Dodaj do ulubionych

wygląd nowych fordów

19.01.11, 07:47
nie mogę się przekonać do wyglądu nowych fordów (podobnie mam z innymi nowymi autami)
byłem oglądać nowego c-maxa, wygląda w środku jak zanadto futurystycznie (świecidełka, błyskotki, sreberka, ostre krawędzie) - poza tym jeszcze bardziej ciasno niż w poprzedniku
Kuga znowuż z zewnątrz wygląda jak jakiś kameleon

Coraz trudniej znaleźć jakieś klasyczne stonowane auto (wygląd wewnętrzny)
ja to jednak lubię klasykę

Obserwuj wątek
    • novationen Re: wygląd nowych fordów 19.01.11, 08:03
      nowa klasa E :) choć z zewnątrz podoba mi się bardziej niż wewnątrz... :) i AR giulietta; BRERA... :)

wszystko kwestia gustu :) a reszta to taka głupia moda i musimy to przeżyć. Zresztą jakby przeanalizować ostatnie 20-30 lat w wyglądach wew/zew samochodów to mieliśmy wszystko.

Ja osobiście najbardziej obawiam się, że kiedyś jakiś "mądry" inżynier wyprodukuje fajny seryjne auto, ale bez kierownicy :D tylko z jakimś *ujowym wolnatem czy jeszcze innym g*wnem :P
      • milos75 Re: wygląd nowych fordów 19.01.11, 08:28
        Te, które podałeś faktycznie wyglądają źle, są przekombinowane, ale moim negatywnym bohaterem jest Grand C-max. Za to Mondeo, S-max i Galaxy wyglądają super, mają w sobie poprzednią linię Forda. Ogólnie mam wrażenie, że za bardzo kombinują, odchodzą od prostych linii w jakiś barok. Wkurzają mnie też tandetne, kiczowate elementy ze srebrnego lub chromowanego plastiku w środku ale i na zewnątrz - fuj!
        • milos75 Re: wygląd nowych fordów 19.01.11, 08:32
          PS. Za to w stanach przeginają w drugą stronę i idą w kanciaste pudła jak Flex.
        • tocqueville Re: wygląd nowych fordów 19.01.11, 10:09
        • wujaszek_joe Re: wygląd nowych fordów 19.01.11, 11:09
          > ją, odchodzą od prostych linii w jakiś barok. Wkurzają mnie też tandetne, kiczo
          > wate elementy ze srebrnego lub chromowanego plastiku w środku ale i na zewnątrz
          > - fuj!
          Coraz więcej aut ma takie właśnie ołtarzyki tandetne
    • chimera03 Re: wygląd nowych fordów 19.01.11, 13:46
      Podobnie bylo z nowym civicem na poczatku wydawal sie za bardzo przekombinowany a pozniej bardzo dobrze sie sprzedawal i tak jest do teraz. No i juz sie opatrzyl tak samo bedzie z fordem.
      • tocqueville Re: wygląd nowych fordów 19.01.11, 14:12
        mnie sie civic do tej pory nie podoba, włąściwie uważam go za jednego z prekursora mody, która mi nie odpowiada - on zapoczątkował pewien futurystyczny trend.
        Np. zdecydowanie bardziej podoba mi się civic z przełomu wieków (dwie generacje w tył) - mimo (a może właśnie) jego prostoty
        wiem że to subiektywne odczucia, ale tak mam.

• k2i no coś ty Tocqi 22.01.11, 22:59
          przecież ten civic jest powrotem do rewolucyjności hondy, jak dla mnie honda z najnowszym civikiem powróciła do korzeni i naprawdę zrobiła fajny pseudofuturystycznosportowy samochód:)....mnie się bardzo podoba jednak już mi się opatrzył i nie chcę nic mówić ale za pare lat te civiki będą cieszyły się sporą popularnością wśród młodzieży:)...może nawet wreszcie golf odejdzie do przeszłości:D
          • tocqueville Re: no coś ty Tocqi 22.01.11, 23:30
            fajny pseudofuturystycznosportowy samochód:)....mnie się bardzo podoba jednak już mi się opatrzył i nie chcę nic mówić ale za pare lat te civiki będą cieszyły się sporą popularnością wśród młodzieży:

szczególnie z silnikiem 1.4 i zabójczo-sporotwym momentem obrotowym :)
            • k2i Re: no coś ty Tocqi 22.01.11, 23:33
              ale nie mów bo fajna zabaweczka jest:)
      • czujny_obywatel Re: wygląd nowych fordów 22.01.11, 10:13
        Ten nowy Civic to paździerz, złom i pięć metrów mułu. Wygląda jak najgorszy wytwór chorej chińskiej motoryzacji i wcale dobrze się nie sprzedaje, a wręcz przeciwnie. Poprzednie civiki były niezłe, ten to dno.

Ponadto jak zauważyłem, futurystycznymi kształtami i takimż wizerunkiem, producenci starają się przykryć dziadostwo, brak niezawodności, samochód TECHNICZNIE gorszy od swojego poprzednika itp itd.
    • wylogowany.pielegniarz A mnie męczy co innego 22.01.11, 09:36
      Ja nie mogę strawić tego, że samochody w danej marce z różnych segmentów strasznie upodabniają się do siebie. To jest pójście po najmniejszej linii oporu. Astra III wygląda jak wydłużona corsa D, a w wersji kombi wygląda jak nieco mniejsza vectra C kombi. Ale ford w ostatnich latach to już przebił wszystko, bo fiesta wygląda niemalże jak zminiaturyzowane mondeo kombi.
      • k2i Re: A mnie męczy co innego 22.01.11, 23:04
        heh to popatrz na VWgeny i audi....jak dla mnie poszczególne modele tych marek różnią się tylko długością...heh a1+20cm=a3+20cm=a4+30cm=a6+30cm=a8:D i niech ktos mi powie że to nie jest proste
    • cloclo80 To jest look chińskich aut 22.01.11, 20:15
      Auta Forda niebezpiecznie zbliżają się wyglądem do aut tuzów skośnej motoryzacji typu Geely, Cherry, Great Wall czy Brillance.
    • k2i Re: wygląd nowych fordów 22.01.11, 22:56
      mi sie ten nowy desing podoba, naprawdę bardzo ładnie to wygląda...a konsole środkowe to takie w stylu ipod-a:) czy produktów sony, ale naprawę ciekawy desing
      • tocqueville Re: wygląd nowych fordów 22.01.11, 23:29
        • daniel.jed Re: wygląd nowych fordów 26.01.11, 01:23
          Właśnie Fiesta, C-Max i nowy Focus mi się podobają. Ford musiał iść w tym kierunku, bo nudne auta produkuje VW, gdzie dziadki i tak to kupią dla zasady. Ostatnio widziałem w Markecie nowego Paska 122KM benzyna za 100tys. zł., i Jettę 105KM diesel za 84tys. zł. Stwierdziłem, że ich ostro pogieło, a jednak ludzie to kupują.
          • k2i Re: wygląd nowych fordów 26.01.11, 05:09
            Vw wiadomo desing zaczerpnięty z czołgu tiger;)
            No a fordy naprawdę wyladniały szczególnie wewnątrz
    • rraaddeekk Re: wygląd nowych fordów 26.01.11, 08:05
      Dlaczego Ford zastąpił u mnie Toyotę?
      W moim prowincjonalnym mieście ASO Toyoty jest czynne do 17:00 i aby zrobić przegląd trzeba brać urlop (nie wspominam nawet, że trzeba się umawiać z tygodnowym wyprzedzeniem).
      Natomiast ASO Forda jest otwarte do 23:00 i bez problemu można się umówić na następny dzień.
      Odstawiam samochód po pracy i odbieram po kolacji.
      Nie kupię Ferrari nawet jak mnie będzie stać, bo nie mam zamiaru jeździć kilkaset km na wymianę oleju czy z każda inną drobnostką (podczas gwarancji).
      Na takie detale trzeba zwracać uwagę przed zakupem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka