Dodaj do ulubionych

0,5 mln Passatów do serwisów

• Gość: brachu Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 17:43
      @natasza
      ale odpowiedzialnosc ponosi vw i to oni powinni cos z tym zrobic.
      i jesli bylabys konsekwentna to np. nie powinnas chwalic vw za DSG bo to nie jest ich produkt tylko poddostawcy

pytanie jak zachowa sie vw w Europie. ja jestem pewien ze zamiota to pod dywan.
      dla nich ludzie nie sa wazni.
    • Gość: pawel Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 17:46
      #Wariat
      "Słuchaj Thomas....w USA nie ma właskiego złomu....Tam dawno rozpedzili Francuskie i wloskie badziewie"

A Ferrari to co?

#thomas
      "Bo amerykanie wolą rodzime badziewie z wnętrzami zrobionymi z plastiku na toitoie."

Pewnie tak jak 99% przytaczających ten argument nawet nie siedziałeś w amerykańskim samochodzie.
    • Gość: @@@@@@@@@ Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 18:01

Whhy tu ku... o plastikach dyskutujecieeE ?

Jak chcecie miękkie, to kupcie C I T R O E N a
    • Gość: qer99 Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.e-wro.net.pl 04.02.11, 18:24
      trzeba było pomyslec o limuzynach jak C6 np. www.citroen.pl/citroen-c6/
    • Gość: m Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 20:04
      a ja w polo mam gaz po kapuście kiszonej
    • Gość: brachu Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 20:50
      @atom
      nie przeczytales uwaznie.
      nie twierdze ze toyota nie zostala wezwana, tylko ze do dnia dzisiejszego NHTSA nie potrafi dokladnie okreslic usterki. oczywiscie toyota chce je usunac.
      w Europie nie byla przez nikogo zmuszana.
      zobaczymy jak zachowa sie vw???? jestem pewien ze nic nie zrobia, bo maja klientow gdzies.
    • Gość: ALFISTA Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 12:06
      VW = VIEŚWAGEN , W ZNAKU FIRMOWYM WIDŁY DO PRZERZUCANIA GNOJU , ŚWIATOWY SYMBOL PLEBSU , BURACTWA , WIEŚNIACTWA ,DRESIARSTWA , OGÓLNIW WSI = VIEŚWAGEN NAJLEPIEJ TDI .
    • Gość: ALFISTA Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 12:07
      VW = VIEŚWAGEN , W ZNAKU FIRMOWYM WIDŁY DO PRZERZUCANIA GNOJU , ŚWIATOWY SYMBOL PLEBSU , BURACTWA , WIEŚNIACTWA ,DRESIARSTWA , OGÓLNIE WSI = VIEŚWAGEN NAJLEPIEJ TDI .
    • Gość: ronin Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.raciborz.vectranet.pl 05.02.11, 17:25
      @gość
      O jakich ty pękniętych głowicach gadasz problem jest już tak stary ale ciągle ktoś do tego musi wracać, był problem i VW się z nim uporał robiąc nowe silniki 2,0TDI CR, a każdy ma jednak jakieś problemy gdyby patrzeć z twojej perspektywy to co można byłoby powiedzieć o Toyocie która w ubiegłym roku przeżyła koszmar z powodu problemów technicznych a w tym roku jako pierwsza wzywała już do swoich serwisów ponad 1,7 mln samochodów, więc przy Toyocie to Volkswagen jest bezawaryjnym samochodem
    • Gość: Danyy Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.02.11, 19:46
      @Ronin
      już nie nadużywaj tak słowa 'bezawaryjny' ...
    • Gość: driwer Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.dynamic.caiway.nl 06.02.11, 09:53
      ludzie czy tak trudno to zrozumiec kazdy chwali swoje a z tojoty to ameryka zrobila warjata przez tamtejszy kryzys a co do serwiso to w polsce jeszcze sie ucza i wiecej aut niemieckich jest serwisowanych jak japonskich japonczyk nie moze sobie p[ozwolic na jakies padziewie bo by stracil rynek
    • Gość: inż Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 07:04
      ten silnik którego dotyczy usterka nie jest sprzedawany w europie, to wersja 2,5 litra, benzynowa, 170-200 KM tylko na rynek USA i Meksyku, tam produkowana i sprzedawana
    • Gość: brachu Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.play-internet.pl 07.02.11, 10:29
      @inż
      jestes pewien?????
      silnik 2,5 litra z turbina w benzynie od vw? wyraznie jest napisane ze chodzi tu o silnik turbodoladowany.
      malo tego. silnik o takiej pojemnosci w stanach praktycznie nie istnieje. tam sprzedaja passaty praktycznie z dwoma silnikami. sa to: 3,6 L i 2.0 T. ten drugi jest najbardziej popularny i to wlasnie ten silnik jest wadliwy.
      spojrz tez na ilosc aut wezwanych do naprawy i porownaj z iloscia sprzedanych passsatow w tych latach. te liczby prawie sie pokrywaja, czyli wzywaja prawie wszystkie sprzedane passsaty, bo prawie wszystkie byly z silnikiem 2.0 T
    • 1mississauga Re: 0,5 mln Passatów do serwisów 08.02.11, 05:58
      Jest to silnik 2.0T na 100%. w raporcie NHTSA wspominaja o cewce zaplonowej.Znalazlem nawet numer czesci ale nie ma producenta cena 16 US.
    • Gość: brachu Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 09:52
      jezeli ta cewka rzeczywiscie tylko tyle kosztuje to tym bardziej jestem ciekaw reakcji vw w Europie. chociaz i tak jestem pewien ze pomimo zak niskiego kosztu naprawy i tak oleja klientow.
    • Gość: Bejbe Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 07:08
      Ładny gest z ta wymianą New Beetle na całkiem nowe auta, zamiast naprawiać wymieniają auto na całkiem nowe ... ja chcę do USA ;-)
    • Gość: brachu Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 13:31
      @brachu
      przeczytaj sobie uwaznie
      i naucz sie pokory :)

moto.pl/MotoPL/1,90109,9076765,_Elektronika_Toyoty_nie_szwankuje_.html
      vw to naprawde badziew a japonczycy dbaja o swoj wizerunek. musialbys poznac ich kulture zeby to zrozumiec
    • Gość: brachu Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 13:32
      @atom
      przeczytaj sobie uwaznie
      i naucz sie pokory :)

moto.pl/MotoPL/1,90109,9076765,_Elektronika_Toyoty_nie_szwankuje_.html
      vw to naprawde badziew a japonczycy dbaja o swoj wizerunek. musialbys poznac ich kulture zeby to zrozumiec
    • Gość: Czepiam się? Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 06:51
      Volkswagen = 0,5 mln aut do naprawy usterki,
      Toyota = 8 mln aut do naprawy w 2010 roku,

Nie jest źle z Passatem prawda?
    • Gość: Jedrek_TDI Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: *.tktelekom.pl 06.04.11, 22:01
      Dziwna ta cewka tam nic palnego nie ma no może leją asfalt czy inny izolator palny. Na 500tys aut tylko 199 awarii, to i tak mało. Wystarczył drobny błąd podczas produkcji czy wada materiałowa i mogą być awarie. Ciekawe ile z tych cewek siedziało w "podkręconych" silnikach? Ładują ludziska dodatkowe konie na te same podzespoły a tu dokładnie wyliczony produkt i jego wytrzymałość się skraca a potem płaczą, że sprzęgło padło albo skrzynia. Dają rurę w zimę nie rozgrzawszy silnika albo gaszą po dynamicznej jeździe.
    • Gość: Gość Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: 72.15.233.* 01.01.12, 15:33
      Zdziwiony, że tylko do serwisu. Prosto nazłom i do huty.
    • Gość: gosc Re: 0,5 mln Passatów do serwisów IP: 193.201.36.* 20.01.12, 14:30
      Kocham VW dobrze wozi sie ziemniaki i swiniaki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka