Dodaj do ulubionych

kmiot od VOLVO niech odpowie

22.02.12, 19:32
na pytanie o ceny bankowozów
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 23.02.12, 00:49
      nie bardzo wiem o co pytasz, pewnie sam tego nie przemyślałeś, ale przerobienie auta na bankowóz to koszt ok 11 500 zł netto.
      prosta matematyka wskazuje, że koszt wykonania takiej zabudowy zwróci się już w momencie zakupu auta o wartości 55 000 zł netto.

... i cza było bić piane?
      • jestklawo Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 23.02.12, 08:55
        mariusz-ef napisał:

> nie bardzo wiem o co pytasz

więc piszesz bzdury tak na wszelki wypadek?
        Spamer od volvo cieszy się, że jego bankowozy zapewniają odliczenie 23% VAT przy zakupie tego truchła i myśli że robi komuś laske. Nawet zakup skody pozwala odliczyć 100%.
        forum.gazeta.pl/forum/w,20,133359865,133542837,Re_czy_samochod_osobowy_z_kratka_mozna_przerobic.html
        > prosta matematyka wskazuje, że koszt wykonania takiej zabudowy zwróci się już w
        > momencie zakupu auta o wartości 55 000 zł netto

faktycznie prosta, pięciolatek by lepiej policzył

... i cza było bić piane?
        • mariusz-ef Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 23.02.12, 09:20
          pisząc: "...ale przerobienie auta na bankowóz to koszt..." miałem na myśli nie tylko skodę, ale również Dacię, a nawet Tatę (!)
          tak więc nie odnosiłem się stricte do volvo

z biciem piany odniosłem się do słowa "kmiot" w tytule wątku
          Nie jestem święty, ale uważam, że czasami warto ważyć słowa, a nawet ugryźć się w język nim coś się powie/napisze

To, że jakiś handlowiec volvo próbuje wyrobić normę na koniec miesiąca i zapewnia, że do każdego zakupionego samochodu zamontuje (w cenie) sejf i włoży to niego zdjęcie nagiej siostry lepiej zbyć milczeniem, ew. iść do innego dealera niż nadużywać słowa "kmiot", które jak ulał pasuje do miłościwie nam panującego Donalda T.
          • wsk175 Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 23.02.12, 19:30
            I w ten piękny sposób przeszliśmy do polityki, nie wiem tylko po co ?
            11 500 za kasetkę?!
            Kmiot od volvo nawet tego przełknąć nie mógł i ze wstydu zamilkł.
            • volkenban Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 24.02.12, 00:22
              Aby samochód został uznany bankowozem musi zostać wyposażony w szereg udoskonaleń, a w tym:
              - pojemnik specjalistyczny w stojaku umożliwiający jego mocowanie i wyjmowanie, który jest umieszczany w przestrzeni przeznaczonej na koło zapasowe (w przypadku XC90 w przestrzeni bagażowej),
              - immobiliser,
              - modułowy system alarmowy posiadający m.in. funkcję "panika", rezerwowe zasilanie, dodatkową syrenę alarmową, czujniki ochrony wnętrza, blokadę pracy silnika,
              - system transmisji alarmu przekazujący m.in. informacje o: położeniu i prędkości pojazdu, otwarciu, i zamknięciu drzwi przedziału ładunkowego i osobowego, włączeniu i wyłączeniu silnika pojazdu,
              - oświetlenie przedziału z pojemnikiem.

Przerobienie Volvo na bankowóz kosztuje nie więcej niż 10 500 netto w zależności od modelu różne są wielkości rabatów od VAP.
              • stuntman-mark Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 25.02.12, 23:43
                w przypadku Volvo ważniejsze jest to że mają oni homologację dzięki której możemy ominąć cały proces uzyskania pozwolenia na zakup bankowozu
                • do.ki Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 26.02.12, 08:50
                  stuntman-mark napisał:

> w przypadku Volvo ważniejsze jest to że mają oni homologację dzięki której może
                  > my ominąć cały proces uzyskania pozwolenia na zakup bankowozu

O jaką homologację Ci chodzi? Czy inne marki nie mają tej homologacji, tylko Volvo?
              • wsk175 Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 26.02.12, 13:10
                10 500 za kasetkę +autoalarm z imobilaizerem ( standard tego nie ma ?!)+oświetlenie bagażnika ( pewnie baaaardzo droga rzecz.....)

Wniosek:
                Pomożemy ci oszukać skarbówkę, ale musisz się z nami podzielić łupem

• regent206 Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 26.02.12, 13:20
                  Nie chodzie tylko o Skarbówkę, zdaje mi się również że akcyzy za ten samochód się nie odprowadza z chwilą importu do RP - to przy większych silnikach też spora oszczędność...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka