Dodaj do ulubionych

VW CC auto z programu select Niemcy

21.08.12, 12:06
wiadomo że nie można być zbyt pewnym aut z allegro. Ostatnio chodziłem po salonach różnych marek i oglądałem samochody używane przez nich wystawiane. Najlepszą ofertę miało chyba Volvo, ale niestety nie znalazłem konfiguracji dla siebie. Inne marki (w tym VW) niestety nic dla mnie nie miały.

Myślałem o samochodzie w okolicy Passata CC, 2.0 benzynka, automat, skóra, navi. Jedyne pewne źródło, które znalazłem, to samochody posalonowe z Niemiec, jest ich całkiem dużo na stronce VW. Pytania:
1) czy to na prawdę pewne źródło? kupując w salonie z ich gwarancją mogę mieć pewność, że auto nie ma szemranej historii?
2) czy ktoś kupował auto w ten sposób, jakie macie doświadczenia?
3) czy znacie jakieś firmy w PL, które sprzedają auta z gwarancją?
Obserwuj wątek
    • allerune Re: VW CC auto z programu select Niemcy 21.08.12, 12:07
      interesuje mnie auto 3 letnie
    • soner3 Re: VW CC auto z programu select Niemcy 21.08.12, 12:20
      Nie mozesz sobie poszukac takiego samochodu od pierwszego wlasciciela ?
      Potrzebujesz zrobic z siebie frajera ktory da sie skubnac posrednikowi w zamian za niewiele warta gwarancje ?
      • jamesonwhiskey Re: VW CC auto z programu select Niemcy 21.08.12, 12:44
        problem jest taki ze zazwyczaj wlasciciel takiego sprzeta biegnie z nim do salonu na wymiane
        i nie chce sie bujac z samodzielna sprzedaza
        • allerune Re: VW CC auto z programu select Niemcy 21.08.12, 12:54
          dokładnie takie coś sobie wymyśliłem, zwykły człowiek, który nie kombinuje, tylko idzie po najmniejszej linii oporu... cokolwiek z autem to do salonu. Wtedy i historia jest pełna i auto zadbane...
      • allerune Re: VW CC auto z programu select Niemcy 21.08.12, 12:52
        szukam już pół roku i zwykle jest to 1 właściciel w PL :) a wcześniej było ich 1-2, przy czym ostatni zaliczył "crashtest"
        • alfik7 Zmień kryteria wyszukiwania. 21.08.12, 13:38
          Ustaw wyższą cenę "od".
          • allerune Re: Zmień kryteria wyszukiwania. 21.08.12, 17:42
            wtedy pojawiają się nowsze "crashtesty"
    • walles Re: VW CC auto z programu select Niemcy 21.08.12, 18:23
      Kupowałem już auta z najróżniejszych źródeł. Z komisu (błąd dzieciństwa), kilka razy sprowadzałem samodzielnie z niemiec i holandii (zawsze "puknięte" i składałem w PL, bo całe były kosmicznie drogie), potem dorosłem i nie miałem czasu na wyjazdy i szukanie "okazji" to od 2006 roku kupowałem nowe (leasingi) ale wyleczyłem się po szkodzie całkowitej ostatniego auta kiedy to aby rozwiązać umowę musiałem wpłacić wszystkie odsetki od zaplanowanych rat na prawie 3 lata do przodu oraz karę za wcześniejsze zakończenie umowy (!!!). Ostatnio szukałem jak Ty i w końcu trafiłem na auta poleasingowe z polskich banków. Te od kompaktów w dół pomijałem (zwykle tyrają pod tyłkami REPów itepe i dodatkowo są nędznie wyposażone). Ale jest masa aut "klasy passata", zwykle dobrze wyposażonych, być może po preziach, kierasach czy innych ważniakach. Ja wziąłem sobie w czerwcu Mondeo MK4 Silver X, 2008 2.0 TDCI 143 PS po leasingu z "Tchibo". Musiałem tylko ogarnąc przycierki parkingowe na drzwiach i tylnym zderzaku. Przy okazji wypolerowałem zmatowiony automatycznymi myjniami lakier. Auto miało 109 000 km. Było zadbane, w zasadzie wyglądało jak nowe, poza defektami lakieru. Będąc mimo wszystko nieufnym zadzwoniłem na numer z pieczątki serwisu i udając właściciela poprosiłem o przypomnienie kiedy ostatni raz wymieniałem olej. Wszystko się zgadzało. Niestety trudno Ci będzie kupic tego rodzaju auto bez pośrednika, bo mają swoje wtyki i jak sępy czekają na wycofywane floty, żeby potem je sprzedawac z zyskiem w detalu. Mi się oczywiście też nie udało, trochę nie miałem czasu i wziąłem od pośrednika. Ma zresztą dobrą reputację i przynajmniej kilku moich znajomych ujeżdża pochodzace od niego auta. Niektórzy już któreś z kolei. Trochę na mnie zarobił, to fakt. Na fakturze wykupu leasingu było 31000 brutto, ja odkupiłem za 36000 brutto i dołozyłem "tysiaka" na retusz lakieru. Ale jak patrzę na ogłoszenia ulepów z Niemiec to jakoś strasznie doopy nie dałem. Auto mi sie nawet podoba (pierwszy w życiu ford), fajnie się prowadzi i jest w sam raz. Bez lansu i kompleksów zarazem. Dziś mogę stwierdzić, że to chyba najlepsze rozwiązanie do zakupu 3-4 letniej używki w polandzie. Ponieważ: masz łatwośc w weryfikacji historii auta, pewność serwisowania w ASO (nawet filtr przeciwpyłkowy miałem nowiusieńki a podobno ASO kasują za czynnośc ale nawet tam nie zaglądają - kto ma MK4 ten wie dlaczego) i małe ryzyko korekty licznika, dłubania przeż Cześka i spawów przy łączeniu ćwiartek. Warunek to zakup powyżej klasy kompakt. Czyli tam gdzie auta nie tyrają pod tyłkami szeregowego personelu.
      • allerune Re: VW CC auto z programu select Niemcy 21.08.12, 22:48
        dzięki za wyczerpującą odpowiedź. W sumie jedyne auta, na których faktycznie zawiesiłem oko w PL to właśnie poleasingowe. Niestety bardzo ciężko było mi znaleźć cokolwiek nie w dizlu, najlepiej z dużą benzyną. Ja robię 10-15k km rocznie a do pracy mam 2km więc dizel pasuje mi jak pięść do nosa.
        Poza tym istnieje inna kwestia, Passat CC to takie najbardziej racjonalne wyjście, ale w podobnej cenie (80k) trochę ciągnie mnie do A6 albo BMKi 5-tki. Z tych ostatnich niestety w tych cenach to raczej starsze niż 3 lata
    • nie-tak Re: VW CC auto z programu select Niemcy 02.09.12, 01:41
      Cytat:
      programu select Niemcy

Dokładnie nazywa się to tak: "Premium Selection" Te auto nie mają szemranej historii, są to auta które są wypożyczane rożnym firmom, partiom, ... na pewien ustalony przez producenta okres czasu ( tu jest ograniczony limit przebiegu), wracają do producenta, robi się ich przegląd, po przeglądzie idą do sprzedaży jako auta używane. Najlepszym zakupem jest kupienie roczniaka jeszcze z fabryczną gwarancją i z pełnym wyposażeniem (nawigacja, sportowe siedzenia /bardzo wygodne i przydatne do długich jazd gdyż dostosowuje się je do kształtu pleców jak i siedzenia/ogrzewane siedzenia, asystent parkowania, ... i wiele innych przydatnych bajerów) , w ten sposób sama kupiłam rocznego BMW jedynkę (118i - gdyż zawsze mi się ona podobała) z gwarancją, pełnym wyposażeniem, małym przebiegiem i zaoszczędziłam w stosunku do nowego auta przeszło 20 tys euro

www.youtube.com/watch?v=zfclpHQ4c8Y&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=blcwwY2na7Y&feature=related
      • nie-tak Re: VW CC auto z programu select Niemcy 02.09.12, 01:45
        Acha, dodam, te auta jest ciężko w Niemczech dostać, jak ukaże się ogłoszenie na portalach sprzedaży aut nie wolno zwlekać - są sprzedawane jak ciepłe bułeczki u piekarza - w Niemczech maja wielkie powodzenie.

www.youtube.com/watch?v=zfclpHQ4c8Y&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=blcwwY2na7Y&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka