Gość: mądry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 20:34 Nie ma to jak japońska niezawodność. Nawet NASA nie była w stanie wykryć jakiejkolwiek usterki w Toyotach. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Masakra [...] IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.11, 20:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: f Re: Mercedesy do serwisów IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.11, 20:51 Tak co chwile sa newsy w stylu "miliony toyot do serwisow" Link Zgłoś
Gość: guess... Re: Mercedesy do serwisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.11, 21:24 haha, więc nawet oni nie wykryli zacinającego się pedału gazu, ostatnia głośna sprawa o Toyocie ;> Link Zgłoś
Gość: USAlak Re: Mercedesy do serwisów IP: *.hsd1.ct.comcast.net 13.04.11, 03:40 Mercedesy M omal nie zniechecily ludzi do tej marki- byl to najbardziej wadliwy samochod w USA- na rowni z Land Rover. Link Zgłoś
Gość: a Re: Mercedesy do serwisów IP: *.kpn.net 13.04.11, 07:34 trzeba było kupić auto z manualną skrzynią biegów ;) Wtedy mają jeszcze jeden alternatywny pedał do wyłączenia tempomatu ;) Link Zgłoś
Gość: ron_jeremy Re: Mercedesy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 09:19 News z długą brodą tu był jako pierwszy www.motoweek.pl/mercedes-do-serwisow/38621/ Link Zgłoś
Gość: CWSS Re: Mercedesy do serwisów IP: 91.212.2.* 13.04.11, 11:08 Najwieksza tragedią to jest II wojna światowa i napad niemieckich złodziei oraz dziczy ze wschodu na naszą Polskę przez co nmie mogliśmy dalej rozwijac się i produkowac np. takich auta jak: PZInż.. 405 Lux-Sport Link Zgłoś
Gość: megas1 Re: Mercedesy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:25 W mojej M klasie zawieszała sie regulacja wysokości zawieszenia. Aż pewnego pięknego dnia pompował tak długo aż rozerwało poduszkę w prawym przednim zawieszeniu. Dobrze że to nie w trasie. Teść w E-klasie miał podobnie - samochód sie sam podnosił i trzeba było serwisu żeby skasował błąd. Gute deutsche Auto ;) Link Zgłoś
Gość: m Re: Mercedesy do serwisów IP: 88.220.76.* 13.04.11, 14:00 A moje 11-letnie Polo ma tempomat na kiju. Ruszę kolanem i już mi staje. Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mercedesy do serwisów IP: 193.110.99.* 13.04.11, 15:58 przecież hamulce zawsze są silniejsze od mocy silnika..., także hamowanie zawsze powoduje spowalnianie auta Link Zgłoś
emeryt21 Re: Mercedesy do serwisów 13.04.11, 16:28 Mialem kiedys auto wyposazone w "tempomat" i tez zawiodl na autostradzie.Ja 'po hamulcach" a o mnie nie sluch i lece w kufer poprzednika.Jakos cudem wyszedlem calo:sprzeglo-hamulec reczny-redukcja biegow i udalo sie..... Na pierwszym zjezdzie zjechalem do warsztatu i kazalem zlikwidowac to diabelstwo. To sluzy do zasypiania za kierownica....Wystrzegajcie sie takich ulatwien..... Ktos wierzy,ze hamulce sa silniejsze od silnika....Sprawdz to przy 150 km/godz ile bedzie trwalo hamowanie......gdy silnik ciagnie maszyne...... Link Zgłoś
Gość: chajtek Re: Mercedesy do serwisów IP: *.29.71.140.threembb.co.uk 13.04.11, 20:07 Ja uwielbiam jazdę z tempomatem. Niestety niezawodność samochodów za niedługo zrówna się z niezawodnością windows-a. Naprawa za to jest banalnie prosta: wyjść z samochodu i wejść ponownie. Hamulce nie są takie silne jak wam się wydaje. 1) jak tempomat jest włączony i nie działa prawidłowo hamowanie = wciśniecie gazu do dechy i hamulca (auto pojedzie dalej ze stałą prędkością) 2) jak zgasicie silnik to stracicie wspomaganie hamowania i kierownicy Link Zgłoś