Dodaj do ulubionych

Problemy Fiata w modelu Uno

IP: 81.190.172.* 14.07.04, 11:16
Witam
Jak mają się typowe kłopoty Faita w Uno.
Chodzi mi o wycieki oleju, słabe chamulce, uszczelki, kłopoty z roztuchem w zimę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: *.osd.telecanetworks.se / 213.241.26.* 14.07.04, 11:43
      No wlasnie tak jak napisales. A tak naprawde, najwiekszym problemem fiata uno
      jest korozja. To auto sie specjalnie nie psuje, bo nie ma sie co psuc, jest
      proste jak budowa cepa. Z rozruchem nigdy nie mialem problemow. Palil zawsze,
      nawet na 20 stopniowym mrozie i oleju mineralnym.
      Sprzedalem swojego jak mial 10 lat i 250 tys na liczniku. Olej ciekl wszedzie,
      ze skrzyni, z silnika. Fakt, ze przez te 10 lat nic w tym samochodzie bylo
      naprawiane (nie licze czesci eksploatacyjnych i zawieszenia).
    • Gość: Tomasz Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: 195.20.110.* 14.07.04, 12:04
      > Witam
      > Jak mają się typowe kłopoty Faita w Uno.
      > Chodzi mi o wycieki oleju, słabe chamulce, uszczelki, kłopoty z roztuchem w
      > zimę.

Niestety nic z tych rzeczy... Jedynie rdza na dolnych krawędziach drzwi, brak
      ABS, poduszek powietrznych oraz ESP ;-)
    • Gość: długopisem Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: 81.190.172.* 14.07.04, 14:38
      Ale jednak biorą go wycieki oleju. Ile może tego być? 1l na 1000km czy wiecej?
      • Gość: sagan Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: *.ztpnet.pl 14.07.04, 15:26
        to są sladowe ilości oleju; chodzi o to, że blok jest cały czas usyfiony;
      • Gość: Krzysiek Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 21:14
        Miedzy wymianami (10 000) dolewalem okolo 1 litra, czyli 10 razy mniej niz
        piszesz.
    • Gość: Rocco Uno to juz muzeum,to juz nie problem fiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:54
      tylko posiadaczy..........
    • Gość: ewa Re: Problemy Fiata w modelu Uno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:02
      Potwierdzam, że zjada go korozja na dolnych częściach drzwi. Mam rocznik 99,
      awarii jak dotąd nie miałam. Wyciek oleju ze skrzyni biegów koszt około 150 zł.
      Poza tym nic. Zimą czy latem odpala bez zająknięcia. Pozdrawiam
    • x-darekk-x Re: Problemy Fiata w modelu Uno 14.07.04, 15:45
      wbrew pozorom jest to trwaly samochod o solidnej konstrukcji. przez niemal 20
      lat produkcji zdolano wyeliminowac "choroby wieku niemowlecego". :)
      • bartoo Re: Problemy Fiata w modelu Uno 15.07.04, 08:50
        Auto brzydkie (ale w końcu stara konstrukcja). Korozja, wycieki oleju to norma.
        Jednak ma i zalety. Dobrze się prowadzi (oczywiście jeśli jest w dobrym stanie
        technicznym). Zaryzykowałbym nawet opinię, że lepiej, niż Punto I. Części super
        tanie. Jak się ma kumpla albo w rodzinie mechanika to można sobie coś takiego
        kupić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka