Gość: długopisem IP: 81.190.172.* 14.07.04, 11:16 Witam Jak mają się typowe kłopoty Faita w Uno. Chodzi mi o wycieki oleju, słabe chamulce, uszczelki, kłopoty z roztuchem w zimę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: *.osd.telecanetworks.se / 213.241.26.* 14.07.04, 11:43 No wlasnie tak jak napisales. A tak naprawde, najwiekszym problemem fiata uno jest korozja. To auto sie specjalnie nie psuje, bo nie ma sie co psuc, jest proste jak budowa cepa. Z rozruchem nigdy nie mialem problemow. Palil zawsze, nawet na 20 stopniowym mrozie i oleju mineralnym. Sprzedalem swojego jak mial 10 lat i 250 tys na liczniku. Olej ciekl wszedzie, ze skrzyni, z silnika. Fakt, ze przez te 10 lat nic w tym samochodzie bylo naprawiane (nie licze czesci eksploatacyjnych i zawieszenia). Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: 195.20.110.* 14.07.04, 12:04 > Witam > Jak mają się typowe kłopoty Faita w Uno. > Chodzi mi o wycieki oleju, słabe chamulce, uszczelki, kłopoty z roztuchem w > zimę. Niestety nic z tych rzeczy... Jedynie rdza na dolnych krawędziach drzwi, brak ABS, poduszek powietrznych oraz ESP ;-) Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: 81.190.172.* 14.07.04, 14:38 Ale jednak biorą go wycieki oleju. Ile może tego być? 1l na 1000km czy wiecej? Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: *.ztpnet.pl 14.07.04, 15:26 to są sladowe ilości oleju; chodzi o to, że blok jest cały czas usyfiony; Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 21:14 Miedzy wymianami (10 000) dolewalem okolo 1 litra, czyli 10 razy mniej niz piszesz. Link Zgłoś
Gość: Rocco Uno to juz muzeum,to juz nie problem fiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:54 tylko posiadaczy.......... Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:02 Potwierdzam, że zjada go korozja na dolnych częściach drzwi. Mam rocznik 99, awarii jak dotąd nie miałam. Wyciek oleju ze skrzyni biegów koszt około 150 zł. Poza tym nic. Zimą czy latem odpala bez zająknięcia. Pozdrawiam Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Problemy Fiata w modelu Uno 14.07.04, 15:45 wbrew pozorom jest to trwaly samochod o solidnej konstrukcji. przez niemal 20 lat produkcji zdolano wyeliminowac "choroby wieku niemowlecego". :) Link Zgłoś
bartoo Re: Problemy Fiata w modelu Uno 15.07.04, 08:50 Auto brzydkie (ale w końcu stara konstrukcja). Korozja, wycieki oleju to norma. Jednak ma i zalety. Dobrze się prowadzi (oczywiście jeśli jest w dobrym stanie technicznym). Zaryzykowałbym nawet opinię, że lepiej, niż Punto I. Części super tanie. Jak się ma kumpla albo w rodzinie mechanika to można sobie coś takiego kupić. Link Zgłoś