Dodaj do ulubionych

Astra II kombi d

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 14:59
Cześc chaciałbym sobie kupic astre jak temacie ale z silnikiem disla ( ze
względów wyłącznie oszczędnościowych) i stąd moje pytanie być może ktoś z was
uzyktkuje takie auto i wie coś w tym przedmiocie ? Ztego co wiem, a nie
jestem wilekim znawcą motoryzacji to te astry wystepuja z dwoma rodzajami
silników 1.7 dti i chyba 2.0 no ale to wszystko co wiem . Napiszcie jeżli
wiecie coś więcej czy takie auto warte jest zainteresowania? zaznaczam że
wolałbym kupic jakiegoś takiego opla 2-3 letniego bo szkoda mi kasy na nowego
ktyóry pewnie kosztuje z 70 tys. z silnikiem na ropę.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: misiak Re: Astra II kombi d IP: 213.76.161.* 05.07.04, 15:09
      Ja jestem strasznym sknerą jeśli chodzi o koszty paliwa wybrałbym 1,7:) Nie
      jest to rakieta ale spokojnie wystarczy do bezstresowej jazdy. Myślę, że cięzko
      ci będzie znaleźć 2-3 latka. Jak ktos kupuje diesla to raczej na dłuższy okres.
      pzdr
    • x-darekk-x Re: Astra II kombi d 05.07.04, 15:54
      pare dni temu byl tu taki watek
    • x-darekk-x Re: Astra II kombi d 05.07.04, 15:55
      oto i on:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13779330&a=13779330
    • Gość: Mirek Re: Astra II kombi d IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 21:01
      Mam taką Astrę 1998r 2.0 DTI. Ma przejechane 175.000 km na razie bez kłopotów,
      oby jak najdłużej. Ekonomicznośc ok. Przeciętnie autko spala z klimą 6,5
      l/100km. jeśi chodzi o dynamikę to rakieta to nie jest ale jęsli tak jak w moim
      przypadku gdy ktoś jeżdzi z rodziną to wystarczy. Miła niespodzianka to mała
      ilośc decybeli. To naprawde cichy diesel. Wykończenie w środku solidne, za
      wyjątkjiem takich detali: skrzypią mi szyby oraz z tyłu roleta. Ale to
      przypadłośc większosci kombi. Aha nie mam już zdrowia do żarówek, przepalają
      się za często. Ale ogólnie moge to autko podsumowac na mocna czwórkę. Wątpię
      byż znalazł na rynku dwulatka bo nikomu nie opłaca się sprzedawać diesla po
      dwóch latach. Nie po to go kupił prawda? Pozdrawiam i polecam, nie będziesz
      rozczarowany.
      • Gość: wojtek Re: Astra II kombi d IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 07:44
        Dzieki za informacje. Rzeczywiście chce kupic samochód do sprawnego, taniego i
        bezpiecznego przemieszczania się a nie do wyścigów i z tego co napisaliście
        taka astra to niezły wybór. Jezeli chodzi o 2letni samochód to mam nadzieję że
        coś znajdę jeśli nie w POlsce to moze gdzieś za granicą ( informuje że nie chcę
        kupić nic roztrzaskanego ) na mobile.de albo autohus.de (nie mylić z
        autohausem) są jakieś propozycje - a jeśli nie no może zdecyduje sie na nowy ,
        tylko że wtedy kusłby mnie megane grandtpur np 1.5dci. Nie wiem pozyjemy -
        zobaczymy .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka