Dodaj do ulubionych

Jakość mitem? Mercedes-Benz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 09:33
motoryzacja.interia.pl/news?inf=537089
Kilkadziesiąt usterek nowej C-klasy, część nigdy nie usunięta, dodatkowe
atrakcje to nie pasująca kratka czy zardzewiałe elementy w nowym samochodzie.
Dodatkowych wrażeń zapewnił m.in. zepsuty pas.
Czerpiaca ze wzorców PRLu postawa DCAP dopełnia reszty.

motoryzacja.interia.pl/news?inf=538500
Mało przekonujace wyjaśnienie DCAP.

motoryzacja.interia.pl/news?inf=538870
I odpowiedź na "wyjaśnienia" DCAP.

Zapraszam do lektury.
Polecam zwłaszcza tym, którzy planują kupić nowy samochód za ponad 100
000PLN...
Obserwuj wątek
    • Gość: macio Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.at.omv.com / *.omv.com 03.09.04, 10:02
      Mam podobne dowiadczenia z serwisem MB we Wroclawiu.
      Totalna olewka, balagan, jedna sprawe zalatwiaja 3 osoby,
      tak ze z uzgodnien przez telefon nic nie wynika, bo po
      przyjezdzie do serwisu rozmawiam z inna osoba, ktora nic
      nie wie. MB PL ma wdrozony system zintegrowany (SAP) wiec
      moze pora na CRM? Wydaje mi sie ze jakosc MB mocno spadla,
      ale wiekszosc problemow opisanych przez kolege W8 wynika
      z wlasnie PRL-owskiego stylu pracy MB PL. Wszedzie wiedza
      ze najwazniejsza jest satysfakcja klienta, zwlaszcza jak sie
      sprzedaje towary luksusowe. Wszedzie tylko nie w Polsce.
      Ale widac ze kierownictwu tez to zwisa... to juz nie ma rady...
      Powodem niecheci do zalatwiania reklamacji moze byc ostatnio
      sladowa sprzedaz - ale tak sie nie buduje wizerunku firmy.

pozdr
      M
      • Gość: W8 http://www.mercedesproblems.com/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 00:02
        Podobne odczucia maja użytkownicy portalu

www.mercedesproblems.com/
        Niestety, jeśli chodzi o niezawodnosć, mercedes jest dlaeko w tyle w stosunku
        do samochodów japońskich (co powtierdzają nawet niemieckie statystyki!) a jeśli
        chodzi o komfort i jakoś materiałów wykończeniowych to jest porównywalna z
        innymi często tańszymi konkurentami...

Czy legendarna marka jest warta swojej ceny?
        Taksówkarze na pewno uważają, ze tak...
    • Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 13:29
      A dlaczego ten Mercedes ma niepolakierowane klamki albo z chromowanymi
      wstawkami, a dlaczego klient musiał negocjować dywaniki i mate w bagaznika.
      Wszystkie C klasy maja to standardowo za nic nie trzeba dopłacac. Klient
      opisuje wersje z skórą na kierownicy i dzwigni , Bi-ksenonami , automatem a
      klamki na czarno. Co to za wersja? Przecież nawet Classic ma lakierowane
      elementy nadwozia.
      • Gość: W8 Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:18
        Bo chodzi o wersję z przed face-liftingu (tegorocznego) i wtedy było to
        wyposażenie dodatkowe...
        • Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:22
          A nic podobnego. Przymierzałem sie do MB już od jakiegoś czasu i jeszcze przed
          face-liftingiem.
          • Gość: W8 Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:52
            Popatrz na te zdjecia-tutaj wszystkie C-klasy mają czerne klamki:

www.auto-sfondi-desktop.com/Wallpapers_Mercedes_/Mercedes-C-Station-Wagon/Mercedes-C-Station-Wagon-04/Mercedes-C-Station-Wagon-04_1024.jpg

www.trader.pl/pictures/434107169071920041824181-1-182851.JPG
            www.trader.pl/pictures/976864941071620041238322-2-123914.jpg
            • Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 00:56
              To jest tylko zdjece (pogladowe) jak wygląda pojazd anie zdjęcie jakkimi
              materiałami jest wykonczony. Kidys widziałem zdjecie Corsy z 2001 roku , nowej
              ale przd liftingiem i miała ksenony. Widzałeś na ulicy i w salonie Corse (
              oczywiscie tą przed liftem) z ksenonami?
              • Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 01:06
                Nigdy nie czytałeś że "Prezentowane zdjęcia nie stanowią oferty w sęsie prawnym"
                Mam przed sobą katalog w którym jest na samym dole napisane cyt: "Ilustracje
                mogą zawierać wyposażenie oraz akcesorja niedostępne w seryjnej produkcji.
                Technologia druku może mieć wpływ na różnice w przedstawionych kolorach.
                Katalog ten może zawierać typy pojazdów i usługi niedostępne w ofercie w
                niektórych krajach. Producent zastrzega sobie prawo......itd itp
                • Gość: W8 Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 09:13
                  A czy nia zauważyłeś w swoim zacietrzewieniu, ze jedno ze zdjeć to oferta
                  sprzedaży samochodu używanego? Sądzisz wiec, że ktoś zamówił sobie za dopłątą
                  czarne klamki zamiast lakierowanych? A może na zdjęciu tylko tak wyszły a
                  naprawde są lakierowane?
                  • Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 11:01
                    Niestety tylko jedno udało mi się obejżeć. To katalogowe.W dalszym ciagu nie
                    moge pozostałych otworzyć. Czy to jest oferta (zdj.) samochodu kupionego w
                    Polsce?
                    To nie zacietrzewienie. Ja poprostu nie widziałem w salonach (w W-wie) innych
                    modeli nawet Classic z czarnymi lisywami i klamkami. o żadnego nie musiałbym
                    dopłacać za dywaniki i mate.
                    • Gość: W8 Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 12:11
                      Niezadowolenie tego klienta wynika przede wszystkim z tego, że był źle
                      traktowany przez firmę a w mniejszym stopniu z wad samcohodu...

Na stronie Krakowskie dealera www.mercedes.krakow.pl klasa C przed i po
                      face-liftingu ma oddzielne podstrony. Klamki w kolorze nadwozia są wymienione
                      tylko w wersjach Elegance i Avantgarde.

A najciekawsze dotyczy wersji po liftingu. Wyraźnie jest tam napisane, ze
                      wersja Classic ma:
                      "klamki drzwi czarne, powlekane"

Proszę porównać:
                      www.mercedes.krakow.pl/_limuzyny/_wersje/c2004.html?ID=2&wersja=classic
                      • Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 12:18
                        Zdecydowanie masz racje.
    • Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:36
      Mam jeszcze jedno pytanie . Dlaczego ten samochód ma z zewnatrz lakier bardziej
      matowy niż wewntrzne elementy? Kiedy ja odbierałem swojego diler powiedział
      żebym nie mył samochodu w myjni przez 3 miesiące bo lakier dojrzewa.
      • Gość: W8 Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:54
        Dziwne ograniczenie.

Być może dealer który przekazywał samochód nie udzielił takiej informacji.

Jakoś nie wyobrażam sobie snoba w brudnym mercedesie. Nowy, brudny mercedes
        wyglada niemal tak zabawnie jak Skoda Fabia Sedan...
        • Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 00:50
          Diler nie powiedziałmi że mam go wcale nie myć tylko nie myć w myjni gdzie
          najczęściej szczoty są stare i rysuja. Myć można ale własnorwecznie ,
          delikatnie bez mocnych detergentów
      • wahacz Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz 04.09.04, 09:42
        Gość portalu: Poll napisał(a):
        > Kiedy ja odbierałem swojego diler powiedział
        > żebym nie mył samochodu w myjni przez 3 miesiące bo lakier dojrzewa.

rany co za bzdura. a nie powiedzial ci zeby nie jezdzic przez 3 miesiace bo
        auto musi przyzwyczaic sie do stania na kolach.

• Gość: Poll Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 11:04
          Do mnie masz pretensje??? Ja zastosowałem sie do zaleceń dilera i nie myłem
          samochodu w myjni automatycznej tylko własnoręcznie i lakir jest O.K.
    • greenblack Re: Jakość mitem? Mercedes-Benz 04.09.04, 12:35
      Tak się kończy bratanie się marki kiedyś luksusowej z plebsem - A-klasa, Smart.
      Już nawet 190/C-klasę kiedyś uważano za plebsowozy.

A swoją drogą trzeba być debilem, żeby kupować samochód miesiąc przed jego
      faceliftingiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka