Dodaj do ulubionych

Prawo jazdy od 16 lat!!

IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.01.05, 19:37
W związku że nie idzie sie dowiedzieć od was o tym od kiedy?...postanowiłem
znowu umiescic z kumplem posta. Słyszałem że prawko ma wejść już w kwietniu,
a więc po co pisać ze ono nie wejdzie(jak to kilku z was robi, a potem
piszecie o autach- skupmy sie na temacie!!) Więc wchodzi w kwietniu i bedzie
obowiązywać przez 3 lata( czyli 3 lata za kółkiem z rodzicem)- bardzo mądre
rozwiązanie;-) Jak nie złamiemy przepisów(nie dostaniemy 3 mandatów) to potem
czyli jak bedziemy mieli 19 lat musimy tylko wymienic prawko.

Prosze o potwierdzenie mojej słuszności- z góry dzięki. Michał i Filipek
Obserwuj wątek
    • Gość: zmiany Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:26
      www.krbrd.gov.pl/download/pdf/ustawa_o_osobach_kierujacych_pojazdami.pdf
      Czytaj a nie słuchaj bajek !
      • Gość: ana Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.toya.net.pl 15.08.05, 19:30
        Takie dzieci na ulicach. Ratunku następne wariaty drogowe !!! Strzeż nas Panie
        Boże .
    • Gość: wesoła Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:55
      Michałku i Filipku myslisz, że jak umieścisz kilka razy tego samego posta to za
      któryms tam razem usłyszysz, że ta ustawa już działa i że możesz juz od jutra
      iśc na kurs? No to jestes w błędzie, bo ktos z tym kwietniem to ci bajek
      naopowiadał. Otwórz tego linka z ustawą i żeby były ci łatwiej bo tam jest
      bardzo dużo czytania to od razu zjedź na sam dół i tam masz datę 1 stycznia
      2006 rok.
    • Gość: darek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:48
      Skąd wiecie że w kwietniu???? Data styczeń 2006 to tylko projekt więc chyba
      może się zmienić?
      • Gość: akasha Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: 80.53.120.* 13.01.05, 17:56
        Sądze, że 16 lat to za mało, aby ktoś siadał za kierownicą.
        • Gość: Michał i Filipek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.01.05, 19:30
          akasha uważasz że wiek 18 lat to dobry moment aby samemu usiąść za kierownicą i
          się wyszaleć ze wszystkie lata?

Pomyśl- jak bedziesz te 3 zakichane lata jezdzić z np. ojcem obok siebie to się
          czegoś nauczysz, myslisz ze na kursie wszystkiego sie nauczysz...tak zawsze
          masz kolo siebie osobę doświadczoną;-) i sam fakt że przez 3 lata będziesz tak
          jezdzić odciągnie cię w przyszłości od deptania na pedał gazu a przede
          wszystkim będziesz jezdzić zgodnie z przepisami- rusz głową, przez Ciebie
          jeszcze to odwołają!
          • Gość: darek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:38
            ej, jeszcze raz, skąd macie takie wiadomości że od kwietnia i że 3 lata??
            Odpiszcie, bo mnie to bardzo interesuje
          • Gość: akasha Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: 80.53.120.* 13.01.05, 19:41
            Ale jak ty możesz podważać moje umiejętności, skoro nawet nie wiesz jaki mam
            styl jazdy? No nie wiem, czy twój tatuś będzie taki chętny, aby jeżdzić z tobą
            na każde twoje zawołanie; może przez pierwszy miesiąc, ale przez 3 lata?
            • Gość: Michał i Filipek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.01.05, 19:49
              Darek- wiem, Filipek wyszukuje w internecie odpowiednie informacje, a ja je
              przekładam na te forum aby je tylko potwierdzić. Zresztą polityk z mojej
              rodziny tak mówił.
              akasha- nie podważam, nie obchodzi mnie twój styl jazdy, jestem za tym aby
              prawo jazdy od 16 lat było wprowadzone(i to jak najszybciej). Jeżeli prosze o
              potwierdzenie to prosze potwierdzić moje info a nie piszesz bzdury o sobie, a
              tym bardziej o moim ojcu- czego sobie nie życze. Problem internałtów polega na
              nieumiejętności czytania, skąd potem skutkiem jest niewłaściwa odpowiedź lub
              też odbieganie od tematu- to nam chyba nie jest potrzebne !!
              • Gość: darek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:08
                Wielkie dzięki za odpowiedź i może jestem nachalny ale mam jeszcze jedną prośbę
                czy mógłbyś mi podać jakieś strony w necie gdzie jest mowa na ten temat, ja
                ciągle staram się śledzić sejm i inne strony też nt prawa jazdy ale nigdzie
                czegoś takiego nie widziałem niestety, jak dasz rade to prześlij, dzieki. DZiś
                mówili w teleexpresie ze coś ma wejść we wrześniu 2005 tzn. nie będzie placu
                manewrowego i kamery w samochodach egz, ale nic na temat prawka od 16 więc nie
                wiem czy to ta ustawa czy jeszcze coś innego wymyślili
              • Gość: oko Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:35
                no jasne ze powinno byćod 16 lat!! później koleś sobie zrobi po 18 i spragniony
                wrażeń i emocji bedzie zapie..ł samochodem ile sie da,a takto ojciec na pewno
                go powstrzyma, i jak bedzie jeździłtak przez 3 lata, to już później przejdzie mu
                ta chęć"ostrej" jazdy i bedzie jeździł spokojnie.
          • Gość: Mati Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:27
            tws wasz!!!!
        • Gość: piotr Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.autocom.pl 01.03.05, 11:24
          a ja mam 13 lat i jeżdże codziennie maluchem do szkole 15 km. bo mieszkam na
          wsi.
          gdyby nie auto bym musiał wstawać chyba o 3 rano...
    • Gość: darek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:44
      Michał odpowiedz mi!!!To dla mnie ważne jest!
      • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 01:25
        Ale Ty jesteś dziwny Darek...
        Skoro w drugim poście ktoś napisał, żeby "Michał" nie sluchał bajek i podaje
        link z całą propozycją zmiany ustawy (ponad 60 stron tekstu), to po co słuchać
        kogoś, kto chce być mądrzejszy od ustawodawców ???

p.s. Już to widze Michałku, jak po 3 latach jazdy z tatusiem nie będzie Cię
        ciągnęło, żeby 'depnąć'. Właśnie dlatego, że nie miałeś okazji tego wcześniej
        zrobić, będziesz to robił, będziesz chciał zobaczyć jak to jest. I jako, że
        jesteś chłopakiem, to na pewno Ci się to spodoba...

Sorry, ale naprawdę mam z was niezły ubaw :]
        • Gość: darek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:16
          someone else pomijając czy Michał mówi prawdę czy nie termin 2006 nie jest
          aktualny, bo projekt nie przeszedł, pojawił się nowy, jakbyś słuchał wiadomości
          to byś wiedział, tak więc chyba coś się zmianiło, nie? ja tutaj nie mówie o
          ustawie która została odrzucona
        • Gość: dudzio Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.mikolow.net 27.02.05, 08:09
          EJ JA MYŚŁE ZEBY SOBIE KARZDY POSZEDŁ TAM GDZIE SIE ZDAJE KURSY I SIE ZAPYTAŁ
          ONI NA PEWNO WIEDZOM !!!!!!!!!!!!!!????????????!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: idioto ty się dowiedz najpierw gdzie się kupuje słownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:44
            ty się dowiedz najpierw gdzie można kupić słownik ortograficzny
    • Gość: malina Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 16:57
      Chlopaki, dla Was to jeszcze rowerek, a nie samochodzik.. Gnojki za kierownica
      to przerazajaca wizja..
      pa!
      • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 18:16
        Popieram malinę.
        A Ty Darusiu, nie podskakuj, bo są na tym forum osoby o wiele bardziej
        doinformowane niż "Michał i Filip" i ja także oglądam wiadomości i wiem co się
        dzieje i dodatkowo powiem, że mam nadzieję, że ta ustawa nie przejdzie przez
        najbliższe 2 lata, abyś spokojnie mógł zacząć robić kurs przed 18.
        A tymczasem posłuchaj dobrej rady maliny i poproś rodziców o rowerek, może
        nawet taki wypasiony z silnikiem i lusterkami, żeby choć trochę przypominał Ci
        samochód :P
        • Gość: noexa Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: 80.53.120.* 14.01.05, 19:43
          Niedługo przedszkolaki będą chodziś na kurs. Jeszcze tego było mało, żeby dzici
          za kierownicą siedziały... Kupcie sobie resoraki i doklejcie "L", to będziecie
          mieć swoje prawo jazdy!!!!!
          • Gość: Michał i Filip Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.01.05, 16:29
            jak nawet i nie w kwietniu to na pewno w tym roku prawo jazdy od 16 lat
            wchodzi! Przypuszczalna data to grudzień tego roku, jednak pewnie wejdzie
            gdzies na wakacjach.
            Pozdro
            • Gość: wesoła Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:14
              Michałku i Filipku po co piszecie jak nic nie wiecie. Wyczytujecie w internecie
              na różnych forach co kto napisze i uważacie się za znawców. A jak ktos was
              prosił o ustawę to schowaliście głowę w piasek. Po co informować ludzi, że może
              w kwietniu, albo może w grudniu ale chyba w wakacje.
              Nie lepiej poczekać na konkretne rozporządzenie.
        • Gość: darek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 16:11
          someone else, nie obchodzi mnie twoje zdanie więc zatrzymaj je dla siebie i nie
          pisze tu po to zeby wdawać się w "dyskusje" z takimi debilami jak ty, a prawo
          jazdy już mam
          • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:17
            Nie masz prawa nazywać mnie debilem, bo mnie nie znasz. W ogóle najlepiej to
            przeczytaj sobie w słowniku języka polskiego/wyrazów obcych, co znaczy słowo
            debil, bo zdaje się, że używasz go zbyt pochopnie, nie zanając jego znaczenia...

Ja także mam prawo jazdy i jakoś się tym tak nie woże, jak Ty. Chociaż i tak
            odnoszę wrażenie, że jeszcze go nie masz, tylko chcesz być "honorowy".
            Śmieszny jesteś :]
        • Gość: mama 16-latka Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:52
          Ludzie! Cisza! Nie o to chodzi. Chodzi tylko o odpowiedź na jedno, proste
          pytanie! " Kiedy wprowadzone zostaną zmiany, dzieki którym można będzie zrobić
          wcześniej uprawniwnia kierowcy". A czy to jest zasadne, czy tez nie -to już
          osobny temat do dyskusji. Właściwie to sama nie wiem co lepsze...Wiadomo,że
          każdy młody człowiek i tak pierwsze metry w jeździe autkiem robi przy boku
          rodziców. A poza tym myślę, że jest to " niezłe narzedzie " w ręku
          rodzica...np. Jak sie nie bedziesz uczył(znacie ten tekst na pamięc) to nie
          wyjade z Tobą jako pilot kierowcy)hehehe
          • Gość: Ziom Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:34
            Przeczytałem cały ten post. I postaram się go podsumować:
            1. Michał i Filip to ziomy.
            2. Akasha za bardzo się denerwuję i nie ma racji w paru sprawach.
            3. Darek spoko koleś.
            4. Malina – wsadź sobie rowerek w dupę. Ale pozdrawiam ją.
            5. Wesoła – nie mam zdania ale uważam że jest OK.
            6. Mama 16-latka – spoko mama.
            7. Noexa – resorakiem to się podrap po tym co masz w gaciach. I
            przyklej sobie literkę „L” na dupę.
            8. Someone else – mój ulubieniec. Jest to człowiek ciekawy –
            naprawdę. Pozdrawiam go serdecznie. Nie chce on żeby ta ustawa weszła w życie
            ponieważ ma już z 50 na liczniku i k**wa jest to człowiek taki trochę nie
            ziomowaty. Idź lepiej umyć swój samochód. Zajmij się czymś człowieku tylko nie
            wbijaj się na tego posta ani na żadnego innego dotyczącego „kierowców 16-
            latków”. Someone else to na pewno nie jest debil – gwarantuje.
            Pozdrawiam.
            • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:04
              Jesteś chyba strasznie sfrustrowana skoro musisz sama sobie odpowiadać, ciekawe
              czy na osobności tez sama mówisz do siebie? lecz się to jest choroba!!!Masz
              poważny problem!Chociaż ty na pewno dobrze się z tym czujesz, gorzej z twoim
              otoczeniem...
            • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 14:52
              Musze Cię zaskoczyć - mam 20 lat :)
              Poza tym forum jest miejsce, gdzie akażdy ma prawo wyrazić swoją opinię -
              możesz ją zakwestionować, ale nikt nie zabrobni mi wypowiadać się na dany temat.
              Debilem nie jestem ;) Dzięki, że zauważyłeś :)
              Też Cię pozdrawiam :)
              • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:31
                someone else- jesteś głupim i egoistycznym debilem i woogole szkoda pisać bo
                jak byś miał 16 lat to byś chodził na kolanach i żegnał sie nogą żeby tylko
                zdać egzamin na prawo jazdy ale mash jush to za sobą i myślisz ze kozak jesteś
                nie ?? a tak naprawde to zaropiała kutwa i tyle wolał byś pewnie żeby 16
                latkowie jeździli bez znania przepisów po wiejskich drogach albo po
                warszawskich osiedlach (znam doozo takich osób) i rozjeżdzali małe dzieci
                bawiące sie między blokami?? no więc wies sie ku.. zamknij raz na zawsze i
                niepie..głupot a prawojazdy to Ci chyba nad możem dali na elektryczne
                samochodziki
              • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:39
                szkoda mi klawiatury na ciebie ale naprawde żałosny pedał z ciebie więc
                wypie..j z tego forum a popieram Michała i Filipa że się tym interesują i
                chcą zdać jak najszybciej a że niesą do konca poinformowani to jush inna sprawa
                bo cięszko jest na ten temat zdobyć informacje więc niemondrzyj sie someone
                else bo założe sie że nawet niewiesh gdzie sie wlewa płyn do spryskiwacza jush
                niemouwiąc ze niewiesh gdzie sie znajduje akulmlator a jak jush sie rozpisałem
                to wydaje mi sie że jeździsz kaszlakiem po wjejskich drogach gdzie psy dupami
                szczekają i niechesz zeby weszła ta ustawa bo będziesz zazdrościł mało latą ze
                wźieli samochody od rodziców i jeżdzą normalnie więc poraz ostatni muwie zebyś
                sie przymknoł pozdro dla Michała i Filipa
                • Gość: ja 24.12.2005 Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:43
                  hmm soryy ale niezauważyłem ze jest jush "ja" więc te ja od 24.12.2005 to ja a
                  nie ta osoba wcześnije sory a someone else zpie..j
                  • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 01:09
                    Wasze wypowiedzi świadczą tylko o waszym braku kultury.
                    Ale mówicie, co chcecie, wisi mi to totalnie.
                    Aż się boję, jak takie chamy kiedyś na drogę wyjadą...
                    A poza tym słowo "spier...j" pisze się przez "s" a nie "z", drogie dziecko.
                    I hamuj się trochę. Ciekawe, co mamusia by powiedziała, gdyby przeczytała Twój
                    post :) Naucz się pisać logicznie, bo tak naprawdę, to trudno zrozumieć, o co
                    Ci tak naprawdę chodzi. Niby tam coś seplenisz, że mam 'spier...ć', ale nie
                    podajesz argumentów, które przekonałyby mnie do takiego kroku. Dlatego,
                    dziecko, nadal będziecie mnie musieli czytać, bo jest wolność słowa i mam
                    wyrazić swoją opinię w sposób, jaki mi odpowiada, a nie wam/tobie.
                    p.s. Nie powinieneś już spać ? Już dawno po dobranocce...
                    • Gość: ja 25.12.2005 Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:13
                      Do someone else - hehehe mam z ciebie niezłe brechty wiesh bo jesteś starszy i
                      powinieneś być mondrzejszy a jesteś głupszy i to o doożo a pozazym to będe se
                      pisał jak bde chciał np kórwa przez ó pasuje ?? hmm jeteś poprostu głupim
                      egoistą wiesh bo mash jush prawojazdy a powiem ci ze muj tata robił prawko od
                      16 roku życia i jeździł sam bez rodziców i mnie rozumie i wie że tesh bym
                      chciał usiąsć za kierownice ale ty jestreś głupszy i tyle idz sobie pojeździć i
                      kury poganiać a wiesh mi sie wydaje ze ty jesteś taki mondry że do tej pory
                      mash prawko bo jak jeździsz po polu to poprostu niemasz jak spowodować wypadku
                      • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:24
                        Matrua za 3 lata, więc nauczy się pisać prawidłowo, bo za błędy ortograficzne
                        zabierają punkty :)

A poza tym, jeśli Cię moje posty śmieszą, to czytaj więcej, przynajmniej
                        poprawiam Ci humor. A dobry humor to gwarancja miłego dnia :)
                        • Gość: ja 25.12.2005 Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:37
                          słuchaj mi tam twoje posty nieprzeszkadzają tylko niepisz ze niechesz zeby
                          weszła ta ustawa ponieważ jak byś miał 16 lat było by odwrotnie a pozatym tym
                          sposobem sugerujesz ze 16 latek jeździ gożej od 20 latka a to wcale nieprawda
                          (fakt jest troche wariatów na drogach ale to tak samo 18 17 20-27 latków i tego
                          sie niezmieni niestety a jak wejdzie ta ustawa to niebędzie szalonych 17 i 18
                          latków ponieważ będą musieli jeździć z rodzicami więc chyba rozumiesz ??
                          • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 18:37
                            Kiedy miałam 16 lat nie myślałam, żeby zaraz rzucać się na robienie prawka,
                            chociaż wtedy można było zacząć 3 m-ce przed ukończeniem 17 lat. W ogóle jakoś
                            mniej ludzi w ogóle się za to brało, a teraz to w jakiś amok wpadli, zwłaszcza
                            Ci młodzi. Przecież jeszcze się najeździcie. A co do tego obowiązku jeżdżenia z
                            rodzicem, to już kiedyś pisałam, ze nie chce mi się wierzyć, żeby taki 16 latek
                            nie chciał sobie trochę podwyższyć poziomu adrenaliny i nie spróbować jeździć
                            samemu. Wyjdzie raz, drugi, trzeci, aż w końcu będzie jeździł cały czas sam...
                            • Gość: ja 24.12.2005 Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:53
                              hmm wiesh napewno będą chciali i ja tesh bym chciał ale wiesh jakie są tego
                              konsekwencje ?? więc myśle że mało osub będzie prubować uwież mi (przynajmniej
                              mi sie tak wydaje wiesh co sory za debila i woogole ale wiesh denerwują mnie
                              tacy ludze co jush mają prawka i w sumie to forum jest jak by niedla nich ale
                              ok wątpie zeby Ci przeszkadzało ze np ja jeżdze sobie samochodem legalnie i
                              kulturalnie aa słychaj mam do Ciebie takie pytanie czy jak by ta ustawa weszła
                              to 16 latek może jeździć tylko z rodzicami czy na przykład z babcią bo ja mam
                              taki przypadek bo gadałem z babcią ze jak by tak było to by mi babcia kupiła
                              samochód i bym ją woźił bo moja Babcia ma prawko nawet jush wymienione na nowe
                              tylko że niejeździ poprostu jush z 15 lat i teraz by musiała zaczynać wszystko
                              od początku ze sprzęgłem i woogole a pozatym teraz są inne sytułacje na drogach
                              nish 15 lat temu i dlatego zatrudniła pracownika ale to zużnie z nimi bywa i
                              woogole więc jeżeli wiesh coś na ten temat to napisz
                              • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:49
                                Wydaje mi się, że mógłbyś jeździć z babcią. Ale to tylko moje domniemania. W
                                ustawie jest określone, że trzeba jeździć chyba z kimś z rodziny, który ma już
                                jakiś tam czas prawo jazdy. Ale głowy nie dam.

p.s. co do tego, czy to forum jest czy nie jest dla tych, co już prawo jazdy
                                mają, to Ci powiem tyle, że ludzie o wiele rzeczy się tu pytają: jak wykonać
                                manewr, jak jest na egzaminie, itp. Kto by im odpowiedział, jak nie ci, którzy
                                juz prawo jazdy mają ?
                                • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:28
                                  wiesh zle mnie zrozumiałeś bo chodziło mi o nie całe forum tylko o tego posta
                                  ale dzięki za informacje a i wydaje mi sie ze na takie pytania powinni
                                  odpowiadać ludzie bardzej doświadczeni i nietwierdze ze ty niejesteś
                                  doświadczony tylko jak by niepatrzeć mash 20 lat prawda widziałem ze na pytania
                                  odpowiadają tesh instruktoży ale spoko
                                  • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:00
                                    Kiedyś ten instruktor odpowiadał. Teraz zastępują go stali bywalcy tego forum ;)
                                    • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:22
                                      wiesh co ? życze Ci powodzenia jeżeli ty udzielasz rad na temat jazdy
                                      samochodem to będzie więcej wypadków w polsce nish by miały 12 latkowie
                                      prowadzic pojazd przejżałęm to forum i dowiedziałem sie że jesteś kobietą więc
                                      założe sie ze przed egzaminem niemogłaś spać i sie denerwowałaś a jak zdałaś to
                                      pomyślałaś ze jesteś jeżdzący ideał bo zdałaś i dlaczego byś niemogła doradzać
                                      innym a tak na serio to gdzie ty jeźdzsz? po jakim mieście>? a może jeszcxze
                                      po trasie? wiesh nieżycze Ci tego ale uważam ze kiedyś sie znajdzesz w zime w
                                      rowie i może wtedy minie podniecenie zdania egzaminu a tak woogole to ile
                                      zrobiłaś kilometrów bo może ty tylko do kościoła w niedziele jeździsz? wiesh
                                      nieche nic mowic ale założe sie ze ja na karcie motorowerowej zrobiłem więcej
                                      km nish ty samochodem więc wqu..a mnie twoje podejscie do prawajazdy jeszcze
                                      jak uważałem ze jesteś facetem to myslałęm ze poprostu ogarneło cie zwykłe
                                      podniecnie ze ty mash prawko a inni młodsi niemają i ze jesteś górą ale ty
                                      jesteś kobieta i weź sie nad sobą zastanów mało jest kobiet które umieją
                                      jeździc to znaczy ze nietyle nieumieją jak sie wszystkiego boją i sie na srodku
                                      zatrzymują bo ona niewie co sie stanie czy w nią ktoś pie..ie czy nie i
                                      daje głowe ze ty do nich nienależysz a jak jesteś taka mondra to może zrub
                                      sobie prawojazdy na ciągnik siodłowy z naczepą i zobaczymy jak będziesz latać a
                                      i podobno odpisujesz sama sobie hahahahahaha hmm dobry pomysł dla ludzi którzy
                                      są inni nish wszyscy i nemaja poparcia hehe chociasz nieiwm jak ktoś to
                                      stwierdził może nie na podstawie napisu neo tp ..... no więc życze miłej
                                      jazdy ps co bys poiwiuedziała na rajd paris-dackar ??
                                      • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:17
                                        Toś mi cały elaborat napisał :)
                                        Ale się uśmiałam :)

Jako, że uważam, że każdy ma swoją opinię i nikt nie może zabronić Ci jej
                                        wyrazić, to nie będę na nią dokładnie opisywać, bo nie ma sensu a i czasu
                                        szkoda. W każdym razie chciałam Cię tylko uświadomić, że wszyscy, którzy mają
                                        neostradę, mają taki sam host, a co za tym idzie - można podejrzewać, że ktoś
                                        sam sobie odpisuje. Ale zauważ np. na forum Warszawy, że 3/4 ludzi ma
                                        host 'aster.net' i co ? Myślisz, że każdy sam sobie odpowiada na pytania ?
                                        Bardzo bym chciała, żebyś miał dostęp do adresy IP i mógł się przekonać, że nie
                                        odpisuję sobie sama na posty. Ale problem jest jeszcze taki, że w neo IP
                                        zmienia się codziennie...

Powiem tylko tyle, że przyjęłam do wiadomości Twoją opinię, wcale się nią nie
                                        przejęłam, ale masz prawo myśleć, co chcesz.

p.s. poćwicz ortografię i nie wykręcaj się tym, ze masz (upozorowaną)
                                        dysortografię!
                                      • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:19
                                        Aha, dodam jeszcze tylko, że kobiety myślą, a mężczyźni nie, co objawia się
                                        tym, ze powodują dużo więcej poważnych wypadków. A kobieta, co z tego, że
                                        jedzie wolniej? Przynajmniej jedzie bezpiecznie, a nie jak wy mężczyźni, którym
                                        wydaje się, że pozjadaliście wszystkie rozumy. Już nie jeden skończył swój
                                        żywot, pokazując swoją wyższość...
                                        • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:59
                                          hmm wiem że w neo każdy ma taki sam host i że Ip sie zmnienia co dziennie
                                          dlatego napisałem ze nieiwiem z kąd ten użytkownik to wywnioskował !! a i
                                          niemam żadnej dyskografii czy czegoś poprostu powiedzieli mi w przychodni ze
                                          sie nieucze ortografii i gramatyki fakt nielubie tego ale wszystko przeczytałaś
                                          i uwierz wcale dosłownie nietwierdze ze kobiety jeżdzą gorzej tylko poprostu
                                          innym stylem i niechodzi mi o prędkośc tylko kobiety sie wszystkiego wachają i
                                          boją ze zaraz zaczne ktoś na nią trąbić
                                          • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 00:59
                                            Nigdy nie pisz ogólnikami, bo zawsze znajdzie się wyjątek od reguły. Ja
                                            wiadomo, nie wszystkie kobiety, jak to napisałeś 'wahają się i boją'. Są
                                            przecież kobiety, które oprócz osobówką jeżdżą także tirami i autobusami.
                                            Oczywiście to rzadki widok, ale to właśnie wyklucza możliwość pisania
                                            ogólnikowo.

Jeszcze coś do Twojego poprzedniego postu - chciałam tylko powiedzieć, że gdyby
                                            prawo jazdy kat.C było mi do czegokolwiek potrzebne, to na pewno bym na takowe
                                            zdawała, natomiast aktualnie kat. B w zupełności mi wystarczy. Także nie pisz,
                                            czy byłabym taka mądra, gdybym miała jeździć sam.ciężarowym.
                          • greedo85 Re: Prawo jazdy od 16 lat!! 20.03.05, 22:02
                            Ty tepy idiotokretynie, mały sparaliżowany umysłowo gnojku. Zanim zaczniejsz
                            pisac komputerowy kozaczku, naucz sie podstaw ortografii (nie wymagam nawet
                            stopnia sredniego). Pozatym skad wziales te dane o 27latkach jezdzacych jak
                            wariaci? Wiesz gnoju ze udowodniono ze do 18 roku zycia kształtuja sie pewne
                            obszary w mózgu odpowiedzialne np za ocene sytuacji? Za odpowiedzialnosc,
                            przewidywalnosc? Wiec zamknij duporyja na tym forum ze swoimi kretynskimi
                            teoriami :)
            • Gość: Marcin Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.idea.pl 23.02.05, 20:02
              ZIOM-jesteś spoko koleś popieram cie
              • Gość: Ziom Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:16
                No, ty też jesteś spoko
                Pozdro
        • Gość: KASIA Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.idea.pl 23.02.05, 19:44
          GŁUPI JESTEŚ ALBO NIENORMALNY A KUP SOBIE SAM ROWEREK
        • Gość: :) Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 27.02.05, 22:54
          strasznie psy ogrodnika... sami nie mogli zrobic prawka przed 18 to innym też
          nie chcą dać... wstrzymajcie konia... i gnojków sobie wypraszam... ty moze nim
          "bylaś" ale ja nie jestem... dobrz rzecz to prawko po 16...
          pozdro...:)
      • Gość: mader faker Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.sti.net.pl 21.02.05, 18:17
        Malina wes ty sie pie..ij w Leb myslisz ze ku.. masz ponad 18 udalo ci sie
        zdac to jestes gury HUJA pewno niepotrafisz jezdzic tak jak kazda baba.
        Niejeden 16 latek jezdzi lepiej niz ty !
        • Gość: Ziom Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:48
          Pozdro dla mader faker.
        • Gość: heh Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:39
          Podaj mi imię, nazwisko i miasto tych 16latków, to zgłoszę na policję, że
          prowadzą bez uprawnień :)
    • Gość: pietia3 Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:24
      od 1 stycznia to tylko projekt
      a i tak mam nadzieje ze zostanie odzucony
      • Gość: gienius_ Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:43
        Przeczytałem uważnie wszystkie wypowiedzi i musze przyznać, że jak miałem 16
        lat to bardzo chciałem jeździć i nie mogłem się doczekać kiedy zdam egzamin.
        Teraz kiedy mam już prawko patrzę na to z innej strony i myśle sobie, że 16 lat
        to zamało. Ale tak naprawde to są różni ludzie. Jeden 16-latek jest JUŻ
        odpowiedzialny i mógłby prowdzić samochód ale są tacy którzy włądują sie w
        malucha z 19-nastoma kolegami i 14-stoma dziewuchami i pojadą się gdzieś
        rozbić. Oczywiście tak samo jest z 18-latkami i 25-latkami ale ogólnie 18 lat
        jest uznawane za wiek dojrzały itd. I myślę jednak że jak miałem 16 lat to byłem
        mniej dojrzały niż teraz i nie wiedziałbym w tak młodym wieku jak się zachować w
        niektórych trudnych sytuacjach na drodze.
        • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:09
          powiem Ci ze tak myslii większośc ludzi muj tata zdał na prawko jak miał 16 lat
          bo było można normalnie legalnie a uważa ze to jednak za mało ale sam chciał
          zdawac i dobrze ze mnie chociasz rozumie bo to tak zawsze będzie ja Ci powiem
          ze uważam że mogli by wymyślic takie coś ze mogą robić prawo jazdy Ci którzy
          na mają 2 lata karte motorowerową ja skuterkiem poruszam sie codziennie po
          różnych drobach skrzyżowaniach i rądach w warszawie i troszke poza zrobiłem 15
          tys km i uwierz mi wiem jak sie zachowac na drodze mam pozdejmowane
          ograniczniki i muj skuter ma v-maxa 90 ale nie po to zeby sie rozpiepszysc na
          zakręcie tylko żeby sie niedusił przy wyprzedzaniu i żebym miał dobre
          przyspieszenie zeby uciec ze skrzyzowania wogule tylko dla poprawy a nie zeby
          sie rozpędzic bo to niesztuka nabrać prędkości co ty sądzisz o moim pomyśle ??
          uważam ze jest dobry ponieważ mugłbym sie przesiąsc w samochód było by to dla
          mnie wygodniejsze bo mugłbym sie poruszać w zime
          • Gość: gienius_ Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:38
            Uważam, że praktyka czyni mistrza i bardzo dobrze właśnie przygotowywać sie tak
            do jazdy i poznawac jak jest naprawde na drodze. Ale wiesz, ja karte
            motorowerową dostałem prawie za nic. Ruszyłęm raz płynnie i tyle a po mieście
            itak nie jeździłem bo do miasta daleko:) Więc myślę, że nie każdy kto ma karte
            jest przystosowany do jazdy po mieście. Zresztą mi bardziej chodzi o dojrzałe
            jeżdzenie niż fachowe. Wiesz bez brawury itd. Dlatego to trzeba rozwiązać albo
            późnym wiekiem (18lat) albo szczegółowymi badaniami psychologicznymi:)
            • Gość: Image Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:34
              Ludzie, przecież tu masę wypowiedzi pochodzi od jednej osoby, która wciela się
              w różne osobowości i sama sobie odpowiada, jesteś żałosna...Nie ma sensu
              dyskusja z nią, niech sama sobie dalej snuje swój chory monolog, jeśli ją to
              bawi.
              • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 01:38
                Heh, ale odkryłeś :) Jakiś debil napisał to w innym poście, a ty tu szalejesz.
                Jakieś niewyżyte dziecko jesteś :) A zauważ, że ostatnio zbluzgał mnie
                niejaki "ja" i on też ma hosta neo+ - myślisz, że sama się zbluzgałam, a
                później odkręcałam? Dziecko idź do piaskownicy, grabki i wiaderko Ci zafunduję,
                żebyś miał większą radochę.
                -----> Pod spodem masz cytat z innego moje posta, na ten temat, który uważasz,
                że to ty odkryłeś cały jego sęk LOL

>>> W każdym razie chciałam Cię tylko uświadomić, że wszyscy, którzy mają
                neostradę, mają taki sam host, a co za tym idzie - można podejrzewać, że ktoś
                sam sobie odpisuje. Ale zauważ np. na forum Warszawy, że 3/4 ludzi ma
                host 'aster.pl' i co ? Myślisz, że każdy sam sobie odpowiada na pytania ?
                Bardzo bym chciała, żebyś miał dostęp do adresy IP i mógł się przekonać, że nie
                odpisuję sobie sama na posty. Ale problem jest jeszcze taki, że w neo IP
                zmienia się codziennie... <<<

Gdzie się podziała Twoja łopatka i foremki ? Nie płacz, ciocia 'someone else'
                też Ci je kupi :)
                • Gość: image Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 13:52
                  Jakbyś troszkę pomyślała to może wpadłabys na to skąd wiem, ze sama sobie
                  odpisujesz, więc zastanów się to nie boli, a swoją drogą nie wiem czy ci się to
                  uda skoro uważasz że nastolatkowie tylko interesują się tym tematem, do nauki
                  dziewczynko, ćwiczyć mózg, bo potem takie brednie produkuje.
                  • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:57
                    HAHAHA !!!
                    Tu mnie dopiero rozbawiłeś :)Założę się, że ty masz te 16 lat i dlatego cię tak
                    wkurza to, co piszę :]
                    Jakbym troszkę pomyślała :) Ja akurat myślę, w przeciwieństwie do Ciebie i
                    chciałam zauważyć, że nie jesteś cwaniaczku pierwszym, który ma bujną
                    wyobraźnię. Proszę Cię bardzo sprawdzaj sobie nr IP i czekaj, bo już Ci wierzę,
                    że masz dostęp do nr IP użytkowników forum LOL
                    A nawet jeśli to ja nie mam sobie nic do zarzucenia, to Ty jesteś debilem, że
                    wypisujesz takie rzeczy :D A jak ja ci napiszę, że jestem twoją idolką, czyli
                    Britney Spears, to mi uwierzysz? ROTFL Dziecko weź swój zestaw Boba
                    Budowniczego i leć do piaskownicy!
                    Swoją drogą daj mi przykład posta, który odpisałam sobie rzekomo sama z
                    porównaniem nr IP. Bardzo proszę, jeśli znajdziesz choć jeden taki post, to
                    więcej nie odezwę się na tym forum :)
                    • Gość: gienius_ Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:05
                      Dziewucha ma racje poza tym że IP w neo zmienia sie nie codziennie tylko z
                      każdym nowym połączeniem:)
                    • Gość: Image Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:13
                      Nie trafiłaś, myślenie nie jest twoją silną stroną, jesteś jak beton, zero
                      elastyczności, więc trzymaj sie tych swoich zastanych przekonań i żyj sobie w
                      tym swoim ciasnym światku, poza tym to chyba ty masz maksymalnie szesnaście
                      lat, bo twoje wypowiedzi na więcej nie wskazują niestety...Poza tym powtarzasz
                      sie, to powoli staje się nudne, zmień płyte, bo ci się zwoje mózgowe przegrzeją
                      o ile je wogóle masz, żegnam, szkoda mi czasu dla takich prymitywów jak ty,oj
                      szkoda mi ciebie...
                      • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:50
                        Pozdro dla Image nareszcie coś mondergo tesh jej nielubie bo sie mondrzy głupia
                        idiotka i wcale nic nieodkręcałem tylko nieiwedziełm ze to kobieta i troszke
                        chciałem załagodzic sprawe ale wiesh jednak nietrzeba bo to jednak jest dno i
                        100 metrów mułu sama sie mondrzy a kury w polu gania maluchem i jest mondra a
                        jak by jej przyszło tirem jexdzic to by kierownicy nieobruciła a jak by w coś
                        przywaliła to zaczeła by dmuchac w rrure wydechową bo myśalłąła by że z
                        powrotem sie odegnie jak butelka więc pozdro !! :)
                      • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 00:46
                        Image, chłopie - tak się przejęłam, że aż mi szkoda LOL
                        I co ja dziecko będę z tobą gadać, no powiedz. Szkoda czasu na ciebie.
                        Zresztą mam gdzieś te wasze pseudotyry. I mogę się "mondrzyć" (jak to pisze
                        niejaki 'ja'), ile mi się podoba, bo mam do tego prawo. I piszcie sobie
                        najgorsze rzeczy, zadziałajcie swoją i tak już wybujałą wyobraźnią, ale ja nie
                        przestanę wyrażać swojego zdania.
                        p.s. a czemu już nie piszesz, że wiesz, że ja sama sobie odpowiadam na posty?
                        • Gość: ja Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:46
                          szkoda mi jush słuw pisz sobie co chesz bo mam to jush w doopie więc wiesh le
                          pomysl troche o innym swiat niezaczyna sie i niekonczy sie na to bie a ty
                          myslisz ze jak zdałaś prawko to jush pana boga za nogi złapałas i tylko tobie
                          wono je miec więc albo wypowiadaj swoje zdanie w mondry sposób albo
                          wyp'ierdalaj i sie zamknijj
                          • Gość: someone else Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 03:47
                            Hamuj się trochę ze słownictwem. Wiesz, mi tam wszystko jedno akurat, co ty
                            mówisz, ale nie tylko ja to czytam. Poczułeś się ważny i szalejesz - w tym
                            momencie chcesz pokazać swoją wyższość, bo znalazłeś kompanów do walki ze mną.
                            Jak już pisałam, możecie mówić (pisać), co chcecie, ale ja też mam prawo się
                            tutaj wypowiadać i na pewno tego nie zaniecham.
                      • malicious_girl die Bitte 03.03.05, 22:54
                        Moi Drodzy,
                        na początek apeluję o przynajmniej elementarną znajomość netykiety i zasad
                        kulturalnej erystyki.
                        Założony wątek dotyczy prawa jazdy dla 16-latków, a nie oddawaniu się z
                        lubością wzajemnym animozjom i pomówieniom. Teksty w stylu "debil" czy "beton"
                        raczej nie uczynią z Was ludzi dorosłych, a takimi chyba być powinni przyszli
                        kierowcy. Proszę Was też grzecznie o trzymanie się tematu, a nie podsycanie
                        atmosfery niesympatycznymi komentarzami. Takie jest moje zdanie, dlatego prośba
                        do Was - schowajcie noże, areny się Wam pomyliły.
                        Moim prywatnym zdaniem prawo jazdy dla 16-latków to zupełnie nietrafiony
                        pomysł. Zapewne dochodzić będzie do nadużyć w tej kwestii (raz tata pojedzie
                        jako opiekun, a raz nie). Nie ma się co oszukiwać - człowiek wyobraźni nabiera
                        z wiekiem. Uważam, że na wszystko przychodzi czas.
                        M_G
                        • Gość: someone else Re: die Bitte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 03:49
                          Uważaj, bo narażasz się szalonym nastolatkom, chcącym za wszelką cenę pokazać,
                          jakimi to są już dorosłymi i że wszystko im wolno.
                          Tylko patrzeć, jak zaraz zaczną na Ciebie najeżdżać, wyładowując się za to, że
                          ustawa jeszcze nie weszła i pewnie wyjdzie na to, że zanim przejdzie (jak to w
                          Polsce, kończy się na gadaniu), to skończą już 18 lat i problemu nie będzie.
                          • malicious_girl Re: die Bitte 05.03.05, 11:21
                            Jeśli tylko swoje zdanie wyrażać będą kulturalnie, bez wulgaryzmów i podadzą
                            jakieś logicznie obudowane argumenty, a nie racje pochodzące z tzw. myślenia
                            życzeniowego, chętnie oddam się polemice i będę swego zdania bronić niczym
                            Hektor w walce z Achillesem- choćbym nawet skończyć miała tak jak on :-)
                            M_G
                            • Gość: gienius_ Re: die Bitte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:39
                              Ten wątek powinien się skończyć w 2 poście.
                          • Gość: HANS [...] IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 03.05.05, 22:00
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: Ja_2 Re: die Bitte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:53
                          Hahaha ale z ciebie profesor kur*de ale masz słownictwo !!! :-)
                          Nie rozumiem nawt takich beznadziejnych słów z kąd to wyciągnęłas ??
                          I ja jestem za tym zeby od 16 lat było prawko ! ty pewnie zdałś za 10 razem
                          a taki młody 16-to latek zda za pierwszym razem i więc sie nie odzywaj !! :-p
                          • Gość: Sammael Re: die Bitte IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 20:22
                            gosc ja 2 ma racje, niech nie wypowiadaja sie ludzie, ktorzy maja juz swoje
                            wymarzone prawko i maja wszystkich gdzies... Mam 16 lat i jezdze od 6, pewnie ze
                            mam ochote depnac i to napewno zrobie predzej czy pozniej, wiec przed tym nie
                            uciekniecie. A jak to pieprzone prawko od 16 nie wejdzie to bede jezdzil MZ 250
                            i i tak sobie depne, jeszcze wiecej niz mialbym to robic z prawkiem... Ave Szatan
                            • Gość: alik Re: die Bitte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:54
                              Sammael a jaką masz grupę krwi bo mój kolega czeka na nerkę
                              • Gość: Sammael Re: die Bitte IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 21:04
                                Nie licz na to alik... Jestem motocyklistą, nie dawcą!!!!!!!!!
                                • greedo85 Re: die Bitte 21.03.05, 02:04
                                  Gość portalu: Sammael napisał(a):

> Nie licz na to alik... Jestem motocyklistą, nie dawcą!!!!!!!!!

Na razie to jestes tępym gnojem
                            • Gość: Ziomal OTO odpowiedz!!! IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 21:03
                              ludzie, wlasnie przeczytalem dokladnie projekt ustawy ktora miala wejsc od 1
                              stycznia 2005 o kierujacych pojazdami od 16 i pewnie wieszla, ale trzeba to
                              sprawdzic jeszcze w osrodku szkolenia, czy na 100%. Ograniczenia sa straszne
                              m.in: dodatkowe hamulce w aucie, naklejka L, chodzenie na spotkania, ktore
                              pewnie kosztuja majatek, ograniczenia predkosci i inne bajery. Jezdzi sie z
                              osoba towarzyszaca (wiek 28-65) ktora ma auto i prawko od conajmniej 5 lat,
                              ktora musi ukonczyc tez specjalny kurs i chodzic z podopiecznym co 2 miesiace na
                              te je..e spotkania. Z ta osoba jezdzi sie conajmniej rok, ale nie wiecej niz 2
                              lata, pozniej wymieniasz na normalne prawko i rura (170 po miescie)... zartuje,
                              czyli ujjmujac moze sie udac miec normalne prawko w wieku 17,5... nie mowiac o
                              kosztach ile taki rozszerzony kurs bedzie kosztowac (pewnie z 2 tys)... nasz
                              kraj jak widac jest swietny w porownaniu z np. Francja, gdzie mozna jezdzic bez
                              prawa od 16 z rodzicem (bez zadnych kursow przez 2 lata), albo w USA od 14 lat,
                              ale to juz abstrakcja... Nasi politycy nie wpadli na taki pomysl, wola klasc
                              sobie panstwowa kase do kieszeni, ale to juz inny temat... Pozdrawiam
                              • Gość: bushi Re: prawo jazdy od 16 lt IP: *.olsztyn.mm.pl 20.03.05, 20:40
                                gó..!!
          • Gość: moi Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.umwo.opole.pl 05.05.05, 11:29
            W którym roku Twój tato miał 16 lat? Porównaj ilość samochodów i sytuację w
            ruchu ulicznym wtedy i obecnie, porównaj możliwości techniczne ówczesnych
            samochodów i dzisiejszych. Jeżeli jesteś dojrzałym 16-latkiem wyciągniesz
            właściwe wnioski.
    • Gość: Michał i Filip Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.03.05, 18:15
      Ja i Michał postanowiliśmy że jak wejdzie ustawa i będzie można jeżdzić mini
      samochodzikiem od 16 lat, nie idziemy na żaden kurs, wolimy poczekać 2 lata i
      jeżdzić normalnym samochodem jakim tylko chcemy i oczywiście jeżdzić sam!!!!!!!!!
      A Ziomalowi dziękujemy za odpowiedz.
      • Gość: Kuba Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.reda.net.pl 02.04.05, 11:23
        Bez kitu faktycznie to posrane!! ja sobie kupie skuter na te 3 lata a potem
        prawko =D a co do stanow to jest faza!! pozdro i dzieki wszystkim za info!!
    • Gość: czlowiekroku Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:14
      moim zdaniem to bardzo dobry pomysł :) jazda z doświadczonym kierowcą to
      najlepsza nauka wiem bo sam jeździłem w wieku 15 lat z tatą na prawym (troszke
      nielegalnie:P)i wiele sie nauczyłem, kurs i egzamin poszły bez stresu i
      problemów...PS prosze wszystkich nie zabijajcie NOGA Z GAZU!!!
    • Gość: PAweł. Prawo jazdy od 16 lat!!????????????????. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:42
      Witam
      mam 16 lat ,bardzo proszę o wiadomości dotyczące prawka od 16 lat.
      mogą być terz stronki.
      muj mail pisak@op.pl
    • Gość: sas Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 23:58
      wszystko w rękach rządu
      • Gość: ActiveMan Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: 82.177.97.* 01.05.05, 12:12
        Takiego wała! ;) Czekac na odpowiedni wiek, nie mam zamiaru uzerac sie z gó..arzami jeszcze na drodze...
    • Gość: MuChA Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.milenium.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 00:31
      Sam mam 16 lat (skończyłem 20 kwietnia), ale widząc wypowiedzi co po niektórych to normalnie był bym za wprowadzeniem prawka od 20lat, albo 25lat.
      Nie którzy są już naprawdę poważni w wieku 16 lat ale inni to chyba do końca życie najlepiej jak by za kółkiem nie siadała. Tatka jest prawda wszystko zależy od charakteru.
      A co do jazdy z rodzicem to nawet niekiedy rodzice są nie poważni i dali by jeździć swoim „pociechą” nie zgodnie z przepisami.
      Pozdrawiam
      • Gość: jjj Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.05, 09:31
        18 lat i koniec
      • Gość: K>C Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 14:24
        Witam,
        rozumiem jedna i druga strone ...i uważam że 16 latkowie jednak nie powinni
        mieć możliwości prowadzenia pojazdów...i nie robie tego przez złośliwość tylko
        wydaje mi się że nie jest to odpowqiedni wiek.....tyle...
    • Gość: Sadzik Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 12:40
      Mam powazne pytanko czy jezeli zrobilo by sie prawko w wieku 16 lat kategori B1
      to przy wieku 18 lat trzeba jeszcze raz wszytsko zdawac na kategorie B?
      • Gość: norbi Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.master.pl 03.05.05, 19:12
        Witam!
        Przestudiowałem troszkę tą ustawę i wyczytałem, że z osobą towarzyszącą jeździ
        się od roku do dwóch lat. Czy to znaczy, że jeśli będę miał pozytywny wynik ze
        szkoły itd., to w wieku 17lat będę pełnoprawnym użytkownikiem dróg? :)
        Pozdrawiam
    • Gość: kkk Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 20:45
      nie
    • Gość: kokosZiom Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: 80.51.226.* 03.05.05, 22:09
      Popieram fifiego i michała oraz wszystkich którzy ich popierają(dla was pozdro).
      Ja wogóle nie wiem po co jest granica wiekowa, myślicie że jak macie osiemnache
      to w już mądzejsi jesteście, jak dla mnie to powinny być jakieś badania u
      psychologa czy coś w tym stylu. A wy obrażający nas 16latków którzy chcą mieć
      prawko to jacyś jesteście sami niedojżali bo nie wiecie co mówicie i o czym,
      umotywujcie to że 18 latkowi bardziej należy się prawko niż 16. To wszystko
      zależy od człowieka qr macie dwie wiosny wiencej i wy chojraki jesteście bo już
      macie prawko a może nie jeden jeździ gorzej i z mniejszą wyobraźnią niż 16latek.
      POZDRO DLA ZIOMA.
      • Gość: Filip i Michał Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.05.05, 20:50
        Brava dla kokosa!!! Ladna wypowiedz!!!! Wielkie brava
      • Gość: madziula Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.swidwin.sdi.tpnet.pl 20.06.05, 14:07
        Kokos, jestem za!mam 17 lat i juz szału dostaje jak czytam wasze posty.Chcem
        juz miec prawko bo mieszkam na osiedlu, do miasta mam ładnych kilka klocków i
        mam dość tłuczenia sie awtobusami.Co z tego ze nie mam jeszcze 18? Nie uwazam
        sie za gó..are.Czy bedzie to jakis przełom w moim zyciu, kiedy skoncze 18?
        Przeciez w ciagu tego 1 dnia nie wydorośleje!Obudzcie sie wreszcie!Dlaczego
        pojmujecie młodzież tak ogólnikowo?Kazdy jest inny!!!
    • Gość: M.Gockowiak Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:13
      O tym już od dawna się mówi, że taka ustawa ma wejść tylko z tego co się orientowałem to mówili, że osoba z osobą z rodziny będzie można jeździć, która również musi pójść na kurs :-) Ale instruktorski :) Więc nie wiem czy któremuś z rodziców będzie się chciało chodzić na kurs instruktora przez jakieś 5-6 miesięcy... :) Wg mnie to jest ogólnie nie poważne żeby "gó..aż z gimnazjum" prowadził samochód... Poczekajcie sobie do 18-tego roku życia i wtedy zróbcie tak jak ja :-)
      • Gość: Ziom Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 08:59
        Ziom powrócił. Otóż po h*j wam ten papierek jak i bez niego można jeździć? -
        jak się umie i zna przepisy oczywiście. Moja teoria, jeżeli ktoś ją chce pod
        ważyć to niech się ustawi a nie twardo nacina przez forum... Pozdro dla tych
        którzy wypowiadali się za tym ażeby Prawo Jazdy weszło od 16 lat. A nie od tych
        zaje..ych 18.
        • jimorrison Re: Prawo jazdy od 16 lat!! 06.05.05, 10:13
          > Pozdro dla tych
          > którzy wypowiadali się za tym ażeby Prawo Jazdy weszło od 16 lat. A nie od tych
          >
          > zaje..ych 18.

otoz mlody czlowieku nie masz racji... gdyby prawo jazdy bylo mozliwe do zrobienia w wieku 16lat to mielibysmy 3x wiecej wypadkow. Nie chodzi o to aby miec, tylko aby 'umić' i z GŁOWĄ jezdzic! Bardzo rzadko 16 letni osobnik ma na tyle rowno pod sufitem aby jezdzic bezpiecznie, czego nie mozna powiedziec rozniwez o 18 latkach :)
          • Gość: gienius_ Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:11
            16-latka trudniej wsadzić do paki jeśli zabije człowieka samochodem.
            • Gość: Filip i Michał Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.06.05, 19:07
              16 latek nie pójdzie do paki tylko osba towarzysząca mu podczas jazdy czyli ten
              opiekun.
              • Gość: kris Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:00
                Człowieku leć baw sie do poaskownicy a nie chcesz prowadzic samochód ....
                Prawu jazdy od 16 lat mówie zdecydowane : NIE
                • Gość: Ziom Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 20:46
                  Powiedz swojej dupie zdecydowanie: NIE
                  • Gość: Kris Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:27
                    Słuchaj Ziom czy jak Ci tam Twoja powyższa wypowiedź jeszcze bardziej mnie
                    utwierdza że prawo jazdy powinno byc od lat 18...dziciaku wytrzyj mleko spod
                    nosa i naucz sie kultury to może wtedy będziesz mógł zdawać egzamin Państwowy...
                    Co Ty myślisz że jazda samochodem to jest zabawka?? i skoro jesteś takim
                    napinaczem w sieci to nawet nie chciałbym Cie spotkać na drodze jakbys miał juz
                    22 lub więcej lat ...bo niektórzy nigdy w życiu nie dorastaja i nie są
                    odpowiedzialni...na drodze też bys sie tak zachowywał ?? Jak na forum??
                    • Gość: michal Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:18
                      mi sie podoba ten pomysl. BO sa osoby które maja 16 lat i sa madrzejrze i uwrzniejrze niz co nikturzy dorosli!!!!!!!
                  • Gość: Kris Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:37
                    Raz jescze powiem: Prawo Jazdy od 16 lat - NIE NIE i jeszce raz NIE
                    • Gość: Ziom Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:11
                      Słuchaj Ziom czy jak Ci tam Twoja powyższa wypowiedź jeszcze bardziej mnie
                      utwierdza że prawo jazdy powinno byc od lat 18...dziciaku wytrzyj mleko spod
                      nosa i naucz sie kultury to może wtedy będziesz mógł zdawać egzamin Państwowy...
                      Co Ty myślisz że jazda samochodem to jest zabawka?? i skoro jesteś takim
                      napinaczem w sieci to nawet nie chciałbym Cie spotkać na drodze jakbys miał juz
                      22 lub więcej lat ...bo niektórzy nigdy w życiu nie dorastaja i nie są
                      odpowiedzialni...na drodze też bys sie tak zachowywał ?? Jak na forum??

Dużo błędów robisz, albo "alt" Ci kiepsko działa, albo mózg?
                      1. "...byc..." chyba "być" ?
                      2. "...dziciaku..." chyba "dzieciaku" ?
                      3. "...sie..." chyba "się" ?
                      4. przed "że" stawiamy przecinki,,,,,
                      5. Zdania zaczynamy od WIELKIEJ litery
                      6. "...Cie..." chyba "Cię" ?
                      7. "...jakbys..." chyba "jakbyś" ?
                      8. "...juz..." chyba "już"
                      9. "dorastaja" chyba "dorastają" ?
                      Ciekawe, czy ty mylisz kierunkowskazy lub pedały lub coś innego?
                      Ciekawe czy tak samo jeździsz jak piszesz?
                      • Gość: Kris Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:23
                        Buahhahahaha no to żeś mnie człowieku zastrzelił swoją dociekliwością w
                        dziedzinie szukania błędów.
                        Jak widzisz nie popełniłem żadnego wyraźnego błędu ort. tylko literówki więc
                        wymyśl coś lepszego.

Ciekawe, czy ty mylisz kierunkowskazy lub pedały lub coś innego?
                        Nie nie myle ale jeśli Ty masz z tym problem polecam udać się na kurs prawa
                        jazdy. (Niestety, musisz jescze z rok poczekać tak wnioskuje- wiec poproś
                        starszych kolegów może Ci wytłumaczą...)
                        • Gość: Ziom Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:44
                          No trochę się pomyliłeś, jeżeli nic się nie zmieni co do wieku, w którym można
                          wyrobić prawo jazdy to będę mógł je zrobić za 3 lata. A i no niestety nie mam z
                          tym problemu też:) Pozdro.
                      • Gość: stachu Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 16:47
                        jaki z ciebie jest ciula
            • Gość: szymon Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:30
              Wszystko zależy od psyhiki człowieka i jego agresji. Powinno sie robić badania
              psyhologiczne. Przecież nie jeden szesnastolatek jest bardziej dojżały i
              odpowiedzialny on innego 20 latka. A gdy ten 16 latek jeździł by z rodzicem ,
              który by za niego odpowiadał, to tak samo jak by jeździł ten rodzic :) . Tyle
              że 16 latek może sie nacieszyć tą jazdą i już uczyć sie jeździć i praktykować
              to.
              Jestem zdecydowanie za wprowadzeniem tej ustawy !! JAK NAJPRĘDZEJ!!!!!
          • Gość: Michał (Gorzki) Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:12
            Przeciez Wy jestescie albo nie kumaci albo jeb*****!!!Przeciez idioci, pisze w
            ustawie ze taki delikfent jezdzi z osoba posiadajaca prawo jazdy od min. 5 lat
            i nie karaną.Wiec 18+5=23.Skoro uwarzacie ze 18 lat to wiek dojrzały na prawo
            jazdy czy nawet nie ktorzy uwarzaja ze 21 lat to nawet jak chciałbym jechac z
            kims bardzo młodym posiadajcym prawo jazdy to i tak musi miec co najmniej 23
            lata wiec w Waszych pogladach chyba jest juz to osoba dojrzała to prowadzenia
            samochodu.Sami sie okłamujecie!Wiem,robiliscie prawko majac 18 i czekaliscie
            całe zycie kiedy to bedzie ta osiemnastka, kiedy bedzie, wiec uwarzacie ze jak
            Wy czekaliscie i daliscie rade wytrzymac to inni tez niech czekaja,dlaczego ja
            mialem czekac 18 lat a jakis gnojek moze prowadzic od 16.Co do wypadków:nie
            myslicie logicznie-max predkosc jaka moge jechac to 80 wiec nie jest to
            zawrtona predkosc.Sam jezdze autem z Dziadkiem bo stary mi nie pozwala juz od 4
            lat a mam 15 i moj rekord to 120 km/h i jak widac zyje.Wiec posiadajac takie
            prawko napewno szesnastolatek nie przekorczy predkosci bo bedzie sie bał
            policji i osoby ktora z nim jedzie poniewaz ona pozwolila na przekroczenie
            predkosci.Sama ta osoba nie dopusci do tego!!!Wiem co mowie!!!Lepiej jezdzic 2
            lata z kims kto mi "pilnuje prawej nogi" niz poźniej szalec samemu i rozjebac
            sie na pierwszym zakrecie.Jak jade sam autem bez Dziadka(a znam
            takie "porzucone" drogi w mojej okolicy)to odrazu mnie kreci zeby cisnac ile
            wlezie.Lecz nie,troche rozsadku!!!Tak ze przemyślcie to co piszecie
            tutaj.Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie 16 latków!!!
    • Gość: kal Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.pl / 80.48.163.* 21.06.05, 19:18
      Słonka moje drogie!
      Obrzucacie się oblegami i inwektywami, a nie wiecie, ze można mieć prawo jazdy
      od 16 roku życia!! Jest to kategoria B1, czyli samochód o masie własnej poniżej
      550kg. Ja takie posiadam. Pozdrawiam!
      • Gość: Michał (Gorzki) Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:23
        I na gó.. ci takie??Jak nawet maluch wazy 600kg na 100%.To po ci mi takie??
        Chyba na rower...
    • Gość: Tomek Gdańsk Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:36
      Ja sie zdecydowanie zgadzam poniewaz taki 16latek ktory siadzie z rodzicem za
      kolko (rodzic ma uprawnienia do kierowania) to wiecej sie nauczy przez te 3
      lata niz jezdzenie w szkolei potrem nic nie potrafisz ale sie boisz!!!
      JESTEM NA TAK ABY TO PRZESZŁO!!
    • Gość: Sienek Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.com 14.07.05, 18:17
      To jest jakas paranoja!-prawko od 16 lat- jeszcze czego- gowniarz za
      kierownica, najpierw niech w ogole taka osoba dorosnie a pozniej mysli o
      prawku, bo w tym wieku wielu osobom sie w glowach przewraca i to rowno, zatem
      stanowczo mowie nt prawo jazdy od 16 lat-NIE
      • Gość: kolo Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 16:42
        ciula
    • tomek_cichy Re: Prawo jazdy od 16 lat!! 12.08.05, 00:52
      Polecam looknąc na Stronka Auto Szkoły. Tam jest dużo info na ten temat.

[url=www.retkinia-czat.prv.pl]Retkinia Czat[/url]
      [url=qrczakpage.xt.pl]Stronka o Anime[/url]
      Stronka Auto Szkoły
      • Gość: BArtoszz SJZ Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:27
        Witam!
        mam 17 lat i smigam sobie bestrosko moim boilidem po bezdrozach pare
        latek,napewno jezdze lepiej niz niejedna pani,lub pan co maja juz skonczone 18
        latek,prawko bede mogł miec za 8 miesiecy,a czekam na nie od 14 roku zycia i
        dla mnie teraz te pare miesiecy to wiecznosc!!!! DLATEGO mówie STANOWCZE
        TAK,TAK,TAK!!!! prawko jazdy od 16 lat!!!! albo przynajmnie tak jak kiedys było
        za pozwoleniem rodziców od 17 lat kategori B, pozdrawiam wszystkich co niemaja
        18 lat ;)
    • tomek_cichy Duzo info o prawku 12.08.05, 00:57
      Polecam looknąc na Stronka Auto Szkoły lub www.auto-szkola-lodz.prv.pl .Tam jest dużo info na ten temat.

[url=www.retkinia-czat.prv.pl] Retkinia Czat [/url]
      [url=www.qrczakpage.xt.pl] Stronka o Anime [/url]
      Stronka Auto Szkoły
    • Gość: Dan Re: Prawo jazdy od 16 lat!! IP: *.com 15.08.05, 11:30
      A ja uważam ze ta ustawa to głupota- kolejny glupi pomysl naszego rzadu-im
      blizej konca kadencji tym bardziej nasz rzad glupieje- niech ci ludzie sie
      opamietaja, jeszcze troche i dzieci za kolkiem beda siedziec, modle sie o to by
      ta ustawa nigdy nie weszla, 16 latek jest jeszcze za malo odpowiedzialny by
      prowadzic samochod-to nie zabawka, a co do jazdy z opiekunem-juz to widze jak
      dorosla osoba na kazde zawolanie tego 16 latka bedzie z nim jezdzic, a gdy cos
      przez takiego 16 latka sie stanie to opiekun nie pomoze-chyba ze zamontuje
      sobie sprzeglo i hamulec jak instruktor- apel do 16-latkow -darujcie sobie te
      prawo jazdy, poczekacie 2 lata to nic wam sie nie stanie, jestescie w okresie
      dojrzewania-wiec dojrzejcie napierw a pozniej myslcie o prawku, ten wiek to tzw
      glupi wiek-najtrudniejszy, 16 latkom w glowie imprezy, alkohol itd, wiec
      ustawie ktora mam nadzieje nigdy nie wejdzie mowie stanowczo-NIE!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka