qqbek Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 16.02.11, 15:54 chimera03 napisał: > Dlaczego one sie tak sypia ? :D Jeździłem chwilkę (1,5 roku) na Lovato (zwykła parownikowa II gen.). Nikt tego poprawnie wyregulować nie potrafił. Skoro Lovato nie potrafi zrobić dobrej instalacji II generacji, to sypią się dla tego, że to za wysokie progi na ich włoskie nogi :) Zakładam, że wątek jest po to, by zirytować imć mechanika72... ale to zupełnie zbędne... i tak się wszyscy tutaj z niego już śmieją :) Link Zgłoś
chimera03 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 16.02.11, 17:05 > Zakładam, że wątek jest po to, by zirytować imć mechanika72... ale to zupełnie > zbędne... i tak się wszyscy tutaj z niego już śmieją :) ;) hehe Link Zgłoś
wal21 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 19.02.11, 21:43 założyłeś g......no to i tak jeździsz. Landi renzo w jednym aucie 150 kkm i dalej jeździ w drugim włoszczyzna OMVL. Ponad 200kkm i dalej jeżdżą te włoskie szajsy. Link Zgłoś
cloclo80 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 16.02.11, 17:57 Bo to dziadowskie firmy wpychające się na siłę pod maski aut koncernu VW. Link Zgłoś
nom73 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 16.02.11, 19:05 chimera03 napisał: > Dlaczego one sie tak sypia ? Producent musi na czymś zarabiać. :-) Ja mam najprymitywniejszą BRC Blitz (niby II generacja, ale nie ma ona ani tzw. komputera, ani silniczka krokowego), przejechałem 115 tys. km i nawet filterka gazu nie wymieniałem. Reduktor trochę badziewiast Techno, ale też nie chce się zepsuć, bo wymieniłbym na coś lepszego, np. AT90E. Link Zgłoś
ulubiony19 Bo mechanik72 zamiast serwisować swoje zabawki na 16.02.11, 20:25 forumie siedzi i bredzi Łot świtu do nocy Link Zgłoś
elfkabezhaltera Re: Bo mechanik72 zamiast serwisować swoje zabawk 16.02.11, 20:30 ulubiony19 napisał: > forumie siedzi i bredzi > > Łot świtu do nocy LOL! Link Zgłoś
pulaviak Re:mechanik72 17.02.11, 09:11 Ale muszę przyznać, że jak czytam na forum jakiś wątek i widzę mechanik72 to od razu jest weselej !. Muszę przyznać, że sympatyczny z niego natręt. Pzdr Link Zgłoś
mechanik72 Re:mechanik72 17.02.11, 16:10 Dziękuję za określenie - sympatyczny. Wszystkie wyrazy sympati będą mile widziane zwłaszcza rodem z polskich Aten. Link Zgłoś
mechanik72 Re: Bo mechanik72 zamiast serwisować swoje zabawk 17.02.11, 16:13 Instalki pozakładane i jeżdżą nie psują się to jest i trochę czasu na forum. Link Zgłoś
mechanik72 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 17.02.11, 16:08 Opisane doświadczenia potwierdzają faktycznie trwałość systemów zasilania LPG. Pozdrawiam Link Zgłoś
qqbek Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 17.02.11, 17:29 mechanik72 napisał: > Opisane doświadczenia potwierdzają faktycznie trwałość systemów zasilania LPG. > > Pozdrawiam Gdybyś kochany mechaniku doczytać potrafił (umiejętność czytania ze zrozumieniem widzę szwankuje)... to wiedziałbyś, że rzeczony post dotyczy markowej instalacji BRC a nie tandetnej włoszczyzny. Link Zgłoś
mechanik72 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 18.02.11, 08:48 Marka BRC jest też marką włoską, pozycjonowaną na rynku włoskim w półce cenowej z LandiRenzo. Link Zgłoś
jestklawo Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 17.02.11, 09:32 bo to najgorsze złomy są. Drogie i beznadziejne. Nie ma do nich części zamiennych, a padają po 5 tys. km. Nikt nie potrafi tego naprawić. Zainstalowanie tego badziewia, to prawdziwe wyzwanie dla losu. Można powiedzieć, że jazda na tym goownie to prawdziwa przygoda dla twardzieli. Nigdy nie wiadomo co pierdo!nie i kiedy. Nikt nie chce potem kupic fury z tym szajsem, a wymontować tego nie można, bo wywiercone są dziury w silniku i ta zabawka jest dożywotnia. A przecież nie wszystkich stać na nowy silnik Link Zgłoś
galtom Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 17.02.11, 13:03 To samo powiedzial moj "Pan od LPG". :-) Ja mam jakies roznosci przez www.lpg.info.pl polecone i musze przyznac, ze palcem tego nie dotykam. Link Zgłoś
mechanik72 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 18.02.11, 09:01 Nie wszystkich stać na kulturę osobistą, pozdrawiam Link Zgłoś
jestklawo Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 18.02.11, 09:32 mechanik72 napisał: > Nie wszystkich stać na kulturę osobistą, pozdrawiam przynajmniej jesteś samokrytyczny. Skąd się dowiedziałeś, że spamowanie jest niekulturalne? Link Zgłoś
mechanik72 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 17.02.11, 15:30 Witam Doceniam Państwa aktywność, natomiast zapraszam do zdobycia większej wiedzy na temat nowoczesnych systemów zasilania LPG, również proszę o bliższe dane na temat psującej się podobno instalacji być może będe mógł się merytorycznie wypowiedzieć i pomóc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam Link Zgłoś
qqbek Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 17.02.11, 15:35 mechanik72 napisał: > Witam > Doceniam Państwa aktywność, natomiast zapraszam do zdobycia większej wiedzy na > temat nowoczesnych systemów zasilania LPG, również proszę o bliższe dane na tem > at psującej się podobno instalacji być może będe mógł się merytorycznie wypowie > dzieć i pomóc w rozwiązaniu problemu. > > Pozdrawiam Również pozdrawiam i proszę o odniesienie się do zawartych w jednym z powyższych postów mojego autorstwa zarzutów dotyczących badziewności instalacji Lovato, którą miałem (wątpliwą) przyjemność eksploatować przez 1,5 roku :) Z góry dziękuję. Link Zgłoś
mechanik72 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 17.02.11, 16:04 Z moich doświadczeń oraz innych firm montażowych wynika, że instalacje Lovato II generacji posiadały legendarną trwałość i bezawaryjność, można to potwierdzić u innych osób zajmujących się wiele lat montażami LPG. Niestety problemy często wynikają również z niedostosowania instalacji do danego samochodu lub też złego stanu technicznego samochodu. System zasilania gazem stawia większe wymagania zwłaszcza układowi zapłonowemu tzn. sprawna cewka, idealne przewody zapłonowe, najlepiej nowe świece. Pozdrawiam Link Zgłoś
qqbek Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 17.02.11, 16:28 mechanik72 napisał: > Z moich doświadczeń oraz innych firm montażowych wynika, że instalacje Lovato I > I generacji posiadały legendarną trwałość i bezawaryjność, można to potwierdzić > u innych osób zajmujących się wiele lat montażami LPG. Niestety problemy częst > o wynikają również z niedostosowania instalacji do danego samochodu lub też złe > go stanu technicznego samochodu. Miałem Opla Astrę F, z 60 konnym silnikiem 1,4. Samochód (i silnik) podług specjalistów "idealnie nadający się do zagazowywania". > System zasilania gazem stawia większe wymagani > a zwłaszcza układowi zapłonowemu tzn. sprawna cewka, idealne przewody zapłonowe > , najlepiej nowe świece. Wszystko, aż do chwili wypadku (w którym samochód został skasowany) było z tym autkiem tip-top. Wszystko, poza niedającą się wyregulować odpowiednio instalacją Lovato. Samochód palił niecałe 6 litrów benzyny na trasie i około 7 w mieście. Palił "na dotyk", wymienione zostały w nim wcześniej tak cewka jak i kable WN i świece. Gazu palił 10 na trasie i do 14 w mieście. Do tego nie udało się nikomu (w tym cieszącej się sporą renomą i wysokimi cenami firmie) wyregulować tej instalacji. Bo albo: 1. palił niezauważalnie mniej, ale gasł i zdychał po automatycznym przełączeniu się na gaz 2. palił normalnie i zachowywał się poprawnie na gazie. Jeszcze jedno- po kraksie instalację (-zbiornik) przełożono do należącego do członka mojej rodziny Daewoo (1,5)... od ponad pół roku stara się on ją wyregulować tak, by nie spalała 15l gazu w mieście... Dlatego też powtarzać będę, że Lovato do goowno straszliwe. > Pozdrawiam Również pozdrawiam, Ciebie i tego wrednego szefa, który non-stop każe Tobie ten szajs reklamować, wszędzie, gdzie to tylko możliwe. Link Zgłoś
czujny_obywatel Matko Boska, 17.02.11, 17:21 Ludzie, co wy z tymi instalacjami LandiRenzo i Lovato. To szajs jakich mało. Kto to montuje i używa. Poczytajcie w necie, zwłaszcza na branżowych forach samochodowych i się dowiecie. Najlepsze instalacje sekwencyjne montowane w Polsce to STAG 3 I STAG 4 oraz nowe i najnowsze modele BRC. Reszta to shit. Jest jeszcze wyższa półka, instalacje za około 5-6 tysięcy (STAG i BRC to około 2-2,5 tys). Ale ale te najdroższe montuje się rzadko i zwykle do nowych samochodów. Link Zgłoś
qqbek Re: Matko Boska, 17.02.11, 17:27 Ja to goowno (Lovato) kupiłem wraz z autkiem. W życiu (o ile przypadkiem się nie zdarzy) nie kupię kolejnego auta z LPG. Wiochę odwaliłem dlatego, że ktoś przede mną wiochę (LPG) odwalił. Koniec kropka. Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Matko Boska, 17.02.11, 17:34 Dobra instalacja LPG np. STAG 3 i 4 czy BRC (te najnowsze) do dobrej markowej benzyny tak 2 - 2,5 litra bez turbo jest doskonałe. Mam i polecam, zwłaszcza przy obecnych cenach benzyny. LPG musi być montowane w dobrym, profesjonalnym warsztacie. Mnóstwo instalacji w Polsce zostało zamontowane w wiejskich szopach u różnych Cześków i Heńków chodzących w brudnych gaciach. Stąd dużo problemów. :) Link Zgłoś
mechanik72 Re: Matko Boska, 18.02.11, 08:46 Nareszcie, merytorycznie: do turbo też można montować bezproblemowo tylko należy dobrać odpowiednio wydajny reduktor, mogę polecić LandiRenzo IG1 w wersji dla turbo. Pozdrawiam Link Zgłoś
bierbaum Re: Matko Boska, 17.02.11, 17:39 Sam posiadałem instalacje gazowe w 2 autach. W jednym staga4(sekwencja) i lovato II gen. Z żadną z nich nie było problemów. Jedynym mankamentem lovato był zauważalny spadek mocy. Nie wiem jak generalnie ocenia sie te instalacje ale w żadnym wypadku opinii o wysokiej awaryjności lovato nie mogę potwierdzić. Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Matko Boska, 17.02.11, 17:53 Ja do swojej benzyny (używanej) sam zakładałem instalację. Nie chciałem kupować samochodu z instalacją - są już dość wyeksploatowane. Zrobiłem kompleksowe badanie rynku, internet, fora branżowe i te sprawy. Wyszło, że z instalacji sekwencyjnych (pracujących w czasie rzeczywistym, bez spadku mocy auta) w cenie od 1800 do 3000 złotych najlepsze to STAG 3 i 4 oraz najnowsze wypusty BRC. Wybrałem STAGa i jestem mega zadowolony :) Link Zgłoś
mechanik72 Re: Matko Boska, 18.02.11, 08:40 Dzięjuję za wiarygodną odpowiedź, pozdrawiam... Link Zgłoś
mechanik72 Re: Matko Boska, 18.02.11, 08:57 Trudno sie odnieść do przedstawionych opinni ponieważ nastawiam się na bardziej merytoryczną wymianę opinni. Link Zgłoś
galtom troche chyba nie tak... 17.02.11, 21:07 Ja sie nie znam... ale Stag 4 (czy inkszy) top tylko jednostka sterujaca a nie sama instalacja. Ta moze sie skaldac z czescie roznych producentow, w roznej cenie i jakosci. Pisanie ze ma sie instalacje stag to jak pisanie komputer stacjonarny firmy Intel ze sklepu od Pana Staszka - w srodku moze byc cokolwiek. Link Zgłoś
mechanik72 Re: troche chyba nie tak... 18.02.11, 08:42 Nareszcie merytoryczna wypowiedź a nie snucie opowieści w wiadomym celu, pozdrawiam Link Zgłoś
chimera03 Re: Mechanik 72 nie spamuj bo rozsmieszasz nas :D 18.02.11, 15:05 Ile ci płaca za gadanie takich glupot o tych tandetnych produktach ? Zastanawia mnie jaka jest cena twojej kompromitacji :D Link Zgłoś
wal21 Re: Matko Boska, 19.02.11, 21:48 jaka stodoła taka jazda na instalacji. Czy to BRC czy też włoszczyzna . Załóż sobie instalację u gościa co się zna to i będzie jeździło. Tylko to kosztuje. Za założenie instalacji w warsztacie się płaci Link Zgłoś
chris62 Re: Dlaczego inst. LPG LandiRenzo i Lovato sie ps 18.02.11, 14:51 chimera03 napisał: > Dlaczego one sie tak sypia ? :D Rozumiem że to forumowy żart:) Nie wiem czy LR i L się sypią czy nie, ale pamiętam że jak byłem zainteresowany to były prawie 2x droższe od BRC Sequent24 któą zamontowałem. Do dziś jeżdżę bez problemów więc skoro nie ma różnicy to po co przepłacać? Link Zgłoś