche nie po polsku, właściwe słowo to ogniwo Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: RPWL Re: Przygotuj samochód na upalne dni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.10, 22:25 I znowu przesada z zaleceniami. Kontrolowac cisnienie w oponach co 2 tygodnie - po co? Sprawdzalem co miesiac i... przestalem, nie schodzi tak szybko. Wystarczy raz na 3 miesiace. Podobnie z innym "swietymi" zaleceniami. Troche umiaru, nie napedzajcie klientow serwisom az tak nachalnie! Link Zgłoś
Gość: as Re: Przygotuj samochód na upalne dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:35 proponuję porównać drogi hamowania z prędkości 100km/h na mokrej nawierzchni opon zimowych i letnich (np ADAC, Auto Motor i Sport)- Opony zimowe mają dłuższą drogę hamowania na mokrym, tak więc zdanie z artykułu, że lepiej odprowadzają wodę od opon letnich jest dyskusyjne i nie poparte żadnymi dododami, możliwe że jest to subiektywne odczucie autora, niezgodne z rzeczywistością. Link Zgłoś
Gość: pompuś Re: Przygotuj samochód na upalne dni IP: *.ok.ok.cox.net 09.07.10, 17:30 Pit: Chyba nie miałeś na myśli, że serwisanci ci kontrolują ciśnienie? Ja to robię manometrem z Tesco za 10 zł, nie jest to na tyle kłopotliwe, żeby co 2 tygodnie było zbyt męczące :) Link Zgłoś
sselrats Re: Przygotuj samochód na upalne dni 09.07.10, 18:29 Cisnienie lepiej jest sprawdzac czesciej nie dlatego, ze powietrze ucieka z opon a zed wzgeldu na zmiany temperatury powietrza atmosferycznego. Link Zgłoś
Gość: Lewympasem.pl Re: Przygotuj samochód na upalne dni IP: *.echostar.pl 09.07.10, 18:52 Powinno się nawet co tydzień. Ale spokojnie raz w miesiącu wystarczy. Choć większość robi to raz na... rok? Link Zgłoś
Gość: cwss Re: Przygotuj samochód na upalne dni IP: *.icpnet.pl 09.07.10, 22:49 A Polacy już przed wojna produkowali samochod z polskim V8 i automatyczna (!) skrzynią biegów (podwozie z silnikiem do obejrzenia w Muzeum Techniki w Warszawie) To był: PZInż 405 Lux-Sport aha i miał regulowana wysokość zawieszenia z wnętrza pojazdu.... wszystko polska konstrukcja.... Link Zgłoś
Gość: admin Re: Przygotuj samochód na upalne dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 00:05 ja robię przegląd prawie codziennie, co prawda nie całego auta, ale tej jego części od której idę - z racji tego, że parkuję w różnych miejscach to przez tydzień-dwa mam zrobiony przegląd całego auta... wszystko to co w artykule można robić przy okazji czy po prostu doraźnie, w dzisiejszych czasach to nie trzeba nawet koła zapasowego wozić bo 1. koła się nie psują same, 2. jak już ktoś ma takiego pecha to sobie zadzwoni po żonę/pomoc/kumpla... sprawdzać elektrykę? jak coś nawala, nie działa to sprawdzam, nie będę przecież profilaktycznie patrzył w bezpieczniki czy styki... Link Zgłoś
Gość: bigos Re: Przygotuj samochód na upalne dni IP: 79.97.77.* 10.07.10, 00:44 nie robie zadnych przegladow mam to gleboko gdzies daje do servisu jak przychodzi czas na niespodziewane wypadki mam assistance Link Zgłoś