Dodaj do ulubionych

VW Passat R-Line

• Gość: x Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 11:34
      @Arizona
      > Wystarczy sobie porownac jak wyglada (i jak jezdzi) po 10 latach
      > uzywania przecietna "Honda"

No właśnie jak widzisz, Accord po nawet 14 latach wygląda dobrze, a jeździ jeszcze lepiej. Nie mówiąc już tylko o trwałości, miał jak na tamte lata bardzo dobrą trakcję, co i dziś można docenić. Jeśli mówimy o okresie 10 lat, to można już popatrzeć na kolejną generację Accorde, którego ledwo wyglądem ten dzisiaj opisywany Passat dogania. W tej generacji Accord mógł się już pochwalić dość ekonomicznym spalaniem i jak zwykle świetnymi właściwościami trakcyjnymi. Więc ja bym tutaj zapomniał o 10-cio letnich Passatach.
      A co do oferty, to właśnie odkryli sportowy pazur. Trochę późno. Wątpię, aby potrafiło to zbudować nowy wizerunek dla auta, które jest zwykłym dupowozem, który dla mnie jest niemieckim odpowiednikiem Toyoty Avensis. Patrząc na różne kryteria przy wyborze samochodu - wszystko na w miarę na dobrym poziomie, ale w żadnej kategorii nie jest to wybitny samochód. Po prostu komfort ponad wszystko. Takie są Passaty i Avensisy. Samochody bez charakteru i dodanie kilku spojlerów i wsadzenie 300K silnika wiele tu nie zmieni.

@Gość: 5
      To na pewno zainteresuje Cię zestawienie najlepiej sprzedających się modeli w historii.
      moto.wp.pl/gid,14447102,img,14447154,title,Najlepiej-sprzedajace-sie-samochody-w-historii-motoryzacji,galeriazdjecie.html?ticaid=1e633
      Ucieszy Cię na pewno, że Passat (w Polsce szczyt marzeń) jest na przedostatnim miejscu. To mu jakoś rokuje.

• Gość: 5 Re: VW Passat R-Line IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.12, 11:57
        @x dzieki za link, ale historia sie nie interesuje.
        Ciekawi mnie sposob w jaki vw rozgrywa walke miedzy konkurentami i to wszystko.
    • milu100 Re: VW Passat R-Line 04.05.12, 12:15
      Wygląda jak Skoda. Od kiedy Skoda to sportowe auto?
    • Gość: sd Re: VW Passat R-Line IP: *.agora.pl 04.05.12, 12:24
      @milu100 od samego poczatku
    • Gość: wiktor Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 14:01
      wyczesany konkurs można pojeździć przez 3 miesiące za darmo samochodem tylko trzeba powiedzieć czemu chce się to zrobić www.facebook.com/VolvoAutoPolska/app_344979572219941
    • Gość: janek Re: VW Passat R-Line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 14:49
      a jak z silnikiem?
      zobacz "ale auto"! na:
      zycietowiecej i dodaj com
    • Gość: jp2 Re: VW Passat R-Line IP: *.150.187.3.csa-net.pl 04.05.12, 16:45
      wczoraj jechałem bmw e 90 335 i powiem wam ze juz nie wiem czy mozna miec cos lepszego dlatego dajcie spokój z tym passatem toz to zwykły samochodzik a ja mam do czego dazyc do tego bmw
    • 159ti Re: VW Passat R-Line 04.05.12, 17:43
      W - line.

( widły )
    • Gość: klasyk Re: VW Passat R-Line IP: *.c195.msk.pl 04.05.12, 18:52
      z szamba perfumerii sie nie zrobi
    • Gość: pasek Re: VW Passat R-Line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 18:52

Wystarczy spojrzeć - koszmar na kolach. Ten nowy przód pasków - straszny obciach.
      Niemcy nie mają gustu - jak widać nie tylko kobiety mają szkaradne.
      Może działkowicze zatańczą .
    • Gość: x Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 20:36
      @Gość: 5
      To nie historia, tylko teraźniejszość. Ogólne statystyki "od początku" do teraz. Póki co ukazują Passata na takiej pozycji jak widać.
      Ciekawi Cię sposob w jaki vw rozgrywa walke miedzy konkurentami?
      Jak widzisz z tego linka, póki co słabo rozgrywa.
      Ma ambitne plany, agresywnie działa ostatnio, mocno się promuje. Ale to jeszcze za mało.
      Jako o wiele starszy koncern od japońskich czy tym bardziej koreańskich, ledwo próbuje je gonić.
    • fragles102 Re: VW Passat R-Line 04.05.12, 21:50
      TOYOTA AVENSIS I generacji miażdży tego niemieckiego padlucha pod każdym względem hehe
    • Gość: elo Re: VW Passat R-Line IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.12, 19:24
      Zamówiona B7 będzie w połowie lata. Wdychajcie zapach gnojówki jak będę napawał się nowym autkiem.
    • Gość: wasyl Re: VW Passat R-Line IP: *.luksus.net.pl 08.05.12, 11:20
      Wygląda całkiem przyjemnie, a napewno wyjdzie o wiele taniej aniżeli jakiś tuner dołożyłby parę dodatków, może również doczekamy się pakietu R-line do nowego CC
    • Gość: Bejbe Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 06:38
      Taki pakiet jest w sam raz dla tych którzy nie potrzebują prawdziwej R-ki 300 KM. Jednak tu pojawia się dylemat, czy lepiej dopłacić do pakietu R Line, czy lepiej kupić nowo przedstawionego Passata B7 Alltrack który poza tym że wygląda bardzo dobrze ma napęd na 4 koła? Ja wybrałbym Alltracka.
    • Gość: Samar Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 07:15
      Można lubić niemców lub nie, można szanować niemiecką motoryzację lub nie, można lubić Volkswagenowski design lub nie ale jedno trzeba przyznać - bo to obiektywne fakty - Volkswagen Passat to najlepiej sprzedające się auto segmentu D w europie. W 2011 roku sprzedano ok. 0,9 mln Passatów tylko w EU. Najlepsi konkurenci nie osiągają nawet poziomu 0,5 mln (np. Insignia, Mondeo).
    • Gość: ASP Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 07:27
      990 eurasów to spoko, ciekawe ile będzie u nas?
    • eurotaxt Re: VW Passat R-Line 27.12.12, 08:58
      W miarę fajnie to wygląda, tj. w mojej ocenie Passat B7 ma nieco przyciężkie proporcje a ten pakiet dodaje trochę harmonii w wyglądzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka