Dodaj do ulubionych

Pytanie do specjalistów- Honda

18.04.13, 19:45
Witam. Mam hondę civic V 1.3 16V z gazem. Czasem zdarza się, że gaśnie na ciepłym, lub zimnym silniku i nie ma znaczenia, czy gaz, czy benzyna. Zazwyczaj jest to podczas wciśnięcia sprzęgła w czasie jazdy w celu zmiany biegu. Obroty tak szybko spadają, że czasem gaśnie, a jeśli nie zgaśnie to po chwili obroty wracają do normy. Kiedy zgaśnie, a ja muszę się zatrzymać jest problem z odpaleniem. kręci dobrze, ale ciężko zaskoczyć. Pomożecie?? Bo nie nie chcę płacić 300 zł za np. wyczyszczenie silnika krokowego:)
Obserwuj wątek
    • vtecr Re: Pytanie do specjalistów- Honda 19.04.13, 11:07
      ecu komputera ma złe dane, skraca za bardzo czasy wtrysku i silnik gaśnie.
      Po pierwsze pojeżdzic troche na benzynie niech komp ustawi sobie nowe parametry a potem ustawic istalacje gazową.
      Jeśli to nie sekwencja to emulator do wymiany
    • fuiio Re: Pytanie do specjalistów- Honda 19.04.13, 11:58
      Moim zdaniem to objaw jak rzeczywiscie przy silniczku krokowym. Zaczalbym od wyczyszczenia. Jak nie chcesz duzo placic to mozesz wyczyscic samodzielnie. Chyba nie boisz sie juz utraty gwarancji?
    • galtomone Re: Pytanie do specjalistów- Honda 20.04.13, 08:01
      Moga to byc czasy wtrysku, ale sadze, ze taka awaria jest malo prowdopodobna.
      Silniczek krokowy - hmmm.... nie wiem czy na gazie byloby identyczne zachowanie...

Na moje oko sprawa jest jeszcze prostsza. Powietrze do silnika nie dochodzi, pewnie, ktors z wezykow podcisnienia sie przypchal syfem. Poki silnik ciagnie (naciskasz gaz) to sam ssie powietrze, zeby spalić mieszanke, jak naciskasz sprzeglo I puszczasz gaz to go nie dostaje I dlatego I na Pb I LPG gasnie...
    • derff Re: Pytanie do specjalistów- Honda 22.04.13, 10:54
      Tanim kosztem to trzeba zrobić 2 rzeczy. Kupić płyn do czyszczenia ptrzepustnicy( 15 zł w sprayu) Urzywa się go zdejmując tylko wąż gumowy. Dodać do benzyny płyn czyszczący wtryskiwacze i pojeżdzić na benzynie. Jak nie pomoże to tak jak radzili wyżej.
      • kolo100 Re: Pytanie do specjalistów- Honda 27.04.13, 00:26
        A jakbyś cały czas miał problemy to www.civicklub.pl Sam jeżdżę od kilku lat Hondą i jak coś się dzieje zawsze korzystam z tego forum. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka