Dodaj do ulubionych

samochodem na Kretę ??

25.05.04, 00:27
czy ktos wie, czy to to w ogóle możliwe, czy ktoś z was przejechał
(przepłynął) tę trasę ? w ile dni ? skąd odpływa prom na kretę ? proszę was o
infomację.
Obserwuj wątek
    • bankroot Re: samochodem na Kretę ?? 25.05.04, 08:04
      centaur2 napisał:

> czy ktos wie, czy to to w ogóle możliwe,

jak najbardziej

czy ktoś z was przejechał
      > (przepłynął) tę trasę ?

ja nie

> w ile dni ?
      zależy skąd odpływa prom
      skąd odpływa prom na kretę ?

www.ferries.gr

bankroot
    • Gość: JanG Re: samochodem na Kretę ?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.05.04, 14:46
      > samochodem na Kretę ??

Beznadziejny pomysł. Przez dwa tygodnie widziałem tam tylko dwa auta spoza wyspy. Niemieckie.
      Ale to musieli być bardzo bogaci ludzie. Ubożsi powinni polecieć samolotem i wynająć auto.
      • Gość: frequent flyer Re: samochodem na Kretę ?? IP: 80.241.130.* 25.05.04, 15:03
        Gość portalu: JanG napisał(a):

> > samochodem na Kretę ??
        >
        > Beznadziejny pomysł. Przez dwa tygodnie widziałem tam tylko dwa auta spoza
        wysp
        > y. Niemieckie.
        > Ale to musieli być bardzo bogaci ludzie. Ubożsi powinni polecieć samolotem i
        wy
        > nająć auto.
        Trafiłeś w sedna środek.
        a dla upartych: promy z pireusu często i z salonik z rzadka
        • Gość: Adam Re: samochodem na Kretę ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 17:35
          Faktycznie poroniony pomysł. Drogi kręte i wąskie z wyjątkiem paru lepszych
          kawałków (gdzie zresztą grasują miejscowi radarowcy nomen omen w białych
          Octaviach). Stromo i wąsko, jedzie się 40 na godzinę i szybciej nie pojedziesz.
          Raz , że niebezpiecznie dwa, że jak przed tobą będzie jechał niemiecki emeryt
          to i tak będziesz jechał 30 -40 i podziwiał widoki. W prawo od Heraklionu do
          miasta Sitia droga jest naprawdę dla szukających mocnych wrażeń. Na dwa dni
          wypożyczyłem Hyundaya Accenta (za 70 euro) i zjeździlem całą Kretę co zresztą
          gorąco Ci polecam. Nie jedź przypadkiem do resortu Dionisos Village własnie za
          wspomnianą Sitią bo plaża brudna i zanieczyszczona mazutem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka