mariusz-ef Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 23.02.12, 00:49 nie bardzo wiem o co pytasz, pewnie sam tego nie przemyślałeś, ale przerobienie auta na bankowóz to koszt ok 11 500 zł netto. prosta matematyka wskazuje, że koszt wykonania takiej zabudowy zwróci się już w momencie zakupu auta o wartości 55 000 zł netto. ... i cza było bić piane? Link Zgłoś
jestklawo Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 23.02.12, 08:55 mariusz-ef napisał: > nie bardzo wiem o co pytasz więc piszesz bzdury tak na wszelki wypadek? Spamer od volvo cieszy się, że jego bankowozy zapewniają odliczenie 23% VAT przy zakupie tego truchła i myśli że robi komuś laske. Nawet zakup skody pozwala odliczyć 100%. forum.gazeta.pl/forum/w,20,133359865,133542837,Re_czy_samochod_osobowy_z_kratka_mozna_przerobic.html > prosta matematyka wskazuje, że koszt wykonania takiej zabudowy zwróci się już w > momencie zakupu auta o wartości 55 000 zł netto faktycznie prosta, pięciolatek by lepiej policzył ... i cza było bić piane? Link Zgłoś
mariusz-ef Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 23.02.12, 09:20 pisząc: "...ale przerobienie auta na bankowóz to koszt..." miałem na myśli nie tylko skodę, ale również Dacię, a nawet Tatę (!) tak więc nie odnosiłem się stricte do volvo z biciem piany odniosłem się do słowa "kmiot" w tytule wątku Nie jestem święty, ale uważam, że czasami warto ważyć słowa, a nawet ugryźć się w język nim coś się powie/napisze To, że jakiś handlowiec volvo próbuje wyrobić normę na koniec miesiąca i zapewnia, że do każdego zakupionego samochodu zamontuje (w cenie) sejf i włoży to niego zdjęcie nagiej siostry lepiej zbyć milczeniem, ew. iść do innego dealera niż nadużywać słowa "kmiot", które jak ulał pasuje do miłościwie nam panującego Donalda T. Link Zgłoś
wsk175 Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 23.02.12, 19:30 I w ten piękny sposób przeszliśmy do polityki, nie wiem tylko po co ? 11 500 za kasetkę?! Kmiot od volvo nawet tego przełknąć nie mógł i ze wstydu zamilkł. Link Zgłoś
volkenban Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 24.02.12, 00:22 Aby samochód został uznany bankowozem musi zostać wyposażony w szereg udoskonaleń, a w tym: - pojemnik specjalistyczny w stojaku umożliwiający jego mocowanie i wyjmowanie, który jest umieszczany w przestrzeni przeznaczonej na koło zapasowe (w przypadku XC90 w przestrzeni bagażowej), - immobiliser, - modułowy system alarmowy posiadający m.in. funkcję "panika", rezerwowe zasilanie, dodatkową syrenę alarmową, czujniki ochrony wnętrza, blokadę pracy silnika, - system transmisji alarmu przekazujący m.in. informacje o: położeniu i prędkości pojazdu, otwarciu, i zamknięciu drzwi przedziału ładunkowego i osobowego, włączeniu i wyłączeniu silnika pojazdu, - oświetlenie przedziału z pojemnikiem. Przerobienie Volvo na bankowóz kosztuje nie więcej niż 10 500 netto w zależności od modelu różne są wielkości rabatów od VAP. Link Zgłoś
stuntman-mark Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 25.02.12, 23:43 w przypadku Volvo ważniejsze jest to że mają oni homologację dzięki której możemy ominąć cały proces uzyskania pozwolenia na zakup bankowozu Link Zgłoś
do.ki Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 26.02.12, 08:50 stuntman-mark napisał: > w przypadku Volvo ważniejsze jest to że mają oni homologację dzięki której może > my ominąć cały proces uzyskania pozwolenia na zakup bankowozu O jaką homologację Ci chodzi? Czy inne marki nie mają tej homologacji, tylko Volvo? Link Zgłoś
wsk175 Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 26.02.12, 13:10 10 500 za kasetkę +autoalarm z imobilaizerem ( standard tego nie ma ?!)+oświetlenie bagażnika ( pewnie baaaardzo droga rzecz.....) Wniosek: Pomożemy ci oszukać skarbówkę, ale musisz się z nami podzielić łupem Link Zgłoś
regent206 Re: kmiot od VOLVO niech odpowie 26.02.12, 13:20 Nie chodzie tylko o Skarbówkę, zdaje mi się również że akcyzy za ten samochód się nie odprowadza z chwilą importu do RP - to przy większych silnikach też spora oszczędność... Link Zgłoś