Dodaj do ulubionych

stare dowody i czarne tablice

IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.04, 08:40
kiedy traca waznosc kiedy trzeba koniecznie wymienic czy to bedzie od maja
czy od 01.01.2005
Obserwuj wątek
    • Gość: marcinc3 Re: stare dowody i czarne tablice IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.04, 16:13
      ?
    • kajtan Re: stare dowody i czarne tablice 21.03.04, 17:11
      na szczescie zrozumialem o co Ci chodzi...

wiec czarne tablice masz dozywotnio, o ile nie sprzedasz, nie przerejestrujesz
      lub nie zmienisz adresu zamieszkania.

Wiem, bo mi sie skonczylo miejsce w dowodzie na przeglady i z ciekawosci
      zadzwonilem - zmiana dowodu na nowy i pozostawienie starych tablic - 50 zl, zas
      zmiana na biale 150 zl.

i juz.
      --
      ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu...
      • Gość: marcinc3 Re: stare dowody i czarne tablice IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.04, 18:58
        ZLE CI POWIEDZIELI PODCZAS PRZEREJSTROWANIA NIE MOZNA ZOSTAWIC CZARNYCH TABLIC
        50 PLN PLACISZ GDY MASZ BIALE Z TEGO SAMEGO WOJEWODZTWA I JE ZOSTAWIASZ
        • kajtan Za co ile kasy... 22.03.04, 13:26
          Gość portalu: marcinc3 napisał(a):

> ZLE CI POWIEDZIELI PODCZAS PRZEREJSTROWANIA NIE MOZNA ZOSTAWIC CZARNYCH
          TABLIC
          > 50 PLN PLACISZ GDY MASZ BIALE Z TEGO SAMEGO WOJEWODZTWA I JE ZOSTAWIASZ

Moj Boze,...
          Czy Ty aby dzwoniles do Urzedu Rejestracji???

Jesli tak, po co to pytanie?
          Jesli nie, skad taka butnosc w glosie?
          Wrozysz??? ;)))

Zmiana dowodu z powodu braku miejsca na pieczatki kosztuje 50 zl, niezaleznie
          czy masz czarne, czy biale tablice (ale pytales o czarne).

A kupno wozu z jakiegokoliwek wojewodztwa powoduje zabranie czarnych tablic ( o
          ile je jeszcze mial) i wydanie bialych. Ten przepis nie dziala, o ile kupiles
          woz z tego samego rejonu zamiejszkania co Twoj.

Powtorze sie, sytuacja z wymiana dowodu z braku miejsca na pieczatki przegladow
          przy posiadanych juz czarnych tablicach, kiedy woz jest juz Twoja wlasnoscia
          kosztuje 50 zl i czarne tablice masz nadal...

pozdroowka
          KajTan
    • Gość: marcinc3 Re: stare dowody i czarne tablice IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.04, 19:03
      CHODZI MI O TO KIEDY KONIECZNIE TRZEBA ZMIENIC STARY DOWOD NA NOWY WIEM ZE JAK
      SKONCZY SIE MIEJSCE NA PRZEGLADY JAK PRZEREJETROWYWUJEMY ALE KIEDY TRZEBA JAK
      NIC Z TYCH ZECZY NIE ROBIMY JEZDZIMY NA STARYCH CZARNYCH BLACHACH MAMY MIEJSCE
      W DOWODZIE I TP KIEDY STRACA WAZNOSC I MUSIMY ZMIENIC NA BIALE TABLICE I NOWY
      DOWOD
      • kajtan czytanie ze zrozumieniem... 22.03.04, 13:22
        Zdaje sie, ze nie pojales, wiec jeszcze raz.

CZARNE tablice masz dozywtonio.
        O ile sam nie znudzisz sie nimi i wymienisz na nowe. Zadne problemy z brakiem
        miejsca w dowodzie na pieczatki przegladu nie moga na to wplynac.

Jesli nic sie nie zmienia w Twoim zyciu - nie masz obowiazku ich zmieniac.

pozdroowka
        KajTan

p.s. i nie KRZYCZ, ja swietnie slysze.
        --
        ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu...
        • Gość: marcinc3 Re: czytanie ze zrozumieniem... IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.03.04, 18:46
          nie ale rejestrowalem b duzo aut zmiana dowodu to zmiana tablic a mi chodzi
          kiedy koniecznie trzeba nikt ci nie da nowego dowodu na czarne blachy a moj ton
          butny bardziej pomocny tlumaczacy ale coz
        • Gość: marcinc3 Re: czytanie ze zrozumieniem... IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.03.04, 18:48
          chodzi o duze litery nie tak mialem wcisniete
    • Gość: marcinc3 Re: stare dowody i czarne tablice IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.03.04, 09:10
      hop do gory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka