Gość: lechu IP: *.versanet.de 15.10.11, 13:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
emikal10 Re: Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio 15.10.11, 13:33 Ciekawy jestem jaka będzie sprzedaż tego wozidełka z Tychów na amerykańskiej ziemi. Ale patrząc na spektakularną klapę smarta w USA nie wróżę mu zbyt dobrze... Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.11, 13:49 Do klapy planów sprzedaży pięćsetki Fiat dorobił sobie teorię: za mało rozpoznawalności. Reklama z J-Lo pojawiła się w USA ponad miesiąc temu. Efektów brak, wrześniowa sprzedaż była niższa, niż w sierpniu. Too bad. Link Zgłoś
Gość: ;;;;;; Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.multimo.pl 15.10.11, 14:15 dobra teoria byłaby taka ogłupienie amerykanów tym całym kryzysem i skaczące ceny benzyny... smart wcale nie odniósł klapy klienci byli tylko niezadowoleni później ale kupili czyli sukces był :) a co do fiata wizerunkowo to co jak co ale rozpoznawalność to on ma ale reszta... klapa, krótko mówiąc Link Zgłoś
Gość: wiki Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.11, 15:26 ta kobieta tak pasuje do tego samochodu Link Zgłoś
Gość: Ja Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.11, 18:12 Glowna "inspiracja" plynaca z otoczenia byla najwyrazniej taka zeby sie nie zatrzymywac i zaparkowac gdzies dalej. Link Zgłoś
Gość: dff Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.ip.jarsat.pl 15.10.11, 22:32 piekny jest.... ale za drogi! Link Zgłoś
leslaw28 Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio 15.10.11, 22:54 zadna tam 'pieknosc' spotyka sie duzo ladniejsze na ulicach, zreszta to juz starsza pani po 40-e i tylko dzieki tonom kosmetykow,odpowiednim zdjeciom,udaje 'piekna" Link Zgłoś
boamorte Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio 15.10.11, 23:01 leslaw28 - zamieść swoje zdjęcie, to się wszyscy trochę pośmiejemy Link Zgłoś
manissa Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio 16.10.11, 00:06 500 w kolorze ecru- przepiękna...bestia.:-) Link Zgłoś
Gość: Ass Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 08:10 To świetnie dobrana para - J.Lo z wielką Doopą wygląda jak hipopotamica, Fiat 500 wygląda jak myszka, czyli czysta zoofilia ;-) Zdecydowanie odstręcza od kupna tego auta! Wolę kryptoreklamę Volkswagena Beetla w teledysku Britney Spears Link Zgłoś
Gość: marchewa Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.play-internet.pl 16.10.11, 08:16 Kolejna próba Fiata w Stanach. Widać duże szanse na powodzenie :). Porównanie do smarta ma się nie za bardzo bo to dwa różne produkty. 500 , szczegolnie taka z nowym silnikiem twin air ma szansę ostro tam namieszac. A wsparcie Jeniffer tylko moze pomoc piecsetce. Link Zgłoś
Gość: tyszkaj Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.aster.pl 16.10.11, 09:57 co za debile tutaj komentują: Wielka dupa? Pani po 40-tsce udająca piękną? Ciekawe jak ty wyglądasz pryszczaty internauto z zapoconą pachą! Link Zgłoś
Gość: jacek Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 11:27 @ marchewa: kpisz, czy o drogę pytasz? Gdzie widzisz szanse na powodzenie, skoro w tym roku miało się sprzedać 50 tysięcy (Fiat szeptał, że może nawet 100 tysięcy), a sprzeda się może 25 tysięcy, co oznacza straty dla producenta i dealerów, zamiast zysków? Twin Air - dwa cylindry, mała pojemność, mała moc - słyszałeś o JAKIMKOLWIEK dwucylindrowym silniku samochodowym, który namieszał w USA? Słyszałeś o sukcesie jakiegokolwiek samochodu premium (rzekomo) ze słabiutkim silniczkiem, jak na wymogi tamtego rynku? Słyszałeś kiedykolwiek o miłości Amerykanów do silniczków o małej pojemności? Słyszałeś o wysokiej kulturze technicznej tamtejszych serwisów, które uwielbiają skomplikowane, nowe technologie? Czasami bardzo trudno przewidzieć rynkowe losy różnych pomysłów, ale nie dotyczy to sprzedaży pięćsetki w USA. Ten projekt został zrealizowany w sposób gwarantujący rynkową klapę, ośmieszenie powrotu Fiata do USA i bardzo bolesne straty finansowe dla wszystkich zaangażowanych stron. To co się dzieje, było banalnie łatwe do przewidzenia i to właśnie jest najbardziej przerażające w tej całej historyjce. Link Zgłoś
Gość: PiotrowskiOkręgDec Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.play-internet.pl 16.10.11, 11:28 Internauto zawistny, polski, z zapoconą pachą idź precz ze swym komentarzem lub zamieść swe zdjęcie i pokaż swe piękno hahahaha Link Zgłoś
Gość: samochodziarz Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 13:13 Sporo zawiści tutaj :) Ciekawe, czy ktoś z komentujących jeździł tym autkiem. Moja kobieta ma taki samochód, jest nim zachwycona, diesel pali jej 4-5 litrów. Praktycznie wszędzie da się zaparkować. To typowy miejski maluch, mniej nudny niż cała konkurencja. Ale żeby się o tym przekonać to proponuję wybrać się na jazdę próbną, a nie sączyć jad na forach internetowych. Link Zgłoś
Gość: @ samochodziarz Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 13:57 Taki z ciebie samochodziarz, jak czytelnik. Nikt nie pisał, że 500 to szjas, tylko że w Stanach się nie przyjął. Niektórzy wątpią w urodę reklamującej samochodzik piosenkarki średniego pokolenia, ale to zupełnie co innego. Opinia twojej kobiety na temat samochodu nie ma najmniejszego związku z jego szansami na podbój Ameryki. Zamiast pouczać innych, naucz się czytać ze zrozumieniem. Link Zgłoś
fiat.fan Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio 16.10.11, 15:06 Drogi ?gościu?, Ja na szczęście pracuję w takiej branży, że codziennie jeżdżę czymś innym. Spokojnie mogę powiedzieć, że Fiat 500 to jeden z najciekawszych samochodów miejskich ostatniej dekady! Zbudowany na sprawdzonej płycie podłogowej, napędzany dobrym silnikiem czterocylindrowym no i wykończony naprawdę z dobrze dobranych materiałów ? może spokojnie walczyć z Mini Cooperem. Za niemieckiego konkurenta musisz zapłacić ok. 100 tysięcy złotych. Za 500-kę płacisz połowę tego i masz fajny wóz. Jak możecie porównywać 500-kę do Smarta?! Obrażacie tę markę nic się na tym nie znając. Dodatkowo, Fiat 500 dla rynku amerykańskiego, jest o wiele lepiej wyposażony niż w Polsce. Wykorzystanie twarzy Jennifer Lopez w kampanii reklamowej to idealny pomysł! Nie dość, że jest znana i przekona połowę show-biznesu do zakupu tego auta, to jeszcze jest cholernie ładna!! Piszcie co chcecie, ale nie znacie się ani na marketingu ani na motoryzacji. :) Link Zgłoś
Gość: jacek Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 16:11 @ fiat.fan: walory techniczne pięćsetki to za mało, żeby walczyć w USA z MINI, który jest kultowy (Fiat wprost przeciwnie), ma otoczkę premium (zamiast fix it again Tony), miał świetną kampanie reklamową (Fiat miał najpierw fatalną, potem żadną). Gdybyś wiedział o czym piszesz, to rozumiałbyś porównywanie do Smarta, który swoją klęskę w USA, tak jak obecnie Fiat, tłumaczył brakiem rozpoznawalności. Jeżeli jeszcze do tego zakładasz, że udział J-Lo w reklamie przekona amerykańskich celebrytów do kupowania Fiatów, to współczuję znajomości realiów. Link Zgłoś
Gość: tyszkaj Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.aster.pl 16.10.11, 16:52 jacek - a co ty taki mundry jesteś...taki ekspert od rynku amerykańskiego...pozjadałeś wszystkie rozumy i nikomu nie dajesz prawa głosu? opinii? zobaczymy za jakiś czas jaki efekt dała ta kampania...jasnowidzem jesteś?? Link Zgłoś
fiat.fan Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio 16.10.11, 17:18 @Jacek: Ale o czym ty mówisz? Po pierwsze Fiat nie zwala wcale winy na brak rozpoznawalności. Po drugie wcale nie ponosi żadnej klęski! Po trzecie, to równie kultowe auto co Mini. W końcu po czwarte, co takiego technicznego ma w sobie Mini Cooper np. One? Przecież to stary samochód, na starej platformie, ma starą skrzynię biegów, układ kierowniczy, zawieszenie, no i silniki. 500-ka ma to wszystko, ale nowe i oczywiście ma równie kultowy design. Jeździłeś Mini i 500-ka? Mogę z ręką na sercu powiedzieć, że oba auta jeżdżą identycznie ? a Fiat jest o połowę tańszy. Jeśli mam dopłacać do Mini 60 tyś złotych, po to żeby mieć znaczek to wolę zapłacić za równie kultowe autko 45 tyś złotych. A 500-ka to ratunek dla kieszeni biednych amerykanów. Niby kryzys, niby benzyna koszmarnie droga, ale wciąż większość ulic zapełniają samochody Dodge RAM. Skoro tak bieda, to powinni się przesiąść właśnie do takiego samochodu jak Fiat 500 ? ale co oni wiedzą na temat małego spalania. Link Zgłoś
Gość: jacek Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 18:26 @ fiat.fan: Po pierwsze cytat z wypowiedzi Oliviera Francoisa, szefa marketingu Fiata dla Ad Age sprzed paru tygodni: "I don?t think we have a car problem; people love the car... I think we have an awareness problem." Po drugie - sprzedanie w pierwszym roku mniej niż połowy tego, co się zaplanowało - a na to się zanosi coraz bardziej - jest klęską, tym większą, że uruchomiło się specjalnie w tym celu produkcję na innym kontynencie i oparło się o sukces tego projektu plan powrotu marki Fiat do USA. Po trzecie - w Stanach Fiat 500 nigdy nie był kultowy, próbowano go tam sprzedawać, ale w latach 1958 - 1962 wyprodukowano tylko koło 300 samochodów w specyfikacji US (m.in. bardzo charakterystyczne wystające reflektory), nie wiem ile z nich sprzedano. Po czwarte - w Stanach Fiat jest tańszy od analogicznie wyposażonego MINI o jakieś $5000, a nie o połowę. Ja bym wolał Fiata nawet za tę samą cenę, ale Amerykanie wolą MINI. Zresztą przed wejściem Fiata na rynek, MINI sprzedawał się na poziomie 4 - 5 tysięcy sztuk miesięcznie, a Fiat chciał w pierwszym roku osiągnąć 6 tysięcy na miesiąc. Odebranie wszystkich klientów MINI nie załatwiałoby jeszcze sprawy. Fiat nie jest żadnym ratunkiem dla kieszeni biednych Amerykanów, skoro taniej można kupić mające dużo lepszą reputację reputację Hondy, Toyoty, Fordy, Hyundaie i parę innych. W jeszcze jednym masz rację: o małym spalaniu Amerykanie muszą się dopiero nauczyć, ale gdyby zaczęli się uczyć, to też wątpliwe, by korepetycji udzielał im Fiat. @ tyszkaj: zapewne nie jestem ekspertem i tym bardziej nie mogę pojąć, jak Fiat mógł wpakować się w takie oczywiste bagno. Nikomu prawa głosu nie odbieram, przedstawiam tylko od miesięcy prawie te same argumenty i patrzę, jak wychodzi na moje. Co do kampanii z J-Lo, to jak wspominałem wcześniej, efekty już widać, to znaczy nie widać, bo sprzedaż spadła. Link Zgłoś
Gość: notwist Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.tvkdiana.pl 16.10.11, 20:44 Fiat zrobił i tak odważną rzecz - na wprowadzenie wersji kabriolet trzeba było czekać ponad dwa lata w Europie, tam startują właściwie od razu po wypuszczeniu regularnej wersji (styczeń 2011) z promocją bardzo miejskiego i letniego modelu. A reklama dobrze pokazuje zalety samochodu: wdzięczny dizajn i miejski charakter. Latynoska gwiazda we włoskim kabriolecie - to całkiem ciekawy pomysł. Link Zgłoś
Gość: @ notwist Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 21:47 Wypuszczenie jesienią samochodu na lato to objaw odwagi, a nie czegoś zupełnie innego? Do tego ten kabriolet ma tylko zwijany płat dachu, a takie kabriolety w USA za dobrze się nigdy nie sprzedawały. To czego zabrakło od początku, to rasowy Abarth. Link Zgłoś
Gość: tyszkaj Jennifer Lopez i Fiat 500 Cabrio IP: *.aster.pl 16.10.11, 21:50 w Kaliforni wiecznie trwa lato :) wyluzuj! Amerykanie snobują się na Europejskie marki - ja uważam że to będzie hit. A JLo jest znowu na topie...gorąca latynoska w gorącym aucie! Kuchnia włoska, włoskie klimaty, Włosi i ich auta - TO KOCHAJĄ AMERYKANKI! Myślę ze to auto szczególnie przypadnie do gustu kobietom! Link Zgłoś