Dodaj do ulubionych

Master,tranzit,dukato który wybrać?????

26.04.11, 15:15
Zamierzam wziąść w lising jakiegoś 5latka wybrałem z tych modeli bo są w cenia do przyjęcia ok 40 000zł więc rata też nie będzie wielka.
Zastanawiałem się czy nie kupić czegoś tańszego ale za gotówkę ale to wszystko chyba szroty.
Poradzcie może który najlepszy z nich na długie trasy i w miarę bezproblemowy.
Jaki silnik?
który w miarę bezawaryjny?
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 26.04.11, 15:19
      Sądząc po polskich firmach które jeżdżą po europie małymi busami najpopularniejszy jest Master. Wszyscy kierowcy z którymi rozmawiałem bardzo sobie chwalą.

Znajomy z kolei niedawno kupił ducato (choć do innych celów) bo mówi, że to auto nie do zdarcia.

U mnie w firmie mamy jednego transita (a poza tym same sprintery) i to bym omijał. Żre niesamowite ilosci paliwa.
      • legend3.2 Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 26.04.11, 17:33
        Ja wybrałbym Transita, to auta nie do zdarcia jak były należycie serwisowane. Jak szukasz pewnego auta to możesz poszukać czy jakieś instytucje samorządowe nie sprzedają, to sa samochody serwisowane w autoryzowanych salonach:)
        • tomek854 Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 02.05.11, 23:48
          Bym tak nie przesadzał z tym transitem. Jak mówiłem nasza firma ma z wypożyczalni (takie coś pośredniego poza wypożyczeniem a leasingowaniem) transita.

Już trzeciego. Dwa wróciły na lawecie, w tym jeden dwa razy. Przez 8 miesięcy. Fakt, że przebiegi mamy duże, serwisowane jest jak trzeba u oficjalnego dilera, rzadko kiedy jeżdżą nawet z pełnym obciążeniem a mimo tego żaden nie dotrwał bez poważnej awarii więcej niż 64 000 mil...

Wczoraj właśnie w transicie który nie ma jeszcze roku i taki przebieg układ chłodzenia mi szlag trafił i wróciłem na lawecie.

Sprintery owszem, tam się ciągle dzieją jakieś upierdliwe rzeczy, ale poza urwaniem wału napędowego w aucie o przebiegu grubo ponad 300 000 mil nigdy nie było takiej sytuacji, żeby się na trybie awaryjnym do bazy nie dociągnąć...
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 26.04.11, 18:26
      Mam doświadczenia z masterami i transitami. Zdecydowanie brałbym ducato.
    • stanczyk-5 Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 27.04.11, 08:21
      Rnt. "Trafic"
      • anty-radar Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 27.04.11, 09:27
        A moze jakieś uzasadnienie,dlaczego ten a nie tamten?
        Koszty serwisu?
        awaryjność?
        komfort jady?
        itd?
    • mariusz-ef Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 27.04.11, 20:51
      a ja polecam peugeota boxera
      miałem z nimi trochę do czynienia i stąd mój wybór
      bardzo udane, komfortowe auta
      • stanczyk-5 Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 28.04.11, 07:07
        mariusz-ef napisał:

> a ja polecam peugeota boxera
        > miałem z nimi trochę do czynienia i stąd mój wybór
        > bardzo udane, komfortowe auta

w ogole "francuzy" sa autami komfortowymi
        w porownaniu do "niemcow" lub "zoltkow"

fancuzkie motory i blacharka tez jest dobra,elektronika
        trzyma sredni standard swiatowy
        • anty-radar Re: Master,tranzit,dukato który wybrać????? 29.04.11, 10:14
          Nikt nie jeżdzi takimi autami?????????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka