centaur2 25.05.04, 00:27 czy ktos wie, czy to to w ogóle możliwe, czy ktoś z was przejechał (przepłynął) tę trasę ? w ile dni ? skąd odpływa prom na kretę ? proszę was o infomację. Link Zgłoś Obserwuj wątek
bankroot Re: samochodem na Kretę ?? 25.05.04, 08:04 centaur2 napisał: > czy ktos wie, czy to to w ogóle możliwe, jak najbardziej czy ktoś z was przejechał > (przepłynął) tę trasę ? ja nie > w ile dni ? zależy skąd odpływa prom skąd odpływa prom na kretę ? www.ferries.gr bankroot Link Zgłoś
Gość: JanG Re: samochodem na Kretę ?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.05.04, 14:46 > samochodem na Kretę ?? Beznadziejny pomysł. Przez dwa tygodnie widziałem tam tylko dwa auta spoza wyspy. Niemieckie. Ale to musieli być bardzo bogaci ludzie. Ubożsi powinni polecieć samolotem i wynająć auto. Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Re: samochodem na Kretę ?? IP: 80.241.130.* 25.05.04, 15:03 Gość portalu: JanG napisał(a): > > samochodem na Kretę ?? > > Beznadziejny pomysł. Przez dwa tygodnie widziałem tam tylko dwa auta spoza wysp > y. Niemieckie. > Ale to musieli być bardzo bogaci ludzie. Ubożsi powinni polecieć samolotem i wy > nająć auto. Trafiłeś w sedna środek. a dla upartych: promy z pireusu często i z salonik z rzadka Link Zgłoś
Gość: Adam Re: samochodem na Kretę ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 17:35 Faktycznie poroniony pomysł. Drogi kręte i wąskie z wyjątkiem paru lepszych kawałków (gdzie zresztą grasują miejscowi radarowcy nomen omen w białych Octaviach). Stromo i wąsko, jedzie się 40 na godzinę i szybciej nie pojedziesz. Raz , że niebezpiecznie dwa, że jak przed tobą będzie jechał niemiecki emeryt to i tak będziesz jechał 30 -40 i podziwiał widoki. W prawo od Heraklionu do miasta Sitia droga jest naprawdę dla szukających mocnych wrażeń. Na dwa dni wypożyczyłem Hyundaya Accenta (za 70 euro) i zjeździlem całą Kretę co zresztą gorąco Ci polecam. Nie jedź przypadkiem do resortu Dionisos Village własnie za wspomnianą Sitią bo plaża brudna i zanieczyszczona mazutem. Link Zgłoś