Dodaj do ulubionych

czytając to forum....

18.03.08, 11:18
....zastanawiam się, czy alfa romeo to dobry samochód. prawie każdy wątek jest
o jakiejś awarii tego auta :( Więc przypuszczam że opinie na temat alf są jak
najbardziej trafione; Jest to awaryjny samochód. wyprowadźcie mnie z błędu kochani
Obserwuj wątek
    • aquarius01 Re: czytając to forum.... 18.03.08, 11:41
      Dla porównania proponuję poczytać fora dotyczące innych marek. Zobaczysz, że znajdziesz tam dokładnie takie same problemy, więc istnienie takich miejsc wcale nie potwierdza stereotypów a jedynie pozwala samemu radzić sobie z kłopotami, jakie pojawiają się podczas eksploatacji samochodu co jest szczególnie ważne, gdy kompetencje wszelkiej maści punktów ASO i domorosłych mechaników typu "Pan Kazio w garażu" daje wiele do myślenia.
      • frise Re: czytając to forum.... 18.03.08, 11:49
        Znowu to samo... :) Gdyby forum mialo sluzyc tylko ochom i achom,
        zdechloby juz po tygodniu. A ono trwa i trwa, m.in. dlatego ze
        ciagle pojawiaja sie rozne prowokacje i mniej lub bardziej
        uzasadnione watpliwosci. A ile ciekawych i pozytecznych rzeczy mozna
        sobie znalezc w archiwum na przyklad. :)
        • emes-nju Re: czytając to forum.... 18.03.08, 11:55
          frise napisała:

> Znowu to samo... :) Gdyby forum mialo sluzyc tylko ochom i achom,
          > zdechloby juz po tygodniu.

Wiecej. Zauwazylem pewna elitarnosc alfowych forow ;-D

Na forach innych marek raczej nie czytuje sie trolli, ktorzy usiluja zochydzic te inne marki. Dziwne nie jest - "samochodowa konfekcja" nie budzi az takiej zazdrosci ja Alfa ;-)
          • tommy_bx Re: czytając to forum.... 18.03.08, 16:34
            machara, forum nie jest do lizania się po jajach i zachwytów ale od
            konsultacji eksplotacyjnych, technicznych i handlowych.
            • machara Re: czytając to forum.... 18.03.08, 21:23
              machara, forum nie jest do lizania się po jajach i zachwytów ale od
              > konsultacji eksplotacyjnych, technicznych i handlowych.

no faktycznie nie jest. na szczęście nie mam jaj :0! ale przekonaliście mnie że
              nie ma co ulegać stereotypom. mam alfę 156 i jak na razie nic się z nią nie
              dzieje. więc jest ok. ale zachwycona tym autem nie jestem. pozdrawiam
              • piotr_tk Re: czytając to forum.... 18.03.08, 23:02
                a czego ci brakuje w alfie żebyś była zachwycona?
                bo ja mam 2 lata i tak na dobrą sprawę nie mogę się przyczepić do czegokolwiek
                poważnego co by przeszkadzało mi w dalszej jeździe alfą
                no, może jakieś pierdoły trochę przeszkadzają, ale rzadko.
                • spark1.8 Re: czytając to forum.... 19.03.08, 08:24
                  machara napisała:
                  >prawie każdy wątek jest o jakiejś awarii tego auta

normalnie strach jeździć na trzeźwo ;)
                  • frise Re: czytając to forum.... 19.03.08, 08:49
                    Ja tez bardzo sie boje. Dlatego grozi mi alfoholizm. :)
                • machara Re: czytając to forum.... 21.03.08, 07:52
                  piotr_tk napisał:

> a czego ci brakuje w alfie żebyś była zachwycona?
                  > bo ja mam 2 lata i tak na dobrą sprawę nie mogę się przyczepić do czegokolwiek
                  > poważnego co by przeszkadzało mi w dalszej jeździe alfą
                  > no, może jakieś pierdoły trochę przeszkadzają, ale rzadko.
                  brakuje mi napędu na cztery koła, luksusowej sylwetki i ładnej tablicy
                  rozdzielczej.
                  • rolanddm Re: czytając to forum.... 21.03.08, 08:05
                    To nic dziwnego jeśli wątki na forum dotyczą problemów z autami,w
                    końcu szukamy tu rad.
                    Znajomy ma VW T5,w ciągu 3 lat(od nowości) był w serwisie 108 razy i
                    nie pisze na żadnym forum...
                    Pozdrawiam
                  • emes-nju Re: czytając to forum.... 21.03.08, 10:17
                    machara napisała:

> brakuje mi napędu na cztery koła, luksusowej sylwetki i ładnej
                    > tablicy rozdzielczej.

De gustibus non est disputandum.

Ale z tego co piszesz, Alfa faktycznie jest zlym wyborem, Lepiej kupic VW Tuarega. Ma napeed na 4 kola, ma luksusowa sylewetke wzorowana na Zeppelinie (i rownie finezyjna), a Zeppelinom trudno odmowic powiewu luksusu. Ma tez ladna, wyciosana siekierka tablice rozdzielcza z milionem guzikow, ktorych obslugi nalezy sie uczyc z ksiazki grubszej niz "Polska Jagiellonow" Jasieniecy.

Do dziela!
                    • frise Re: czytając to forum.... 21.03.08, 10:42
                      "Ma tez ladna, wyciosana siekierka tablice rozdzielcza z milionem
                      guzikow, ktorych obslugi nalezy sie uczyc z ksiazki grubszej
                      niz "Polska Jagiellonow" Jasieniecy"

:))))))))))))))))))))))))))) Posiadacze AR to jednak sekta. :) Az
                      boje sie zmieniac samochod.

A propos zeppelinow, to najlepsze sa na Litwie. Palce lizac...
                      • emes-nju Re: czytając to forum.... 21.03.08, 11:28
                        frise napisała:

> Posiadacze AR to jednak sekta. :)

Jakos trzeba sie ratowac. Obiektywnie Alfy nie sa najbardziej praktycznymi samochodami na swiecie :-)

> A propos zeppelinow, to najlepsze sa na Litwie.

Ja mialem TAKIEGO Zeppelina na mysli! Docen ten czar, powab, lekkosc i finezje sylewetki ;-D Projektanci VW TUAREGA musieli sie na niego zapatrzec...

Kudy Alfom do tego arcydziela dizajnu!
                        • frise Re: czytając to forum.... 21.03.08, 12:14
                          No, ale fotel le Corbousiera to to nie jest... :) Skoro mowa o
                          dizajnie.
                          Wiedzialam oczywiscie, o jakiego zeppelina chodzi, w koncu ogladalo
                          sie te filmy dokumentalne. Teraz jeszcze raz obejrzalam sobie
                          oryginal. Hmmm... Myslisz ze jego projektanci (Niemcy?) mieli jakis
                          kompleks? :)
                          • emes-nju Re: czytając to forum.... 21.03.08, 12:20
                            frise napisała:

> Hmmm... Myslisz ze jego projektanci (Niemcy?) mieli jakis
                            > kompleks? :)

Meska solidarnosc sprawia, ze nie odpowiem na to "podchwyliwe" pytanie :-D

Dlugo pracowalem nad soba, ze stac sie meska szowinistyczna swinska swinia!
                            • frise Re: czytając to forum.... 21.03.08, 12:28
                              To ja Cie Emes-Nju podziwiam. :) Lubisz ciezko pracowac. To bardzo
                              cenne. No ale i troche niesprawiedliwe, bo pomysl, sa tacy, ktorzy
                              wcale nie musza dlugo nad soba pracowac, by byc "meska szownistyczna
                              swinska swinia". :) Tak maja od razu i juz. To chyba nie jest OK?
                              • emes-nju Re: czytając to forum.... 21.03.08, 13:09
                                frise napisała:

> To ja Cie Emes-Nju podziwiam. :) Lubisz ciezko pracowac.

Twardym trza byc, a nie mientkim! :-)
                            • elwee Re: czytając to forum.... 02.04.08, 10:15
                              he he he - sprytne :))
                  • piotr_tk Re: czytając to forum.... 21.03.08, 10:19
                    a jak kupowałaś to nie widziałaś co kupujesz?
                    co do sylwetki to bym się kłócił bo jest ponadczasowa-za 156 się ludzie
                    oglądają, a za innymi nowymi np.firmy W, O nikt się nie obejrzy
                    • tommy_bx Re: czytając to forum.... 21.03.08, 10:59
                      machara, nasza nowa kolezanko, oswiec nas i wypisz prosze,
                      przynajmniej TRZY auta, ktore, wedlug Ciebie, mają luksusową
                      sylwetkę... prosimy, czekamy. Pisz.
                      • machara Re: czytając to forum.... 22.03.08, 15:36
                        proszę bardzo już piszę: AUDI, LEXUS, I starsze modele JAGUARA. Ale to według
                        mojej opinii.
                        a alfę kupiłam w desperacji bo musiałam czymś jeździć ;)Ale mam nadzieję że w
                        końcu ją sprzedam. bo od kilku miesięcy próbuję i nic. widać jak ludziska
                        rzucają się na te autka hi hi hi..... a to coś oznacza.......
                        • mela81 Re: czytając to forum.... 22.03.08, 16:05
                          życzę Ci szybkiej sprzedaży ,ja swojego "cuda " już się pozbyłam
                          niech się teraz inni nim zachwycają pozdrawiam
                          • tommy_bx Re: czytając to forum.... 22.03.08, 21:09
                            No to sprzedajcie i spadajcie stąd, droga wolna. Po co jatrzyć,
                            pisac bzdury? jakies zawiedzione ambicje? Pupa cię boli w alfie,
                            malutka? sama tak napisalaś. A po czym boli cię ta pupa? Moze Two
                            chłopak jest za ostry:)?
                            szkoda dyskutowac w ogole. Pozdrawiam. Boli PUPA:))) juz widzę te
                            idiotkę z bolącą pupą:)))))) na fotelach recaro:)))
                            • machara Re: czytając to forum.... 24.03.08, 21:28
                              tommy_bx napisał:

> No to sprzedajcie i spadajcie stąd, droga wolna. Po co jatrzyć,
                              > pisac bzdury? jakies zawiedzione ambicje? Pupa cię boli w alfie,
                              > malutka? sama tak napisalaś. A po czym boli cię ta pupa? Moze Two
                              > chłopak jest za ostry:)?
                              > szkoda dyskutowac w ogole. Pozdrawiam. Boli PUPA:))) juz widzę te
                              > idiotkę z bolącą pupą:)))))) na fotelach recaro:)))
                              między innymi wypowiedź powyżej :(
                        • tommy_bx Re: czytając to forum.... 22.03.08, 22:41
                          machara napisała:"zastanawiam się, czy alfa romeo to dobry
                          samochód. prawie każdy wątek jest o jakiejś awarii tego auta :( Więc
                          przypuszczam że opinie na temat alf są jak najbardziej trafione;
                          Jest to awaryjny samochód. wyprowadźcie mnie z błędu kochani", a
                          potem napisała, "a alfę kupiłam w desperacji bo musiałam czymś
                          jeździć ;)Ale mam nadzieję że w końcu ją sprzedam. bo od kilku
                          miesięcy próbuję i nic. widać jak ludziska rzucają się na te autka
                          hi hi hi..... a to coś oznacza.......".
                          Wnioski wyciągnijcie sami. A machare zapytamy jeszcze, jakież to
                          auta uzywane schodzą od razu, na pniu, skoro w Polsce co roku sćiąga
                          sie z za granicy poł miliona aut....
                          • machara Re:do tommy bx 23.03.08, 08:30
                            koleżko, widać najwyraźniej że nerwy ci puściły. trochę opanowania. a jeśli
                            chcesz się przekonać że siedzenie jest nie wygodne, to zapraszam cię na
                            przejażdżkę :). jakoś w audi czy jaguarze pupa mnie nie bolała. mimo wszystko
                            wesołych świąt i mniej agresji dla otoczenia
                            • tomek_531 Re:do tommy bx 23.03.08, 17:38
                              Witam !
                              Spędziłem w tych niewygodnych fotelach ponad 12 godzin jazdy non stop i
                              faktycznie dupa mnie bolała :)
                              Jednak nie jest to auto a tym bardziej jego fotele stworzone do komfortowego
                              spędzania takiego czasu w nich, co innego audi lub lexus, nie wspomianając o
                              jaguarze :). ie ejst to jednak dowód że są lepsze, są stworzone do czegość
                              innego dla mających inne oczekiwania kierowców niż klienci szukających alfy.
                              Teraz to już wiesz.
                              Auta o zacięciu sportowym nigdy nie będą wygodne, one mają dawać frajdę z jazdy
                              ( w domyśle krótkiej ).
                              Pozdr i również życzę smacznego jajka i mokrego dyngusa :)
                        • piotr_tk Re: czytając to forum.... 22.03.08, 22:59
                          ok, zgodzę się. audi (najnowszy model), lexus, jaguar-mają luksusową sylwetkę -
                          ale to auta z innej półki cenowej-więc po co dyskusja?
                          wskaż auto w cenie Twojej alfy które może równać się z alfą pod względem
                          wyglądu, ceny, osiągów...
                          podejrzewam że nie doczekam się odpowiedzi...
                          • machara Re: czytając to forum.... 23.03.08, 08:27
                            no tak, tutaj przyznam ci rację. to auta z wyższej półki. tylko alfę mogłam
                            kupić w takiej śmiesznej cenie ;)
                            • machara Re: czytając to forum.... 23.03.08, 08:34
                              aha, i zapomniałam dodać że z tego co widać po zachowaniu niektórych
                              forumowiczów tzw. "alfiarze" to prostaki, chamy i kretyni
                              • mela81 Re: czytając to forum.... 23.03.08, 12:49
                                zgadzam się z Tobą 100%
                              • piotr_tk Re: czytając to forum.... 23.03.08, 22:19
                                nie uogólniaj,
                                a tak dokładnie które wypowiedzi cię skłaniają do takich osądów???
                                • machara Re: czytając to forum.... 24.03.08, 21:29
                                  przeczytaj kilka ostatnich wpisów kolegi o nicku tommy czy jakoś tam
                                  • piotr_tk Re: czytając to forum.... 24.03.08, 22:48
                                    no, rzeczywiście może trochę nieokrzesany, ale cóż, w życiu trzeba wybaczać
                                    a ja nadal czekam na odpowiedź na wpis z 22.03.08 godz 22.59
                                    pewnie nie wiesz co napisać, i musisz przyznać że zrobiłaś dobry wybór kupując
                                    alfę bo tak naprawdę jesteś zadowolona :) tylko pewnie "doradcy" ci mówią że
                                    alfa ci się będzie psuła i dlatego chcesz ją sprzedać i wmawiasz sobie że jest
                                    niefajna :)
                                    • frise Re: czytając to forum.... 25.03.08, 08:40
                                      Nie. Ewidentnego, nieuzasadnionego chamstwa nigdy nie powinno sie
                                      wybaczac. Az przykro czytac niektore watki.
                                    • machara Re: czytając to forum.... 25.03.08, 09:05
                                      muszę przyznać że nie zastanawiałam się nad odpowiedzią. być może faktycznie nie
                                      ma lepszego auta w tej cenie;) Nawet nie bardzo się znam na autach z niższej
                                      półki, więc chyba nie potrafię udzielić Ci odpowiedzi.pewnie gdybym dobrze
                                      poszukała to mogłabym Ci odpowiedzieć na twoje pytanie. ale nie bardzo mam czas.
                                      jednak muszę przyznać że jak na razie alfa dobrze mi służy. Wiesz, zadowolona to
                                      będę wtedy jak ją sprzedam i kupię sobie auto do którego będę chętnie wsiadać.
                                      pozdrawiam
                                      • piotr_tk Re: czytając to forum.... 25.03.08, 09:17
                                        hmm...
                                        po przeczytaniu Twoich wypowiedzi razem z tą ostatnią już naprawdę nie wiem o co
                                        Ci chodziło kiedy zakładałaś ten wątek
                                        skoro nie znasz się na autach z niższej półki jak określasz alfę to czemu
                                        kupiłaś? chyba w innym wątku napisałaś że zobaczyłaś, spodobała Ci się i dlatego
                                        kupiłaś (chyba że coś źle pakręciłem)
                                        i ciekawi mnie do jakiego auta będziesz chętnie wsiadać....
                                        • da_vinci.go2.pl Re: czytając to forum.... 25.03.08, 09:40
                                          Pewnie do cudzego bo nie trzeba paliwa lać naprawiać itp.
                          • roney03 Re: czytając to forum.... 31.03.08, 19:30
                            Nie doczekasz sie odpowiedzi bo utrata wartosci Alfy Romeo
                            jest tak duza ze trudno znalezc druga inna taka marke(
                            ciekawe czemu)
                            Za kilkuletnia Alfe 166 V6 trudno kupic rownoletnia skode fabie
                            w wersji podstawowej.
                            Natomiast jesli chodzi o samochody nowe mozna by juz
                            dyskutowac .
                        • janioj Re: czytając to forum.... 25.03.08, 11:53
                          machara napisała:

> a alfę kupiłam w desperacji bo musiałam czymś jeździć ;)

A, to spoko, ludzie nie takie rzeczy robią w desperacji;) chociaż z drugiej
                          strony na to patrząc, od jakichś 4 lat rynek samochodów używanych w Polsce jest
                          tak nasycony, że jako gest desperacji mogłaś sobie wybrać co tylko Ci się żywnie
                          podobało, a więc skąd Alfa, która jest najgorszym z możliwych wyborów jeśli
                          chodzi o "jakikolwiek" samochód do jeżdżenia, nie było obok Ciebie nikogo
                          rozsądnego?
                        • elwee Re: czytając to forum.... 02.04.08, 10:18
                          audiu zawsze stało w każdej stodole, lexusy są dla - wg mnie -
                          dziadów, a jaguary? cóż, z niezłym "dizajnem", ale bez duszy i
                          charakteru...
                  • janioj Re: czytając to forum.... 25.03.08, 11:46
                    Hmm, no w zasadzie to mam do Ciebie tylko jedno pytanie, skąd u Ciebie się wziął
                    ten samochód. Rozumiałbym, gdybyś narzekała na rzeczy, które przed zakupem nie
                    są możliwe do sprawdzenia, ale to? Jako pytania uzupełniające: dostałaś ten
                    samochód w spadku, bez prawa sprzedaży, w prezencie i nie chcesz się go pozbyć,
                    żeby darczyńcy nie robić przykrości, czy może kupując go byłaś, jakby to
                    delikatnie ująć, nie w pełni świadoma tego, co robisz?;)
                    • tommy_bx Re: czytając to forum.... 25.03.08, 11:52
                      To są po prostu prowokacyjne brednie jakiejś idiotki. Prawdopodobnie
                      w ogóle nie ma alfy, jak się te sprzeczne logicznie wpisy poczyta,
                      wychodzi to jasno.
                      Dajmy spokoj.
                      • machara Re:do tommy bx 25.03.08, 12:47
                        każdy sądzi według siebie! więc nie wymądrzaj się kretynie! a ja nie muszę się
                        tobie tłumaczyć palancie (przepraszam wszystkich pozostałych użytkowników tego
                        forum ale nerwy mi puściły i nie pozwolę na to żeby jakiś chamski burak mnie
                        obrażał).
                        BARDZO PROSZę MODERATORA O USUNIęCIE OBRAźLIWYCH (WSZYSTKICH) WPISóW!
                        • tommy_bx Re:do tommy bx 25.03.08, 13:59
                          wskazałem na twoje nielogicznosci w wypowiedziach. Skomentuj je,
                          zamiast unosić się żółcią:) Rozmawiasz z ludzmi, którzy znają się na
                          autach, jakimi jezdzą od lat. twoje i twojej kolezanki pitolenie, bo
                          tak to trzeba nazwać, jest nieścisle i nielogiczne. Sama sobie
                          zaprzeczasz a przyparta do muru, reagujesz prymitywnie: agresja,
                          obrażanie, słowotok. Skup się na meritum: rdzy (gdzie, skąd),
                          naprawach (czego, w efekcie czego), sposobu i trudności w sprzedaży
                          (cena, dlaczego, kupcy). Wtedy będzie rozmowa. Inaczej to bełkot.
                          • tommy_bx Re:do tommy bx 25.03.08, 14:18
                            Machara 1:"zastanawiam się, czy alfa romeo to dobry samochód. prawie
                            każdy wątek jest o awarii:( Więc przypuszczam że opinie na temat alf
                            są jak najbardziej trafione; Jest to awaryjny samochód. wyprowadźcie
                            mnie z błędu kochani"
                            Machara 2:"przekonaliście mnie że nie ma co ulegać stereotypom. mam
                            alfę 156 i jak na razie nic się z nią nie dzieje. więc jest ok."
                            Machara 3:"alfę kupiłam w desperacji bo musiałam czymś jeździć ;)Ale
                            mam nadzieję że w końcu ją sprzedam. bo od kilku miesięcy próbuję i
                            nic. widać jak ludziska rzucają się na te autka a to coś oznacza.."
                            Machara 4:"brakuje mi napędu na cztery koła, luksusowej sylwetki i
                            ładnej tablicy rozdzielczej"
                            Machara 5:(o jagurze i audi)"no tak,to auta z wyższej półki. tylko
                            alfę mogłam kupić w takiej śmiesznej cenie ;)"
                            Machara 6:"zapomniałam dodać że z tego co widać po zachowaniu
                            niektórych forumowiczów tzw. "alfiarze" to prostaki, chamy i kretyni"
                            Machara 7:"Nawet nie bardzo się znam na autach z niższej półki, więc
                            chyba nie potrafię udzielić Ci odpowiedzi.pewnie gdybym dobrze
                            poszukała to mogłabym Ci odpowiedzieć na twoje pytanie. ale nie
                            bardzo mam czas.jednak muszę przyznać że jak na razie alfa dobrze mi
                            służy. Zadowolona to będę wtedy jak ją sprzedam i kupię sobie auto
                            do którego będę chętnie wsiadać."
                            Machara 8:"nie wymądrzaj się kretynie! a ja nie muszę się
                            tobie tłumaczyć palancie (nerwy mi puściły i nie pozwolę na to żeby
                            jakiś chamski burak mnie obrażał)."

No...czyli jezdzi alfą, auto chodzi OK ale pupą ją boli i w ogóle
                            auto nie ma napędu na cztery koła i nie jest ładne jak jaguar.
                            Słyszała, ze sie psuje ale jej się nie psuje. Mimo to nie podoba się
                            jej. Nie zna się na autach niższej klasy, jak rozumiemy, wozi pupę
                            tylko w jaguarach a w alfie jest na wygnaniu. Przyparta do muru
                            pytaniami, reaguje prymitywną agresją, podkreślając swoją wyższosc.

Pytanie kluczowe; po co ona tutaj w ogole jest? chce wykazać
                            wyższosc jaguara, bardziej pasującego do jej pupy, niz alfy? Bład
                            merytoryczny bardzo istotny: to są bowiem auta innych klas, których
                            nie należy porównywać. Machara to jednak robi, urągając alfie, jaka
                            to nieładna i niewygodna i chyba się psuje (ale nie ta Machary, ta
                            Machary się, o dziwo, nie psuje ale jest tylko nieładna i niewygodna
                            i ma nieciekawą deskę).
                            Czyli Pani kupiła auto niegodne pupy tej pani ale musi się w nim
                            męczyć.
                            Współczujemy. Naprawdę.

• janioj Re:do tommy bx 25.03.08, 14:11
                          Czasami każdemu może podskoczyć ciśnienie. Machara, śledząc Twoje wypowiedzi,
                          innymi słowami niż Tommy, chciałbym Ci powiedzieć mniej więcej to samo. Zestaw
                          swoje wypowiedzi i jeśli znajdziesz w nich temat do merytorycznej dyskusji, to
                          chętnie ją z Tobą podejmę. Kupujesz jak sądzę nie tylko "samochody", a więc
                          zapomnij na chwilę, że piszesz o samochodzie, zamieniając go na chwilę na, bo ja
                          wiem, np. buty. Idziesz po mieście, odpada Ci obcas, a więc wchodzisz do sklepu
                          i pomimo wszelakiego wybory wybierasz buty za ciasne, w okropnym kolorze i
                          fasonie, tylko dlatego, że były tanie, no więc jeśli tak jest, to nie krytykuj
                          ich za to, że są za ciasne, w okropnym kolorze i fasonie, tylko zastanów się
                          jaki był powód, dla którego dokonałaś tego beznadziejnego zakupu.
                          • tommy_bx Re:do tommy bx 25.03.08, 14:35
                            A teraz nasza druga gwiazda, mela81:
                            Mela1:"a no po tym że wiecznie stoi na serwisie"
                            Mela2:"jeździłam alfą 156 przez 4 lata i takiego złomu w
                            życiu nie widziałam(złom dostałam od męża w "spadku") więcej stała
                            na serwisie niż jeździła ,wymieniłam w niej wszystko co było do
                            wymienienia , rdza żarła ją z każdej możliwej strony"
                            Mela3:"szkoda mi cię buraku jeździsz marną małą alfą ja do takiego
                            czegoś nawet bym nie wsiadła bo tego nawet autem nazwać nie można"
                            Mela4:"no no poucza mnie gość co nie wie jak się tylną klape otwiera
                            jestem pod wrażeniem"
                            Mela5:"przez 4 lata nikt tego wspaniałego auta nie chciał kupić"
                            Machara (goscinnie):"mam 156 z 99 r. rdza ją żre aż słychać. mam ją
                            od października i już widzę jak rude atakuje"
                            Mela6:"nie będę się tu rozpisywać co było w tym aucie wymieniane bo
                            poprostu nie chce mi sie pisać, prościej byłoby napisać co się nie
                            psuło"
                            Mela7:"a tak na marginesie chłopcy to znajdźcie sobie po dziewczymie
                            bo po 22 to się wam strasznie nudzi ,normalni faceci robią wtedy co
                            innego"

No to mamy wyrazisty obraz. Obu Paniom rdza toczy alfy. Przypadek
                            zaiste szczególny. Mąż podrzucił Meli złoma i biedna Mela cztery lat
                            się meczy, naprawiając wszystko, podczas kiedy, w międzyczasie,
                            rdzewieje jej wszystko. Nie omieszka wyszydzić alfy 145, bo to
                            przeciez, dla Meli, nie jest samochód a przy okazji dopiecze
                            dyskutantom na forum, że nie siedzą w łózkach ze swoimi
                            dziewczynami. Czyli nie dosć, ze jezdzą złomami, to w dodatku
                            impotenci pewnie. Ona, Mela, jest z wyższej półki.

Zapytam i tym razem: po co Pani (po co obie Panie) na tym forum?
                            jedna i druga umęczona, jedna i druga z wyższej, niż my, półki.

Padamy do stóp. Choć niegodni jesteśmy.
                            • janioj Re:do tommy bx 25.03.08, 14:45
                              Generalnie, zgadzam się z tym, kto powiedział, że "zrozumienie kobiet, jest
                              kluczem do rządzenia światem", tyle, że jest to równie prawdopodobne, co
                              wynalezienie kamienia filozoficznego:)
                              • mela81 Re:do tommy bx 25.03.08, 20:00
                                jak chyba zauważyłeś jest to forum dla użytkowników alfy romeo(chyba
                                że masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu) więc może tu pisać każdy kto
                                takowe auto posiada lub posiadał ,niekiedy alfami jeżdżą też
                                kobiety ale po twoim zachowaniu widać że nie potrafisz tego
                                zaakceptować (masz jakiś kompleks?)
                                • piotr_tk Re:do tommy bx 25.03.08, 20:26
                                  bardzo proszę o skomentowanie mojego ostatniego wpisu i odpowiedź na pytanie :)
                                  p.s. moderator z nami nie leci więc nie usunie OBRAźLIWYCH wpisów :)
                                  jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to trzeba przejrzeć posty ludzi z lasu...
                                  • tommy_bx Re:do tommy bx 25.03.08, 22:33
                                    Cytat Pierwszy:
                                    "szkoda mi cię buraku jeździsz marną małą alfą ja do takiego
                                    czegoś nawet bym nie wsiadła bo tego nawet autem nazwać nie można"
                                    Cytat Drugi:
                                    "jak chyba zauważyłeś jest to forum dla użytkowników alfy romeo
                                    (chyba że masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu) więc może tu pisać
                                    każdy kto takowe auto posiada lub posiadał".

:)) No a Ty sie domagasz, Piotr, odpowiedzi:)) Odpowiedzi, z KIM
                                    ROZMAWIASZ, masz w cytatach powyżej:))
                                    • machara Re:do tommy bx 25.03.08, 22:47
                                      widzę że to miejsce nie dla kobiet, które mają odmienne zdanie niż mężczyźni.
                                      facetom trudno zrozumieć kobiety. widać kobietki są zbyt skomplikowane dla
                                      mężczyzn. dobranoc
                                    • piotr_tk Re:do tommy bx 25.03.08, 22:48
                                      widzę, widzę,
                                      ale może ktoś jej/jemu podpowie odpowiedź...
                                      ale ogólnie wątek ciekawy, przyznasz?
                                      nie tak jak z leśnymi... :)))
                                      • machara Re:do tommy bx 25.03.08, 22:51
                                        wątek ma wzięcie. ale nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi leśnymi ;)Jak
                                        chcesz to wyjaśnij na maila gazetowego
                                        • piotr_tk Re:do tommy bx 26.03.08, 00:28
                                          skoro machara nie odpowiada na wszystkie odpowiedzi proponuję zacząć od początku

czy alfy się psują? nie, części w nich się zużywają tak jak w każdym innym
                                          samochodzie. bynajmniej tak jest z moją alfą
                                          kto się zgadza a kto przeciw?
                                          • machara Re:do tommy bx 26.03.08, 08:42
                                            muszę przyznać że nie zastanawiałam się nad odpowiedzią. być może faktycznie nie
                                            poszukała to mogłabym Ci odpowiedzieć na twoje pytanie. ale nie bardzo mam czas.
                                            jednak muszę przyznać że jak na razie alfa dobrze mi służy. Wiesz, zadowolona to
                                            pozdrawiam
                                            tu jest odpowiedź piotrze
                                  • frise Re:do tommy bx 26.03.08, 08:32
                                    Wiekszosci postow czlowieka z lasu nie ma, ale do tego byla
                                    potrzebna interwencja u admina ogolnego forum.
                                    • machara Re:do tommy bx 26.03.08, 08:38
                                      a kim jest człowiek z lasu? to jakiś tajemniczy don pedro?
                                      • frise Re:do tommy bx 26.03.08, 08:46
                                        Nie, Machara, to byl zwykly cham i prostak, ktory wpadal tu co
                                        pewien czas i wylewal publicznie (i w ordynarny sposob) wlasne
                                        frustracje. Mial jakiegos "lesnego" nicka. I uraz do alfy. :)))
                                        Niestety, co stwierdzam z przykroscia, chamskich odzywek nadal tu
                                        nie brakuje. Co gorsza, zwykle nie maja zadnego uzasadnienia.
                                        • machara Re: czytając to forum.... 26.03.08, 08:57
                                          dzieki za wyjaśnienia. co do chamskich odzywek to faktycznie masz rację. pozdrawiam
                                • janioj Re:do tommy bx 26.03.08, 09:18
                                  Nie wiem, co przeczytałaś ale wyciąganie wniosków nie jest Twoją mocną stroną;)
                                  Nie odmawiam nikomu możliwości przebywania na tym forum, co więcej, nie odmawiam
                                  pisania, czego tylko chce - skąd przyszło Ci do głowy, że jest inaczej?
                                  • tommy_bx Re:do tommy bx 26.03.08, 10:06
                                    Droga Macharo! podkreśl proszę jeszcze kilka razy, ze nie znasz się
                                    na autach niższych klas. Zebyśmy dobrze wiedzieli, że z nie byle kim
                                    mamy do czynienia. Potem jeszcze raz napisz o tej rdzy, obawach o
                                    psucie auta i wesprzyj mele81, której wyczyny werbalne zacytowałem
                                    wyżej. Jakoś teraz dziewczyna milczy:) Swoje nielogicznosci też
                                    skomentuj, bo Ciebie też zacytowałem powyżej. Czyżbys nie dostrzegła
                                    tego sążnistego maila?
                                    I na koniec raz jeszcze napisz, ze nie znasz się na autach niższych
                                    klas i że alfą jezdzisz wyłacznie z koniecznosci.
                                    A potem, Droga Macharo, wyjaśnij prosze, po co tutaj w ogóle jestes?
                                    Czemu spotkało nas takie szczęscie i zaszczyt, ze zechcialaś nas
                                    odwiedzic?
                                    • machara Re:do tommy bx 26.03.08, 11:35
                                      drogi tommy bx! trudno nie dostrzec twojego maila. aby zakończyć tę "polemikę"
                                      napiszę tylko że nie chcę i nie muszę się tobie tłumaczyć. nie jesteś
                                      człowiekiem z którym można prowadzić dyskusję. więc nie będę tego robić.
                                      napisałam co sądzę o alfie i jaki mam problem (rdza, niewygodne fotele) a ty
                                      naskoczyłeś na mnie i nawyzywałeś. i ubolewam nad tym że dałam się sprowokować i
                                      sprowadzić do twojego poziomu. mimo wszystko pozdrawiam.
                                      • machara Re:do tommy bx 26.03.08, 11:37
                                        aha i jeszcze jedno. nic nikomu nie muszę udowadniać. swoją opinię mogę wygłosić
                                        i nikt mi nie zabroni. a jeśli komuś to przeszkadza to oznacza tylko jedno, że
                                        prawda w oczy kole...
                                        • spark1.8 Re:do tommy bx 26.03.08, 12:09
                                          nie chciałem się wtrącać, ale tego że
                                          machara napisała:
                                          > brakuje mi napędu na cztery koła, luksusowej sylwetki i ładnej
                                          tablicy
                                          >rozdzielczej.

nie wytrzymałem ;)
                                          Jesteś chyba jedyną osobą na świecie, której nie podoba się tablica
                                          AR156. Ona jest OBIEKTYWNIE rewelacyjna. Sugeruje kierowcy, że to
                                          nie jest zwykły samochód. Owszem ma taką wadę, że nie można z
                                          zegarów uczynić podręcznej półki na zapasowe żarówki i gąbkę do szyb
                                          (widziałem coś takiego w ałdi i peżocie:)), ale jeden feler może
                                          chyba mieć (?).
                                          Napęd na 4 koła masz w wersji Crosswagon, a jej sylwetka jeszcze
                                          długo będzie się bronić (ma 11 lat).
                                          • frise reasumujac 26.03.08, 12:30
                                            W tym wlasnie problem, ze niektorzy "nie moga wytrzymac", "nie chca
                                            ale musza...", nie moga sie powstrzymac, by nie skomentowac, nie
                                            obrzucic kogos obelgami, nie udowodnic mu ze jest "idiota", ze sie
                                            gorzej na czyms zna, ze po raz setny pyta o to samo etc. Nie wiem,
                                            skad ta potrzeba mieszania z blotem, koniecznosc udowodnienia racji
                                            za wszelka cene. Takie watki to normalnie neverending stories. Jak
                                            dla mnie - totalna zenua.
                                            • spark1.8 Re: reasumujac 26.03.08, 13:38
                                              rozumiem, że karcisz w ten sposób również dziewczęta wypowiadające
                                              się w tym wątku, czujące potrzebę >"mieszania z blotem, koniecznosc
                                              udowodnienia racji za wszelka cene<" ;)?
                                              Jeżeli to taki złom, to przecież posiadanie alfy nie jest
                                              obowiązkowe. Alfa zwyczajnie nie wybacza druciarstwa, zaniedbań
                                              serwisowych i pseudooszczędności. Dziewczyny pokupowały tanie
                                              egzemplarze, zaniedbane technicznie i udają, że deszcz pada.
                                              Tylko w golfach (do III wersji włącznie) nic się nie psuło, bo tam
                                              nie było nic do zepsucia. Tam nawet zapalniczka była extrasem ;)
                                              __
                                              znany i lubiany
                                              • frise Re: reasumujac 26.03.08, 13:49
                                                Ale chyba masz dystans do swojego auta, Spark? :) Dopuszczasz taka
                                                opcje, ze alfy mozna NIE kochac, mozna sie nia NIE zachwycac? :)
                                                Czasem mam wrazenie, ze niektorym takiego dystansu brakuje.
                                                Wystarczy jakas glupia krytyczna uwaga i zamiast ja zignorowac,
                                                niektorzy dostaja ataku szalu. :)
                                                Nie jestem tu od karcenia. Taka rola mnie nudzi. Pisalam ogolnie, bo
                                                nie znosze chamstwa. Swiat jest dzis tak pelen chamstwa, ze wkur...
                                                mnie, gdy pojawia sie ono w miejscach, ktore wydawaly mi sie fajne.
                                                Oczywiscie, nikt mi nie kaze tu zagladac. Nic na sile. :)
                                                • spark1.8 Re: reasumujac 26.03.08, 14:43
                                                  no jasne, że mam dystans :) Napisałem przecież, że nikt nie ma
                                                  obowiązku posiadania alfy.

> Czasem mam wrazenie, ze niektorym takiego dystansu brakuje.
                                                  > Wystarczy jakas glupia krytyczna uwaga i zamiast ja zignorowac,
                                                  > niektorzy dostaja ataku szalu. :)

rzeczywiście, niektórych trochę poniosło

> ze wkur... mnie

no ale Frise, rozumiem że wypsnęło Ci się, że to taki żart ?
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 26.03.08, 15:04
                                                    Nasza sympatyczna koleżanka Frise wyciąga tutaj strasznie wielkie
                                                    armaty, tymczasem sytuacja wygląda nieco inaczej. Znienacka, jakby
                                                    się umówiły (??) wyskoczyły nam na forum dwie blondynki. Wyskoczyły
                                                    po to, żeby po pierwsze: wykazać nam, jacy to malutcy jesteśmy (nie
                                                    znają się na markach niższej klasy, bolą ich pupy na siedzeniach, a
                                                    jaguar to jest ładny a alfa brzydka, w ogóle jak można wsiadać do
                                                    145, to szmelc a nie auto, ja bym nie wsiadła, itd.). Na dokładkę
                                                    obu blondynkom rdzewieją alfy:) (czy komuś z was, na marginesie,
                                                    rdzewiały kiedykolwiek roczniki w okolicy 2000 roku?). Jednej auto
                                                    od czterech lat sie psuje, cztery lata stoi w warsztacie wymienia w
                                                    niej wszystko, a ono wciąz sie psuje a ona nie może przez te cztery
                                                    lata go sprzedać. Drugiej się nie psuje co prawda ale słyszała że
                                                    sie może popsuć a w ogóle to ona kupiła alfę bo musiała, nie miała
                                                    wyjścia i marzy o chwili, kiedy sie jej pozbędzie.
                                                    Po prostu to jest, jak sami widzicie, KABARET:) Wszelkie próby
                                                    polemiki kończą się agresją albo wystudiowaną obojętnością, bo co mi
                                                    będzie taki komar tutaj bzykał:)) A w dodatku cienki ten komar, bo
                                                    po 22 siedzi na forum, zamiast obracac laski.

Po co więc te armaty o chamstwie czy niechamstwie, towarzyszko
                                                    Frise:)??? Przecież to albo dobra zabawa albo anonimowa ale jednak
                                                    publiczna kompromitacja obu blondzich:))
                                                  • frise Re: reasumujac 26.03.08, 15:22
                                                    Chyba jednak czytamy dwa rozne fora, bo ewidentnie widac, kto zaczal
                                                    pyskowe i obrzucanie wyzwiskami (przeczytalam uwaznie oba watki).
                                                    A propos anonimowosci. Im jej wiecej, tym - dziwna rzecz - wiecej
                                                    bezkarnego chamstwa. Na szczescie nicki mozna zmieniac bez konca. :)

Masz jaki problem z blondynkami, Tommy? I skad w ogole taki wniosek,
                                                    ze obie dziewczyny maja jasne wlosy? Skoro zaczynasz swe
                                                    stereotypowe popisy, pozwol ze nazwe Cie szowinista i mizoginem. Nie
                                                    pamietam, zeby az taka "wscieklosc" (tak, tak, to forum, zabawa, nic
                                                    tu nie dzieje sie naprawde, blabla) zaslepila Cie kiedykolwiek
                                                    wczesniej, gdy "dyskutowales" z jakimkolwiek glupkiem lesnym, ale w
                                                    spodniach.
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 26.03.08, 15:39
                                                    Obie panie bowiem skutecznie powielają stereotyp blondynek.
                                                    Niemożność (chroniczna) merytorycznej dyskusji, z powodu braku
                                                    wiedzy na dany temat. Unikanie szczegołów ("nie chce mi sie pisać
                                                    ile tych awarii było, aż tyle ich było, olaboga, cztery lata!
                                                    albo "wszzystko rdzewieje,z każdej strony rude"). Oczywiste
                                                    przerysowania. Kpina, szyderstwa, poniżanie ("do takiego auta bym
                                                    nie wsiadła", "bedzie mnie pouczać chłopaczek", "co wy tu robicie po
                                                    22, prawdziowi męzczyzni robią inne rzeczy", "nie rozmawiam z tobą,
                                                    nie zasługujesz, jestes chamem", itd). Stereotyp blondynek utrwalają
                                                    same blondynki własnie: on się nie wziął znikąd. Szczególnie to
                                                    widać w motoryzacji, ponieważ motoryzacją interesują się głownie
                                                    faceci, a przynajmniej średnio dużo więcej o niej wiedzą. Ja nie
                                                    dysktuje na temat majtek czy pomadek, bo się na tym nie znam. Obie
                                                    nasze blondzie nie znają się na motoryzacji ale dyskutują. To znaczy
                                                    wylewają żale, podlane obficie kpiną i podkreślaniem, z jakiego to
                                                    one poziomu z nami rozmawiają. To aż kłuje w oczy.
                                                    Zadaj im proste pytania Frise. Dotyczące serwisowania auta, techniki
                                                    jazdy, zasad ekspoatacji. Na żadne ci nie odpowiedzą, z dużym
                                                    prawdopodobieństwem same dorzynają auta.
                                                    I nie mieszaj do tego feminizmu. To nie ma nic wspolnego.
                                                  • frise Re: reasumujac 26.03.08, 15:50
                                                    Alez ma i to duzo... :) "Obie panie bowiem skutecznie powielają
                                                    stereotyp blondynek", "Stereotyp blondynek utrwalają same blondynki
                                                    własnie: on się nie wziął znikąd. Szczególnie to widać w
                                                    motoryzacji", "Ja nie dysktuje na temat majtek czy pomadek, bo się
                                                    na tym nie znam", "Obie nasze blondzie nie znają się na motoryzacji
                                                    ale dyskutują"... Nie cytuje tu juz tych wszystkich "kretynek"
                                                    i "idiotek". Taka dawka pogardy jest doprawdy zastanawiajaca... Nie
                                                    bede zlosliwa, wiec nie bede Ci zyczyc milego wieczoru (po 22) przy
                                                    komputerze. :)
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 26.03.08, 15:59
                                                    Gdzie ty tu widzisz pogarde, kolezanko??? w tym, ze napisalem, ze na
                                                    motoryzacji lepiej znaja sie faceci??
                                                    Czy nie dostrzeglas pogardy w slowach Meli i Machary? mam ponownie
                                                    cytować obie panie?
                                                    zawsze patrzysz tak jednostronnie? Bo to jest klasyczny przykład
                                                    patrzenia jednostronnego.
                                                  • janioj Re: reasumujac 26.03.08, 18:53
                                                    Hmm, wybacz frise, ale nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Płeć nie ma tu nic
                                                    do rzeczy, tym bardziej, że jak sama napisałaś, anonimowość, którą zapewnia
                                                    forum, nie daje możliwości zajrzenia "pod bluzkę";). W zasadzie nie ma
                                                    najmniejszego znaczenia kto pisze, tylko jak i po co. Wracając do "zajawki"
                                                    machary, jestem pewien, że sama nie wie, co chciała nią osiągnąć. Nie wiem jak
                                                    zdaniem innych, ale moim, ktoś, kto coś kupuje, z własnej nieprzymuszonej woli,
                                                    a następnie w niewybredny sposób narzeka, no to, co kupił, wystawia nienajlepsze
                                                    świadectwo nie temu, co kupił, ale sobie (próbowałem to wytłumaczyć na
                                                    przykładzie, parę wątków wcześniej) i daje tym świadectwo zwykłego
                                                    malkontenctwa. Powiedz zatem, jaki sens ma, na forum zwolenników (niekoniecznie
                                                    posiadaczy) Alfy, zaczynać wątek "a, bo ta Alfa to taki szmelc"? Każdy może
                                                    wejść na każde forum, tylko jest pytanie "po co"? Jak ktoś szuka extremalnych
                                                    doznań, może iść np. na mecz piłki nożnej albo skoczyć na bungee. Pamiętam
                                                    wątek, w którym alfistka weszła na forum i powiedziała o tym, jak jechała parę
                                                    kilometrów po autostradzie z czymś łomoczącym z przodu - to, jak została
                                                    potraktowana przez paru "znafców tematu", to był męski szowinizm w czystej
                                                    postaci gości, którzy chcieli sobie coś przedłużyć i nie mam na myśli życia;)
                                                  • pietrekj Re: reasumujac 26.03.08, 15:59
                                                    Koleżanka zagajająca zdaje się celowo kopać po kostkach alfistów
                                                    wygłaszając opinie krytyczne na temat wyglądu i awaryjności Alf.
                                                    Pomijając to, że najwyraźniej ma owa koleżanka gust, o którym się
                                                    nie dyskutuje, to nie ma ona również świadomości, że każdy
                                                    przeciętnie obyty w internecie alfisti, przynajmniej raz wdał się w
                                                    mniej lub bardziej idiotyczną dyskusję o psujach w naszych autkach i
                                                    niekiedy reagujemy na takie zaczepki ostro. Powiedzmy sobie dla
                                                    naprzykładu, że Koledzy z BMW znacznie ostrzej reagują na dres,
                                                    pałki i łysinę (polecam takie prowokacje paniom lubiące sporty
                                                    ekstremalne).
                                                    Kol. tommy_bx z uporem godnym lepszej sprawy udawadnia zaś
                                                    nielogiczności i niedorzeczności dziewczęcia hożego, które tym
                                                    większą ma satysfakcję im bardziej kolega jej to udowadnia. To sie
                                                    nazywa kolego kokieteria. Kobiety tym bardziej to robią im bardziej
                                                    im się to nie udaje.

Pozdrawiam wszystkich.

• tommy_bx Re: reasumujac 26.03.08, 16:02
                                                    Nic dodac, nic ując, Kolego Pietrek. Kreślę się z poważaniem:)
                                                  • piotr_tk Re: reasumujac 26.03.08, 17:13
                                                    machara napisała
                                                    "muszę przyznać że nie zastanawiałam się nad odpowiedzią. być może faktycznie nie
                                                    pozdrawiam
                                                    tu jest odpowiedź piotrze"

to nie jest odpowiedź tylko wybieg
                                                    to do jakiego innego auta będziesz chętnie wsiadać??
                                                    ok. jak lexus to się zgodzę, też bym chętnie wsiadł do swojego lexusa
                                                  • machara Re: do piotra tk 27.03.08, 16:35
                                                    w odpowiedzi na twoje pytanie odpisuję, że chętnie posadzę swoją delikatną .....
                                                    na siedzeniu audi. to jest bryka! kręcą mnie te cztery kółeczka na masce ;).
                                                    poza tym audi ma piękną linię nadwozia i przejrzystą deskę rozdzielczą. a
                                                    osiągi....rewelacja, no i ma napęd na cztery koła. miód. jak już będę miała to
                                                    zapraszam na przejażdżkę :) Kto się pisze?
                                                • emes-nju Re: reasumujac 26.03.08, 17:18
                                                  Sory, ze sie wtrace, ale MUSZE :-D

frise napisała:

> Dopuszczasz taka opcje, ze alfy mozna NIE kochac, mozna sie nia NIE
                                                  > zachwycac? :)

Nie ma takiej opcji!

Albo sie Alfe kocha i nia zachwyca, albo... zaczyna sie ja nienawidziec :-D
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 26.03.08, 19:17
                                                    No i podsumowując wątek, po genialnym resume Pietrka, towarzyszka
                                                    Machara się więcej nie odezwie:) No chyba, zeby, ignorując wywody i
                                                    argumenty oraz pytania, prychnąc z wyższością i wcisnąć pożegnalną
                                                    szpilkę:)
                                                  • gerry64 Re: reasumujac 26.03.08, 20:08
                                                    Myślę, że wszyscy kochają ALFY...A że kobieta nabluźni....Może ma
                                                    zły dzeń..Kochajmy ALFY i KOBIETY...
                                                    PS dla facetów- wejścia Pań nie były merytoryczne - nie trzymały się
                                                    tematu..Ale i tak to jest piękne, że są z nami dziewczyny !!!
                                                    Pozdrawiam
                                                  • machara Re: reasumujac 26.03.08, 20:27
                                                    a zaczęło się tak niewinnie ;)
                                                    oj chłopaki, chłopaki czemu tyle agresji w was jest?
                                                    ....zastanawiam się, czy alfa romeo to dobry samochód. prawie każdy wątek jest
                                                    o jakiejś awarii tego auta :( Więc przypuszczam że opinie na temat alf są jak
                                                    najbardziej trafione; Jest to awaryjny samochód. wyprowadźcie mnie z błędu kochani

• tommy_bx Re: reasumujac 26.03.08, 23:21
                                                    a pupcia cie boli, machara? czy to melę boli a ty tylko słyszalaś,
                                                    ze może boleć i już się martwisz? napisz coś o pupci:) W tym
                                                    powinnaś być dobra:)))
                                                    Miłego wieczoru i dalszej dyskusji:))
                                                  • piotr_tk Re: reasumujac 26.03.08, 23:57
                                                    daj spokój jej z tą pupcią, może ma delikatną? mnie np. w samuraju boli jak się
                                                    przejadę :))
                                                    tak czy inaczej jedno jest pewne, jesteśmy inni od pozostałych użytkowników
                                                    dróg-i tak trzymać :)
                                                  • machara Re: reasumujac 27.03.08, 08:33
                                                    sorry tommy że nie odpisałam wieczorem; musiałam czesać swoje piękne długie
                                                    blond włosy bo mi się splątały zahaczając o moją bolącą pupcię ;) Uwierz, jest
                                                    to żmudne zajęcie i bardzo czasochłonne
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 08:28
                                                    Gerry, z calym szacunkiem, jesli mnie rowniez zaliczasz do pan,
                                                    ktorych "wejscia nie byly merytoryczne", to poprosze o kilka
                                                    przykladow. Bo piszesz bzdury.
                                                    Notabene widze, ze wiekszosc panow jednak nie umie czytac ze
                                                    zrozumieniem.
                                                  • janioj Re: reasumujac 27.03.08, 09:59
                                                    Frise, najpierw ganisz innych za uogólnienie, a następnie sama uogólniasz. Ta
                                                    dyskusja nie ma nic wspólnego z dyskusją merytoryczną, inna sprawa czy
                                                    merytoryczną miała być, skoro zaczęła się do wątku, w którym machara, użytkując
                                                    samochód bez zastrzeżeń co do jego awaryjności, wyciąga wnioski nt. tejże
                                                    awaryjności z wpisów na forum - to jest geniusz sugestii;) Mało tego, swoje
                                                    zastrzeżenia ma głównie do cech samochodu, które można ocenić na pierwszy rzut
                                                    oka, przed jego zakupem.
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 10:29
                                                    Janioj... Od poczatku moje komentarze dotyczyly tylko i wylacznie
                                                    stylu prowadzenia tej "dyskusji", jezyka, jakiego sie uzywa.
                                                    Jezykowego chamstwa, ktore tyczylo sie wszystkich tych, ktorzy
                                                    zeszli z pewnego poziomu. Ani razu nie odnioslam sie do tego, czy
                                                    ktos tu pisze bzdury, czy nie, czy sie zna na alfach, czy nie. Bo
                                                    sama jestem laiczka, pasazerka, ktora nigdy nie siedziala za
                                                    kierownica (no, moze raz... heh). Pisalam, ze jesli ktos pisze
                                                    idiotyzmy lub wskakuje tu, po raz setny, z licha prowokacja, to moze
                                                    czasem trzeba sobie odpuscic i zignorowac? Po co od razu agresja i
                                                    rynsztokowy jezyk? Po co chamskie, miedzyplciowe, a czasem wrecz
                                                    seksistowskie rozgrywki? Wedlug mnie, jesli ktos wdaje sie w takie
                                                    pyskowki i przejmuje tani styl rozmowy, to jest gowniara/gowniarzem.
                                                    Trzeba czytac uwaznie. Juz nie chce mi sie dopisywac w tym watku, bo
                                                    widze, ze malo kto zrozumial moje intencje. Nie moj problem. :)
                                                  • janioj Re: reasumujac 27.03.08, 10:37
                                                    Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja również nie pochwaliłem formy niektórych
                                                    postów. Dyskusja na forum ma to do siebie, że często odnosimy się do konkretnych
                                                    postów, co właśnie uczyniłem. Jestem przeciwnikiem, jak to określiłaś, chamstwa,
                                                    ale również nie jestem zwolennikiem, trollizmu, jakim niewątpliwie, w dodatku
                                                    skutecznym, wykazała się machara - na wszystko jest miejsce i czas.
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 10:47
                                                    Zauwazylam, Janioj. Pozdrawiam! :)
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 27.03.08, 10:37
                                                    Frise uogólnia bo po pierwsze broni przedstawicielek własnej płci
                                                    (niezależnie od tego, jakie głupotki tu wypisują) a po drugie pomija
                                                    meritum dyskusji a skupia się na jej...hm..ozdobnikach. Nie
                                                    dostrzega, jak traktuje nas mela czy machara (jaka kpina, szyderstwa
                                                    czy nawet obelgi wychodzą z ich, zapewne szlachetnie wykrojonych,
                                                    ust. Wybiera nasze docinki i ubiera ja od razu w sos feministyczny:)
                                                    Mela, po kilku chamskich wstawkach, zniknęła ale walczy Machara.
                                                    Broni swojego prawa do wolności słowa:)) Problem w tym, ze nikt tego
                                                    prawa nie neguje, jednak na tym forum oczekiwalibysmy rozmów
                                                    merytorycznych. Machara częstuje nas zamiast tego swoimi obawami, bo
                                                    gdzieś "słyszała", a na dodatek jęczy i rzęzi, ze kupiła alfę
                                                    przypadkiem i marzy cały czas o jej sprzedaży, bo jest do lepszych
                                                    aut stworzona. Na niższych klasach się nie zna.
                                                    Niekoniecznie interesują nas meandry psychiki Machary:) I stąd
                                                    reakcja.
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 11:01
                                                    > Frise uogólnia bo po pierwsze broni przedstawicielek własnej płci
                                                    > (niezależnie od tego, jakie głupotki tu wypisują)

NIE UOGOLNIAM. Jeszcze raz przeczytam to slowo i nie zdzierze... :)
                                                    A kto ma bronic innych kobiet? Na pewno nie Ty, ale to juz wiemy.

a po drugie pomija > meritum dyskusji a skupia się na
                                                    jej...hm..ozdobnikach.

No, na meritum Ty sie skupiles i to jak! Ozdobnikami nazywasz
                                                    swoje "kwieciste" inwektywy????

Nie > dostrzega, jak traktuje nas mela czy machara (jaka kpina,
                                                    szyderstwa > czy nawet obelgi wychodzą z ich, zapewne szlachetnie
                                                    wykrojonych, > ust.

Szyderstwa? Obelgi? Lubisz mocne slowa. Uwagi a propos chamstwa
                                                    wypowiedzi byly skierowane DO WSZYSTKICH, ktorzy nie umieja
                                                    rozmawiac normalnie. Wiec do dziewczyn tez. Po Twoich wyzwiskach
                                                    puscily im nerwy. Nie dziwie im sie, ale nie powinny znizac sie do
                                                    Twojego poziomu.

Wybiera nasze docinki i ubiera ja od razu w sos feministyczny:)

Nie "wasze", tylko Twoje. Nikt oprocz Ciebie nie robil tak
                                                    zalosnych, mizoginistycznych uwag.

> Niekoniecznie interesują nas meandry psychiki Machary:) I stąd
                                                    > reakcja.

To Ciebie nie interesuja. Nie pisz w imieniu ogolu, bo obrazasz paru
                                                    panow. I nie o meandry tu chodzi ale o zwykly brak kultury.
                                                    Tommy... coz za rozczarowanie!
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 27.03.08, 11:29
                                                    "A kto ma bronic innych kobiet? Na pewno nie Ty, ale to juz wiemy."

No to jest własnie seksizm. Nie chodzi tutaj o kobiety. Jesliby taki
                                                    wątek założył facet, jezdzilibyśmy po facecie. Rowniez takie wypadki
                                                    się tutaj zdarzały. Sytuacja nie ma nic wspolnego z kobietami: to Ty
                                                    wprowadzasz tutaj seksizm. Sytuacja, podobna do tej, kiedy wyrzucasz
                                                    z pracy Murzyna, który się obija. A on mówi: "rasista, wyrzucił mnie
                                                    bo jestem czarny".

"No, na meritum Ty sie skupiles i to jak! Ozdobnikami nazywasz
                                                    swoje "kwieciste" inwektywy????"

Moje? Policz ilość inwektyw, szczególnie ze strony Meli ale i
                                                    Machary, dodaj sobie, porównaj. Dlaczego piszesz TYLKO o moich?
                                                    Policzymy wspólnie? Chcesz?

"Szyderstwa? Obelgi? Lubisz mocne slowa."

Machara: tzw. "alfiarze" to prostaki, chamy i kretyni.
                                                    Machara: więc nie wymądrzaj się kretynie! a ja nie muszę się
                                                    tobie tłumaczyć palancie.
                                                    Machara: nie pozwolę na to żeby jakiś chamski burak mnie
                                                    obrażał.
                                                    Mela: szkoda mi cię buraku jeździsz marną małą alfą.

Mam cytowac dalej?

Wybiera nasze docinki i ubiera ja od razu w sos feministyczny:)

"Nie pisz w imieniu ogolu, bo obrazasz paru
                                                    panow. I nie o meandry tu chodzi ale o zwykly brak kultury.
                                                    Tommy... coz za rozczarowanie!"

No, powyżej widać, ileż to kultury mają obie panie:) Prawda?

Jak widać, wybiórczość spojrzenia pozwala na uogólnienia, jakie
                                                    prezentuje towarzyszka Frise, sama będą przeciwniczką uogolnień.
                                                    A ja powtórzę, że oczekujemy tutaj rozmów merytorycznych. Jeśli ktos
                                                    pisze, ze "alfę z kazdeej strony bierze rdza", chcemy sie
                                                    dowiedziec, co to znaczy,gdzie bierze, jak z kazdej strony, w jakich
                                                    miejsach.
                                                    Jesli ktoś pisze, ze wymieniał prawie wszystko w aucie i od czterech
                                                    lat stoi w warsztacie, chcemy wiedzieć, co konkretnie wymieniał, co
                                                    się psuło, ile było tych napraw itd.
                                                    Jeśli nie otrzymujemy na te pytania odpowiedzi, mamy prawo do żartów
                                                    czy nawet ironii. Bo to jest kolejny troll (czy w tym przypadku
                                                    trollice), który wpada na forum, wali jakies UOGÓLNIAJĄCE BREDNIE, a
                                                    na próby dyskusji czy pytań, zbywa, unika albo atakuje lub szydzi.

I to, czy ktoś jest kobietą, czy nie, nie ma znaczenia. Tym razem
                                                    zaatakowały dwie kobiety i stąd taka riposta. Żadne dorabianie
                                                    ideologii seksistowskiej nic tu nie da. Jak również uogólnienia, nie
                                                    dostrzegające pustoty i chamstwa damskiego (w tym przypadku) za to
                                                    dostrzegające tylko moje wypowiedzi.

Amen.
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 11:42
                                                    A teraz odejdz w pokoju. Zmieniajac uprzednio sygnaturke. Jest po
                                                    prostu nieprawdziwa.
                                                  • machara Re: reasumujac 27.03.08, 12:23
                                                    drogi tommy! chciałam tylko nadmienić, iż to ty pierwszy zacząłeś obrzucać mnie
                                                    chamskimi wyzwiskami. oczywiście, trudno na twoje przezwiska nie zareagować. ale
                                                    postaram się już nie poddawać emocjom towarzyszącym czytaniu twoich "kawałków".
                                                    weź przykład z innych kulturalnych forumowiczów. a przy okazji chylę czoła
                                                    przed frise :)
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 27.03.08, 14:13
                                                    za co chylisz czoła, machara? za to, ze unika dyskusji? Obrzuciła
                                                    mnie zarzutami, odpowiedziałem konkretnie, nie ma argumentów to się
                                                    wycofuje. Do błedu się w zyciu nie przyzna.
                                                    Machara, podajmy sobie dłonie. Ty swoją, wypielęgnowaną, elegancką i
                                                    pachnącą a ja swoją spracowaną, cuchnącą benzyną, smarem,
                                                    papierosamo, wódką i olejem. Oki?
                                                    Na zgodę.
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 14:24
                                                    Jakiej dyskusji? Jakich znowu argumentow? Jakiego bledu? :) Nie
                                                    denerwuj mnie Tommy, bo sie naprawde wkurze.
                                                    Reka na zgode. Do kolejnego napadu szalu...
                                                  • janioj Re: reasumujac 27.03.08, 14:42
                                                    Pax, pax między alfisti:)
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 14:53
                                                    No nie wiem, Janioj... :) Musze dzis chyba komus przylozyc!
                                                  • janioj Re: reasumujac 27.03.08, 15:08
                                                    Jeśli masz na myśli okład, wiemy z czego, to ja się piszę:)
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 27.03.08, 15:11
                                                    takie argumenty, jak widzialas napisane wyzej i na które nie
                                                    zareagowalas, bo wygłoszeniu własnej kwestii.
                                                    A czy janioj nie jest męskim szowinistą:))?
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 15:16
                                                    Jest raczej zartownisiem. Zreszta nie moge przeciez wiedziec, co ma
                                                    na mysli. No teraz to mnie wyprowadziles z rownowagi - wpisujac sie
                                                    jako "100"!
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 27.03.08, 15:48
                                                    portal gazety pisze: "Nie ma wątpliwości, że oglądanie kobiecych
                                                    wdzięków dodaje mężczyznom zdrowia. W wyniku wszystkich korzyści
                                                    naukowcy wyliczyli, że oglądanie kobiecych piersi przedłuża życie o
                                                    pięć lat."
                                                    Frise, Machara, Mela. Nie kłoćmy się już.
                                                  • frise Re: reasumujac 27.03.08, 15:56
                                                    Ja sie JUZ nie kloce, ale to szowinizm w czystej postaci. :)))))) Bo
                                                    co my mamy ogladac, zeby wydluzyc sobie zycie? Bylo w artykule?
                                                    O Panie, jaka my kobiety, mamy wazna misje do spelnienia....
                                                  • janioj Re: reasumujac 27.03.08, 16:22
                                                    tommy_bx napisał:
                                                    > A czy janioj nie jest męskim szowinistą:))?

Hmm, jakbym już kiedyś słyszał to pytanie, a co najciekawsze, odnoszę nieodparte
                                                    wrażenie, że pytającym (podobnie jak tu był facet), a pytaną (znowu analogia)
                                                    kobieta;) - czyżby deja vu?:))
                                                  • machara Re: reasumujac 27.03.08, 16:27
                                                    no to może jakaś "wódeczka" na zgodę? a swoją drogą fajnie byłoby sie spotkać i
                                                    pogadać o tych niewygodnych fotelach, rdzy i obolałej pupie (moze masażyk jakiś?)
                                                  • piotr_tk Re: reasumujac 27.03.08, 17:45
                                                    czyli jak wódka i masaż pupy to to będzie zgoda...
                                                    ja już nie będę ponawiał pytania ale machara wie o co chodzi...
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 27.03.08, 18:13
                                                    No dobra, wódka, pupa, masaż, alfa, sam już jestem skołowany, kto
                                                    komu za co kiedy jak olaboga
                                                  • piotr_tk Re: reasumujac 27.03.08, 18:57
                                                    wódka dla wszystkich , masaż dla bolącej pupy
                                                    za nic, a tak właściwie to może pod alfy żeby się nam nie psuły :))
                                                  • machara Re: reasumujac 27.03.08, 20:33
                                                    no to zdrówko dla wszystkich. ja właśnie popijam grzane piwko bo troszkę się
                                                    przeziębiłam ;) i.... zimno mi
                                                  • machara Re: do piotra tk 27.03.08, 20:37
                                                    ale ja już ci odpisałam. wyżej masz odpowiedź, na pierwszej stronie. wiem że
                                                    zaraz będzie ostra dyskusja. ale cóż.... trudno
                                                  • janioj Re: reasumujac 27.03.08, 20:36
                                                    Okłady, masaże, wódeczka - się dzieje;)
                                                  • machara Re: reasumujac 27.03.08, 20:38
                                                    no fajnie jest;))))) Za alfy żeby się podobały wszystkim i nie psuły
                                                  • gerry64 Re: reasumujac 27.03.08, 20:39
                                                    Masz rację....nim przeczytam dalej idę się ogolić..
                                                    Może przemyślą...
                                                    P.S Alfa się nia psuje i zawsze czeka by pojechać..
                                                    Miła niunia...
                                                  • gerry64 Re: reasumujac 27.03.08, 19:17
                                                    Czytam posty,...a Wy się znacie od lat..
                                                    Podoba mi się luzik który tu panuje
                                                    Jeśli w płeć uderzyłem to :)
                                                    Może tak się mi wydawało...
                                                    P.S Wiosna idzie Alfy się myją...
                                                  • piotr_tk Re: reasumujac 27.03.08, 21:42
                                                    do machara , no odpowiedź jest ale na poprzedniej stronie i nie doczytałem

no, chcesz audi, no dobrze, może ma miększe fotele, ale napisz jakie, bo nie
                                                    wiem jaki model i nie wiem co odpisać
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 28.03.08, 08:39
                                                    No proszę, jak się nam rozrósł wątek! Trzeba czasem komus soli na
                                                    ogonek posypać i jest od razu fajnie:) Dziewczyny wprowadzają
                                                    troszke twórczego fermentu do naszych technologicznych dyskusji.
                                                    Jedną bolą kolana, drugą pupa, trzecia zardzewiała i od razu jest
                                                    przyjemnie i wesoło:) Pamietajcie jednak, nasze kruszyny, że o
                                                    samochody trzeba po prostu DBAĆ. Wtedy służą nam dobrze i długo. Jak
                                                    ktoś tylko leje paliwo, ładuje się na krawężniki albo zarzyna
                                                    silniki, niech lepiej zapisze się na kurs traktorzysty. I jeszcze
                                                    uwaga: jak kupować samochody to z dobrego źródła i koniecznie
                                                    sprawdzić stan techniczny. Samochód to troche jak domowy zwierzak.
                                                    Warczy, kosztuje, czasem trzeba mu przyciąć pazury i wyczochrać albo
                                                    zabrać do DOBREGO weterynarza.
                                                  • frise Re: reasumujac 28.03.08, 08:46
                                                    Tatusiu, dziekujemy za dobre rady! :)
                                                  • machara Re: reasumujac 28.03.08, 11:14
                                                    piotr_tk napisał:

> do machara , no odpowiedź jest ale na poprzedniej stronie i nie doczytałem
                                                    >
                                                    > no, chcesz audi, no dobrze, może ma miększe fotele, ale napisz jakie, bo nie
                                                    > wiem jaki model i nie wiem co odpisać
                                                    piotr tk oczywiście mam na mysli AUDI R8. piękny design, napęd na cztery koła i
                                                    te osiągi, ach. normalnie orgazm;))))
                                                  • machara Re: reasumujac 28.03.08, 11:15

www.r8.audi.pl/html/index.php
                                                  • tommy_bx Re: reasumujac 28.03.08, 15:42
                                                    Ufff:) przeszłaś test kryształowy, droga Macharo:) kazdy nowy na tym
                                                    forum jest poddawany takiemu testowi, sprawdzającemu min. odporność
                                                    psychiczną, płynność w dyskusji, siłę charakteru. Przeszłaś tę próbę
                                                    więc witamy wsród nas:) Czy masz alfę czy nie masz, mozesz tu z nami
                                                    zostać.
                                                    Mamy taki zwyczaj, ze kazdy nowy mówi coś o sobie: powiedz i Ty,
                                                    prosimy. No wiesz, czy jestes czarnowłosa, czy jasno, czy wysoka czy
                                                    niska, co w ogóle lubisz, gdzie mieszkasz, itd.
                                                    zapraszamy, pozdrawiamy:)
                                                  • frise Re: reasumujac 28.03.08, 15:57
                                                    Tommy chetnie tez pozna Twoje wymiary i nr telefonu. Nie kaz mu
                                                    czekac. :)
                                                  • machara Re: reasumujac 28.03.08, 17:41
                                                    drogi tommy bx, skąd bedziesz wiedział że mówię prawdę o sobie. a poza tym nie
                                                    zauważyłam żeby ktokolwiek na tym forum (nowy) się uzewnętrzniał ;)
                                                  • machara Re: reasumujac 28.03.08, 17:43
                                                    ach zapomniałabym podziękowac za zaproszenie i akceptację. o ja niedobra, muszę
                                                    sobie przyłożyć ;o
                  • julekul Re: czytając to forum.... 02.04.08, 22:43
                    Droga Macharo bez jaj(-: (nota bene troszkę wulgarna była ta
                    wypowiedż o braku jaj , nieładnie tak do damy) chyba jeździsz inną
                    156 niż ja . Poza tym napędem na 4 koła wszystkie pozostałe elementy
                    przez Ciebie wymienione są perfect.
                    • julekul Re: czytając to forum.... 02.04.08, 23:53
                      Drobna uwaga co do wypowiedzi o bolących pupach , laskach i ich
                      robieniu i ogólnie o mieszaniu cudzego życia seksualnego do
                      dyskusji o samochodach. Malkontenctwo niektórych (cecha przyrodzona
                      kobietom -bez urazy- też jestem męską szowinistyczną świnią i to od
                      wielu lat) wcale nie upoważnia do obrzucania się ostrymi słowami. Są
                      tacy jak Machara , która na "Tuarega" czy "Audi" też będzie
                      narzekała jak się na niego przesiądzie , bo to jest tylko auto a nie
                      szezlong madame De Pompadour , są też tacy jak pewna pani która mi
                      powiedziała , że ma kilka aut (w tym "Rovera" 2.5 ccm) ale jak
                      potrzebuje czymś depnąć to bierze Alfę . De gustibus non disputandum.
                      • julekul Re: czytając to forum.... 03.04.08, 00:01
                        A swoją drogą to mam 156 od niedawna (jakieś 3 miesiące) i jeszcze
                        nie miałem okazji się w niej kochać ale jestem pewien , że będzie to
                        bardzo interesujące przeżycie . A!! Któraś z miłych pań mówiła tu
                        ironicznie o spróbowaniu włoskich samochodów . Przypominam zatem ,
                        że Ferrari , Lamborgini czy Maserati lub Bugatti to są wyroby
                        właśnie włoskie .
    • frise no pieknie 28.03.08, 08:34
      Czlowiek poszedl spokojnie przedluzac innym zycie, a Wy tu chlejecie
      wodke i sie nawzajem masujecie. Beze mnie???????????
      • machara Re: no pieknie 28.03.08, 08:59
        frise, możemy powtórzyć tym razem z Tobą. ja wczoraj troszkę się zważyłam i
        ległam w łóżeczku ;) ale dzisiaj postaram się dłużej wytrzymać i będę piła twoje
        zdrowie. pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim forumowiczom
        • frise Re: no pieknie 28.03.08, 10:17
          Dzieki, Machara! :)
      • spark1.8 Re: no pieknie 28.03.08, 10:01
        frise napisała:

> ... Wy tu chlejecie
        > wodke i sie nawzajem masujecie. Beze mnie???????????

powinnaś być bardziej spostrzegawcza, bo

Janioj napisał do Frise:
        > Jeśli masz na myśli okład, wiemy z czego, to ja się piszę:)

czyli propozycja była, ale przeleciała Ci koło nosa ;)
        • frise Re: no pieknie 28.03.08, 10:16
          Ty umiesz pocieszyc, Spark... ;( Okrucienstwo nie do przyjecia.
          • machara Re: no pieknie 29.03.08, 08:13
            i wątek jakby przymarł :( Miłego dzionka wszystkim życzę :)))
            • piotr_tk Re: no pieknie 30.03.08, 10:49
              no przyznam machara że takie audi też bym chciał tylko tak jakby cena trochę
              wyższa od mojej alfy więc mogę tylko pomarzyć
              dalsza dyskusja chyba zbędna, machara jeździ alfą dalej, jest zadowolona, rdzę
              usunie, fotel naprawi i pupę będzie masować jak ją zaboli i przestanie słuchać
              doradców którym się alfy psują :))
              słonecznej niedzieli życzę, w nas w kielcach pogoda piękna :)
              • machara Re: no pieknie 30.03.08, 14:02
                tak, to prawda... takie audi jest póki co w sferze moich marzeń ale myślę że już
                niedługo ;). do masowania znajdę masażystę a alfą będę jeździć. doradców już nie
                słucham bo nie znajduję potwierdzenia w ich opiniach. zaznaczę również że żaden
                z "doradców" nie ma alfy. udanej niedzieli i spacerów przy cudnej pogodzie; u
                mnie też pogoda zachęca do spacerów i amorów;)
                • piotr_tk Re: no pieknie 30.03.08, 15:05
                  no przepraszam, ja mam alfę, chyba że nie jestem doradcą
                • tommy_bx Re: no pieknie 30.03.08, 15:21
                  chyba rzadkosc, ktoś jezdzi alfą i kocha audi..z reguły inne emocje
                  i inne nastawienie towarzyszy wielbicielom tych marek.. Tak samo,
                  jak niemal nie zdarza się, zeby ktoś kupił alfę bo "nie miał co
                  kupić".
                  Ogólnie, ciekawe wątki. Ja szanuje japońskie auta, których silniki
                  bardzo ładnie się sprawują a "konie japońskie są mocniejsze od
                  europejskich". Toyoty mają opinie nie do zdarcia ale stylistycznie
                  to są wielkie porażki (szczytem juz jest avensis, tak topornego
                  auta, przypominającego stare modele warszawy, nie wyprodukował chyba
                  nikt:).
                  Niemieckich aut nie znoszę, nie odnosi się to do produkowanych w
                  Niemczech fordów (dla mnie to marka jednak anglosaska). Beemy,
                  szmelcwagena, audi czy merola w zyciu nie kupię. Jeśli miałbym
                  wybierać auto wyzszej klasy, zawsze wygra tutaj saab czy volvo,
                  subaru.
                  Alfy to auta z klasą, z wdziękiem i na pewno stawiające
                  użytkownikowi większe wymagania. Porównania nie mają sensu: z klasą
                  wyższą można porównywac jedynie wypasione wersje 159. Innych wozów
                  tego formatu alfa nie produkuje. To są samochody z innej niszy.
                  Porównania z jaguarem czy audi większych wersji są logicznie
                  chybione.
                  • machara Re: no pieknie 30.03.08, 18:11
                    uff. ale się tommy bx napisałeś ;) Co do innego auta to oczywiście rozważam
                    zakup lexusa. ale Audi zawsze będą mi się podobać; czuję sentyment do tej marki.
                    przez 9 lat jeździłam audiolami i już troszkę się przyzwyczaiłam do określonego
                    standardu. lecz, teraz kiedy jeżdżę alfką i musiałam opuścić poprzeczkę (proszę
                    nie traktować tego stwierdzenia zbyt personalnie); przestało mi zależeć na audi
                    ...Doszłam do wniosku że nie ważne jest czym jeżdżę byleby było ciepło, nie
                    padało na głowę i żeby się nie psuło.pozdrawiam
                    • tommy_bx Re: no pieknie 30.03.08, 20:56
                      Alez mozesz sobie obniżac poprzeczke. Dla jednego obniżenie
                      poprzeczki to przesiadka z focusa do seicento, dla innego z audi do
                      alfy. Chociaż jakbys zakupiła ostatnią wersję 166, po liftingu,
                      niczego byś nie musiała obniżać:)
                      Zebysmy sie dobrze zrozumieli: to jest forum użytkowników ale przede
                      wszystkim ludzi zainteresowanych alfami. Równiez pasjonatów. To NIE
                      JEST forum dla ludzi, którzy przypadkiem dostali sie w posiadanie
                      samochodu tej marki, może kupili zajeżdżonego, albo "kupili
                      przypadkiem", przy okazji nie sprawdzając przy kupnie stanu
                      technicznego wozu i nie rozumiejąc specyfiki tych aut. Wchodzą więc
                      tutaj wylewając swoje żale albo sadząc ironiczne i złośliwe uwagi.
                      Klasycznym przykładem jest Mela, która jakos nagle zamilkła (może
                      wyczerpały się jej pokłady żółci?) i pewnym sensie, Ty, Machara.
                      Oczywiście, w toku negocjacji i długotrwałych rozmów zostałaś
                      obłaskawiona i zaakceptowana:)
                      A jeszcze o poprzeczce dwa słowa: skoro stać Cie na lexusy i duże
                      audice, to zapewne stać Cię i na brerę. Może zakupisz ten model? Po
                      prostu...spróbuj:) Jak zajedziesz brerą pod jakis klubik, gdzie
                      pewnie bywasz, kolesiom i koleżankom miny zrzedną. Wiesz dlaczego?
                      Bo wypasione audi, lexusy, czy inne beemy to jakby standart w takich
                      towarzystwach. Niech Cie będzie stac na oryginalność, na odmienność
                      i zakup sobie przepiękne, zgrabne auto z niesamowicie dynamicznym
                      silnikiem. I wyróżnij się z tego standartowego tłumu.
                      Warto miec fantazje. Zycie jest ciekawsze.

Pozdrawiam i życze miłej dyskusji.
                      • machara Re: no pieknie 30.03.08, 21:09
                        czemu nie, moze właśnie przekonam się w końcu do włoskich aut i pójdę za ciosem
                        kupując brerę ;) Tylko że po co mi takie odjechane autko skoro nie widzę
                        potrzeby lansowania się na siłę. i bez tego jestem zauważana na ulicach. poza
                        tym nie bywam w klubach. a fantazję to ja mam tam gdzie trzeba i kiedy trzeba
                        ;o. i jeszcze raz dzięki za akceptację i obłaskawienie :)) pozdrawiam
                        • piotr_tk Re: no pieknie 30.03.08, 22:50
                          no, wątek umiera, tak czy inaczej wyszło że alfy są oki, machara dalej będzie
                          nią jeździć, pozdrawiam i chyba trzeba kończyć ten wątek bo nic mądrego już
                          chyba się tu nie dopisze,
                          może założymy nowy wątek - pt.czy następny pojazd to też będzie alfa jeśli tak
                          to dlaczego, jeśli nie to dlaczego ? co wy na to ?
                          • gerry64 Re: no pieknie 01.04.08, 20:19
                            Dziewczyny się wykruszyły..Nie ma sensu pisać Im , że stara AR może
                            padnąć.Mojej myję szyby nawet w nocy...jak nie mam czasu w dzień..
                            Pozdrawiam.. I podziwiam Panie jeżdżące AR>
                            Moje powiedziały, że nic nie widać w lusterkach i mam kupić SMARTA.

Pozdrawiam a pw Tommy
    • sneerr Re: czytając to forum.... 01.04.08, 03:19
      Mężczyzna i Kobieta, to dwa różne gatunki, które tylko przez
      przypadek się ze sobą krzyżują...
      • gerry64 Re: czytając to forum.... 01.04.08, 20:30
        Popieram...Coś tak o ludziach z wenus. Nie zrozumieją się .
        Ale my o autach...
        P.S To nie do ciebie piję , wszystko O.K.
        Tylko leszcze angielski wplatają
        do postów...
        Kiedyś Ruscy mówili tyko po Francusku
        Chcecie być podobni..?
    • elwee Re: czytając to forum....