Gość: grucha IP: 62.233.169.* 15.04.04, 10:44 dobre dobre...100% prawdy:)tak to juz jest z XM...lepiej CX lub BX kupic..polecam goraco a bedziecie przelatywac nad polskimi dziurami.pozdrowionka dla wszsytkich citromaniakow:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Piotr Biegała Samochody używane: Citroën XM IP: *.man.polbox.pl 15.04.04, 10:45 Skrzynia automatyczna tez jest niemiecka - to ZF 4HP18. Ale podejrzewam ze awaryjnosc brala sie z braku dbalosci o regularny serwis niz z bledow w skrzyni. Mam w swoim BX ZF 4HP14 i dziala bez zarzutu. Link Zgłoś
Gość: Andrzej Makowski XM to świetny samochód! IP: *.chello.pl 15.04.04, 12:50 Autor artykułu, pan Balkan, temat zna, ale tylko powieszchownie. Zna go dobrze, tylko niedobrze. Człowieku, zanim coś napiszesz, to warto by zapytać właściciela, albo chociaż kogoś kto coś naprawia. Za takie głupoty, nieścisłości i co najgorsze błędy, to cię powinni z redakcji wywalić na zbity pysk. Człowieku, stuknij się w głowę i to mocno, bo o Citroenach nie wiesz nic albo mniej. Zniesmaczony Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: XM to świetny samochód! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 13:10 Moj ojciec ma XMa (2,1 TD 91 r 250 tys km). Auto generalnie jest bezawaryjne, bo trudno uznac za awarie to ze trzeba bylo zrobic sprzeglo, wymienic tarcze i klocki czy elementy gumowe w zawieszeniu. Nie sa to awarie lecz normalne rzeczy ekspaatacyjne po takim przebiegu. Z problemow pojowiaja sie tylko drobne elektryczne. Komputer ciagle informuje ze swiatla z tylu sie przepalily albo nagle przestaje dzialac podswietlenie panelu klimatyzacji. Moim zdaniem glowne problemy z XMa wynikaja z braku wiedzy i niechlujnosci osob je serwisujacych. Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: XM to świetny samochód! IP: 217.8.186.* 15.04.04, 14:06 Gość portalu: Kris Kelvin napisał(a): > Moj ojciec ma XMa (2,1 TD 91 r 250 tys km). Może chce sprzedać? Link Zgłoś
niknejm Re: XM to świetny samochód! 24.05.04, 12:19 > Komputer ciagle informuje ze swiatla z tylu sie przepalily Wskazówka - trzeba założyć porzadne żarówki. To nie żart. Niektóre japończyki też tak mają i po włożeniu porządnych żarówek (nie tych najtańszych z hipera) wszystko jest OK. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: PabloG Re: XM to świetny samochód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:11 www.lodz.tvp.com.pl/997/Krym356.htm czy to o............. Link Zgłoś
Gość: Ścięgny Mekka Citr Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 23:18 Mój kolega lał olej jadalny do układu hydraulicznego a drugi na tym samym oleju jeździł swoim dieslem zamiast ropy tkie to są auta i nie trzeba tyle płacić za lhm jak może być Kujawski z pierwszego tłoczenia :-) wisniar@wp.pl Link Zgłoś
Gość: gość Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.class146.petrotel.pl 29.08.04, 21:52 Gość portalu: Ścięgny Mekka Citr napisał(a): > Mój kolega lał olej jadalny do układu hydraulicznego a drugi na tym samy oleju > jeździł swoim dieslem zamiast ropy tkie to są auta i nie trzeba tyle płacić > za lhm jak może być Kujawski z pierwszego tłoczenia :-) Taa a ja do baku swojego Mercedesa W124 leję mocz uszlachetniany Ramą Kulinesse do smażenia i jeździ a do amortyzatorów olejowo-gazowych nalałem oleju do skrzyń biegów i napierdziałem, że już nie wspomnę o tym że zamiast oleju silnikowego i nalałem wody z cukrem i jeździ. Do skrzyni biegów też to wlałem tylko że wsypałem więcej cukru. A zamiast płynu hamulcowego mam piwo. Chehe. BTW ciekawe co to znaczy, że prawie jeżdżącego można mieć za 6000 zł — znaczy, że te auto będzie miało więcej rdzy niż lakieru i trzeba będzie go pchać z górki, żeby zapalił i hamować ręcznym? Hehe to ja dziękuję za takie auto, w Niemczech takie chodzą po 10€. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Mgiela Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:18 Te naprawde masz W124??? To współczuje;) Link Zgłoś
Gość: Adam Barycki Re: Samochody używane: Citroën XM V6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 15:11 Moja miłość Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.rautaruukki.com.pl 14.09.04, 11:36 Od dziecka inspirowaly mnie "cytrynki", a zwlaszcza to hydropneumatyczne zawieszenie przykuwajace uwage i budzące ciekawość. Citroeny to wyjątkowe samochody o pięknym przestrzennym wnętrzu, wspanialej stylistyce, mięciutkich fotelach... Sam posiadam Citroena XM 3.0 V6 24 zawory exclusive wersion. Wyobraźcie sobie auto z hydropneumatycznym zawieszeniem plynace jak żaglowiec po drogach... tego nie mozna opisać trzeba to przeżyć, a do tego siedzi się w nim jak w statku kosmicznym mającym mnóstwo guzików... Link Zgłoś
Gość: Klemastyn Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:50 fakt..bosz to wielkie g.....w moim bylym saxo, jedyna rzecza jaka raczyl trafic szlag byl abs boscha.. niestety niemal wszystkie zaby korzystaja z tej parszywej firmy, i maja za swoje..ecu silnika jebia sie na potege..i to zarowno bosch..jak i siemens..te steruja np. silnikami hdi..turbiny w hdi pochadza z niemieckiej firmy..biorg warner turbosystems..teraz czekam az supermaketowa cenowo oferte bosza przyjmie toyota...i to bedzie poczatek jej konca jesli chodzi o wysoce brandzlowana bezawaryjnosc.. Link Zgłoś