Gość: Mistrzu Re: Potężny diesel od Audi IP: *.187.248.166.ip.abpl.pl 02.02.12, 21:06 A ja chce porównanie w jakiejs gazecie (albo w motodzienniku) japońskiej hybrydy z niemieckich ach, ochh dieslem. Dlaczego żadna renomowania niemiecka gazeta miałaby cos do ukrycia na niekorzyść niemieckich producentów, czy po prostu BMW czy Vag zakazali im takich porównan??? Chce czarne na białbym: koszt zakupu, spalanie, eksploatacja i emisja spalin zeby zamknąć usta ekologom Link Zgłoś
Gość: Mistrzu Re: Potężny diesel od Audi IP: *.187.248.166.ip.abpl.pl 02.02.12, 21:08 Chce tylko dopisać, ze gdyby japonczycy wydawali tyle kasy na reklamy co Niemcy ten dieselek zawitałby w przedbiegach do muzeum. Link Zgłoś
Gość: Murzyn Re: Potężny diesel od Audi IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.12, 21:13 JCV do wora. Razem z fraglesem Link Zgłoś
Gość: gość Re: Potężny diesel od Audi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 22:08 przecież już A6 z tym silnikiem dawno w sprzedaży Link Zgłoś
Gość: vtec Re: Potężny diesel od Audi IP: *.rzeszow.vectranet.pl 02.02.12, 22:12 Do jajcarza JVC : www.autokoncern.pl/blogs/baciarek/7-1-4-tsi-wielka-moc-w-malym-sercu-wady-zalety-koszty-serwis-awaryjnosc.html www.autokoncern.pl/blogs/baciarek/6-2-0-tdi-typowe-problemy-koszty-utrzymania-koszty-serwisu.html www.autokoncern.pl/blogs/baciarek/4-audi-3-0-tdi-male-kompendium-awaryjnosc-trwalosc-eksploatacja.html www.autokoncern.pl/blogs/baciarek/2-audi-a6-2-5-tdi-silniki-historia-i-awaryjnosc-ktory-wybrac.html Dodam, że ludzie bujali się z 2.5 TDI 8 lat zanim dopracowali silnik :D Link Zgłoś
Gość: S60 Re: Potężny diesel od Audi IP: *.home.aster.pl 02.02.12, 22:54 "Zastosowanie udawacza dźwięku silnika benzynowego to ostateczny cios w tych, którzy twierdzą, że diesle brzmią i pracują równie dobrze, co benzyniaki." Widzę, że kolega sumiennie przestudiował listę wyposażenia M35H.... Link Zgłoś
Gość: 4S Re: Potężny diesel od Audi IP: *.um.man.koszalin.pl 02.02.12, 23:08 Może przestudiował może nie.Na pewno nie widział zdjęć M35H :-) Link Zgłoś
Gość: riker Re: Potężny diesel od Audi IP: *.eimperium.pl 02.02.12, 23:12 trzeba nie kochac motoryzacji, wydając cwierc miliona kupic diesla.....a, zapomniałem, prwnie pali z 4,4 litra. Link Zgłoś
Gość: tofifi Re: Potężny diesel od Audi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.12, 23:25 to ja poproszę taki samochód z silnikiem o połowę mniejszym, z połową koni i momentu i zużywający połowę tego paliwa - kosztować mógłby też co najjwyżej połowę. Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Potężny diesel od Audi IP: *.static.ptr.magnet.ie 02.02.12, 23:26 Przy obecnych cenach ropy i tego ze diesle są znacznie droższe w zakupie i serwisie - moim zdaniem się nie opłaca kupować takiego auta. =============== Pierwszy test Avensisa 2012 - tylko na Fanklubie Toyoty tiny.pl/hj84g Link Zgłoś
Gość: smisny Re: Potężny diesel od Audi IP: *.retsat1.com.pl 02.02.12, 23:29 hihi. diesel który mało pali? każdy diesel mało pali oczywiście do 2000 obrotów potem załącza się ssanie zupełnie jakby odpalić auto na gaźniku. Masz za dużo pieniędzy odłożone kup niemieckie auto, zapasy szybko stopnieją. Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Potężny diesel od Audi IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.12, 23:50 Infinity wyglada tak www.zercustoms.com/news/images/Infiniti/Infiniti-M35h-4.jpg i w zwiazku z tym moze byc hitem sprzedazy tylko wsrod niewidomych. Link Zgłoś
Gość: Mistrzu Re: Potężny diesel od Audi IP: *.187.248.166.ip.abpl.pl 02.02.12, 23:54 Infiniti w tej chwili ma charakterystyczna linie wyróżniającą sie w tłumie. Każdy model tej firmy jest inny. Kwestia przyzwyczajenia. Podoba mi sie!!!! Link Zgłoś
Gość: addam44 Re: Potężny diesel od Audi IP: *.play-internet.pl 03.02.12, 00:19 PIEKNIE INFINITI WYGLADA:) Link Zgłoś
bezy2008 Re: Potężny diesel od Audi 03.02.12, 00:46 @kret - 350l to ma Golf. Wiesz... auto klasu KOMPAKT. Chcesz powiedzieć, że kupując luksusową, prawie pięciometrową, limuzynę z zadowoleniem włożysz do niej jedną większą walizkę? Jak masz dwie, to druga w przyczepce, czy może jak Rumun, w reklamówkach na tylnym siedzeniu? Nie mam nic do Infiniti, bo to jedyna japońska marka, której auto nadaje się do kupienia, ale spójrz na ulice. Gdzie widzisz te super tanie, super opłacalne m35h? Ach te polskie barany. Przepłacają 100tys. za Audi czy BMW, gdy taki rodzynek (z dwoma serwisami w kraju) stoi pod nosem. Linków nie musisz mi wysyłać, bo co za różnica, ile to Infiniti spali i ile CO2 wyemituje? Chcesz się bawić w ekologię i na siłę udowodnić, że Japonia robi lepsze hybrydy? Proszę bardzo. Ja póki co wolę pobawić się w motoryzację. Link Zgłoś
rory_gallagher Re: Potężny diesel od Audi 03.02.12, 01:06 300 koni z 3-ch litrow pojemnosci to zaden problem, silnik nie jest "wysilony", wrecz przeciwnie. zbyt duze turbiny powoduje przegrzewanie sie silnika i skracaja czas zycia. diesle zaczynaja duzo palic raczej dopiero ponad 3000 rpm, a nie od 2000 rpm jak ktos pisal. przy 8-stopniowym automacie obroty beda prawie bez przerwy ponizej 2500 rpm, wiec nie bedzie problemu. auto bedzie pewnie palic 7-9 litrow, ale kazdy wie, ze parametry podane przez producenta dotycza konretnego sposoby jazdy Link Zgłoś
Gość: gazoliner Re: Potężny diesel od Audi IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.12, 01:31 jestem 20 lat przed VAG. mam pięknego, równo łomocącego benzyniaczka ale że mnie ta cisza mierzi zalożyłem se MODULATOR dżwięku ala 1.9 tdi na mrozie lub 1.4 tsi na codzień Link Zgłoś
fragles102 Re: Potężny diesel od Audi 03.02.12, 08:16 Technologia przeszłości w przyszłości ,jak to zwykle u niemców zacofanie postępuje hehe Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Potężny diesel od Audi IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 08:31 Chętnie bym się tym przejechał jak bym mógł. Link Zgłoś
Gość: sssss Re: Potężny diesel od Audi IP: *.zone13.bethere.co.uk 03.02.12, 08:32 kupie se za 12 lat z niemców Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: Potężny diesel od Audi 03.02.12, 09:03 @S60 Widzę, że kolega sumiennie przestudiował listę wyposażenia M35H.... Udawacz dźwięku silnika w hybrydzie nie służy lepszemu samopoczuciu właściciela, tylko bezpieczeństwu przechodniów. Różnica jest mniej więcej taka jak między wlotami powietrza w tylnych błotnikach w Ferrari Enzo i w tuningowanym Golfie III. Link Zgłoś
Gość: Mistrz Re: Potężny diesel od Audi IP: *.187.248.166.ip.abpl.pl 03.02.12, 10:23 @bezy2008 Na sile probujesz udowodnic ze ze Infiniti jest gorsze, bo ma mniejszy bagaznik Bmw x6 jak na swoje rozmiary tez posiada maly bgaznik i ludzie nie przejmuja sie tym. Twoje audi moze miec 500 litrow pojemnosci, ale jesli bedzie mniej ustawny wcale nie zmiescisz do niego wiecej jak do Infiniti. Nikt nie bedzie limuzyna przewozil pralki. Ale skoro Ty wiesz lepiej.... Teraz kazda japonska marka jest godna polecenia. Link Zgłoś
Gość: kret Re: Potężny diesel od Audi IP: *.play-internet.pl 03.02.12, 10:43 bezy2008>>>>>>Mowisz ze nie widac Infiniti na ulicy?I bardzo dobrze-to swiadczy o jego exlusywnosci!:)Bmki i Audi widac na kazdym rogu i....szrocie! Link Zgłoś