Dodaj do ulubionych

o co chodzi?!

16.10.13, 08:35
Nowe Volvo V40 w cenie nowej Mazdy 6...?!?! No ok, ładne auto (wg. mojej subiektywnej oceny), ale qrwa jakie pieniądze...!

---
Novationen
Obserwuj wątek
    • przemekthor Re: o co chodzi?! 16.10.13, 10:30
      Skonfiguruj sobie golfa porównywalnego z tym v40 co do mocy i wyposażenia, i wyjdzie podobnie. Na podobnej zasadzie można się dziwić, że anormalnie drogi jest mercedes cla albo mini.
      Mazda 6 to auto zrobione wg starej azjatyckiej zasady - dużo auta za niewiele pieniędzy. Po prostu tani dupowóz. Ze przy okazji ładny - to tylko lepiej dla mazdy.
      • nazimno Ladna to moze byc jakas niezla laska. 16.10.13, 10:34
        Samochod to tylko kupa pomalowanej blachy.
        • przemekthor Kupa to leży na chodniku 16.10.13, 13:04
          filozofku jeden
          • nazimno Kazdy szuka tego, co lubi. 16.10.13, 13:11
            • przemekthor Re: Kazdy szuka tego, co lubi. 16.10.13, 16:15
              Czyli gustujesz w malowanej kupie?
              Łobuziak.
              • nazimno Twoja wyobraznia wiedzie Cie na manowce. 16.10.13, 16:34
                Powiem inaczej.

Jesli juz mam nabyc kupe malowanej blachy na 4 kolach, to przede wszystkim, zastanawiam sie, czy jakis porabany zespol konstruktorow nie chcial przypadkiem pod ta kolorowa blacha ukryc wymyslonego przez siebie badziewia, aby sie latwiej sprzedawalo.

Wiec analizuje, wybieram to co mi potrzebne, patrze na te rozwiazania z punku widzenia
                ich funkcjonalnosci, przydatnosci, osiagow, sposobu eksploatacji, ergonomii,... i tak dalej.

Zaden jednak pismak nie jest w stanie wplynac na moja opinie, jesli bedzie uzywac
                stylu pisania, z ktorego wlasnie sie wysmiewam.

PS
                A kolega moze "pismactwem motoryzacyjnym" sie para?
                Wspolczuje.

• przemekthor Eee, co? 16.10.13, 16:54
                  Najpierw ni gruchy zacząłeś bredzić, że zastosowanie przymiotnika "ładny" nie takie jak trzeba. Teraz coś o konstruktorach, sprzedaży, pismakach i ch.. wie o czym jeszcze. Po co?
                  • nazimno Wracaj na podnosnik. 16.10.13, 16:59
        • qqbek Ja się zastanawiam. 16.10.13, 15:40
          nazimno napisał:

> Samochod to tylko kupa pomalowanej blachy.

Zastanawiam się, po co właściwie siedzisz na forum dla wielbicieli aut w takim razie?
          Jakkolwiek wrażliwy jestem na wdzięki kobiet, to uważam także, że i w niektórych autach odnaleźć da się nie tylko to, co ładne, ale śmiem nawet twierdzić, że to co piękne.

Może nie do końca podoba mi się Mazda 6 akurat (a Volvo V40 to już w ogóle brzydactwo moim zdaniem), ale są też samochody ładne dla oka (na przykład moje stare BMW E36), a nawet piękne (na przykład zielony Triumph TR3 mojego sąsiada).
          • nazimno Irytuje mnie personalizacja cech przedmiotow 16.10.13, 16:00
            martwych.

Samochod moze miec estetycznie zaprojektowane nadwozie.
            Deska rozdzielcza moze miec ergonomicznie rozmieszczone wskazniki i inne elementy.

Ale, gdy czytam, ze "silnik pracjue suwerennie" albo ze "samochod wyczuwa intencje kierowcy", albo, ze "lakier lsni w slocu, przypominajac tafle jeziora" to szalg mnie trafia, poniewaz ten, ktory wypisuje takie idiotyzmy, nie dosc ze sam jest idiota,
            to jeszcze zaklada, ze jest nim takze czytelnik.

• qqbek Re: Irytuje mnie personalizacja cech przedmiotow 16.10.13, 16:17
              nazimno napisał:

> martwych.
              >
              > Samochod moze miec estetycznie zaprojektowane nadwozie.

Może, ale może też być ładny.
              "ładny" to (za sjp) nie tylko "odznaczający się urodą" (bo tu samochód nie pasuje, samochód nie może być "urodziwy") ale także "taki, który komuś się podoba" i w tym sensie samochód może być "ładny".

> Deska rozdzielcza moze miec ergonomicznie rozmieszczone wskazniki i inne elemen
              > ty.
              >

Nie tylko może, to wprost wskazane (niestety dziś, w dobie "ekranów wielofunkcyjnych" i pierdyliona przycisków i pokręteł "ergonomia" staje się pojęciem zapomnianym)

> Ale, gdy czytam, ze "silnik pracjue suwerennie"
              A co?
              Silnik nie może pracować suwerennie?
              A o "chorobie wściekłych diesli" słyszał? ;)

> albo ze "samochod wyczuwa inten
              > cje kierowcy",

A to zależy, bo jeżeli "intencja" to zawoalowany sposób na powiedzenie "produkty przemiany materii po grochówie pogonionej bigosem na drugie" to nie tylko "wyczuwa", ale i tapicerka nawet "pamięta" takie intencje (tu uśmiech w kierunku pewnego Misiaczka od Polo;)

> albo, ze "lakier lsni w slocu, przypominajac tafle jeziora" to s
              > zalg mnie trafia, poniewaz ten, ktory wypisuje takie idiotyzmy, nie dosc ze sam
              > jest idiota,
              > to jeszcze zaklada, ze jest nim takze czytelnik.
              >

Ale to "równanie do najmniejszego wspólnego mianownika" ma miejsce w całości mediów. Dlaczego wkurzać się mamy na kretynów "dziennikarzy motoryzacyjnych" gdy ja od lat nie widziałem rzeczowego do końca wydania Wiadomości/Faktów/Panoramy (o Wydarzeniach Polshitu nawet z litości nie wspominam)... podziękuj Berlusconim i Murdochom za udowodnienie reszcie konkurencji, że dobrze sprzedaje się jedynie papka na poziomie intelektualnym przeciętnego 7-9 latka.
              • nazimno ...czyli w sumie oceniasz podobnie... 16.10.13, 16:23
                O to biegalo.
        • vogon.jeltz Re: Ladna to moze byc jakas niezla laska. 16.10.13, 18:41
          > Samochod to tylko kupa pomalowanej blachy.

No cóż, nie wiem czy chciałbym mieszkać w świecie urządzonym wg twojego "gustu".
          • agios_pneumatos Re: Ladna to moze byc jakas niezla laska. 16.10.13, 19:09
            vogon.jeltz napisał:

> > Samochod to tylko kupa pomalowanej blachy.
            >
            > No cóż, nie wiem czy chciałbym mieszkać w świecie urządzonym wg twojego "gustu"
            > .

Jedno jest pewne - facet nie jest podatny na estetykę i wdzięki. Bardzo niewykluczone, że również jeśli chodzi o kobiety; są ku temu przesłanki.
            • przemekthor Pewne jest również 16.10.13, 20:25
              że lubi pisać dużo i - niestety - coraz częściej od rzeczy.
              • nazimno Leszcze sie odezwaly. 16.10.13, 20:57
                Odezwaly sie "wysoko rozwiniete intelektualnie jednostki", ktorych wrazliwosc estetyczna regulowana jest kontaktem z pomalowana albo korodujaca blacha. Ponadto leszcze utworzyly stado i probuja udawac wysublimowane jury, rodem z zadupia, ktore wypowiada sie w sprawach, o ktorych nigdy pojecia nie mieli, ale jest ambicja, aby blyskac, to sie blyska.

Agios, jak zwykle, zamiast odezwac sie wprost dolacza sie do poszczekujacych i probuje
                zablysnac resztkami warminsko-mazurskiego sfermentowanego "intelektu".

Krotko mowiac: jak zwykle mam zabawe z leszczami w podbieraku.
                • przemekthor Teraz to już wyszedłeś na głupka 16.10.13, 21:11
                  • nazimno Nie cierpisz, gdy cie trafia w .... 16.10.13, 21:14
                    • przemekthor w co, dziubuś? 16.10.13, 21:17
                      • nazimno Domysl sie, "yntelygencie"... 16.10.13, 21:20
                        ... jestes bystry ... (tak ci sie przynajmniej wydaje)
                • des4 Re: Leszcze sie odezwaly. 16.10.13, 21:12
                  o, mamy kolejnego ciecia na forum

on elyta, reszta motłoch

on wtajemiczony w sprawy niedostępne dla maluczkich, reszta ciemna masa

on miszcz cientej ryposty, oni ani be ani me

czyli jeden z tysięcy foruwowych mieciuff-tfardzieli :)))
                  • nazimno Nie, ciec, nie zrozumial, co napisalem. 16.10.13, 21:19
                    Albo zrozumial i dotarlo do ciecia, niestety zbyt pozno.
                    Ta ostatnia hipoteza jest bardziej prawdopodobna.

Czekam wiec na ambitne wypracowania o nowych modelach samochodow.
                    Najlepiej w stylu redaktorow - motoryzacyjnych idiotow.
                    To chwytliwe i wierszowka sie szybko wyplenia.
                    Do roboty.
            • nazimno Esteta Warmii i Mazur - rozblysnal intelektem 16.10.13, 21:11
              Nie rajcuja mnie niebieskie blaszane pudla z kraju kwitnacej wisni (domyslisz sie, o co biega).

Podobnie nie rajcuja mnie twoje konfabulacyjne diagnozy wiejskiego felczera, na etacie
              w remizie strazackiej.

Przeslanki sa takie, ze lepiej blyszczysz na forach dla znudzonych mezatek po 40-ce.
              Wiec raczej tam sie realizuj z sukcesami, mam nadzieje.

PS
              A co wy wiecie o guscie...
              Swietna zabawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka