glabella 01.02.11, 07:42 W końcu jest czas kupić automata dla starszej pani (mojej matki). Przyszły pieniądze za mienie zaburzańskie i tak mój śp. dziadek zrobi córce przysługę. Co polecicie ? Mój typ to Hyundai I20 Comfort - 48tys zł. Link Zgłoś Obserwuj wątek
robert888 wypada zapytać nestorki czy preferuje oręż II WŚ 01.02.11, 08:48 czy jest nowoczesna i ma ochotę na coś nowszego ale już sprawdzonego jak np. AK47. Link Zgłoś
elfkabezhaltera i20 01.02.11, 10:05 Czemu nie? Ale za 48 nie dostaniesz, chyba, że liczysz z jakimś rabatem. Bo: - 48 kosztuje z silnikiem 1,2, a ASB możesz dokupić do silnika 1,4 - dopłata do ASB to 4 tysiące Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 10:18 a kia venga? po rozmowach z moim Ojcem - wiem, że parametrem jest, żeby auto było WYSOKIE i20 jest za niski może zatem venga albo ix20? ciao jeep Link Zgłoś
bimota Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 12:12 Skoro ma problemy nawet z biegami to moze powinienes ja sam wozic zamiast kupowac auto. Moze tez jezdzic taksowkami... Link Zgłoś
frequentflyer Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 14:05 bimota napisał: > Skoro ma problemy nawet z biegami to moze powinienes ja sam wozic zamiast kupow > ac auto. Moze tez jezdzic taksowkami... Taksówkarze mający automat też powinni jeździć taksówkami, tylko innymi i z tyłu? i kierownicy solarisów wszelakich też? Sam masz problemy ze znacznie prostszymi sprawami niż zmiana biegu. Link Zgłoś
bimota Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 19:31 Np z ogarnieciem twej osobowosci ? :) Link Zgłoś
loyezoo Re: Automat dla starszej pani 02.02.11, 22:53 bimota napisał: > Skoro ma problemy nawet z biegami to moze powinienes ja sam wozic zamiast kupow > ac auto. Moze tez jezdzic taksowkami... Wiesz z samą zmianą ja np. nie mam problemów tyle,że po mieście w korkach nie chce mi się najzwyczajniej w świecie wajchować 600x dziennie.Na trasie nie mam takiej potrzeby.Manual jest fajny do "zabawy" mocnym autem na pustym torze.Co innego mówią osoby, które w życiu dobrym automatem nie jeździły. Link Zgłoś
xystos Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 14:52 glabella 01.02.11, 07:42 Odpowiedz "W końcu jest czas kupić automata dla starszej pani (mojej matki)." automaty mlodzi panowie tez kupujaw Porsche tez manual to dla cienkich pazernych co to LPG tez chetnie montuja USA to kolebka i ojczyzna automobilizmu ~90% w USA produkowanych aut to automaty USA ojczyzna staruszkow i inwalidow ? automat "pije" nieco wiecej niz manual kosztuje nieco wiecej niz manual ale nigdy zmiany lameli w sprzegle-niema go niemuszac zmieniac biegow jest sie lepszym kierowca gdy portfel cenki zaczyna sie wybrzydzac na zloto ... Link Zgłoś
jorn Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 18:25 Xystos, czy tobie się wydaje, że w samochodzie z automatem nie ma sprzęgła, czy też źle twój wpis zrozumiałem? Link Zgłoś
xystos Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 22:11 jorn 01.02.11, 18:25 Re: .. mnie sie niewydaje,ja wiem ze sprzegla niema w automacie mjalem na mysli prawdziwy aut.z satelitkami oraz tzw."belt john" ktory m/in Nissan montuje w niektorych modelach w polsce zaczeto nazywac "automatami" skrzynie z automatycznym sprzeglem niektore modele podwojne automatyczne sprzeglo-to niejest skrzynia automatyczna Link Zgłoś
forumeo Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 18:32 > W końcu jest czas kupić automata dla starszej pani (mojej matki). > Co polecicie ? Suzuki Splash albo Opel Agila (oba te modele są z jednej fabryki, różnią się głównie znaczkami). Mają silnik 1242cm / 94KM, klasyczny automat (czyli miękko zmienia biegi), siedzi się w nich dość wysoko (co dla niskich kobiet ma znaczenie). Ewentualnie Kia Picanto 1.1 / 65KM. Też ma klasyczny miękko pracujący autamat, a jest sporo tańszy. Radzę wybierać auta z klasycznymi skrzyniami automatycznymi, a nie z "zautomatyzowanymi" które szarpią przy zmianie biegów. Link Zgłoś
tymon99 Re: Automat dla starszej pani 01.02.11, 19:00 glabella napisał: > W końcu jest czas kupić automata dla starszej pani (mojej matki). Przyszły pien > iądze za mienie zaburzańskie lepiej by pani matka w edukację dzieci zainwestowali.. Link Zgłoś
szybiarz Re: Automat dla starszej pani 04.02.11, 01:18 powinna się zastanowić nad mini uzi, ewentualnie MP5 lub Skorpion Link Zgłoś
analny_wybawca FN P90 05.02.11, 12:39 Kompaktowe wymiary,układ bezkolbowy, mały odrzut, dużo pocisków w magazynku, mała waga, dość dluga lufa. Automat w sam raz dla starszej pani Link Zgłoś