Dodaj do ulubionych

Chyba sobie kupię Yarisa!

19.03.02, 21:13
Mam zamiar zmienić brykę, zastanawiałem się nad różnymi, ale chyba kupię
Yarisa! Czytam to Forum i słyszę że to auto po prostu jest najlepsze na
świecie. Wśród różnych bezdyskusyjnych zalet (m.in. najładniejszy, najbardziej
niezawodny, najbezpieczniejszy itd.) coś mnie po prostu zaszokowało. Jakiś
posiadacz wersji 68 KM (czyli taki słabszy motocykl) twierdził, że jedzie
licznikowe 190 km/godz. A w pobliskim wątku ktoś pisze że szybkościomierz
Yarisa zaniża wskazania o 10%. Czyli ta byrka śmiga 228 km/godz.!!! Ja pier...
to jest po prostu nie-sa-mo-wi-te!!!
Jutro wstanę o 5.00 rano i ustawię się przed salonem Toyoty. Kurcze, żeby tylko
dla mnie starczyło...

Czy ktoś mi może wyjaśnić w jakim celu produkuje się inne samochody niż Yaris?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Druid jestes wspanialy !!! IP: 172.18.118.* 19.03.02, 21:16
      Chyba sie w Tobie zakochalem :)
    • Gość: ktos Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.csc.com.pl 19.03.02, 21:16
      ....eeeeeeeeeeeeetam fabia lepsza... tylko szkoda, że na talony bo bym sobie
      śmigał 200kph po naszych równych autostradach.... :)
      • Gość: Marek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: 172.18.118.* 19.03.02, 21:18
        Wersja TDI jedzie "grubo powyzej 200" i nic jej sie nie odcina (swoja droga to
        w dieslu trudno zrobic odcinanie paliwa...)
        • Gość: ktos Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.csc.com.pl 19.03.02, 21:28
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Wersja TDI jedzie "grubo powyzej 200" i nic jej sie nie odcina (swoja droga to
          > w dieslu trudno zrobic odcinanie paliwa...)

zgadzam się, ale to jest już kres jej możliwości, a dłuższa jazda w takim
          kompakcie z niższej półki nie sprawia przyjemności, uwierz. Jechałem Mitsubishi
          space starem po "Autostradzie" 205 kph i zajebiście się bałem, chułem podmuchy
          wiatru, a jazda była bardzo męcząca więc zwolniłem do 160. Tą samą drogą
          jechałem ponad 210 kph bmw 5 i samochód poprostu sunął po drodze (niestety
          jechałem jako pasażer). w takim kompakciku jak fabia (ale także inne marki z tej
          półki) wygodna jazdy kończy się wraz z prędkością 150kph. na plskie drogi to i
          tak dużo. każdy podmuch wiatru w tak wąskim i dość wysokim autku jest
          niebezpieczny, a co najmniej nieprzyjemny. i w cale nie chodzi tu o silnik, może
          ciągnąć nawet 250kph, ale konstrukcja wozu nie jest przystosowana.... i pikuś
          takie są realia
          • edimerc Może Spacestara? 19.03.02, 22:01
            Gość portalu: ktos napisał(a):

> Jechałem Mitsubishi space starem po "Autostradzie" 205 kph i zajebiście się
            > bałem, chułem podmuchy wiatru, a jazda była bardzo męcząca
            To ty nie wiesz że w Spacestarze na szybkościomierzu "2" jest dla niepoznaki
            oszukana bo powinna być w tym miejscu "3" ?
            > silnik, może ciągnąć nawet 250kph,
            Tak, ale z przyczepą i pod górkę. Normalnie Spacestar idzie prawie 360 kph i po
            prostu łyka Ferrari F40. Ale jest to męczące bo RDS nie nadąża przełączać
            częstotliwości a komórka też gubi fale.

Napiszcie proszę coś fajnego także o swoich innych samochodach bo się nie mogę
            zdecydować.
            • Gość: Michal Re: Może Spacestara? IP: *.telia.com 19.03.02, 22:07
              Juz Ci doradzam jak sie uporac z komorka i RDS-em.Komorke zamien na satelitarny
              telefon on tak szybko nieucieknie spod satelity.RDS zamien na 100 kanalowe
              radio,rowniez satelitarne ,taksamo sie bedzie zachowywal jak komorka.To ten
              problem zostal rozwiazany,masz jeszcze cos?
              • edimerc Re: Może Spacestara? 19.03.02, 22:47
                Ja w ogóle nie mam. Problemy to może mieć ktoś, kto pomyka Spacestarem, Yarisem
                lub Fabią z prędkością dźwięku. Właśnie, dlaczego w tych wspaniałych brykach
                jeszcze nie montują machometrów?
            • Gość: ktos Re: Może edimerca? IP: *.csc.com.pl 20.03.02, 08:28
              nie czepiaj się bo to są fakty, a silnik który wyciąga 250kph nie odnosił się
              akurat do ss, CYTUJ CAŁE WYPOWIEDZI, a nie jakieś nieznaczące wycinki. Po
              twoim "czytaniu ze zrozumieniem" można wywnioskować, że twój poziom
              intelektualnu niebezpiecznie zbliża się do wysokości rowu mariańskiego.
              oooo kur.. 11km poniżej lustra wody.... uuuuuuuuuuu

....posprzątałeś już ludziom klatkę schodową?

może cię kiedyś wyłowią, ale narazie pozdrawiam....
    • golfiarz Re: Chyba sobie kupię Yarisa! 20.03.02, 01:44
      edimerc napisał(a):
      > Jakiś posiadacz wersji 68 KM
      W Polsce innej wersji nie sprzedaja.

> że jedzie licznikowe 190 km/godz.
      Nie wiem nie probowalem - ja mialem na liczniku 169, ale tak jak w wiekszosci
      samochodow podawane wartosci za zawyzane (nigdy zanizane).

> Czy ktoś mi może wyjaśnić w jakim celu produkuje się inne samochody niż Yaris?
      - moze po to, aby lepiej mu wchodzil wsteczny - w yarisce jest on
      niezsynchronizowany i czasami nie "wskakuje"
      - moze po to, aby miec lepsza widocznosc z tylu

Pozdrawiam,

Golfiarz
      Yariska Luna 5D

• Gość: RT Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.mediacom.pl 20.03.02, 15:21
      I nie zapomnij o tylnim spojlerze - zeby ci cytuje: "lepiej trzymał się drogi".
      Troche się uśmiałem. Pzdr.
    • Gość: Marek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: 172.18.118.* 20.03.02, 15:39
      A benzyne tylko V-Power lej, jest "odczuwalna" roznica (chyba na kieszeni).
    • Gość: RT Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.mediacom.pl 20.03.02, 15:41
      Aha! Bym zapomnial: poinformuj nas koniecznie o ktorej godzinie, kiedy
      dokladnie i w jakim salonie kupujesz! Wersja i cena nas tez interesuje. :-)
    • Gość: Marek Nie zapomnij o nadkolach IP: 172.18.118.* 20.03.02, 16:02
      Choc Toyota to nie Fiat (grubsze blachy)
    • Gość: Gapp Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.biaman.pl 20.03.02, 20:55
      Ta, fajnyś ty koleś - nie ironizuj pisząc że Ci nie pasi jak użytkownicy Yarisa
      zachwycają sie swoim autkiem, zresztą gówno mnie to obchodzi (jak też innych
      użytkowników Yarisa) co Ty se myślisz, - jak Ci coś na pasuje - to przedłuż se -
      masz jakieś kompleksy? - lżej Ci jak piszesz takie rzeczy?- nie próbuj
      ośmieszać autka, które zdobyło uznanie autorytetów w dziedzinie motoryzacji -
      nie takich kmiotów jak Ty w końcu, więc licz się ze zdaniem, a zresztą - chuj
      Ci w dupę - gadaj co chcesz, jesteś prościutki - gratuluje.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników Yarisa - naprawdę zasłużenie wychwalanego
      autka.

Gapp
      Posiadacz Foczki 1.6
      • Gość: robert Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.astercity.net / 10.129.132.* 20.03.02, 21:00
        Ho ho, jak słyszę takich adwokatów, to o los posiadaczy Yarisów jestem
        całkowicie spokojny.
      • Gość: Marek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: 172.18.118.* 20.03.02, 21:30
        Gość portalu: Gapp napisał(a):
        > zresztą gówno mnie to obchodzi (jak też innych
        > użytkowników Yarisa) co Ty se myślisz

To po co odpisujesz na jego posty? Jak Cie one nie obchodza, to je ignoruj.
    • Gość: igo Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.popnet.pl 21.03.02, 08:51
      YARIS, to samochód roku 2000 więc napewno jest dobry i na dodatek TOYOTA, co
      daje pewność, że jest nie zawodna.
      • Gość: mac czas to skończyć IP: *.war.gleiss 21.03.02, 16:36
        no to czas zakończyć to za przeproszeniem
        "pierdolenie" auto jest takie jak kazdy widzi jednym
        sie podoba innym nie i nie nalezy z tego robic
        sensacji wysmiewac sie z opinni innych forumowiczów,
        kazdy czasem moze trochę dospiewac, ale często maja
        oni tez racje pisząc o swoich wózkach, a część wieści
        należy brac z przymruzeniem oka a nie (jak robi to
        duża część ) tania senasję i wygłupy, jesli im to
        potrzebne niech sobie włączą polsaty i inne tym
        podobne kanał, albo SUPER 4

pozdrówka

mac
    • Gość: WACEK Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 11:31
      Polecam ja już mam.Naprawdę bardzo fajne auto.Przestronne i oryginalnie
      zaprojektowane wewnątrz.
      • Gość: Darek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: 212.106.189.* 26.03.02, 12:24
        Gość portalu: WACEK napisał(a):

> Polecam ja już mam.Naprawdę bardzo fajne auto.Przestronne i oryginalnie
        > zaprojektowane wewnątrz.

Dla kawalera M1 jest też przestronne,oryginalne-każda sroka własny ogon chwali,
        przyjmujesz to co masz przyjąć od reklamy.A"fajne" co to znaczy?
        • Gość: Wacek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 14:10
          Gość portalu: Darek napisał(a):

> Gość portalu: WACEK napisał(a):
          >
          > > Polecam ja już mam.Naprawdę bardzo fajne auto.Przestronne i oryginalnie
          > > zaprojektowane wewnątrz.
          >
          > Dla kawalera M1 jest też przestronne,oryginalne-każda sroka własny ogon
          >
          > przyjmujesz to co masz przyjąć od reklamy.A"fajne" co to znaczy?

A ty przyjmujesz to co masz przyjąć ode mnie życzę dalszego miłego
          zacietrzewienia.
    • Gość: Wacek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 10:57
      Moja T\Yaris jest ok.tylko mam zapytanie czy siedzenie kierowcy jest regulowane
      gora dół - wersja Luna
      • Gość: Adam W. Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 27.03.02, 11:13
        Nie.
        Też luna 5d.
        • Gość: Wacek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 13:58
          Jak ci się jeździ ja zrobiłem dopiero 180km ale póki co wrażenia mam dobre a co
          dziwne wydaje mi się że jeżdżę o wiele wiekszym niż w rzeczywistości samochodem.
          • Gość: Adam W. Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 27.03.02, 14:54
            O , to ja juz jestem weteranem - 22 tys. w 7 miesięcy.
            Jeździ się bardzo dobrze , zero usterek , całkiem wygodnie , zdała mi test
            zimowy i nawet "terenowy" , ekonomiczna i ciekawa.
            Rzeczywiście wrażenie jazdy większym autem , nie czuć szybkości ( oczywiście
            przy rozsądnych wartościach).
            Jak Ci się podoba licznik i krótka jak diabli skrzynia biegów?
            Zajrzyj na inne wątki ( np. "co z yarisoooowami?").
            Uważam , że to najlepsza ( albo lepiej jedna z najlepszych) propozycja w
            segmencie B.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Wacek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 15:10
              Dzieki za info. Rozważalem zakup takze auta innejm marki ale teraz okazuje się
              że wybór był trafny. Rzeczywiście Yaris to fajny samochód
              • Gość: Marek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 09:34
                Ile spala to auto ( chodzi mi głównie o miasto)
                • Gość: Rad Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 28.03.02, 10:44
                  mój w wawskich koreczkach i na dosyć krótkich odcinkach z domu do pracy i z
                  powrotem ok. 7,2, to teraz, może jak bedzie cieplej to będzie jeszcze mniej, a
                  poza tym ostatnio troszkę agresywniej jeździłem, chciałem sprawdzić możliwości.
                  Natomiast w trasie przy jeździe 110-125 km/h około 5,2.

Ogólnie bardzo przyjemne doznania.

pozdrawiam!
                  • Gość: ajtam Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: 212.33.94.* 28.03.02, 12:54
                    Potwierdzam - spalanie przy krótkich odcinkach (3 km)- przy normalnej jeździe -
                    wg komputera - 7,0-7,2 przy średniej prędkości - 45.Przy cholernie spokojnej
                    jeździe - 5,7-5,9 l/100km (miasto). Na szose jeszcze nie wyskakiwałem na dłużej
                    więc ciężko stwierdzić.
                    Znakomicie trzyma się drogi - kompromisowe zawieszenie.
                    PZDR
                    • Gość: Rad Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 28.03.02, 13:11
                      Święta za pasem więc okazja do wyskoczenia na szosę jest jak najbardziej
                      odpowiednia, ja już swoją wyskoczyłem tydzień temu i zrobiłem na polskich
                      drogach ponad 800km, a w mieście czyli wawce drugie tyle, i jestem już po
                      zmianie oleju + centralny zamek.

pozdr.
                      • Gość: mac Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.war.gleiss 28.03.02, 14:45
                        witam, długo nie zagladałem, no i widze że się troche
                        rozkręciło, ja już mam ponad półtora tysiąca
                        kilometrów, wrażenia bardzo dobre, przspiesza good,
                        ale najlepiej od 3 tyś. obrotw. pali rzeczywiscie nie
                        dużo, i Rad do Ciebie pytanko> jaki wybrałeś olej mi
                        proponowali trzy różne Mobil, Castrol i Shell wybrałem
                        ten trzeci przy sugestii gościa w salonie z serwisu

pozdr.
                        mac
                        • Gość: Rad Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 29.03.02, 08:17
                          Hej mac, no cóż ja zdałem się na ASO Toyoty, którą zresztą zarządza mój znajomy
                          i z tego co wiem to wlali mi Castrla. Szczerze mówiąc nawet nie pytałem czy
                          może byłoby warto spróbować innego... a co się będę przejmował, wkurzyłem się
                          tylko trochę na upieprzony niemiłosiernie bagnet, na co nie omieszkałem
                          znajomego o tym poinformować :)))

pozdrawiam
    • Gość: Myszak Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: 217.153.117.* 28.03.02, 20:03
      Ja zrobiłam swoim Yarisem już prawie 60.000 (w 2,5 roku) i też jestem bardzo
      zadowolona. To jedyny samochód klasy B w który nie posiadając bagażnika na
      dachu, jestem w stanie zapakować 3 pary nart (fakt że doysć krótkich) + deska
      do środka, 3 niewielkie bagaże i 3 osoby - czyli wszystko co potrzebne na
      weekendowy wyjazd na narty do Szczyrku.
      A jeździ się rzeczywiście fajnie i szybko - mój rekord 187 km/h - na
      autostradzie w Austrii.
      Gdyby jeszcze tylko bagażnik był większy, to już byłby ideał. Ale i tak jest
      nieźle.
      • Gość: Wacek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 09:02
        Mam jeszce jedno pytanie w kwestii zmiany oleju . Kiedy zrobić to po raz
        pierwszy ? Czy po 1000km czy dopiero po 15000km- co jest obligatoryjne na
        przeglądzie. Proszę o info. Na razie
        • Gość: Rad Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 29.03.02, 09:31
          Hmm, ja zrobiłem gdy miałem 1700km, oczywiście nie jest to konieczne, ale
          silnik po 10 tys. "układa" sie pod olej który ma do dyspozycji. Skoro nowy
          Yarisek to olej został wlany w fabryce, teoretycznie wszystko powinno być oki,
          ale.... i dlatego wymieniłem, tak dla świętego spokoju :))

pozdr
          • Gość: Wacek Re: Chyba sobie kupię Yarisa! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 11:34
            Dzięki za informacje . Jeżeli chodzi o mnie to zmienię sobie chyba po15000 tak
            jak przewiduje instrukcja.Cześć i Wesolych świąt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka