Dodaj do ulubionych

Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto???

IP: *.bchsia.telus.net 12.08.04, 06:28
Jesli tak to bylbym wdzieczny za pare slowek.
Juz od kilku lat szykuje sie na ten samochod.
Chce tylko wersje kombi - a ich na rynku jest bardzo malo.
Po ostatniej klesce z Camry bede szukal wlasnie tego auta
Obserwuj wątek
    • Gość: mak Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? IP: *.proxy.aol.com 12.08.04, 06:36
      czesc mis,850 turbo niezadobre auto,kolegi zona miala go pare lat,wlasnie
      station wagon,miala powazna naprawe silnika.Polecam Ci poszukac 940 turbo
      st.wgn,ale jest bardzo ciezko znalezc w idealnym stanie na sprzedaz,te ktore
      jezdza i sa w pieknym stanie nikt nie sprzedaje.Jeszcze jedna rzecz,prawdziwe
      Volvo to tylko na tylni naped lub AWD.
      • Gość: mis Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? IP: *.bchsia.telus.net 12.08.04, 07:38
        940 nie wchodzi w rachube.To jest buda z lat 80`s.
        Bylem ostatnio na gieldzie i bylo V70 Wagon - poszlo dosc tanio ale przebieg
        mialo zajebisty (ok 270KM)

Moj nastepny samochod musi byc Wagon.Mam juz dosc pakowania na sile bagaznika
        przed kazda wyprawa (jestem zapalonym wedkarzem).
        Volvo 850 T - byloby dla mnie idealne.Power@Roomines.

Nastepna alternatywa to Subaru - ale te sa ciagle drogie (outback wagon lub
        forrester)
        • Gość: Radek Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? IP: *.tu.ok.cox.net 12.08.04, 08:00
          Kup sobie lepiej Mitsubishi Galanta, jak wchodzil nowy model to dawali super
          promocje na stary wiec ceny uzywek poszly mocno w dol za 6k usd kupisz jeszcze
          na gwarancji i bedziesz mial na pare lat spokoj (AFAIK gwarancja na zespol
          napedowy 7 lat), no chyba ze musi byc kombiak i nie ma ze boli, to moze sie nad
          jakims SUVem zastanow poprzedni model montero jest nie do zajechania podobno,
          silnik V6, naped na 4 kola i bedziesz mial pelno miejsca na wedki, a jakbys
          chcial jakas lodke do tego to takie montero swietnie sie spisze przy holowaniu,
          a reduktor sie zawsz przyda przy wyciaganiu z wody. Ewentualnie mozesz probowac
          znalezc Montero Sport 98-99, ale moze byc ciezk w dobrzym stanie cos 4x4 za 6k
          usd znalezc bo chyba taki masz budget?
          • Gość: mis Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? IP: *.bchsia.telus.net 12.08.04, 15:20
            w Kanadzie nie ma mitsubishi !
            Firma ta dopiero rok lub dwa lata temu weszla tutaj na rynek.
            Na ulicach nie uswiadczysz,a o uzywanych zapomnij
            • Gość: mak Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? IP: *.proxy.aol.com 12.08.04, 15:47
              masz racje ,ze 940 to juz nie nowe auto,ale bardzo dobre jesli chodzi o
              kombi,za V70 trzeba juz dac troche kasy.Jest jeszcze jedna mozliwosc,a
              mianowicie kupienie auta w Stanach i przywiezienie do Kanady,glownie z Teksasu
              lub Arizony.Galant kombi tez fajne auto,podstawowa wersja zaczyna sie okolo
              18000 $CDN.
              • Gość: Michal Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? IP: *.fornfyndet.se 12.08.04, 16:18
                Auto rzeczywiwscie dobre,duzo prochu siedzi w silniku ,ale jedno?
                Musisz miec 100% pewnosci ze nie byl walniety pasek rozrzadu,gdyz w takim
                wypadku za pare tysiecy kilometrow silnik do wymiany.Pzdr.Michal
                • Gość: mak Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? IP: *.proxy.aol.com 12.08.04, 17:37
                  ja wlasnie pisalem o takim przypadku gdzie zerwal sie pasek rozrzadu i reszte
                  mozna sobie dopowiedziec.
                  • sopocianin Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? 13.08.04, 21:43
                    Do zerwania paska rozrzadu moze doprowadzic tylko kompletny burak, taki co w
                    dodatku nie umie czytac. Pasek w Volvo 850 musi byc wymieniony po 100,000 km,
                    bez wzgledu na stan. Jak sie tego nie zrobi, sa problemy, nie tylko w Volvo, w
                    kazdym samochodzie z paskiem zebatym.
                    Ciekawe, i duzo wnoszace do tematu, sa te opinie na temat samochodow gdzie
                    jedna pani drugiej pani cos opowiada, a trzecia to relacjonuje.
                    Ja zrobilem na 850 GT 180,000 km, pasek wymienilem zgodnie z zaleceniami,
                    silnik chodzil (i dalej chodzi) bez zadnych problemow, nie bierze oleju i
                    przechodzi z 10-cio krotnym zapasem badanie czystosci spalin. Jedyna czescia
                    wymieniana przy silniku, a w zasadzie to na rurze wydechowej, byl czujnik tlenu
                    (oxygen sensor).
    • Gość: Al_bert Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? IP: *.plusgsm.pl 12.08.04, 19:30
      Mam VOLVO S80 T6 (272 KM) z przebiegiem 450 tys km (czterysta pięćdziesiąt) i
      jestem z niego bardzo zadowolony. Co prawda pali w trasie 12 a w mieście ok 18l
      ale ponieważ nie ja płacę to mi wszystko jedno. Psują sie jakieś duperele
      (zamki, elektryka) ale skrzynia i silnik nie do zdarcia. Polecam VOLVO
      PZDR
    • sopocianin Re: Volvo 850 Turbo - Czy ktos ma te auto??? 12.08.04, 20:59
      Mialem 850 niedoladowana, z pierwszego rocznika (93) - auto chodzilo swietnie,
      i dalej jest uzywane przez mojego dobrego kolege. 850 uchodzi za jeden z
      najbardziej udanych modeli Volvo, zwlaszcza silnik. Ten woz bedzie w roznych
      wariantach - 850 GTS (bez turbo), 850T5(250 koni), 850 Turbo 2.4. O ile
      samochod byl wlasciwie obslugiwany, to powinien byc bezproblemowy.
      Ja juz jezdzilem 240DL, 760 Turbo, 850 GTS, a obecnie jezdze S60R. I nie moge
      powiedziec, abym nie mial innego wyboru.
      Staraj sie gdzies zdobyc prawdziwe T5, to jest naprawde super szybkie i
      komfortowe kombi.
      Pzdr
      • Gość: mak Re: do al_berta IP: *.proxy.aol.com 13.08.04, 05:17
        chyba na ksiezycu nim byles jak przejechales nim 450000 km,S80 istnieje od 1999
        roku czyli praktycznie auto ma 4 lata,450000 km w cztery lata,to bardzo
        ciekawe !
        • Gość: al_bert Re: do al_berta IP: *.plusgsm.pl 13.08.04, 21:33
          Samochód był kupiony decyzją mojego porzednika na tym stanowisku w lutym 2000
          roku. Facet raz w tygodniu przejezdżał całą Polske w poprzek (500 km w jedna
          stronę) a w środku tygodnia wyjazdy do stolicy (300 km) lub do Niemiec. Nie
          uznawał pociągów i samolotów. Samochodem cały czas opiekuje sie i jeden
          kierowca, kierują dwie osoby. Po za tym jest to automat czyli trudno to to
          zajeźdcić. Na przyszły rok zabudżetuję następny taki sam samochód.
          Pozdrawiam
          • Gość: mak Re: do al_berta IP: *.proxy.aol.com 14.08.04, 11:00
            dalszego powodzenia w eksploatacji Volvo, sam mialem kilka modeli w swojej
            kolekcji,wszystkie kombi poczynajac od 262,740 turbo i teraz V70,kolega jezdzi
            760 87 rok,ma przebieg bliski 650 000 km.
            • Gość: al_bert Re: do al_berta IP: *.plusgsm.pl 14.08.04, 23:24
              Firma ma jeszcze kilka VOLVO. Mamy starą 960 (1996) 3,0 V6 z przebiegiem 340
              tys km, S60 2,5T (2001) z przebiegiem 240 tys km i lada chwila przyjda 2 nowe
              S60 2,5T. Tylko benzyna.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka