Dodaj do ulubionych

Samochody używane: Citroën XM

IP: 62.233.169.* 15.04.04, 10:44
dobre dobre...100% prawdy:)tak to juz jest z XM...lepiej CX lub BX
kupic..polecam goraco a bedziecie przelatywac nad polskimi
dziurami.pozdrowionka dla wszsytkich citromaniakow:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Biegała Samochody używane: Citroën XM IP: *.man.polbox.pl 15.04.04, 10:45
      Skrzynia automatyczna tez jest niemiecka - to ZF 4HP18. Ale podejrzewam ze awaryjnosc brala sie z braku dbalosci o regularny serwis niz z bledow w skrzyni. Mam w swoim BX ZF 4HP14 i dziala bez zarzutu.
    • Gość: Andrzej Makowski XM to świetny samochód! IP: *.chello.pl 15.04.04, 12:50
      Autor artykułu, pan Balkan, temat zna, ale tylko powieszchownie. Zna go dobrze,
      tylko niedobrze. Człowieku, zanim coś napiszesz, to warto by zapytać
      właściciela, albo chociaż kogoś kto coś naprawia. Za takie głupoty, nieścisłości
      i co najgorsze błędy, to cię powinni z redakcji wywalić na zbity pysk.
      Człowieku, stuknij się w głowę i to mocno, bo o Citroenach nie wiesz nic albo
      mniej.

Zniesmaczony
      • Gość: Kris Kelvin Re: XM to świetny samochód! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 13:10
        Moj ojciec ma XMa (2,1 TD 91 r 250 tys km). Auto generalnie jest bezawaryjne,
        bo trudno uznac za awarie to ze trzeba bylo zrobic sprzeglo, wymienic tarcze i
        klocki czy elementy gumowe w zawieszeniu. Nie sa to awarie lecz normalne rzeczy
        ekspaatacyjne po takim przebiegu. Z problemow pojowiaja sie tylko drobne
        elektryczne. Komputer ciagle informuje ze swiatla z tylu sie przepalily albo
        nagle przestaje dzialac podswietlenie panelu klimatyzacji.

Moim zdaniem glowne problemy z XMa wynikaja z braku wiedzy i niechlujnosci osob
        je serwisujacych.
        • Gość: Jarek Re: XM to świetny samochód! IP: 217.8.186.* 15.04.04, 14:06
          Gość portalu: Kris Kelvin napisał(a):

> Moj ojciec ma XMa (2,1 TD 91 r 250 tys km).

Może chce sprzedać?
        • niknejm Re: XM to świetny samochód! 24.05.04, 12:19
          > Komputer ciagle informuje ze swiatla z tylu sie przepalily

Wskazówka - trzeba założyć porzadne żarówki. To nie żart. Niektóre japończyki
          też tak mają i po włożeniu porządnych żarówek (nie tych najtańszych z hipera)
          wszystko jest OK.

Pzdr
          Niknejm
      • Gość: PabloG Re: XM to świetny samochód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:11
        www.lodz.tvp.com.pl/997/Krym356.htm czy to o.............
    • Gość: Ścięgny Mekka Citr Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 23:18
      Mój kolega lał olej jadalny do układu hydraulicznego a drugi na tym samym oleju
      jeździł swoim dieslem zamiast ropy tkie to są auta i nie trzeba tyle płacić za
      lhm jak może być Kujawski z pierwszego tłoczenia :-) wisniar@wp.pl
      • Gość: gość Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.class146.petrotel.pl 29.08.04, 21:52
        Gość portalu: Ścięgny Mekka Citr napisał(a):
        > Mój kolega lał olej jadalny do układu hydraulicznego a drugi na tym samy oleju
        > jeździł swoim dieslem zamiast ropy tkie to są auta i nie trzeba tyle płacić
        > za lhm jak może być Kujawski z pierwszego tłoczenia :-)

Taa a ja do baku swojego Mercedesa W124 leję mocz uszlachetniany Ramą Kulinesse
        do smażenia i jeździ a do amortyzatorów olejowo-gazowych nalałem oleju do
        skrzyń biegów i napierdziałem, że już nie wspomnę o tym że zamiast oleju
        silnikowego i nalałem wody z cukrem i jeździ. Do skrzyni biegów też to wlałem
        tylko że wsypałem więcej cukru. A zamiast płynu hamulcowego mam piwo. Chehe.
        BTW ciekawe co to znaczy, że prawie jeżdżącego można mieć za 6000 zł — znaczy,
        że te auto będzie miało więcej rdzy niż lakieru i trzeba będzie go pchać z
        górki, żeby zapalił i hamować ręcznym? Hehe to ja dziękuję za takie auto, w
        Niemczech takie chodzą po 10€. Pzdr.
        • Gość: Mgiela Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:18
          Te naprawde masz W124??? To współczuje;)
    • Gość: Adam Barycki Re: Samochody używane: Citroën XM V6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 15:11
      Moja miłość
    • Gość: Michał Stępień XM IP: 80.48.248.* 29.08.04, 19:12
    • Gość: Paweł Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.rautaruukki.com.pl 14.09.04, 11:36
      Od dziecka inspirowaly mnie "cytrynki", a zwlaszcza to hydropneumatyczne
      zawieszenie przykuwajace uwage i budzące ciekawość. Citroeny to wyjątkowe
      samochody o pięknym przestrzennym wnętrzu, wspanialej stylistyce, mięciutkich
      fotelach... Sam posiadam Citroena XM 3.0 V6 24 zawory exclusive wersion.
      Wyobraźcie sobie auto z hydropneumatycznym zawieszeniem plynace jak żaglowiec
      po drogach... tego nie mozna opisać trzeba to przeżyć, a do tego siedzi się w
      nim jak w statku kosmicznym mającym mnóstwo guzików...
      • Gość: Klemastyn Re: Samochody używane: Citroën XM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:50
        fakt..bosz to wielkie g.....w moim bylym saxo, jedyna rzecza jaka raczyl trafic
        szlag byl abs boscha.. niestety niemal wszystkie zaby korzystaja z tej
        parszywej firmy, i maja za swoje..ecu silnika jebia sie na potege..i to zarowno
        bosch..jak i siemens..te steruja np. silnikami hdi..turbiny w hdi pochadza z
        niemieckiej firmy..biorg warner turbosystems..teraz czekam az supermaketowa
        cenowo oferte bosza przyjmie toyota...i to bedzie poczatek jej konca jesli
        chodzi o wysoce brandzlowana bezawaryjnosc..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka