Dodaj do ulubionych

Opel Astra III

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 21:15
Wszędze czytam same superlatywy o Astrze III. Ciekawe jak bedzie cena. Byłem
fanem Golfa ale VW z piątką przegiął pałę /cenową/. Obecnie jeżdżę Astrą II
2.0 DTI, ale podświadomie zawsze wydawało mi sie, że VW to jest to.
Teraz nie mam żadnych wątpliwości Opel połknie rywala i to na luzie. Legenda
tu nic nie pomoże.
Obserwuj wątek
    • Gość: rafal Re: Opel Astra III IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.03.04, 21:54
      Hmm. Nigdy nie lubilem Golfa, ale mysle ze i na nioego chetni sie znajda.
      Osobiscie wole design astry - golf jest ciagle prawie taki sam. No moze teraz
      bardzei japonski (zwlaszcza z przodu). I to okropne niebieskie podswietlenie
      deski!. A tak w ogole nie ma jak Alfa Romeo :)
      A co do "przeginania paly z cena" - to sie zgadzam
    • Gość: Wio! Re: Opel Astra III IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.03.04, 22:13
      Ujeżdzam Astre 2 1,8 Elegance i muszę powiedzieć, że wózek jest cool! Co do
      ceny to niestety ;pójdzie w górę bo równamy do cen UE. Smutne, ale wszak
      większość narodu chciała tam wejść no i mamy skutki.

Pozdrawiam
      • Gość: grwE Re: Opel Astra III IP: 5.5R* / *.kodak.com 17.03.04, 23:57
        HM ten samochod wyglada jak Golf 10 lat temu.OKROPNOSC
        czym wy sie tak zachwycacie? Jestescie bezguscia bleeeeee
        • Gość: dragon Re: Opel Astra III IP: *.kp.pl 18.03.04, 08:46
          Chciałeś chyba powiedzieć, że Golf nie będzie tak wyglądał nawet za dziesięć
          lat.
          • Gość: rafal Re: Opel Astra III IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.04, 21:56
            :)
            • Gość: Kony Re: Opel Astra III IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.03.04, 09:45
              W niedzielnym wydaniu Faktów TVN podano cenę Astry III. Być może mówiono o
              innej wersji ale ja usłyszałem że podstawowa będzie kosztowała 58 500 pln.Z
              drugiej strony na łamach gazety Auto Świat czytamy że podstawowa wersja będzie
              kosztowała o około 3/4 tys więcej od Astry II. Już nic nie rozumiem.
    • Gość: DejaVu Astra I-'NA CALE ZYCIE' PRZECIEZ! IP: *.brzeziny.net 18.03.04, 00:50
      Po jaka cholercie oni cos nowego robia!. Albo raz na cale zycie albo z geby
      cholewa!
    • wlk.brytania Re: Opel Astra III 18.03.04, 03:00
      Jesli Panu piszacemu artykul Astra 3 podoba sie bardziej niz Golf 5 ,to polecam
      wozy jeszcze od Opla piekniejsze:Fiat Panda
      (stary),Multipla,Zaporozec,Dacia,Zastawa i wiele innych.
    • Gość: pepo Brzydka nie jest IP: *.tier.ar.krakow.pl / *.tier.ar.krakow.pl 18.03.04, 07:49
      ciekawe jak będzą wyglądały wersje bardziej dostępne naszym kieszeniom, tzn
      takie z normalną tapicerką i kółkami, bez gps-u.
      Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach, np. w rozmiarach konsoli środkowej, która
      wg. autora przeszkadza nogom.
      Pożywiom uwidim
      P.
    • Gość: mark Astra III kombi - gdzie mozna znalezc zdjecie? IP: *.k.mcnet.pl 18.03.04, 10:13
      Czy ktos z Was ma namiary na strone ze zdjeciami najnowszej Astry w wersji
      kombi? Ten typ nadwozia najbardziej mnie interesuje (ze wzgledu na prace).
      • Gość: Patroll Re: Astra III kombi - gdzie mozna znalezc zdjecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 12:03
        zapraszam na astra.autokacik.pl a zdjecie kombi prosze bardzo tu:
        autokacik.pl/files/271968475-271226822-astraHCaravan.jpeg
      • Gość: Karolek Re: Astra III kombi - gdzie mozna znalezc zdjecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 15:09
        W AutoŚwiecie były zaje..... zdjęcia Astry Combi.
    • Gość: miki chyba ktoś zapomniał o 307! IP: *.chello.pl 18.03.04, 10:17
      to jeden z głównych konkurentów Astry (z którego z resztą stylistyka nowego Opla
      zerżnięta jest w sposób aż nieprzyzwoity)
      • Gość: pepo Re: chyba ktoś zapomniał o 307, almerze itd,itp IP: *.tier.ar.krakow.pl / *.tier.ar.krakow.pl 18.03.04, 12:31
        można by dorzucić jeszcze nową megankę.
        Tylną szybę do hatchbeków to kupują chyba od jednego producenta.

P.
    • remo29 Re: Opel Astra III 18.03.04, 10:34
      Gość portalu: Mirek napisał(a):

> [...] Opel połknie rywala i to na luzie. Legenda
      > tu nic nie pomoże.

Nie mów "hop"... Pamiętaj, że często z wielkiej chmury małe szczyny. Samochody są coraz bardziej napakowane elektroniką, cykl od deski projektanta to seryjnej produkcji jest coraz krótszy, reklama rozbudza wyobraźnie, a ta oczekiwania. I potem nagle dostajemy samochód na który czekało się pół roku i dupa: chrzani się na potęgę, bo w pierwszym roku eksploatacji robimy jako beta-testerzy. Specom koncernu zabrakło czasu na jazdy testowe i eliminację niedoróbek. Mówi się "choroby wieku niemowlęcego". Co to za dziecko u licha, które żyje pięć lat, a 1/4 życia choruje?!
    • alex2000 Re: Opel Astra III 18.03.04, 10:40
      Pozdrawiam
      Tez jezdze Astra 2.0 DTI, to nie jest zbyt popularna wersja silnikowa u PRLu ;-)
      Jakie wrazenia ?
      pzdr
      al
      • Gość: pawelgl Re: Opel Astra III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 11:23
        miałem y20dth ładnie się zbierała i te felgi z Belgii takich nigdy w Polsce nie
        widziałem
        • Gość: dealer GM cena - Opel Astra III IP: *.pool8022.interbusiness.it 18.03.04, 13:51
          niestety po przeliczeniu od 85 tys zlotych do 92-6 tys za 2.0 td
          wercja turbo 200KM ponad 100k
    • Gość: uzytkownik z wieszajace zawory? IP: 195.136.120.* 18.03.04, 14:12
      mam 1,4 2002r i chyba jakis ciulowy egzemplarz bo wieszaja mi sie zawory zna
      ktos skuteczne lekarstwo?
    • Gość: mario Re: Opel Astra III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:55
      redaktorek chyba sie pomylił co do tego silnika desla nie w tychach tylko w
      Bielsku-Białej produkuja te silniki i nie 1,7 tylko 1,3 l z centralką sterujaca
      moca w zależności od tego do jakiego samochodu ten silnik włozymy (oczywiście w
      ramach klasy)
      • Gość: rrr Re: Opel Astra III IP: *.motorola.com 18.03.04, 17:52
        Silnik 1.7 pochodzi od Isuzu i byc moze jest robiony w Polsce.
        Natomiast silnik 1.9 to jednostka Fiat'a
      • niknejm Re: Opel Astra III 18.03.04, 19:21
        Gość portalu: mario napisał(a):

> redaktorek chyba sie pomylił co do tego silnika desla nie w tychach tylko w
        > Bielsku-Białej produkuja te silniki i nie 1,7 tylko 1,3 l z centralką
        > sterujaca
        > moca

Sprawdź zanim coś napiszesz, bo nie jest to prawdą.
        1.7 robią w PL, w Tychach właśnie - w zakładach Isuzu. Ten sam silnik montowany
        jest w Civicach dyzlach.
        1.3 Multijet zresztą też robiony jest w PL, w Bielsku Białej (zakłady Fiat-GM
        Powertrain).

Pzdr
        Niknejm
    • Gość: francuz Re: Opel Astra III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 18:25
      Co do Astry to bardzo ładna, jednak zgadzam się że trzeba poczekać do czasu,
      kiedy będzie wiadomo troche więcej by się zachwycać. A co do golfaV to jest nie
      dla mnie - bez wyrazu
      • Gość: nobody Re: Opel Astra III IP: 80.55.103.* 18.03.04, 18:54
        podano cenę:Astra III Essentia, z silnikiem 1.4 16 V, 90 KM, kosztować będzie
        58 500 zł.W wyposażeniu standardowym znalazły się: ASB, 4 poduszki powietrzne,
        radiomagnetofon CC20, wspomaganie układu kierowniczego, elektrycznie sterowane
        szyby, elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka

• Gość: Gary Re: Opel Astra III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 19:37
      Cena modelu podstawowego z silnikiem 1,4 16V 58 500 a dla właścicieli Opli 56500
    • Gość: Los Arturos Re: Opel Astra III IP: 213.199.197.* 20.03.04, 12:48
      Hmm. To może ja poczekam na Focusa II chociaż Astra III całkiem misie podoba.
      Za to Golf V ma sylwetkę lekką jak niemiecki dowcip.
      • Gość: hawiku Re: Opel Astra III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 13:04
        Obawiam się, że cena focusa II wpisze się w tendencję cenową nowych modeli VW i
        Opla. Myślę, że Ford ustali cenę focusa II z porównywalnym wposażeniem na
        poziomie ok. 55 tyś. zł.
        Zobaczymy, a tym czasem pozdrawiam.
        • Gość: t-72 Re: Opel Astra III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:58
          taaaaa. Tylko dolicz klimatyzację w standardzie (jest w Focusie I) i wyjdzie
          ci, że i tak o te kilka tysięcy (8k?) będziesz do przodu. Pozdr
      • Gość: Fik Re: Opel Astra III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 09:55
        www.auto.outrefranc.com/viewtopic.php?t=377 Ci co pisali ze Astra II
        kiepsko wyglada, niech polookaja sobie :P i przemysla temat chyba ze pitolili
        tak zeby byc "oryginalnym"
    • Gość: Pablo Re: Opel Astra III IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 15:54
      Oczywiście ze astra jest lepsza i ładniejsza od golfa.Moim zdaniem i
      wielu ,wielu osób golf jest przeceniony co można zaobserwować w różnych testach
      i porównaniach,gdyż jednym porownaniu jedno uznaje sie za słabą stronę golfa a
      w innym za mocną.Widać to także po sprzedaży nowego golfa na którego już teraz
      są upusty i to w rodzimych niemczech,a dealerzy opla przyjeli juz tyle
      zamówień na nową astre i to bez oglądania samochodu.Mam tylko nadzieję ze w
      róznych testach i porównanich bedzie wygrywał samochód najlepszy a nie
      ten,którego z góry sie faworyzuje,a także ze nareszcie zostanie przyćmiona ta
      marka ze swoim hasłem reklamowym "VW jesteś wielki" ,hehe
    • Gość: chyba nie obszerne wnetrze to Honda! IP: *.robobat.pl / *.robobat.pl 29.03.04, 16:06
      Autor artykułu ma mocna ograniczoną znajomość oferty konkurencji. Jeżeli wg
      niego Fiat Stilo ma największe wnetrze, to chyba dla pigmejów (bez obrazy).
      Postarałem się o sprawdzenie obszerności kompaktów i największe wnętrze,
      bezsprzecznie i deklasująco, ma nowa Honda Civic. Poza płaską podłogą ma
      największy wśród kompaktów rozstaw osi (2685 mm!), dzięki czmu na fotelach z
      tyłu można siedzieć z założonymi nogami... Poza tym ma bagażnik 375l.
      Gabarytowo i nie tylko bije innych w przedbiegach.
    • Gość: osika krzysztof Re: Opel Astra III IP: *.stary-sacz.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 12:34
      Niewidziałem jeszcze astry III a już wiedziałem że ten samochód mi się bardzo
      spodoba.Poprostu się w NIM zakochałem.
      • Gość: Marr Re: Opel Astra III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 12:41
        Jak zobaczyłem na własne oczy Astrę III, to się strasznie zawiodłem - na
        zdjęciach wygląda znacznie ładniej - samochód zrobiony stylistycznie na
        podobieństwo do Peugeota 307, ale zbyt przesadzony, szczególnie tył jest
        niespójny stylistycznie, jak później zobaczyłem jeszcze raz golfa 5, to
        stwierdziłem, że astra przy nim wcale sie niczym ciekawym nie wyróżnia...
    • Gość: 111 Re: Opel Astra III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:12
    • Gość: buli czy ten gosc na pewno siedział w III bo ja mam IP: *.tbs.euro-net.pl 18.05.04, 11:31
      zupełnie inne ofdczucia , to jakies bzdury i farmazony wypisywał ten samochód
      jest bez wyrazu a wykonczenie wnetrza jest porazajaco żałosne, ludzie nie
      słuchajcie tego dupjka ktos (czytaj opel) mu zapłacił he he
      • Gość: Poll Re: czy ten gosc na pewno siedział w III bo ja ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 11:39
        Oczywiście gdzie dwoch Polaków tam trzy zdania.
    • Gość: tom Re: Opel Astra III IP: *.juranet.czest.pl 20.08.04, 13:40
      opel astra II jest najładniejszym autkiem jakiego widzialem
    • Gość: aska Re: Opel Astra III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 12:46
      zgadzam sie!!!
      Od zasze jestem fanka VW, ale ostatnio mialam przyjemnosc przejechac sie astra
      III i musze powiedziec ze nie ustepuje ona niczym golfowi %.solidne wykonanie
      środka auta, cichy silnik i przyjemnosc prowadzenia, oprocz tego zaczecajaca
      cena.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka