Dodaj do ulubionych

Proszę o radę (to naprawdę ważne)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 17:47
Na początku serdecznie wszystkich pozdrawiam . Mam problem jakim jest kupno
samochodu przez moich rodziców . Nie wiedzą na jakie auto się zdecydować ,
skłaniają się ku
-Opel Corsa
-Skoda Fabia
-Volkswagen Polo
Ma to być samochód z roku 2001,2002 (kosztować od 25000-do 33000tyś złotych)
to sa pieniądze jakimi dysponujmy )
Mogę dodać jeszcze , że ten samochód ma być już na całe życie (narazie mamy
malucha ) - i chcemy zmienić na auto lepsze . Opiszcie jakie z tych trzech
aut było by najlepsze dla moich rodziców z góry serdecznie dziękuję za każdą
odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: farad Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 18:00
      Powiem w ten sposób:nikt nie odpowie Ci na to pytanie jednoznaczenie, będą
      tacy, którzy polecą skodę i tacy co polecą opla i tacy co powiedzą że tylko
      vw. Kupcie samochód, w którym będziecie się najlepiej czuli i którym będzie się
      najlepiej jeźdżilo. Nie można powiedzieć, że jeden jest lepszy od drugiego, jak
      wszystko każdy z tych samochodów ma swoje wady i zalety.
    • Gość: kerry Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.03.04, 19:46
      Powiem tak.
      Jelsi rodzice chca byc nadal szanowanymi ludzmi, to niech nie kupuja Skody.
      Chyba, ze im na tym nie zalezy.
      • Gość: farad no i o tym mówiłem IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 20:34
        kerry czyli według Ciebie, o tym czy ktoś jest szanowany czy nie decyduje jakim
        samochodem jeźdżi. Masz fajne pojęcie o świecie. Ale to twoja sprawa.
        • Gość: kerry Re: no i o tym mówiłem IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.03.04, 22:20
          Gość portalu: farad napisał(a):

> kerry czyli według Ciebie, o tym czy ktoś jest szanowany czy nie decyduje jakim
          >
          > samochodem jeźdżi. Masz fajne pojęcie o świecie. Ale to twoja sprawa.

A jak ktos bluzga na kazdym kroku, to co sobie o nim myslisz?
          A przeciez to tylko slowa. Mozesz powiedziec do zony "chodz tu skarbie" albo
          "chodz tu stara kurwo". I tak i tak zrozumie. Ciekawe czy do szefa tez bluzgasz,
          czy jestes grzeczny jak panienka. Tak samo jest ze Skoda. Po prostu nie wypada
          tym jezdzic, chociaz cie dowiezie tam gdzie chcesz.
          • Gość: farad Re: no i o tym mówiłem IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 22:30
            Czy Ty chociaż raz możesz podać jakieś argumenty a nie rzucasz ogólnikami? A
            dlaczego nie wypada jeżdżić skodą?
            • Gość: kerry Re: no i o tym mówiłem IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.04, 11:10
              A dlaczego nie wypada klac?
    • Gość: JEDREK Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.centertel.pl 27.03.04, 10:49
      NAJLEPIEJ DOŁOZYC 5 TYSI I KUPIC COS NOWEGO. SKORO WOZEK MA BYC NA DLUZEJ
      LEPIEJ WIEDZIEC ZYM SIE JEZDZI. SKODA DAJE DWA LATA GWARANCJI I TO DAJE CI DWA
      LATA SPOKOJU. NIE WIEM JAK W OPLU.OPEL JEST TROCHE WASKI W SRODKU I MALO
      MIEJSCA DLA PASAZERA Z TYLU. NIE WIEM JAK W SEATACH.
      • Gość: kerry Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.04, 11:10
        KAZDY DAJE TERAZ 2 LATA GWARANCJI PEPICKI MANIPULATORZE
        • Gość: jedrek Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.4kroki.net / *.4kroki.pl 28.03.04, 13:44
          reszta mnie nie interesuje. tylko skoda skoda skoda
    • Gość: kerry Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.04, 17:23
      Gość portalu: marcin napisał(a):

> Na początku serdecznie wszystkich pozdrawiam . Mam problem jakim jest kupno
      > samochodu przez moich rodziców . Nie wiedzą na jakie auto się zdecydować ,

Widocznie sa ograniczeni

> skłaniają się ku
      > -Opel Corsa
      > -Skoda Fabia
      > -Volkswagen Polo

A czemu tylko te? Bo niemieckie jest dobre i prestyzowe?

> Ma to być samochód z roku 2001,2002 (kosztować od 25000-do 33000tyś złotych)
      > to sa pieniądze jakimi dysponujmy )

A nie posiadaja zdolnosci kredytowej? Smieszne troche to. A co jecie na obiad?
      Suchary? Tak tylko pytam z ciekawosci.

> Mogę dodać jeszcze , że ten samochód ma być już na całe życie (narazie mamy
      > malucha ) - i chcemy zmienić na auto lepsze .

Powaznie piszesz? To ile jeszcze zamierzaja zyc? rotfl!

Opiszcie jakie z tych trzech
      > aut było by najlepsze dla moich rodziców z góry serdecznie dziękuję za każdą
      > odpowiedź

MPK
    • wladek.bacz Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) 27.03.04, 19:44
      Polecam Skodę Fabię 1,2 12V. W ubiegłym roku sprzedano w Polsce 30000
      samochodów tej marki, a to chyba o czymś świadczy.
      • Gość: kerry Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.04, 20:24
        wladek.bacz napisał:

> Polecam Skodę Fabię 1,2 12V. W ubiegłym roku sprzedano w Polsce 30000
        > samochodów tej marki, a to chyba o czymś świadczy.

A o czym swiaczy, ze tyle ludzi glosowalo na leppera i jego bandyckie
        ugrupowanie? Co madralo?
        Boze, co za fiut.
        I to jeszcze Wladek.
        hahahaha
        Wladek z wasami i gruba zona.
        Typowy skodziarz.
        Gdzie ja mieszkam do cholery.

• Gość: olusia Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.local.pl / *.zigzag.pl 28.03.04, 17:40
      Posiadam od niedawna nową Corsę 1,2 16V 75KM 5d.Uważam ,że to samochód
      udany.Zwrotny i dynamiczny.Z przodu jest sporo msca,z tyłu nie wiem-nie
      siedziałam:),ale podobno nie jest żle.Parkuje się bardzo wygodnie(co dla młodej
      itarszej kobitki nie jest bez znaczenia)na miasto ten samochód jest akurat,a i
      w trasie jechałam bez kompleksów:)Auto jest lekkie więc te 75KM to dla niego
      wcale nie tak mało!Silnik jest elastyczny.W warszawie na dziurach sprawdzony!
      Znam parę starszych małżeństw ,które sobie ten samochód chwalą,więc myślę,że
      Twoirodzice moga go wziąć pod uwage przy podejmowaniu decyzji.
      • Gość: Czesiu Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.arcor-ip.net 28.03.04, 19:34
        Hallo! Też swego czasu zastanawialiśmy się nad wyborem samochodu - między
        Corsą, fabią i Polo. Corsa mnie bardzo rozczarowała małą ilością miejsca z
        przodu (mierzę 180 cm.), zaś Polo, podobnie Fabia dała mi poczucie ogromnej
        przestrzni. Wybór ograniczyliśmy już potem tylko do Fabii i Polo. W końcu
        kupiliśmy Fabię kombi, z której po roku eksploatacji jesteśmy bardzo
        zadowoleni. Z Polo zrezygnowaliśmy z powodu wyższej ceny i braku wersji kombi w
        obecnie produkowanym modelu. Poza tym, o czym nie wszyscy wiedzą Polo
        produkowane jest obecnie tylko na Słowacji i w Hiszpanii (te sprzedawane w
        Polsce są chyba słowackie), stąd ostatecznie pozostaje wybor między czeskim a
        słowackim samochodem.
        • Gość: kerry Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.03.04, 20:52
          Zbyczek, Czesiu, Wladziu - kwintesencja wiochy.

Gość portalu: Czesiu napisał(a):

> Hallo! Też swego czasu zastanawialiśmy się nad wyborem samochodu - między
          > Corsą, fabią i Polo. Corsa mnie bardzo rozczarowała małą ilością miejsca z
          > przodu (mierzę 180 cm.), zaś Polo, podobnie Fabia dała mi poczucie

ogromnej

OGROMNY ROTFL

> przestrzni. Wybór ograniczyliśmy już potem tylko do Fabii i Polo. W końcu
          > kupiliśmy Fabię kombi, z której po roku eksploatacji jesteśmy bardzo
          > zadowoleni. Z Polo zrezygnowaliśmy z powodu wyższej ceny i braku wersji kombi w
          >
          > obecnie produkowanym modelu. Poza tym, o czym nie wszyscy wiedzą Polo
          > produkowane jest obecnie tylko na Słowacji i w Hiszpanii (te sprzedawane w
          > Polsce są chyba słowackie), stąd ostatecznie pozostaje wybor między

czeskim a
          > słowackim samochodem.

ROTFL po raz wtory.

Skad sie bierze taka glupota?
          • Gość: Czesiu Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.arcor-ip.net 28.03.04, 22:13
            Jestem urodzonym warszawiakiem, Czesiu to moja ksywka jeszcze z czasów
            szkolnych, nie rozumiem co to znaczy ROTFL i podpisuję się czym tylko mogę pod
            tym, co wcześniej napisałem. A przede wszystkiem oczekuję argumentów "Kerry"
            (?!).
            • Gość: kerry Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.03.04, 23:52
              Gość portalu: Czesiu napisał(a):

> Jestem urodzonym warszawiakiem, Czesiu to moja ksywka jeszcze z czasów
              > szkolnych, nie rozumiem co to znaczy ROTFL i podpisuję się czym tylko mogę pod
              > tym, co wcześniej napisałem. A przede wszystkiem oczekuję argumentów "Kerry"
              > (?!).

ROTFL=Roll Over The Floor Laughing

No to teraz slownik w lapy i do dziela!
              A potem paciorek do Leppera i spac.
              Tylko rece na koldrze.
              • Gość: Obserwator głupoty Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:03
                Drogi keery. Jesteś taki monotonny. Mam wrażenie że pare razy kierowca skody
                dał Ci popalić głąbie i coś się przestawiło tobie w mózgownicy. Twoje teksty są
                proste(jak byś miał 12 lat). Aż dziw bierze że u was na wsi (wnioskuję to z
                twich wypowiedzi ograniczony człowieczku) jest internet. AAAAAAA, tata jest
                sołtysem, a mama ma jedyny sklep we wsi.
    • Gość: spejstar Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) IP: 200.69.217.* 29.03.04, 20:04
      O jejku. Juz nie moge:)))
      Ale sie usmialem.
      Skoda - samochod na cale zycie.
      Ale prostactwo.
      No juz nie moge. Ale forum:)))
    • bonzo-gonzo Re: Proszę o radę (to naprawdę ważne) 01.04.04, 00:56
      Polecam opla corse.Ma duzo miejsca w srodku,na pewno wiecej niz skoda ktora
      ostatnio jezdzilem i z tylu naprawde ma malo miejsca(skoda),jest
      ciasna.Najtansza na pewno bedzie fabia ale odradzam ten wybor.VW proponuje
      niewiele za duzo kasy.Tak ze mi sie wydaje ze opel jest najlepsza propozycja i
      nie wierz w to jezeli ktos Ci mowi ze skoda ma wszystkie czesci VW-to bajki. A
      tak poza tym to mozna za ta kaske ladne autko sciagnac z Zachodu,tylko trzeba
      miec kogos zaufanego,ktory sie tym zajmuje. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka