Dodaj do ulubionych

Co sie sprzedaje w USA

04.05.04, 20:56
biz.yahoo.com/rf/040504/table_auto_1.html

--
480 KM w 2 kawalkach. Szkoda ze nie w jednym...
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Co sie sprzedaje w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 21:00
      Dziwi mnie troche ta wysoka pozycja Camry.Poprzedni model to jeszcze rozumiem
      ale taki stylistyczny niewypał jak obecnie?Ale z drugiej strony wiadomo że
      amerykanie nie mają gustu.
      • marekatlanta71 Re: Co sie sprzedaje w USA 04.05.04, 21:22
        Camry sie podoba bardzo paniom z duzymi pupciami bo ma szerokie fotele i duzo
        miejsca. A ze takich jest wiele wiec sie swietnie sprzedaje. Camry ma znacznie
        wezsze i wyprofilowane fotele ktore uniemozliwiaja rozsiascie sie rozmiarowi 14
        i wyzej.

--
        • marekatlanta71 Re: Co sie sprzedaje w USA 04.05.04, 21:22
          W 2 zdaniu Camry mialo byc Accord - takie sa rezultaty rozmawiania przez telefon
          i pisania.
      • cracovian huh???? 04.05.04, 22:05
        Mowisz o tej Toyocie jako niewypale?
        www.toyota.com/vehicles/2004/camry/exterior.html
        A swoja droga jesli ten samochod by oferowali w Polsce tak jak tutaj za $15
        tys. z kawalkiem to ciekawe ile potencjalnych kupcow tych pieknych Fiatow, Skod
        i Renault by sobie zdobyli?
        • Gość: Doc Re: huh???? IP: 195.117.230.* 06.05.04, 11:32
          Chciałem tylko zauważyć, że Toyota Camty w USA kosztuje 19560$ za model
          podstawowy. oto link: www.buyatoyota.com/configurator/config_frame.asp?
          ptz=3435383037&ptt=43494E3130&ptd=3334303831&pth=686F6D6537&series_id=25
          • marekatlanta71 Re: huh???? 06.05.04, 13:27
            To MSRP - u dealera mozna czasem wytargowac cene ponizej "invoice" czyli 2-3 tys
            USD mniej.
            • viper39 Re: huh???? - cena toyoty camry 06.05.04, 13:49
              edmunds.com/new/2004/toyota/camry/100330037/options.html?tid=edmunds.n.prices.pricebox..1.Toyota*&x=75&y=9

nawet z automatem mozna wyjechac za okolo $17.5k
          • cracovian Tania Camry 06.05.04, 16:20
            Moj kolega i daleki sasiad kupil swoja Camry LE z automatem i AC za 16 tys. pod
            koniec zeszlego roku. Z dilerami zaczyna sie negocjowac od ceny invoice co
            razem z roznymi rabatami (szczegolnie w drugiej polowie roku) daje duzo nizsza
            cene niz MSRP...
            • marekatlanta71 Re: Tania Camry 06.05.04, 16:24
              Korekta - od invoice minus wszelkie rabaty jakie dostaja poza kulisami. nawet
              jak sprzedadza za invoice to i tak zarobia kupe kasy. Mi jakos byli w stanie dac
              Honde za invoice i dolozyc badziewia za dobre $500 a i tak wygladali na w miare
              zadowolonych (sprzedawca jeszcze tam pracuje, nie tak jak w przypadku zakupu
              Monte Carlo gdy wywalili go tego samego dnia czy Grand Prix gdy wywalili go na
              nastepny dzien...)

--
              • cracovian Re: Tania Camry 06.05.04, 16:40
                Ty dostales Honde za DUZO nizej niz invoice - na pewno mieli jakies ukryte
                rabaty i promocje od producenta :-) Dodatkowo masz racje, bo od ceny invoice to
                kazdy diler ma inny procent tzw. holdback (Honda chyba z 3%), ktorym nie lubia
                sie dzielic, ale Tobie troche na pewno uzyczyli!
    • cracovian co mnie zaskoczylo... 04.05.04, 22:14
      ...to to ze nowa Accord tak spadla (-9%), a starawy model Toyoty zwiekszyl
      sprzedaz (+3%) i znowu jest na pierwszym miejscu, a mialo byc przeciez
      odwrotnie!

Ciekawe czy ktos teraz w biurze Hondy nocami te tylnie swiatla probuje do gory
      obrocic, bo poza tym mankamentem (b. malym przynajmniej dla mnie) Honda
      teoretycznie powinna byc sporym hitem... Cena jest odpowiednio nizsza (czworka
      za $13,908!), nowa konstrukcja no i oba silniki tez lepsze.
      • marekatlanta71 Re: co mnie zaskoczylo... 05.05.04, 13:11
        Camry optycznie wyglada na znacznie wieksza od Accorda. To powoduje ze ludzie
        nie kupuja Accorda. W srodku wymiary sa praktycznie jednakowe.

--
      • Gość: Scarlet Spider Re: co mnie zaskoczylo... IP: *.client.comcast.net 05.05.04, 17:46
        tak zaskoczyl cie ale kutas Greenblaka jak sie schylales wypierdku
        • cracovian Re: co mnie zaskoczylo... 05.05.04, 18:07
          Czekaj, czekaj, ja mam zone i dzieci, a ty sie fotografujesz z kolezkami na
          tylach slumskich magazynow - kto tu jest pedalskim cieciem?
          • Gość: Scarlet Spider Re: co mnie zaskoczylo... IP: *.client.comcast.net 05.05.04, 19:29
            Zona i dzieci o niczym nie swiadcza. Poza tym nikt ich nie widzial palancie.
            I raz na zawsze sobie synku zapamietaj: ODPIERDOL SIE ODE MNIE
            • marekatlanta71 Re: co mnie zaskoczylo... 05.05.04, 19:31
              Ja widzialem zone Cracoviana i jego samego i zaswiadczam ze:
              a) Cracovian nie jest pedalem na 100%.
              b) Cracovian ma zone
              c) Zona Cracoviana jest bardzo ladna
              d) Sam Cracovian wzbudzil duze zainteresowanie wsrod moich nie-mezatych
              znajomych - niestety do momentu kiedy sie zona pojawila a nadzieje znikly.
              • cracovian Hehehe :-) 05.05.04, 19:37
                Dzieki za mile slowa - to samo moge powiedziec o Tobie, a szczegolnie Twojej
                zonce (zreszta widzielismy Jej pozy i fotografie na calym internecie ;-)
            • cracovian OK - zakopiemy topor??? 05.05.04, 19:38
              Postaram sie nie odpowiadac na Twoje posty, ani Ciebie prowokowac, a Ty zrob to
              samo - po co zasmiecac to forum - Pozdrawiam!
              • Gość: Pawelek Re: OK - zakopiemy topor??? IP: *.249.126.84.Dial1.Washington2.Level3.net 06.05.04, 01:20
                Dawno nie zagladalem na to forum, ale widze, ze atmosfera nie ulegla zmianie.
    • scarlet.spider Re: Co sie sprzedaje w USA 04.05.04, 23:10
      wow
      w CT wiekszosc samochodow to albo Focusy albo Civic'i i od cholery Chevroletow.
      Na szczescie zaczelo sie cieplo i ludzie wyprowadzaja swoje zabawki. Wczoraj
      widzialem Supra'e, 2 Eclipse'y GSX i nieskonczona liczbe Mustang'ow.
      kocham wiosne :P
      • greenblack Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 10:26
        Rozwala mnie twoja pollacka pisownia. Szczytowe osiągnięcie kultury azbestu.
        • cracovian Jaki azbest??? 05.05.04, 16:01
          Przeciez to mlody polaczek - normalny nieuk i rasistowski glupol, ktory nie
          mowi poprawnie w zadnym jezyku - smutne, ale w Polsce widac to tez na kazdym
          kroku... tacy to nawet pracy w hurtowni nie znajda, a spider juz tam zapitala.
          • Gość: Scarlet Spider Re: Jaki azbest??? IP: *.client.comcast.net 05.05.04, 17:43
            Ja nie umiem pisac a ty czytac. "hurtownia"???
            i ty kurwo mnie pouczasz "cracovian"
            • cracovian Nie pracujesz w hurtowni??? 05.05.04, 17:48
              No hurtownia czy magazyn to dla mnie to samo - ty sam przeciez jestes w tych
              sprawach ekspertem... Czy dostales juz to 25 centowa podwyzke na godzine,
              ktora ci obiecali dwa lata temu?
        • Gość: Scarlet Spider Re: Co sie sprzedaje w USA IP: *.client.comcast.net 05.05.04, 17:41
          "pollacka" to jest twoja umiejetnosc wspolzycia z ludzmi glupolu
          to jak mam pisac kutasie???? Eklipsy, Fokusy???
          i cos sie tak przyjebal do tego azbestu????? podnieca cie to czy co? daj dupy
          temu gejowi Cracovianowi to ci ulzy.
    • devote Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 02:07
      ford spada i accord tez
      ciekawe
      • Gość: Zenek Re: Co sie sprzedaje w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:40
        w Europie na Camry nikt nawet spojrzec nie chce...

• szczurek.polny Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 11:05
        A Volkswagen? Nie widzę żadnego produktu Volkswagen Gruppe. A przecież mają
        takie genialne silniki TDI...
        • marekatlanta71 Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 13:13
          VW ma ostatnio ustalona "renome" w USA - sprzedaje sie jeszcze Beattle cabrio
          troszke, ale pozostale samochody ida bardzo cienko. Glowny powod to brak zmian
          od conajmniej 5 lat. Nowego Golfa jeszcze tu nie ma, Jetta to staroc, podobnie
          Passat. Poza tym ceny sa wcale nie konkurencyjne.

--
          • viper39 Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 14:10
            i dodac do VW mozna ze sa to samochody kiepskiej jakosci i psuja sie dosc
            mocno, dyzle tu wogole nie ida to nie europa, praktycznie VW widac tylko w
            wiekszych miastach poza aglomeracjami nie widac VW

a co do amerykanskich gustow to pomysl czlowieku ze nikt tu nie kupuje autka
            ktore mozna wsadzic do torby po przyjezdzie do pracy kazdy wygodnie chce
            przyjechac i nie mysli o tym aby to auto spalalo 3.5L ropy na 100KM i smrodzic
            tyrkotkami na ulicach, pod tym wzgledem patrzy sie na samochod,
            • cracovian Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 16:05
              ...plus to co my kupujemy w Costco co tydzien to europejczycy kupuja raz na
              rok - gdzie to wszystko wsadzic razem z calymi wielodzietnymi rodzinami? Takie
              sa uroki imperialistycznej konsumpcji :-)
              • szczurek.polny Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 16:59
                Wiem, wiem... Wysokie pozycje pickupów to taka specyfika kulturowa - naród
                ciężko pracujący, domy duże, a więc każdy musi mieć duży samochód, żeby "w
                razie czego" móc coś dużego przewieźć.
                Zdziwiłem się jednak, że w pierwszej dwudziestce nie ma ANI JEDNEGO samochodu z
                Europy. A przecież kompakty (Corolla, Civic, Focus) też się sprzedają.
                Efekt silnego euro?
                • viper39 Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 17:52
                  Europy. A przecież kompakty (Corolla, Civic, Focus) też się sprzedają.
                  > Efekt silnego euro?

nie, efekt malego samochodu, te samochody ktore wymieniles sa uznawane za male
                  samochody w usa, poza tym maja male i slabe silniki (silnik o pojemnosci
                  ponizej 2L i 4 cyl. uznawany jest za maly silnik)
                  euro to tylko dodatkowy hamulec na samochody europejskie znaczy dokladnie
                  niemieckie i to wybrane modele, bo niektore niemieckie sa produkowane w usa np
                  Merc ML, BMW Z,
                  nastepna rzecz to nie rozumiesz amerykanskiego rynku wogole kolego, cala
                  srodkowa ameryka jezdzi w sumie pick-upami bo i to wygodne wielkie itd....
                  nikomu sie nie podoba mala corolla czy civic rozne gusta rozne kraje....
                  aha i jakbys placil ponizej $2 za 4 litry paliwa czyli 50 centow za litr (2
                  zlote?) i zarabial srednio w polsce 5000-7000 zl to tez inaczej bys sie
                  zachowywal, nie szukalbys smierdzacego pyrkacza dyzla tylko benzynowca, a
                  poniewaz w polsce srednia nadal jest okolo 1500 zl a wiekszosc ludzi zarabia
                  ponizej 1000 zl i paliwo kosztuje 4 zl za litr to jest to co jest na tym
                  wlasnie polega roznica miedzy dyzlem a benzynowcem, cena kolego nic wiecej....
                  a ze w usa i cena sa lepsze i zarobki wieksze to masz co masz....
                • cracovian Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 18:18
                  Kompakty VW z Europy sa przestarzale i przedrozone - za cene Jetty mozna z
                  powodzeniem kupic Camry albo Accord. Nawet jak euro slabe bylo to ceny byly
                  podobne. Teraz VW zamiast 25% na sprzedazy zarabia moze 3%.

Ogolnie europejskie wozy ciesza sie prestizem, calkiem dobrze sie sprzedaja,
                  ale TOP 20 to sa masowki - popatrz na te ogromne liczby. Dla przykladu Porsche
                  dziekuje Bogu za Cayenne, BMW radzi sobie doskonale z X5 i X3, Toureg i E-Class
                  tez niezle ida, ale w porownaniu z USA i Japonia produkuja ich duzo mniej.
              • Gość: Scarlet Spider Re: Co sie sprzedaje w USA IP: *.client.comcast.net 05.05.04, 17:44
                ty to moze kupujesz ale rower raz na 10 lat nierobie
                • cracovian Re: Co sie sprzedaje w USA 05.05.04, 18:10
                  A co ty w domu o tej porze robisz? Myslisz ze na matczynym garnuszku w
                  bejzmencie do konca zycia bedziesz siedzial? Jej cierpliwosc sie pewnego dnia
                  skonczy i bedziesz musial sie do swojego czarnego boyfrienda wyprowadzic :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka