Dodaj do ulubionych

11 lat na forum

30.10.13, 00:20
Wlasnie sobie to uswiadomilem, minelo jak z pejcza strzelil. Ktos pamieta tamte zlote czasy? Stada troli szlifujacych dowcip na skodziarzach, watki po 100-200 wpisow na tematy ogolnomotoryzacyjne, gdzie dyskutanci co chwile skakali sobie do gardel i umawiali na solo, a po interwencji cenzury zostawalo moze 1/3 postow, loze szydercow-komentatorow w rodzaju Kazimirza czy sympatico.ca albo inz. Kicur ktory nie znal praw gazu doskonalego. Odroznic trola od normalnego uzytkownika nie bylo latwo, zreszta Szymi pewnie jeszcze pamieta heheh. Lza sie w oku kreci. Teraz jest tu nudno jak cholera.
Obserwuj wątek
    • zwykly_kierowca Re: 11 lat na forum 30.10.13, 09:03
      był jakiś koleś o nicku "czujny gajowy" czy coś takiego z wątkiem "czy tankujecie na stacji nestle" (tak, NESTLE), który to wątek osiągnął chyba z 500 wpisów. A w wątku co chwilę ktoś czuł się w obowiązku wyjaśnić, że nie chodzi o nestle tylko o neste.
    • karakalla Re: 11 lat na forum 30.10.13, 10:10
      I przede wszystkim Greenblack, rozkręcający dyskusje, perorujący o przewagach napędu na cztery koła czy skrzyń automatycznych, przez jednych lubiany, przez drugich nienawidzony.

Ale ogólny uwiąd, przejawiający się spadkiem aktywności, coraz mniej ciekawą treścią i odchodzeniem zasłużonych użytkowników, dotknął praktycznie wszystkie fora, jakie znam.
      • galtomone Ale to jazne, ze automat i 4x4 30.10.13, 10:19
        sa lepsze od manualu i RWD czy FWD...
        Chyba nie masz watpliwosci? ;-)
        • karakalla Re: Ale to jazne, ze automat i 4x4 30.10.13, 16:28
          Oczywiście, że nie mam!
          • galtomone Wszyscy sie zgadzaja, ze 4x4 i automat 30.10.13, 19:37
            sa lepsz.
            O czym tu zatem dyskutowac :-)?
      • przemekthor Re: 11 lat na forum 30.10.13, 11:10
        Ogólny uwiąd wynika z prostej przyczyny - internet stał się ulubionym miejscem rozrywki motłochu.
        • vogon.jeltz Re: 11 lat na forum 30.10.13, 11:14
          Po prostu wszyscy przenieśli się na pejsbunia.
        • karakalla Re: 11 lat na forum 30.10.13, 16:50
          Wydaje mi się, że nawet nie o to chodzi, motłoch tłumnie zaludniał sieć od jej zarania, ile lat ma już to spostrzeżenie Lema o ilości idiotów na świecie, którą dopiero on ujawnił... Sprawa z forami jest chyba o tyle specyficzna, że kiedy powstały i rozwinęły się, stały się areną dyskusji o wszystkim, co zaszło od stworzenia świata/Wielkiego Wybuchu (niepotrzebne skreślić). 10-12 lat to wystarczająco dużo, żeby ci, którzy mieli coś do powiedzenia na te tematy i taką chęć, zdążyli już po kilka razy przemielić wszystkie możliwe tematy, we wszystkich konfiguracjach, przy skończonej liczbie takowych użytkowników pociąć się z co bardziej bojowymi adwersarzami i odejść z forów ze znudzenia albo zająć wraz ze swoim towarzystwem wzajemnej adoracji pozycje za szańcami i ostrzeliwać rytualnie z przeciwnym obozem, już bez rozmowy, która okazała się jałowa i nikogo nie przekonała, niezależnie czy chodzi o układ teiści kontra ateiści, keynesiści kontra szkoła austriacka czy volkswageniarze kontra japończykarze. Nowe pokolenie nadchodzi nie falą, a kroplami i jest absorbowane przez stare układy odniesienia, userzy-weterani zresztą uświadamiają mu, że wszystko było już po 100 razy, a prawdziwe dyskusje to prowadziły legendarne nicki przed Wielką Schizmą i Nocą Długich Banów.

Do tego jakby trolle się zmutowały i stały się cwańsze, kiedyś były to byty dość prymitywne, łatwe do odsiania, a teraz ten proceder jest często uprawiany ze sprytną symulacją merytoryki, przez co, mimo że właściwy jego charakter się nie zmienił, trudniej go zdemaskować i skuteczniej rozwala dyskusje o czymś.
          • pies_w_studni Re: 11 lat na forum 30.10.13, 17:30
            Co do zasady masz racje, aczkolwiek wtedy trolle byly znacznie bardziej kreatywne. Nie chce mi sie teraz przerzucac archiwum ale wiele tekstow bylo po prostu blyskotliwych, zaluje ze ich sobie gdzies nie zapisalem.
            • przemekthor Re: 11 lat na forum 30.10.13, 20:28
              Poza greenblackiem był jeszcze jeden mistrzu: habudzik. Jego tekst "jestem zasranym głupkiem i co z tego" był po prostu cudowny.
          • vogon.jeltz Re: 11 lat na forum 30.10.13, 18:04
            > Do tego jakby trolle się zmutowały i stały się cwańsze, kiedyś były
            > to byty dość prymitywne, łatwe do odsiania, a teraz ten proceder
            > jest często uprawiany ze sprytną symulacją merytoryki

No nie wiem, nie wiem... Jeżeli uważasz, że taki misiaczek stający w obronie sławnej wypowiedzi Michalika o księżach-pedofilach kuszonych przez dzieci, czy ten typ od wpisywania przebiegów do umów kupna-sprzedaży, który przemknął tu niedawno jak meteor, w jakikolwiek sposób symulują merytorykę, to ja chyba nie chcę wiedzieć, jaki poziom reprezentowały dawne trolle.
      • przemekthor i robercik 30.10.13, 20:31
    • chris62 Re: 11 lat na forum 30.10.13, 11:42
      A ja pamiętam niejakiego Niknejma co zawsze udowadniał wyższość Hondy nad resztą świata hehe.
      Niestety gdzieś mu się ta Honda popsuła i i do dziś nie wrócił a moja "awaryjna" Renia jeszcze do dziś pomyka he he.

Najfajniejszy to był wątek o tym czy lepszy jest moment czy moc he he zabawniejszego nie było.
      • przemekthor Re: 11 lat na forum 30.10.13, 20:30
        No, z tym to się pobiłem, bo miałem akurat fazę na kupowanie wyłącznie europejskich produktów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka