Dodaj do ulubionych

Nowe Porsche 911 | Wideo

29.08.11, 13:52
Nokautuje mnie fakt, że Niemcy w takim samochodzie skupiają się na minimalizowaniu zużycia paliwa. Może dizla od razu niech mu wcisną do dupy? Start stop w samochodzie sportowym? Wolne żarty.

Gdyby mnie było stać na takie prosię miałbym serdecznie w dupie czy auto spali mi 15 czy 20 litrów.

Linie nadwozia bardzo mi się podobają. Auto jest niezwykle piękna, a jak na niemca to już w ogóle jest boskie. Wg mnie to najładniejsze Porsche. No i fantastyczne silniki typu bokser. Szkoda, że Alfa Romeo zrezygnowała ze stosowania tego typu silników.
Obserwuj wątek
    • Gość: szymon Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 14:20
      Bardzo fajne auto. Przód sie za bardzo nie zmienił ale tył to poezja. Wnętrze troche luksusowe jak na auto sportowe ale przynajmniej mozna komfortowo uzytkowac to auto na codzien
    • Gość: eko-nomista Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.agora.pl 29.08.11, 14:41
      Samiec
      nie chodzi o to, że kogoś nie stać "zalać" 20 l/100, a o snobowanie się na eko-loga.
      Poza tym wszystkie start-stop z jakimi się zetknąłem możńa dezaktywować, zwykle 1 guzikiem, więc nie sądzę, że tu się nie da.
      A 911 to jedyne auto, które chciałbym mieć jak najnowsze, bo wierzę, że w przypadku tego modelu nowsze znaczy lepsze. I kiedyś je sobie kupię. W końcu nie jest to kwota nieosiągalna, cchoć faktem jest, że za dobre 911, bez względu na rocznik w dobrym stanie trzeba dac minimum 100 000 zł. I to jest piękne w tych wozach. Ich deprecjacja jest do pozazdroszczenia (przez innych producentów).
    • samiec_alfa_romeo Re: Nowe Porsche 911 | Wideo 29.08.11, 15:25
      @eko-nomista: masz rację, w zasadzie nie myślałem o tym w takich kategoriach. Niemniej jednak ekologiczny bullshit przyprawia mnie o ból głowy i zawsze dostaję drgawek gdy czytam gdy jakaś stricte sportowa firma chwali się zmniejszeniem zużycia paliwa. W takiej 911 liczy się styl, osiągi i przyjemność z jazdy. Owszem, może temu towarzyszyć mniejsze spalanie ale taka informacja powinna być podawana mimochodem gdzieś na końcu, a nie jako GŁÓWNE osiągnięcie. Już widzę jak np. Bugatii ogłasza, że druga generacja Veyrona jest znacznie lepsza bo pali średnio nie 50 litrów a jedynie 40 na setę. No łał, kosmos, naprawdę kosmos.

Tak w ogóle nie nie wiem też dlaczego ludzie rozczarowują się zawsze spalaniem podawanym przez producenta - wystarczy każdą podaną liczbę mnożyć razy 2 i w ten sposób otrzymujemy realne spalanie, np. ta 911 ma palić średnio 8,2 l więc w realu będzie palić 16,4 l. Nie uważam, żeby to było dużo jak na takie auto i to na dodatek z bokserem który pali więcej.

911 jest z każdą generacją lepsza ponieważ ze względu na nietypowe umiejscowienie silnika konstruktorzy musieli nieustannie poprawiać właściwości jezdne aby zminimalizować problemy jakie sprawia silnik z tyłu. Najnowsza generacja jeździ już podobno prawie tak dobrze, jak auto z centralnym silnikiem co jest sukcesem.
    • Gość: kan44 Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 16:47
      Heheh, niemieckie samochody...
      Tytuł "Nowe Porsche 911", a na zdjęciach ten sam nudny design sprzed 30 lat...

Nie wiem czy istnieją jeszcze ludzie, na których te samochody robią wrażenie.
      Chyba sami emeryci znudzeni życiem.
    • samiec_alfa_romeo Re: Nowe Porsche 911 | Wideo 29.08.11, 17:00
      @up: design 911 jest ponadczasowy. Nadwozie zmienia się tylko w niewielkich szczegółach bo bardziej nie musi.
    • Gość: Piotrek Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.pools.arcor-ip.net 29.08.11, 19:28
      Osiagniecie wysokiej mocy bez wzgledu na zuzycie paliwa to nie sztuka. Inzynierowie Porsche maja opinie najlepszych w swoim fachu. Silnika, ktory mialby podobna moc do konkurencji a palilby o wiele wiecej nie pasuje do wizerunku firmy.
    • 1mississauga Re: Nowe Porsche 911 | Wideo 30.08.11, 05:20
      Jesli kogos stac na takie auto to nie mysli jak je ZAGAZOWAC ,tylko czerpac przyjemnosc z jazdy .Nie wazne ile pali ,wazne ze je mam, a paliwo to drobiazg.
    • Gość: umarły Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.icpnet.pl 30.08.11, 15:47
      "... redukcja masy do 45 kg ..." - umarłem ze śmiechu czytając głupoty pana redaktora
    • Gość: 020 Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.ip.netia.com.pl 30.08.11, 16:16
      brzydki i strasznie ciasny ,niewygodny
    • Gość: Autor Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 16:42
      @samiec_alfa_romeo, "Gdyby mnie było stać na takie prosię miałbym serdecznie w dupie czy auto spali mi 15 czy 20 litrów."

no to już wiesz dlaczego Cię nie stać? jak nie widzisz różnicy między 10, 15 czy 20 litrów to i na prosiaka nie uzbierasz nigdy...
    • Gość: gość Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.toya.net.pl 30.08.11, 18:04
      dziwi was że Porshe dba o spalanie itd??

Chciałbym wam przypomnieć że 911 to nie jest auto dla bogaczy (no chyba że w Polsce) - ale w takich np. Niemczech managerowie zarabiający w granicach 10-15tys euro miesięcznie kupuje takie auto do jazdy na co dzień do pracy. A tu już ma znaczenie - że mało pali, że nie trzeba tankować co 150km, że nie psuje się co chwile.
    • blue911 Re: Nowe Porsche 911 | Wideo 31.08.11, 23:04
      Co tu duzo mowic? W skali od 0 do 10 daje mu....12!
    • Gość: prosiak Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 20:08
      Widac, ze nigdy nie mieliscie auta z mocnym silnikiem. Tu nie chodzi o kase jesli chodzi o spalanie tylko o zasieg. Dam wam przyklad. Zbiornik paliwa okolo 60 litrow moze wystarczyc albo na 600 km (10 l/100 km), albo na 300 km (20l/100 km). Jesli chcecie gdzies szybko dojechac i spalanie bedzie w okolicach 20 l/100 km to czas ktory zaoszczedziliscie na dynamicznej jezdzie zmarnujecie na stacji benzynowej. Wiekszego zbiornika nie zrobia bo chodzi o mase. Wiec spalanie jak dla mnie ma znaczenie.
    • vatseq Re: Nowe Porsche 911 | Wideo 12.09.11, 11:56
      uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=2886
    • Gość: gosc Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 15:07
      pewnie kupując takie samochody na spalanie patrzy się gdzieś tam na końcu (ekolog i tak raczej wybierze Prius'a), ale jeśli można obniżyć spalanie dlaczego nie?

sam jeżdżę BMW M3 i te V8 mało nie pali, nie miałbym nic przeciwko gdyby spalanie było o 2 litry mniejsze, mimo że na paliwo mnie jeszcze stać.
      pozdrawiam
    • Gość: 206 user Re: Nowe Porsche 911 | Wideo IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.11, 10:35
      "redukcja masy do 45 kg" auto o takiej wadze nie powinno palic wiecej niz 1,5-2 litry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka