Dodaj do ulubionych

Focus 1.8i Gold

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 14:57
czy istnieje obecnie lepsza propozycja niz taki Focus w cenie okolo 60.000,-
zl?

poogladalem troche co oferuja inne firmy ale z podobnym wyposazeniem i
mniejszym silnikiem prawie zawsze wychodzi o jakies 10.000,- zl wiecej!

wiem ze ma wyjsc nowy model Focusa, ale ten ponoc ten jest calkiem udany

co sadzicie?

Obserwuj wątek
    • Gość: Ave Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:36
      Istnieje: Focus 2.0 FX Gold 3d :-)))
      • Gość: Jas Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:04
        intersuje mnie model 5dr
        gdyby byl takowy z silnikiem 2.0i napewno zdecydowalbym sie wlsasnie na niego,
        ale w nadwoziu 5dr pozostaje max 1.8i

• Gość: Max Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 16:08
          W tej cenie rzeczywiście prózno szukac czegoś u konkurencji.

Niestety modele z promocji FX mają pewne "wady".

Ja mam Focusa Trenda, a te FX mają BEZNADZIEJNE przednie fotele bez
          jakiegokolwiek trzymania bocznego, kierownice z gumy nawet nie próbujacej
          udawać nic innego, i beznadziejnie przygnebiajacą czerń na desce, zegarach...

Poza paroma drobiazgami to naprawdę cenowo nie do pobicia oferta.

ps. jak sie potargujesz to wydębisz od dealega jeszcze alufelgi i metalik (bo
          niemetaliczne lakiery w Fordzie sa bardzo dlekikatne - np.pod klamkami mnostwo
          rys od paznokci)
    • Gość: navy Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 17:22
      Kup Focusa z silnikiem 1.6 Zetec SE 100 KM. Minimalna różnica w dynamice (na
      korzyść silnika 1.8, oczywiście) ale za to cichszy i znacznie bardziej
      oszczędny (ok. 7.5 l/100 KM, większość w terenie podmiejskim). A tak wogóle
      Focus to znakomite auto. Na codzień jeżdżę Mondeo Wagon 2.0 / 145 KM ale z
      przyjemnością przesiadam się czasem do Focusa 5-d 1.6 / 100 KM. Jeździ
      wspaniale, kocha zakręty, nie ma z nim problemów serwisowych, automatyczna
      klima działa OK (tzn. można cały czas używać trybu pracy AUTO, bez ręcznej
      ingerencji). Wybierz samochód na felgach 14". Zyskasz prawie 1 L / 100 KM w
      zużyciu paliwa a komfort jazdy ten sam.
      • Gość: Marek Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:11
        nie masz zadnych problemów z autoklimą?

moja od czasu to czasu ni stąd ni zowad potrafi dmuchnąć goracym powietrzem -
        ponoć to błędy softu, ale juz mi go 2 razy zmieniano i nic..

Poza tym - spróbuj przełaczyć cała siłę nadmuchu na przednia szybę
        (odparowanie), od razu właczy Ci się jakiś durny program i wieje we wszystkich
        kierunkach....
        • Gość: Zenek Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:35
          auto-klima ma to do siebie ze chodzi jak jej algorytm kaze (ktory napisal jakis
          madrala informatyk)
          wiec takie dziwne rzeczy sie moga zdazyc
          oczywiscie w "dorobionych" autach (np. Fabia) raczej nie, ale w fordziku -
          czemu nie
          • Gość: Jas Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:36
            czy ktos ma jeszcze jakas propozycje co moznaby wybrac zamiast takiego
            Focusiarza?

• jan.kulczyk Re: Focus 1.8i Gold 14.07.04, 15:03
          Hmmm, a w Focusach nie jest czasem w standardzie ta słynna podgrzewana przednia szyba? Wtedy przecież nie trzeba włączać odparowania? No chyba, że to zbyt wolno działa...
          • Gość: Matrox Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:30
            Nie jest i.. dzięki BOGU!!!

Bo jadąc nocą i widząc sprzeciwka reflektory innych dostawałem choroby na "K"!!!
            • jacor1 Re: Focus 1.8i Gold 14.07.04, 21:43
              W FX Gold ta szyba jest w standardzie, ale bez przeżywania, mi w niczym nie
              przeszkadza.
              A co do wyboru samochodu to sam w kwietniu miałem ten sam problem. Wybrałem
              Fokusa kombi 1.6 FX Gold właśnie ze względu na cenę. Z tym wypozażeniem nie
              znajdziesz rwala w podobnej cenie (nawet gorzej wyposażona Skoda Octavia była
              droższa ???).
              • Gość: Max Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 10:09
                mialem taka ogrzewana szybe w Escorcie i szczerze bylem z niej zadowolony -
                super sprawa
                a te cienkie nitki nie przeszkadzaly mi zupelnie!

• Gość: Tomasz Re: Focus 1.8i Gold IP: 195.20.110.* 15.07.04, 15:00
      Miałem ten sam "problem" i kupiłem 1.8 16V FX Gold 5D z różnymi dodatkami, min
      pakiety z alusami, światła przeciwmgielne, montarz radia własnego,TCS,
      podgrzewane siedzenia,el. szyby tył,... kierownica obszyta skórą kosztuje
      170PLN (BemoMotors), podgrzewana szyba wydaje sie być genialnym rozwiązaniem na
      zimę. Gdy zamawiałem 1.8 patrzeli na mnie jak na ufoludka ale warto było. ten
      silniczek jest bardziej "do jazdy" (IMHO).
      Pozdrawiam.

• Gość: Adam Re: Focus 1.8i Gold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:40
        Do FX mozna dokupowac jakies opcje?
        Np TCS, ESP?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka