Dodaj do ulubionych

dziwny problem przy ruszaniu

06.10.11, 13:39
Podjechałem klikaset metrów i zatrzymałem sie na światłach. Do tej pory wszystko było ok. Po zapaleniu się zielonego światła chciałem ruszyć i był z tym problem. Samochód ledwo ruszał (ani z jedynki ani z dwójki nie chciał jechać), zaczął jakoś dziwnie, głośno warczeć, czuc było straszny smród spalenizny. Przetoczył się jakies 5 metrów, jakby wogóle nie miał mocy, po czym wszystko wróciło do normy i samochód normalnie pojechał.
Co to może być?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Sprzęgło? 06.10.11, 21:11
      Z opisu wynika, że sprzęgło się ślizgało (brak mocy, smród spalenizny).
      • simon_r Re: Sprzęgło? 06.10.11, 22:56
        a może hamulce się zapiekły?
    • fredoo Re: dziwny problem przy ruszaniu 07.10.11, 09:08
      Moze plama oleju na jezdni?? Tak naprawdę to nigdy sie nie dowiesz i po co ci to wiedzieć???
      • ramireza911 Re: dziwny problem przy ruszaniu 07.10.11, 09:39
        Ja też podejrzewam sprzęgło, ale zastanawia mnie dlaczego się ślizgało. Ruszałem delikatnie.
        Dlaczego chcę wiedzieć - po prostu zastanawiam się czy coś się rozwala i czy mi samochód nie stanie gdzieś w trasie. W dodatku póki auto jest na gwarancji to można cos reklamować.

pozdrawiam
        • 1a.1a Re: dziwny problem przy ruszaniu 07.10.11, 10:10
          Jaki silnik ? benzyna czy disel ? czy na luzie tez inaczej pracował ? wchodził na obroty czy nie ? wiele przyczyn :-)
          • ramireza911 Re: dziwny problem przy ruszaniu 07.10.11, 16:55
            benzyna
            na obroty wchodzil, a czy na luzie inzacej chodzil to trudno poiwedziec, bo praktycznie tylko zmieniałem z jedynki na dwójkę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka