Gość: marcinc3 IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.04, 08:40 kiedy traca waznosc kiedy trzeba koniecznie wymienic czy to bedzie od maja czy od 01.01.2005 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: marcinc3 Re: stare dowody i czarne tablice IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.04, 16:13 ? Link Zgłoś
kajtan Re: stare dowody i czarne tablice 21.03.04, 17:11 na szczescie zrozumialem o co Ci chodzi... wiec czarne tablice masz dozywotnio, o ile nie sprzedasz, nie przerejestrujesz lub nie zmienisz adresu zamieszkania. Wiem, bo mi sie skonczylo miejsce w dowodzie na przeglady i z ciekawosci zadzwonilem - zmiana dowodu na nowy i pozostawienie starych tablic - 50 zl, zas zmiana na biale 150 zl. i juz. -- ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu... Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: stare dowody i czarne tablice IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.04, 18:58 ZLE CI POWIEDZIELI PODCZAS PRZEREJSTROWANIA NIE MOZNA ZOSTAWIC CZARNYCH TABLIC 50 PLN PLACISZ GDY MASZ BIALE Z TEGO SAMEGO WOJEWODZTWA I JE ZOSTAWIASZ Link Zgłoś
kajtan Za co ile kasy... 22.03.04, 13:26 Gość portalu: marcinc3 napisał(a): > ZLE CI POWIEDZIELI PODCZAS PRZEREJSTROWANIA NIE MOZNA ZOSTAWIC CZARNYCH TABLIC > 50 PLN PLACISZ GDY MASZ BIALE Z TEGO SAMEGO WOJEWODZTWA I JE ZOSTAWIASZ Moj Boze,... Czy Ty aby dzwoniles do Urzedu Rejestracji??? Jesli tak, po co to pytanie? Jesli nie, skad taka butnosc w glosie? Wrozysz??? ;))) Zmiana dowodu z powodu braku miejsca na pieczatki kosztuje 50 zl, niezaleznie czy masz czarne, czy biale tablice (ale pytales o czarne). A kupno wozu z jakiegokoliwek wojewodztwa powoduje zabranie czarnych tablic ( o ile je jeszcze mial) i wydanie bialych. Ten przepis nie dziala, o ile kupiles woz z tego samego rejonu zamiejszkania co Twoj. Powtorze sie, sytuacja z wymiana dowodu z braku miejsca na pieczatki przegladow przy posiadanych juz czarnych tablicach, kiedy woz jest juz Twoja wlasnoscia kosztuje 50 zl i czarne tablice masz nadal... pozdroowka KajTan Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: stare dowody i czarne tablice IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.04, 19:03 CHODZI MI O TO KIEDY KONIECZNIE TRZEBA ZMIENIC STARY DOWOD NA NOWY WIEM ZE JAK SKONCZY SIE MIEJSCE NA PRZEGLADY JAK PRZEREJETROWYWUJEMY ALE KIEDY TRZEBA JAK NIC Z TYCH ZECZY NIE ROBIMY JEZDZIMY NA STARYCH CZARNYCH BLACHACH MAMY MIEJSCE W DOWODZIE I TP KIEDY STRACA WAZNOSC I MUSIMY ZMIENIC NA BIALE TABLICE I NOWY DOWOD Link Zgłoś
kajtan czytanie ze zrozumieniem... 22.03.04, 13:22 Zdaje sie, ze nie pojales, wiec jeszcze raz. CZARNE tablice masz dozywtonio. O ile sam nie znudzisz sie nimi i wymienisz na nowe. Zadne problemy z brakiem miejsca w dowodzie na pieczatki przegladu nie moga na to wplynac. Jesli nic sie nie zmienia w Twoim zyciu - nie masz obowiazku ich zmieniac. pozdroowka KajTan p.s. i nie KRZYCZ, ja swietnie slysze. -- ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu... Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: czytanie ze zrozumieniem... IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.03.04, 18:46 nie ale rejestrowalem b duzo aut zmiana dowodu to zmiana tablic a mi chodzi kiedy koniecznie trzeba nikt ci nie da nowego dowodu na czarne blachy a moj ton butny bardziej pomocny tlumaczacy ale coz Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: czytanie ze zrozumieniem... IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.03.04, 18:48 chodzi o duze litery nie tak mialem wcisniete Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: stare dowody i czarne tablice IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.03.04, 09:10 hop do gory Link Zgłoś