jurecki55 08.04.11, 09:32 Mam pytanie, czy i jak mogę zagłuszyć GPS zamontowanego w aucie. GPS nie jest w moim przypadku mile widzianym sprzętem i proszę o konkretne wskazówki. pozdro jurecki Link Zgłoś Obserwuj wątek
trypel Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 08.04.11, 09:35 to już tak oficjalnie można o złodziejstwie i oszustwie pisać ? a to czasem potem nie moze być wykorzystane przeciwko Tobie? w internecie anonimowy nie ejsteś :) Link Zgłoś
hipohondryk1 Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 08.04.11, 09:39 U mnie we firmie zagłuszanie GPS w w aucie służbowym, należącym do firmy, jest traktowane jako poważne przewinienie i może skończyć się nawet dyscyplinarką. Zwłaszcza jak zawodnik wynikami nie grzeszy. Link Zgłoś
trypel Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 08.04.11, 10:00 u mnie tak sie kończy :) zresztą bez sensu zagłuszać gps skoro prosciej namierzać po telefonie :) moze mniej dokładnie ale żeby zweryfikować uczciwość bądź nieuczciwość pracownika wystarczy Link Zgłoś
dobrarada9.1 Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 08.04.11, 10:02 Panowie niech gościu sam decyduje czy warto się narażać na pewne konsekwencje. My bez moralnych podtekstów dajmy wskazówki. Wiem o pewnym urządzeniu, który nawiasem mówiąc sprawdza się w 100% ale pewnie szczegóły należy omówić ze sprzedającym. W życiu tak jest że jednym coś szkodzi a drugim pomaga:) Oto link z rozwiązaniem problemu na niechcianego GPS -a allegro.pl/hit-zagluszacz-zaklocacz-sygnalu-gps-nowosc-i1549013615.html Link Zgłoś
trypel Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 08.04.11, 10:16 czyli jak ktoś sie zapyta jak najlepiej obrobić kantor to Ty mu odpowiesz i dasz broń a on sam zadecyduje czy warto narażać sie na pewne konsekwencje? fajnie Link Zgłoś
nazimno Trypel, to pozorowana akcja kryptoreklamy... 08.04.11, 12:26 A Ty od razu na powaznie. Link Zgłoś
trypel Re: Trypel, to pozorowana akcja kryptoreklamy... 08.04.11, 12:46 Ty to wiesz i ja to wiem. Ale gość miał pecha że sie właśnie użeram z takim złodziejem co w planie pracy miał co innego a był gdzie indziej. I to nie raz czy dwa Link Zgłoś
jestklawo Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 08.04.11, 19:56 droga dobrarado9.1, czy wiesz także coś o twoim IP identycznym z IP jureckiego55 (założyciela wątku)? :))) Link Zgłoś
polkrisss Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 23.02.14, 18:59 Nie każdy chce być jak ten piesek na smyczy.Grzybowo Link Zgłoś
zimnokrwisty Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 08.04.11, 10:31 > Mam pytanie, czy i jak mogę zagłuszyć GPS zamontowanego w aucie Tak, zaparkować w podziemnym garażu. I z niego nie wyjeżdżać. Link Zgłoś
galtom Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 08.04.11, 12:24 Ale jak jest brak sygnalu tzn. ze auto albo jest w parkingu podziemym albo ktos cos majstruje.... a skoro nabijasz kilometry nie w zasiegu GPS - to sie potem przebieg wg GPS i przebieg wg licznika nie zgadaza. Jak to sa nie wiielkie ilosc... to oze i faktycznie zwalisz na niedoskonalosc sprzetu...ale jak auta nie bedzie widac przez weekend i nagle sie pojawi a na liczniku 500 km wiecej to sorry ale leczisz z roboty :-) Tym bardziej, ze skoro masz lokalizator to ktos na to zwraca uwage... Link Zgłoś
best_ania jedyne do czego... 23.02.14, 18:17 jedyna do czego może się przydać zagłuszacz gps to sprawy śledzenia żony przez męża lub odwrotnie. Jak któroś ma coś "za uszami" a drugie chce wiedzieć dokładnie co i jak to zagłuszacz się sprawdzi by zmylić lub odciąć od wiedzy. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: jedyne do czego... 23.02.14, 19:02 złota łopata tygodnia za odkopanie wątki sprzed 3 lat :> Link Zgłoś
rraaddeekk Re: jedyne do czego... 23.02.14, 21:59 Wątek stary, ale na topie, bo teraz to popularna forma zabezpieczenia samochodów. I nic z zagłuszania, bo zaraz będzie firma ochraniająca dzwonić, że stracili sygnał. Do mnie zawsze dzwonią, gdy parkuję na podziemnym. Link Zgłoś
pasterz78 Re: jedyne do czego... 02.04.14, 12:08 Temat aktualny bo statystyczny polak zawsze będzie chciał przycwaniakowac i „oszukac” gps. Jak ostatnio byłem w auto tacho, gdzie sprzedają gpsy cb radia i tachografy to właśnie facet mi mówił, ze „mądrzy” klienic nie jeden drogi gps popsuli bo chcieli „zagłuszyć”. Tak więc powodzenia zycze. Link Zgłoś
sylwiax1234 Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 25.06.14, 11:01 Im większa ilość firm decyduje się na wdrożenie systemów monitoringu GPS, tym szersza jest oferta zagłuszaczy sygnału GPS na rynku – najtańsze rozwiązania można kupić już od 120 złotych. Istnieją bowiem takie systemy lokalizacji i monitoringu jak Satis GPS,który w standardzie ma funkcję wykrywania tego rodzaju nieuczciwych praktyk wśród pracowników. Auto kierowcy, który uruchomił jammer, w systemie monitoringu po prostu przestaje się przemieszczać na ekranie monitora mimo, iż tak naprawdę pojazd jedzie dalej lub parkuje w niedozwolonym miejscu. Link Zgłoś
who_cares Nie polecam Satis GPS 25.06.14, 11:22 Firma musi naprawdę cienko prząść jeśli zatrudnia spamerów do reklamowania usług. Nie polecam Satis GPS. Link Zgłoś
galtomone Kilknij skasujcie post sylwiax1234 25.06.14, 11:27 [url=http://satisgp > s.com.pl/?utm_source=womm&utm_medium=womm&utm_campaign=06]Spam i phishing - nie polecam/url] Link Zgłoś
xvqqvx Nie polecam Satis - ta firma to dno!!! 25.06.14, 12:53 Nie polecam Satis - ta firma to kompletne dno, skoro zatrudnia takich kretynów spamerów jak sylwiax1234. Link Zgłoś
josner Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 25.06.14, 11:58 Co ci da zagłuszenie jak i tak nabijasz kilometry. Jak system jest dobrze rozbudowany to oprócz lokalizacji masz zamontowane czujniki otwarcia drzwi, wlewu paliwa, klapy maski... Link Zgłoś
reenis Re: Jak zagłuszyć GPS w aucie... firmowym. 09.03.15, 00:01 Lokalizowac mozna tez po BTS w sieciach GSM (triangulacja) . Dokladnosc rózna ale nie jest to problemem. Lokalizator moze miec tez detekcje zaklocania i wtedy leżysz. Juz nie mowiąc o bardziej zaawansowanych sposobach o ktorych nie bede pisał. Link Zgłoś