Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Saab trochę z Chin

• Gość: mo Re: Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.204.62.88.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.11, 12:05
      reklama cytryny fajna wywołuje uśmiech na twarzy a szmelcwagen nie miał chyba nawet jednej fajnej reklamy, zresztą ich samochody nie są zbyt porywające i ciekawe więc dlaczego mają być o nich fajne reklamy??
    • Gość: piotrekk Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.sieradz.vectranet.pl 17.05.11, 12:19
      Ja bym jeszcze dołączył reklamę Hyundaia "new thinking new possibilities" (tą ze zwrotami typu: "kto powiedział, że bluesa grają tylko starsi; że zimą zawsze jest zimno").

Reklama jest taka filozoficzna, głęboka, a na koniec pokazują Hyundaia...
    • Gość: Wojtas Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.11, 12:21
      Ranking super. Ale reklamy "Joke'a" nie ogarniam. -.- :D
    • Gość: jazda Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.tktelekom.pl 17.05.11, 12:28
      fakt. glownie spalanie zalezy od nogi kierowcy bmv vs prius
      www.youtube.com/watch?v=dKTOyiKLARk
    • doncypa Motodziennik: Saab trochę z Chin 17.05.11, 12:55
      Ja mysle ze ranking jest nie udany zeby to byly chociaz reklamy ktorych nie znamy z innych krajow. A tak mamy jakis subiektywny ranking na temat reklam ktory kazdy moze odebrac innaczej i nie ma mozemy go do niczego odniesc. Proponuje Panu Jackowi zrobic test dilerów moze cos w stylu Top Gear czyli ukryta kamerka itp zobaczyc jak z obsluga ich kompetencjami jakie rabaty da sie wynegocjowac tylko nie zadzwonic i popytac tylko wejsc i udawac potencjalnego kupca. Zwyklego kowalaskiego jak i np udac wlasciciela malej firmy i np okazac zainteresowanie kupn np 3 aut dostawczych lub osobowych. Tego jeszcze nie bylo . Co o tym myslicie?? Pana Jacka tez prosze o odpowiedz
    • Gość: R Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.11, 13:07
      Strasznie słaby pomysł z tym rankingiem. Podobnie jak i sam ranking, bo o ile reklamy VW są rzeczywiście bardzo kiepskie, o tyle z resztą typów się nie zgadzam.
    • Gość: GosiaQ Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.riz.pl 17.05.11, 13:32
      Saaba szkoda, takie oglaszanie "zamiaru inwestowania" to darmowa reklama no i często manipulowanie cenami akcji. Takie plotki to norma we wszystkich branżach.

Co do jeżdzenia ekonomicznego i oszczednego - pewnie że można, ...ale co to za jazda :)

Reklama Citroena fajna. Te dwie VW żenujące. W drugiej (Jetty) na dodatek nie wiadomo o co chodzi w ogóle. Ale VW miał też świetną reklamę z Darth Vaderem.
      Juke to inne (pokręcone) autko dla innych (pokręconych) ludzi, bo przecież kto normalny je kupi... Reklama też pokręcona, przekaz być może jest czytelny dla targetu ale JA nie wiem o co...
    • Gość: mr. Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 13:57
      Czytałem kiedyś w gazecie że w reklamie z jettą chodzi o to że ludzie myślą że to golf z dup* :), a ten samochód to nie jest golf z dup* :) I dlatego policjanci się cały czas się pytają co to za auto.
    • Gość: brachu Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.play-internet.pl 17.05.11, 14:00
      najlepsza reklama volkswagena jest to:
      www.auto-swiat.pl/1-test-dlugodystansowy-volkswagena-passata-20-tdi-czyli-nasz-wieczny-pacjent
      www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-passat-b6-gdzie-ta-niemiecka-jakosc
      www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-touran-ponadprzecietnie-awaryjny
      moto.pl/MotoPL/1,88571,9053179,Pol_miliona_Passatow_do_serwisow.html
      moto.pl/MotoPL/1,90109,9345899,Nowa_Jetta_do_serwisow.html
      moto.pl/MotoPL/1,88571,9393839,Volkswagen_Jetta_na_cenzurowanym.html
    • Gość: Richard Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 14:10
      Reklama VW Jetty jest rzeczywiście nietrafiona, jednak nie mogę przestać się dziwić jakimi ignorantami są dziennikarze motoryzacyjni. Nikt nie rozumie reklamy a jednocześnie jakoś nikt nie wpadł na pomysł, że jest to francuska reklama, gdzie słowo Jetta można wymówić tak, że kojarzy się ze słowem "kocham cię". Jeżeli to pojmiemy, to reklama w oryginale jest bardzo ciekawa i zabawna, choć w żadnym innym kraju nie zostanie właściwie zrozumiana.
    • Gość: marudny Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 14:28
      @ Richard: to nie dziennikarze-ignoranci przetłumaczyli reklamę Jetty na polski i zapłacili za jej emisję w polskich telewizjach. Może chodziło o grę słów, może dodatkowym przesłaniem miało być to, że Jetta jest tak duża, że wygląda jak Passat? Nieważne, bo reklama, której target nie rozumie jest antyreklamą, nawet jeśli sama reklama jest mądra, a target głupi. A reklama z przymierzaniem się do VW to już szczyt: robić idiotów z tych, którym Volkswageny się podobają - po co???
    • Gość: stanczyk Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:00
      Rząd Szwecji powinien unieść się dumą i przejąć SAAB-a ... :)
      Bogaty kraj, a pozwala , żeby russki oligarcha i chińskie "rekiny biznessu" poniewierały cenioną marką ...
      Kto tak bardzo boi się we współczesnym świecie własności państwowej ?!? :)

GM odkąd ma nad sobą "pieczę rządu" zaczyna szybko odrabiać straty ... :)
    • Gość: Richard Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 15:09
      @ marudny: w większości się z tobą zgadzam, dział marketingu VW popełnia ostatnio niesamowitą ilość błędów czego efekty można zobaczyć chociażby w 23% spadku sprzedaży w przeciągu pierwszych 4 miesięcy tego roku w stosunku do tego samego okresu rok wcześniej. Jednak nie zmienię zdania odnośnie dziennikarzy motoryzacyjnych, którzy (przynajmniej w teorii) powinni wiedzieć więcej od przeciętnego zainteresowanego motoryzacją oraz powinni wykazywać się większą dociekliwością. Niestety choć praktycznie wszyscy śmiali się z tej reklamy Jetty, to jednak nikt nie był na tyle dociekliwy aby po 1 zauważyć, że są to francuscy policjanci, po 2 zrozumieć naprawdę zabawne przesłanie we francuskim oryginale.
    • Gość: rdeuyherh Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.multimo.pl 17.05.11, 15:35
      ja mam alergię na wszystkie reklamy poza nielicznymi wyjątkami ale czasem reklamę lubię ale niesmak pozostawia mi fakt co reklama reklamuje... czasem podoba mi się pomysł ale wykonanie nie bardzo... ostatnio wkurzające są reklamy fiata tej muzyczki zwyczajnie się nie da i mogliby się postarać o animacje logo w 3D!

może trochę się starzeje albo coś ale te reklamy są coraz bardziej debilne bez żadnej fabuły i standard ta usypiająca debilna muzyczka... i ta filozofia od której mnie mdli

moim zdaniem reklama citroena mogłaby przedstawiać jakiś drogi stary samochód bez bajerów i nowego citroena z bajerami trochę nie fajne ale miałoby już jakiś sens

reklama volkswagena mogłaby wprost odnosić się do wielkości samochodu, bo o to w niej chodzi z resztą to polski dubing, kto wie co mieli na myśli w oryginale pewnie zmontowali tylko byle co byle by było... ale ludzie nieodróżniający modeli to debile, a to nie jest fajne...

reklama z dopasowywaniem się do samochodu powinna, być z hasłem "nie możesz się już odebrać, by odebrać swoje wymarzone auto" coś w tym stylu, ale przymierz się to też nie jest fajne... robią z ludzi sobie jaja nie wiedzieć czemu

a reklamę nissana juke okrasiłbym hasłem wystrzałowy nissan juke czy coś... plus jakaś żywsza melodia i hasło "wystrzałowy, wybuchowy nissan juke" a murzyna transwestytę bym wyciął
    • Gość: rdeuyherh Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.multimo.pl 17.05.11, 15:38
      ja mam alergię na wszystkie reklamy poza nielicznymi wyjątkami ale czasem reklamę lubię ale niesmak pozostawia mi fakt co reklama reklamuje... czasem podoba mi się pomysł ale wykonanie nie bardzo... ostatnio wkurzające są reklamy fiata tej muzyczki zwyczajnie się nie da i mogliby się postarać o animacje logo w 3D!

może trochę się starzeje albo coś ale te reklamy są coraz bardziej debilne bez żadnej fabuły i standard ta usypiająca debilna muzyczka... i ta filozofia od której mnie mdli

moim zdaniem reklama citroena mogłaby przedstawiać jakiś drogi stary samochód bez bajerów i nowego citroena z bajerami trochę nie fajne ale miałoby już jakiś sens

reklama volkswagena mogłaby wprost odnosić się do wielkości samochodu, bo o to w niej chodzi z resztą to polski dubing, kto wie co mieli na myśli w oryginale pewnie zmontowali tylko byle co byle by było... ale ludzie nieodróżniający modeli to debile, a to nie jest fajne...

reklama z dopasowywaniem się do samochodu powinna, być z hasłem "nie możesz się już doczekać, by odebrać swoje wymarzone auto" coś w tym stylu, ale przymierz się to też nie jest fajne... robią z ludzi sobie jaja jak z nie wiem chłopów pańszczyźnianych, nie wiedzieć czemu

a reklamę nissana juke okrasiłbym hasłem wystrzałowy nissan juke czy coś... plus jakaś żywsza melodia i hasło "wystrzałowy, wybuchowy nissan juke" a murzyna transwestytę bym wyciął
    • Gość: jaro Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.e-wro.net.pl 17.05.11, 15:42
      Reklama KII faktycznie dziwna i to podsumowanie na końcu chyba nieco chybione. Uważam jednak, ze reklamy Citroena i VW są bardzo fajne i mają swój konkretny przekaz. Jak ktoś ma stare auto i chce mieć auto z bajerami a nie stać go na AUDI czy BMW to kupi Citroena C3, który kosztuje już 9900 euro. VW w pierwszej reklamie pokazuje, że ludziom tak sie może podobać WV, ze robią takie głupoty na ulicy przy ludziach i lepiej, żeby przyszli do salonu i tam sie przymierzyli do swojego wymarzonego VW, a druga reklama, Jetty, jest już oczywista w przekazie - Jetta jest świetnym autem nie wyglądającym na swoją klasę tylko na klasę wyżej i nawet policjanci z drogówki, którzy znają się na autach byli zaskoczeni, gdy zorientowali się, ze to Jetta. Reklama Juke'a też jest ciekawa i nawiązuje do bardzo dziwnego i nietypowego wyglądu tego samochodu i że świat jest dzisiaj tak dziwny, że ten samochód idealnie się do niego dostosowuje i idzie za trendami.
    • Gość: Doc Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.moneymakers.pl 17.05.11, 16:23
      W reklamie JUKE'a chodzi o dobrą zabawę. Samochód wyciąga ze wszystkiego szaleństwo, stąd wybuchy i demolka, oraz pan w sukience na końcu rezygnujący z pójścia do domu, na rzecz dalszej zabawy. Dla mnie reklama wporządku. :)
    • Gość: hbvdc Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 16:43
      motodzienniku staczacie się, zapychacie program jakimiś powszechnie znanymi pierdołami wczoraj powszechnie znane określenia motoryzacyjne, a dziś nudzicie nas reklamami które można spotkać na każdym kroku, aż się niedobrze robi.
    • Gość: stanczyk Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 17:17
      Jakie auto jest pokazane w tej reklamie Citroena ?!?

Fantastyczne są te stare małe , proste ... wypierdki :)
      Oto moja miłość ostatnich dni :):
      jalopnik.com/5276558/1981-toyota-corolla-tercel-coupe

• Gość: Maxsiu Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 18:21
      ja tylko kojarze firme chińskią gelli reszte pierwszy raz słysze a codziennie coś przeglądam z motoryzacji. reklama citroena wymiata :D i nissana żuka też jest w porządku może chcieli pokazać równość kulturową
    • dsfhellboy Motodziennik: Saab trochę z Chin 17.05.11, 18:41
      Zauważyliście tą wredną mordę pani za kierownicą w reklamie VW?
      Jak by miała powiedzieć odp....ol się od mojego samochodu!
    • Gość: Cosmo Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.podlaczamy.net 17.05.11, 18:50
      www.autotrader.pl/opel-corsa-corsa-d-cosmo-2008/116287240/
    • Gość: Cosmo Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.podlaczamy.net 17.05.11, 18:58
      Pomyłka - Jak się usuwa komentarz?
    • Gość: lolek Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: 194.181.134.* 17.05.11, 19:06
      najlepsza reklama volkswagena to:
      www.youtube.com/watch?v=bAgu0ye0ySw&NR=1&feature=fvwp
      i te z rankingu odpadają
    • Gość: luk Motodziennik: Saab trochę z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 19:39
      ..może to porównanie na wyrost, ale z reklamami może jest trochę jak z obrazem olejnym - nie ważne co przedstawia, ale jak na nas odziaływuje. ....i świetnie, że reklamy nie są zwykłym zachwalaniem aut, wtedy moim zdaniem pozostałyby niezauważalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka