Dodaj do ulubionych

Porsche 911 z kratką

IP: 80.51.232.* 23.06.04, 13:08
Chcę sobi kupić porsche 911 i odliczyć Vat. Czy to znaczy ze będę miał kratkę
z przodu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ziomal Re: Porsche 911 z kratką IP: 217.96.29.* 23.06.04, 13:38
      911 - kratkowóz!? Spoko.
      W III Rzeczpospolitej Korupcyjnej wszystko jest możliwe. Kratke będziesz miał w
      środku między siedzeniami. Plus wiadomo - cały vat do odpisu.
      Minus - w miejscu prawego siedzenia będzie jakiś kołek czy coś. No i nie będzie
      można bladziora wozić po bulwarze. He he he
      • Gość: radek Re: Porsche 911 z kratką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:47
        Kratki się już skończyły!

Ale przed 1 maja widziałem Audi TT z kratką :-)

Kilka lat wcześniej nie trzeba było nawet kratki,aby odliczyć VAT.
        Wystarczyło w bagażniku zamontować "trwale" badziewną metalową kasetkę zamykaną
        na kluczyk i rejestrowało się samochód jako bankowóz.
        • Gość: qq Re: Porsche 911 z kratką IP: 62.29.137.* 24.06.04, 14:16
          ... a to nie był przypadkiem założony windszot w TT cabrio ;))
    • skodziara Re: Porsche 911 z kratką 23.06.04, 14:14
      Nie można po 1 maja nie odliczysz całego Vatu tylko max 5 tys.
      a kratek już nie montują.
      • cool_piwo Re: Porsche 911 z kratką 24.06.04, 10:51
        skodziara napisała:

> Nie można po 1 maja nie odliczysz całego Vatu tylko max 5 tys.
        > a kratek już nie montują.

Czyli jeśli mam auto o ładowności 655 kg i zarejestrowane na 4 osoby (pełny odpis vat, auto kupione po 1 maja) to nie musze mieć kratki ? Bo nie wiem czy ja źle zrozumiałem, czy pisałaś tylko o tych co nie będą miały pełnego odpisu VAT.

• Gość: stefan Re: Porsche 911 z kratką IP: *.piwnica.krakow.pl / 195.136.33.* 23.06.04, 14:43
      To znaczy, ze jestes glupim głąbem- nic dodac niz ujac!
      Mogels jeszcze spyta o instalacje gazowa...
      hahaha
      • Gość: radek Re: Porsche 911 z kratką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:55
        911 jest chłodzona powietrzem, więc instalacja gazowa odpada.
        • Gość: verte Re: Porsche 911 z kratką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:00
          To może zrobić z niego bankowóz,jakaś skrytka na pieniądze na tylnim siedzeniu
          i będzie ok.
          • Gość: radek Re: Porsche 911 z kratką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:03
            Nie jesteście na bieżąco.
            Luka prawna dotycząca bankowozów już nie istnieje.

Co do bankowozów, to kilka lat temu wystarczyło zainstalowac kasetkę w
            podłokietniku.
            To se ne vrati :-(
        • polejarz Re: Porsche 911 z kratką 23.06.04, 15:45
          Gość portalu: radek napisał(a):

> 911 jest chłodzona powietrzem, więc instalacja gazowa odpada.

Obecnie produkowane 911 są już chłodzone cieczą, tylko pytanie, gdzie butlę
          wsadzić??? ;)))
          • Gość: radek Re: Porsche 911 z kratką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:56
            Wiedziałem, że boxster przeszedł na ciecz.
            911 też?
            Skoro tak, to jakąś małą butlę może w miejscu gaśnicy zainstalujesz ;-)
            • Gość: tomaszek874 Re: Porsche 911 z kratką IP: *.kobierzyce.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 18:57
              co do gazu... to w maluchah butle montują na tylnim siedzeniu... gabarytowa
              podobne auta:P
              • Gość: verte Re: Porsche 911 z kratką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:09
                Gość portalu: tomaszek874 napisał(a):

> co do gazu... to w maluchah butle montują na tylnim siedzeniu... gabarytowa
                > podobne auta:P

Do maluchów nie wolno(w przepisach) montować gazu.
                • Gość: radek Re: Porsche 911 z kratką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:07
                  Z tego co pamiętam to maluch na 100% jest chłodzony powietrzem.
                  Gaz wolno montować tylko do samochodów chłodzonych cieczą.
                  Butla nie może znajdować się w "przedziale pasażerskim", więc z tym tylnym
                  siedzeniem to brednie (nawet w przypadku Malucha BIS, który jest chłodzony
                  cieczą).

Swoją drogą nasuwa się pytanie, czy są Maluchy BIS na gaz? (teoretycznie chyba
                  mogą być).
                  • czolk Re: Porsche 911 z kratką 24.06.04, 10:30
                    Maluch zwykły JEST chłodzony powietrzem co nie przeszkadza w montowaniu gazu.
                    Mocuje się butle w kabinie, za siedzeniem kierowcy (na kanapie) a potem jeszcze
                    saqmochód trzeba przerejestrować na 3 osoby. Nowe Porsche 911 JEST tylko i
                    wyłącznie chłodzone cieczą. Powietrzem chłodzone były stare 911. Cieczą też są
                    chłodzone nowe Harleye. Świat upada.
                    Pzdrw
                    Franc "R.P.R."
                    • Gość: radek Re: Porsche 911 z kratką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 11:09
                      serio piszesz?
                      wydawało mi się, że do pojazdów chłodzonych powietrzem nie wolno montowac gazu
                      (taki był przepis).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka