Dodaj do ulubionych

Volkswagen Passat Alltrack | Galeria

• Gość: Adriano Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 06:55
      Bez dwóch zdań to auto jest OK. Do tego cena Alltracka jest niewiele wyższa od chorej ceny Skody Octavii Scout, a znacznie niższa od chorej ceny Audi A6 Allroad ;-) Nic tylko kupować Alltracka
    • fragles102 Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 23.02.12, 07:41
      Pewnie wiecie jak siada przednie zawieszenie w ałdi? to w tym pastuchu jest własnie takie samo ,pomyślcie zanim kupicie używane dziadostwo
    • fragles102 Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 23.02.12, 07:45
      @V ty nie dałeś się pokonać ,ty zobowiązałeś się kablowac niemcom kogo maja wyłapywać ,jak to już bywało z polskimi niemcami zasiedzianymi jaszcze z potopów hehe
    • decisive Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 23.02.12, 11:23
      to smiesze ale zazdrosne smiecie tutaj sie wypowiadaja ktorzy nidgy nie beda mogli pozwolic sonie na takiego passata alltack ;-)
    • Gość: rudolf Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 13:14
      Dla polaczka jak zwykle. Niemieckie to syf, francuskie syf, tylko japońskie to cudo. Tylko na drodze nie spotkasz starszego japońca niż 10 letniego bo się już dawno rozsypały. Na zachodzie jedyne japońce jakie mają wzięcie to PRIUSy dla szpanu. Nikt tam japońskich samochodów nie tyka bo wiedzą że to szajs.
    • Gość: x Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.ydp.com.pl 23.02.12, 17:55
      rudolf, głupoty piszesz, nie wspominając o tym, że na drogach plaga takich starych japońców jeździ, starszych bo już raczej o 20 i więcej latach mowa,
      to mam mnóstwo znajomych, którzy mają kilkunastoletnie japońce czy niemce, różne...
      generalnie widać jak właściciele np. starych civików dbają o swoje kilkunastoletnie cacuszka, bo jest powód
      nawet wspomniana toyota, przecież carina - stare auto jak diabli, a kto takie ma, to wychwala pod niebiosa i nie ma tam się po prostu co zepsuć, auto nie do zajechania
      jak mercedes w124
      podobnie stare passaty też się mają dobrze, lata 90-te to były zupełnie inne czasy dla motoryzacji i tak samo japońce z tego okresu to po prostu auta nie do zajechania...
      bo ja jakoś widzę ich całą masę na ulicy...
      może problem w tym, że one nadal w miarę aktualnie wyglądają, bo dziś takie niemieckie auto już wygląda jak z innej epoki, a gdy patrzysz na takiego japońca to nie chce ci się wierzyć, że to to ma 10, 15 albo 20 lat...
    • Gość: x Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.ydp.com.pl 23.02.12, 18:02
      aha, rudolf i raczej chyba jest w odwrotną stronę,
      bez racjonalnych powodów z założenia nie japońce
      bo mentalność polska jest taka, że to chyba raczej logo swojej niemieckiej marki to bóstwo i ten cyt. "polaczek" ma ołtarzyk w domu i codziennie rano allahy zapodaje
    • Gość: Logika Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 07:03
      @x:

Rudolfowi raczej nie chodzi o ludzi mało zamożnych którzy trzymają stare japońce bo muszą, tylko o przeciętnie uposażonego europejczyka który zmienia auto co 4-6 lat na nowe. Takich ludzi z reguły (jak dowodzą statystyki sprzedaży) nie interesują auta japońskie. Dla przykładu podam że w 2011 roku sprzedano w europie ok. 500 tys Golfów 6 i tylko ok. 65 tys Civiców. Różnicę w popycie widać gołym okiem
    • fragles102 Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 24.02.12, 21:49
      Eksperci doszli do wniosku że niemieckich wozów drabiniastych jest więcej od japońskich samochodów ,jakie to głebokie ohoho ,wszak Polska graniczy z federacją germańska ,to wcale nie znaczy że samochodów niemieckich jest przez to wiecej niż Japońskich u nas i wszak indziej hehe
    • Gość: x Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 16:11
      @Logika:

A mi się wydaje, że Rudolfowi wyraźnie chodzi o ludzi, których nie stać na nowy samochód i trzymają swojego starego japońca. I na pewno nie dlatego, że muszą, tylko dlatego, że nadal dobrze jeździ i nie mają powodu myśleć o nowym. A nie chodzi mu o ludzi co zmieniają auta co 4-6 lat, bo napisał: "Tylko na drodze nie spotkasz starszego japońca niż 10 letniego bo się już dawno rozsypały."
      Tylko, że to bzdury i pomówienia. Od razu zaznaczam, że u mnie w rodzinie przeważają auta niemieckie i francuskie. Ale jak widzę, że ktoś takie bzdury pisze, to czuję się w obowiązku takie rzeczy dementować.
      Jeszcze raz potwierdzam, że z tego co sam widzę, całe mrowia starych, wciąż jarych japońców po drodze jeździ.

1. "mało zamożnych którzy trzymają stare japońce bo muszą"
      Na rynku wtórnym auta japońskie (nie bez powodu) są droższe od innych w swoim roczniku, więc ci biedni (z twojego punktu widzenia) ludzie i tak kupują droższe w auta w swojej kategorii wiekowej.

2. Jak ktoś pisze o trwałości, to co jak co, ale to właśnie stare japońce są dziś tymi najbardziej niezawodnymi samochodami.
      Są trwałe i niezawodne mechanicznie. Ale róznież głoszone bzedy o korozji jakoś pokrycia nie mają. Bo ja pod blokami widzę głównie stare zjedzone po całej długości przez korozję i rozpadające się różne Ople czy VW Passaty, a nie Hondy Accord, Mazdy 626 czy Toyoty Cariny. Stare Mercedesy też lubią korodować, ale to dobre auta i właściciele widzą sens inwestowania w remont blacharki. Dlatego stare Mercedesy z godnością jeżdżą po drogach i błyszczą na parkingach.

3. "Dla przykładu podam że w 2011 roku sprzedano w europie ok. 500 tys Golfów 6 i tylko ok. 65 tys Civiców. Różnicę w popycie widać gołym okiem"

Za oceanem te proporcje tak nie wyglądają.
      Gdyby zsumować Jettę i Golfa razem to nadal nie będzie to wynik jaki ma Civic.
      Civic w USA ok. 222 tyś, a w Kanadzie 55 tyś
      Golf w USA ok. 35 tyś, a w Kanadzie ok. 14 tyś.
      Jetta w USA ok 177tyś., a w Kanadzie ok. 27 tyś.

Więc twoja teoria obalona. Jak wspomniałem, u mnie w rodzinie jeździ się głównie francuzami i niemcami.
      Nie mam zamiaru być adwokatem japońskich marek, ale jak ktoś z d..y farmazony pisze, to muszę reagować.

@fragles102:
      ile piw wypiłeś zanim siadłeś do komputera? daruj sobie i nie pisz nic, bo to jakiś niezrozumiały bełkot
    • Gość: ddd Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.unknown.vectranet.pl 26.02.12, 11:02
      Znajdziesz tu m.in. ciekawe testy samochodów i motocykli, informacje o auto-moto gadżetach, wieści ze świata sportów motorowych, ale także porady dotyczące fotelików dla dzieci, eksploatacji auta i jednośladu oraz opisy moto podróży.

www.motocaina.pl/#pwid=50a7432f27354f85b97a5af508ef5623
    • Gość: Tomek Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 07:20
      @X:

no to skoro w USA sprzedano 177 tys Jetta, 35 tys Golfa, w Kanadzie 27 tys Jetta i 14 tys Golfa i w Europie 550 tys Golfa i ok. 140 tys Jetta to po dodaniu i tak wychodzi że Golfa/Jetty sprzedano znacznie więcej niż Civica ...
    • Gość: x Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 22:01
      @Tomek
      Zatem mamy matematyczny dowód na ograniczenie i ignorancję maniaków VW.

Jett+Golf = 177+27+35+14 = 253
      Civic = 222 + 55 = 277

Mowa była o sytuacji za Oceanem. O Europie tu nie było mowy.
      Jeśli masz dostęp do statystyk z całego świata, obejmujące wszystkie rynki... jestem ciekaw.
    • Gość: Tomek Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.12, 08:16
      @x

Po co nam wszystkie rynki - porównaj największe USA i Europy (jeśli chodzi o VW i Hondę) i masz miazgę ilościową Hondy. A na marginesie to nie jestem maniakiem VW tylko wręcz krytykiem ;-) za tą ekspansję mordującą indywidualizm innych marek ...
    • Gość: ehhh Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.12, 20:42
      golf jest po corroli najlepiej sprzedajacym sie autem nie liczac w usa fordow serii F bo one maja milion odmian w ogole kurde krytykujecie vw jak to jest jedna z najlepszych marek ma seata audi skode no i bugatti veyrona nikt nie podskoczy a ja mam mojego gti xx jahe i scirroco, hejterzy- dajcie spokoj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka