lost_santos 27.01.16, 09:19 Jeździliście kiedyś offroadowo? Zawsze chciałem spróbować. Jak wasze wrażenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
na_koitan Re: Ktoś próbował offroadu? 27.01.16, 13:10 ja całkiem niedawno spróbowałem i było naprawdę fajnie, chociaż nie jest to takie hop siup jak myślałem pierwotnie Nie wystarczy wsiąść do samochodu i jechać - tu naprawdę przydaje się wiedza techniczna na temat samochodu, jego zawieszenia, wagi. wziąłem w spartan ast opcje pojechania z instruktorem i dobrze, bo myślę, że bym sobie nie poradził sam Odpowiedz Link
burekrurek18 Re: Ktoś próbował offroadu? 19.08.16, 13:33 ja wolałem zawsze jezdzic indywidualnie - znaczy nie całkiem samemu ale nie w zorganizowanej grupie... do czasu jak w ciagu dwoch tygodni cztery razy sie wkleilem małzonka była niezadowolona. pozniej miałem miesiac kryzysu offroadowego (małzonka była rada) a pozniej znalazłem spartan ast i zazałem jezdzic z nimi - małzonka pozostała półszczesliwa bo przynajmniej miał mnie kto wyjąć z błocka Odpowiedz Link
zglos_sie Re: Ktoś próbował offroadu? 24.08.16, 09:21 jeżdzenie w grupie zawsze jest fajniejsze. a przede wszystkim bardziej bezpieczniejsze. na tym powinienes się skupić przede wszystkim, bo jak zostaniesz wieczorem przy kiepskiej pogodzie gdzieś w dziczy to sie to może źle skończyć. Odpowiedz Link
jazrzyzna Re: Ktoś próbował offroadu? 27.01.16, 14:56 nie próbowałem, ale ludzie mają z tego fun, więc jak chciałes spróbować to pewnie się nie zawiedziesz w żaden sposób ^_^ Odpowiedz Link
zardzewialy_89 Re: Ktoś próbował offroadu? 28.01.16, 14:54 jak się interesujesz motoryzacją to zdecydowanie warto! Odpowiedz Link
zahipnoty.zowany22 Re: Ktoś próbował offroadu? 17.02.16, 16:03 witam dorzucam się do pytania, sprawdzałem różne fora internetowe i o samym offroadzie ciezko coś wyczytać, zazwyczaj ja coś się pojawia to pisza to już wyjadacze i połowy z tego nie rozumiem. Czy ktos może mi doradzic jak zabrac się za jazde offroad, tzn jaki samochód wybrac jak sie do tego przygotować? Odpowiedz Link
czarny_kruk39 Re: Ktoś próbował offroadu? 17.02.16, 16:16 weź pod uwage ze to bardzo złożona kwestia. Jeśli chodzi o samochód to opcji jest wiele ale musisz doprecyzować jaki rodzaj jazdy cie interesuje, turystyczny, przeprawowy, na czas ? Odpowiedz Link
zahipnoty.zowany22 Re: Ktoś próbował offroadu? 18.02.16, 15:59 wow szczerze to nie wiedziałem, że jest tyle rodzajów i możliwości zabrania się za jazde offroad. Na razie zbieram kaske na jakiś samochód jednak nie wiem ile przeznaczyć, myśle, że 20000 tyś na start? Co myslicie? Odpowiedz Link
czarny_kruk39 Re: Ktoś próbował offroadu? 18.02.16, 16:26 szczerze powiedziawszy to zanim cokolwiek kupisz, proponuję ci najpierw pojeździć z ekipami, które się tym dłużej zajmują. Szkoda zebys na dzien dory wyrzucał pieniądze a potem się rozmyslił. Odpowiedz Link
mayafromla1920 Re: Ktoś próbował offroadu? 23.02.16, 11:56 szczerze powiedziawszy to zanim cokolwiek kupisz, proponuję ci najpierw pojeździć z ekipami, które się tym dłużej zajmują. Szkoda żebyś na dzień dobry wyrzucał pieniądze a potem się rozmyslił. Odpowiedz Link
mayafromla1920 Re: Ktoś próbował offroadu? 23.02.16, 11:57 Sry chciałem ten wpis zacytować ale coś mi nie wyszło. Rozumiem, jest w tym pewna logika. Widziałem ze ktos pisał o Spartan Ast i jak sobie stronkę przejrzałem to znalazłem informacje ze tez jeżdżą na wypady, wysłałem maila i zobaczę co odpiszą. Odpowiedz Link
colendra Re: Ktoś próbował offroadu? 26.02.16, 14:25 Bo najwiecej osób zniecheca sie po pierwszym sezonie, nieumiejetna jazda sprawia ze w łatwy sposób mozna popalić klocki i zasyfić filtry wody. Potem okazuje się ze potrzebna jest wymiana, która kosztuje Odpowiedz Link
ambrozy029 Re: Ktoś próbował offroadu? 15.03.16, 09:57 Sugeruje najpierw poczytać troche na temat pakietu startowego, czesto ludzie po zakupie uzywanego auta terenowego nie wiedza ze nalezy powymieniac filtry i oleje a potem zgrzyty sa, że skrzynia biegów ciężko chodzi offroadkrakow.blogspot.com/2016/02/suv-do-offroad.html Odpowiedz Link
blabla-bla23 Re: Ktoś próbował offroadu? 21.03.16, 12:23 czy ktos moze polecic jakas dobra ekipe do ktorej mozna podłączyc sie na wypady? Odpowiedz Link
ebi.zmolarek Re: Ktoś próbował offroadu? 22.03.16, 14:03 Zalezy od tego jaki masz sprzęt, teraz spartan ast organizował fajny wypad w tatry do Spisza. W tej ekipie jest sporo solidnych maszyn typu patrole i mercedesy ale zawsze znajdzie się miejsce dla nowych kierowców. Ogólnie środowisko offroadowe jest dosyc hermetyczne ale za to sam sport bardzo wciąga mozesz sobie poogladac tutaj dwa kanały na ktorych sporo sie dzieje z jazdy w terenie www.facebook.com/SpartanAST/?fref=ts tu masz tez jeeporgowców www.facebook.com/groups/413401812037634/ Odpowiedz Link
bentofit Re: Ktoś próbował offroadu? 25.03.16, 15:36 jakie opony wybieraliscie do jazdy po błocie? Odpowiedz Link
ebi.zmolarek Re: Ktoś próbował offroadu? 25.03.16, 16:13 ile chcesz na nie przeznaczyć, nie kupuj używanych Odpowiedz Link
bentofit Re: Ktoś próbował offroadu? 29.03.16, 15:03 Z mojego doświadczenia wynika ze i tak najlepiej do takiej nawierzchni sie sprawdzaja opony typu AT koszt takiego zestaw to ok 2000 zł za komplet ale jestem ciekaw innych kierowców? Ponoć zimówki również dobrze się sprawdzają Odpowiedz Link
bedov-en Re: Ktoś próbował offroadu? 27.04.16, 16:09 panowie co lepszy zwykły kinetyk czy wyciągarka? Odpowiedz Link
much0morek Re: Ktoś próbował offroadu? 28.04.16, 12:30 Wyciągarka na pewno lepsza, jesli tylko dobrze wybierzesz. Fakt ze niektore elektryki lubią się psuć ale i tak jest wieksza szansa ze ci pomogą (zwłaszcza jak jestes sam na trasie) Odpowiedz Link
wy-typowany Re: Ktoś próbował offroadu? 28.04.16, 14:22 lina kinetyczna z dobrym szeklem moze cie uratowac nie raz nie dwa, ale z błota cie nie wyciagnie jak nie masz drugiego auta a i nie wiadomo czy przy takim wyciaganiu drugi samochód sie nie zakopie w błocie Odpowiedz Link
neithann Re: Ktoś próbował offroadu? 29.04.16, 11:04 czytałem ostatnio troche na spartanast.pl/usluga-3/ mysle po lekturze ze elektryczna wyciagarka bedzie duzo lepsza. Pamietaj tylko ze musisz sobie wybrac taka ktora ma uciag co najmniej taki jak dwukrotna masa twojego auta Odpowiedz Link
7peper123 Re: Ktoś próbował offroadu? 31.05.16, 13:35 widziałem ze spartan ast organizuje tez jazdy z kierowcami profesjonalnymi, trzeba się na to jakoś zapisywać? Odpowiedz Link
edvvard.cullen Re: Ktoś próbował offroadu? 17.06.16, 14:42 hej czy z zarejestrowaniem auta terenowego (modyfikowany pod offroad) sa problemy? Odpowiedz Link
cieslaw21 Re: Ktoś próbował offroadu? 17.06.16, 16:21 hej widziałem zdjecia z manewrów obrony terytorialnej anakonda 2016, chyba ta firma wymieniana tu powyzej Odpowiedz Link
sylwek_tg Re: Ktoś próbował offroadu? 28.06.16, 12:24 edvvard.cullen napisał: > hej czy z zarejestrowaniem auta terenowego (modyfikowany pod offroad) sa proble > my? Zalezy ile masz naciśnięte różnych dodatkowych elementów jak chociażby wyciągarka z przodu. Proponuje zapoznać się z dziennikiem ustaw Dz. U. 2003.32.262 Odpowiedz Link
gasz-czu Re: Ktoś próbował offroadu? 24.06.16, 15:43 owszem, maja galerie na fb. Ogólnie to impreza na ogromną skale czołki, jeepy patrole. Odpowiedz Link
bentofit Re: Ktoś próbował offroadu? 29.06.16, 12:30 a tu masz bloga od grupy offroadowej spartan ast, która przygotowała cały materiał na ten temat spartanast.pl/pojazdy-off-roadowe-a-tablice-rejestracyjne/ Odpowiedz Link
mareczek2385 Re: Ktoś próbował offroadu? 15.09.16, 09:39 dobrze wiedzieć takie rzeczy, to się na pewno przydaje młodszym kierowcom chociaż łatwiej by było gdyby po prostu przepisy były bardziej czytelne Odpowiedz Link
carry-walk Re: Ktoś próbował offroadu? 19.09.16, 09:36 sporo innych rzeczy jest też na tym blogu - warto sie zainteresować zwłąscza jak dopiero sie zaczyna Odpowiedz Link
dobrzegniew Re: Ktoś próbował offroadu? 23.09.16, 13:18 im więcej jest miejsc w których nowi mogą się czegoś dowiedzieć, tym lepiej. dobrze mieć kolejny link do podesłania na wszelki wypadek. Odpowiedz Link
tyczkarz928 Re: Ktoś próbował offroadu? 18.10.16, 14:21 no chyba nie ma jeepa patrola, coś ci sie pokiełbasiło. nissan prosze ja ciebie produkuje patrole Odpowiedz Link
donad029 Re: Ktoś próbował offroadu? 21.10.16, 10:14 może to tylko pomyłka ale a propo nissanów przypomniało mi się ostatnio jak skończył ten patrol od spartan ast (tej grupy z krakowa). jeździli nim gdzieś poszerzając ścieżki i obtarli cały bok, nawet nadkola poodpadały ale już ponoc go przywracają do stanu poprzedniego Odpowiedz Link