Dodaj do ulubionych

VW Passat R-Line

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 13:36
Yeaaah... Turbo sport europa the best 2000
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucjan Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 13:41
      Coś dla chcących się wyróżniać w aucie, w którym ciężko się wyróżniać... motoguru.pl/wiadomosci/vw-passat-w-nowej-wersji-r-line/
    • jjagislaw Re: VW Passat R-Line 03.05.12, 14:37
      Niemcy znów pokazali charakter. Nawet samochód z segmentu D/E potrafi wyglądać lepiej niż reszta europejskiego i japońskiego dziadostwa klasy premium. No bo który z nich daje takie pierwszorzędne zawieszenie czy silniki?
      To po prostu nie ta klasa co Niemcy; kilkadziesiąt lat temu kiedy oni produkowali już porządne samochody, to reszta była na etapie żałosnego kopiowania designu i technologii. I tak jest do dziś, VAG, BMW czy Mercedes nie mają sobie równych jeśli chodzi o design i technologię. Reszta mogłaby nie istnieć, bo robi tylko jako marne tło.

Pozdrawiam.
      Jan Jagisław.
    • Gość: fragles102 Re: VW Passat R-Line IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.12, 14:43
      Ten sam wiejski styl.
      Kiera jak w traktorze. Deska jak w panel w ekskluzywnym klopie.
      Fotele takie jak w Golfie dla buraków.
    • fakej Re: VW Passat R-Line 03.05.12, 16:33
      Pewnie dadzą w miarę spoko silnik i elektroniczna smycz na 250km/h. Czyli nawet nie będzie się tym można rozpędzić. To tak jakby komuś dać viagrę i założyć pas cnoty. Samochody dla pedałów.
      Na polskim rynku brakuje samochodu z kolorem i mocnym silnikiem na LPG lub przynajmniej takim, który można przerobić na LPG.
    • Gość: Super Elastic Re: VW Passat R-Line IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.12, 17:16
      A pod piatymi drzwiami (niem okreslenie) siano z antyalericznych wlokien kevlarowych, hyhy.
    • Gość: Wacław Koń Re: VW Passat R-Line IP: *.play-internet.pl 03.05.12, 17:50
      wsiowóz
    • Gość: pat Re: VW Passat R-Line IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.05.12, 17:52
      Lepiej by zrobili R36, a nie jakis r-line - czyli mam 140 konnego diesla, ale udaję sportowca ;).

Nawet 2.0 TFSI ma prawie 8 sekund do setki, a A4 z tym samym silnikiem i nowszą skrzynią jest o sekundę szybsze (to dla tych co twierdzą, że kupując A4 przepłacamy za Pastucha w innej budzie ;-)).
    • Gość: IH Re: VW Passat R-Line IP: *.swidnica.mm.pl 03.05.12, 17:52
      Sportowy passat to jak sportowe sandały. Sandały R-line.
    • Gość: Pit Re: VW Passat R-Line IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.12, 19:24
      kubły z octavii rs , cały vag ...
    • Gość: Gość Re: VW Passat R-Line IP: *.38.102.4.internetia.net.pl 03.05.12, 20:07
      @Jagisław a ty jeszcze nie w szparagach u Niemców? Jesteś idiotą wielbiąc niemiaszków za każde piednięcie
    • Gość: nonie Re: VW Passat R-Line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 21:47
      Wieśwagen Pastuch Sport. Jeszcze dresiki trzy paseczki, muzka scooter i już będzie szkopski high life.
    • Gość: pr Re: VW Passat R-Line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 22:16
      @up

Akurat od Scooter"a się odklep, przyjacielu.
    • Gość: fragles102 Re: VW Passat R-Line IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.12, 22:49

Pastucha mam, fajnie jest
      bo to R-ka, co na wsi mażeniem jest..
      Sprzedołem, wszystko co miołem
      i na pastucha uskładołem.
      Tera palę gumę pod mleczarnią
      i wszystki dupy siem do mnie garnią
    • Gość: x Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 23:07
      Tak jak Passat jest nudny itd. ten nawet mi się podoba.

To "nudne" nadwozie, gdy uzupełniony o kilka dodatków, potrafi nawet cieszyć oko.
      Tylko, że gdy pierwszy raz spojrzałem na zdjęcie, odniosłem wrażenie, że wygląd jest znajomy.
      To jakby odświeżoną wersją BMW E46 (premiera jakieś 14 lat temu). Przywołał mi też na myśl Accord'a też sprzed 14 lat. Podobnie wyrażona "zadziorność". Spojler przedni, dół atrapy, górne tłoczenie identycznie leci oraz kilka innych detali. Ogólnie charakter tych modeli został oddany w nowym wydaniu. Taki lifting dobrze opatrzonych, udanych stylistyczni, modeli. Takie mam odczucia gdy patrzę na prezentowanego Passata.
      Jeśli chodzi o wnętrze, można też się dopatrywać inspiracji we wspomnianym modelu BMW sprzed 14 lat.

Ładny, klasyczny, ten Passat, ale nie da się ukryć - odgrzany kotlet.
    • Gość: Arizona Re: VW Passat R-Line IP: 173.233.211.* 03.05.12, 23:11
      Wystarczy sobie porownac jak wyglada (i jak jezdzi) po 10 latach uzywania przecietna "Honda", czy "Toyota", a jak przecietny "WV" !
    • Gość: piekny Re: VW Passat R-Line IP: *.swidnica.mm.pl 03.05.12, 23:16
      jak
    • Gość: hyhy Re: VW Passat R-Line IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.12, 00:13
      scooter line, dobre!
    • fragles102 Re: VW Passat R-Line 04.05.12, 05:43
      Srać się chce , co kolejna wersja wyposażenia folcwagena to reklama na moto pl kogo to obchodzi dziennikarzyny?no ale niemcy płacą to trza reklamować hehe
    • fragles102 Re: VW Passat R-Line 04.05.12, 05:49
      @jjagisław dla twojej niewiedzy kradli i odgapiali technologie to niemcy w czasie 1 i 2 wojny światowej , widzę że historii to ty nie znasz a się wypowiadasz hehe
    • Gość: Lellek Re: VW Passat R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 07:34
      To wersja dla tych którzy nie potrzebują prawdziwego Passata R (300 KM, 4Motion, DGS) a wystarcza im tylko pakiet stylizacyjny podkreślający linię auta. Całe szczęście że styling R-Line nie jest tak krzykliwy jak propozycje niektórych tunerów które bardziej szpecą Volkswageny niż je poprawiają ;-)
    • zeus75 Re: VW Passat R-Line 04.05.12, 08:26
      "Kierownica i dźwignia hamulca ręcznego obszyta jest skórą."
      A ja się pytam gdzie tam jest dźwignia hamulca ręcznego?
    • Gość: 5 VW Passat R-Line IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.12, 08:45
      A ja z uporem maniaka o sprzedazy w stanach :)
      W kwietniu po raz pierwszy Kia zostala dogoniona i wyprzedzona przez VW !
      Obecnie VW przewyzsza ja udzialami w rynku sprzedazy.
      Teraz kolej na caly koncern Hyundaia :)

english.chosun.com/site/data/html_dir/2012/05/04/2012050401205.html
    • liczbynieklamia Re: VW Passat R-Line 04.05.12, 08:53
      R-line, S-line, R-design, M-pakiet, pakiet AMG, ... Jak widać ludzie kochają udawać - na przykład, że mają 300 koni pod maską, a nie cherlawego diesla jak w rzeczywistości. Ale oczywiście jak ktoś chce mieć 300 koni w zwykłym Passacie, to jest się nie da...
    • Gość: leo Re: VW Passat R-Line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 08:57
      Skąd wiadomo, że BĘDZIE. Na tą chwilę jest najbardziej sportową. W zeszłym roku było widać/słychać, że może pojawić się wersja R. Czy tak będzie to tylko Niemcy wiedzą, a na tą chwilę to wolę fabryczny pakiet niż od wielu firm tuningowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka