galtomone 27.01.15, 13:44 No i Honda zwija się z klasy sredniej w Europie. Nie da się nie produkować w EU i dużo sprzedawac. Troche szkoda, bo Accord brzydki nie był i ostatnimi czasy chyba bil na glowe AVENSIS jakościa i trwaloscia.... Link Zgłoś Obserwuj wątek
sterlecki Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:00 Jeszcze bardziej bił Passata. Szkoda bo naprawdę dobre auto i jedne z ostatnich naprawdę małoawaryjnych. Link Zgłoś
chris62 Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:03 A znajomym w trasie spłonęło "zum zum" no i szok bo to miała być japońska solidność.... Link Zgłoś
galtomone Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:47 Acha... czyli swiadomie nie na temat - spoko - trzeba było tak od razu ;-) Link Zgłoś
chris62 Re: By, bye Accord 27.01.15, 16:26 Od OT to Ty jesteś spec a tu taki częściowy bo wiadomo że Accord Toy toy Ave i zum zum 6 to japoński zestaw konkurentów klasy D i liderów niezawodności - ponoć.... Teraz Ave i Zum Zum skorzystają w końcu jednego mniej dla amatorów sushi. Link Zgłoś
gzesiolek Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:18 Podasz szczegoly? Bo Mazda to jeden z moich faworytow przy kupnie nowego auta... Jakie auto? Jaki rocznik? Link Zgłoś
chris62 Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:29 Nie znam szczegółów wiem tylko że 2006/diesel/M3 i zaczęło się pod maską. Ot prawie jak Małyszowi Dakarowy Toy-toy. Współczuję. Oczywiście nie musi to być reguła może przypadek może ktoś coś namieszał itp -chodzi oi to że się ktoś sugeruje bezawaryjnością a tu taki pasztet się zdarzy. Co do Accorda no szkoda fajne autko generalnie choć też czasem dziwne. Czy to np. normalne żeby po odpaleniu obroty biegu jałowego były w okolicach 2 tys? W żadnym moim nie accordzie czegoś takiego nie doświadczyłem "na zimno" mam około 1000-1100 obr./min Link Zgłoś
gzesiolek Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:32 Wg mnie wymaga podregulowania... W zadnej Hondzie z ktora mialem do czynienia az takiego poziomu obrotow jalowych nie bylo... Inna sprawa, ze Honda niskich obrotow nie lubi i pelzanie w wiekszosci egzemplarzy wymaga dodania minimalnie gazu, bo przy 1000 rpm potrafi sie dlawic... Link Zgłoś
galtomone Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:49 gzesiolek napisał: > Wg mnie wymaga podregulowania... ??? Czego :-) Link Zgłoś
galtomone Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:48 W Toyotach tez tak jest - tzn. nie 2k ale 1500 - 1600 spoko. Ale szbko spadają w dol. Link Zgłoś
chris62 Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:39 Natomiast inny znajomy ma ZUM ZUM CX5 benzynową. Przy spokojnej jeździe spala około 6/100 więc nieźle aż trudno uwierzyć. Póki co bez problemów. Link Zgłoś
klemens1 Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:04 A tymczasem mazda 6 (ta najnowsza) jest naprawdę częstym widokiem na ulicach. Ale pewnie nie jest produkowana w Japonii? Link Zgłoś
galtomone Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:07 Byłem, przekonany ze ja gdzies w Eu tluka.. A tu się okazuje, ze tez nie: en.wikipedia.org/wiki/Mazda6 Zatem może Mazda/Ford mało na tym aucie zarabia? Link Zgłoś
gzesiolek Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:13 A co ma Ford do Mazdy? Przeciez sie rozstali zaraz po wydaniu poprzedniej 6... czyli ho, ho, ho...i jeszcze troche temu... a dokladnie w 2008 Ford stracil kontrole nad Mazda... I wszystkie SkyActive sa robione bez udzialu Forda (ani kapitalowego, ani technologicznego...) Link Zgłoś
galtomone Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:21 No to jestem nie na czasie :-) Jakos mi się wydawalo, ze to dalej to samo. Ale faktycznie. Maja już tylko 2% udzialow. My bad :-) Tym bardziej jest zastnawaiajace , ze oplaca im się 6ke do EU importować. Link Zgłoś
gzesiolek Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:17 Wszystkie Mazdy aktualnie w salonach, jak do tej pory sa robione w Japonii... zreszta tak samo jak Mitsu (chyba poza SpaceStarem)... Chyba ostatnie dwie marki robiace auta na Europe w Japonii... Link Zgłoś
gzesiolek Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:28 Po VINie? Wierze w to co oficjalnie twierdza... Choc rzeczywiscie chyba Pajero Sport bylo z rosyjskiej fabryki Mitsu... Ale Lancer/ASX/Outek na 100% Japonia... przynajmniej tak bylo do tej pory...(po tym jak zamkneli fabryke w Holandii, gdzie robili Outka II przed liftem i Colta) Link Zgłoś
carnivore69 Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:29 Jesli na Kurylach, to od biedy mozna uznac, ze w Japonii. Pzdr. Link Zgłoś
chris62 Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:42 A ta starsza to była pożywka dla korozji i "zacierała" diesle W przypadku kupna używki można mocno wtopić. Accord ma tu o wiele lepszą prasę. Link Zgłoś
wstrzasniety_nie_zmieszany Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:20 galtomone napisał: > No i Honda zwija się z klasy sredniej w Europie. > Nie da się nie produkować w EU i dużo sprzedawac. > Troche szkoda, bo Accord brzydki nie był i ostatnimi czasy chyba bil na glowe A > VENSIS jakościa i trwaloscia. Gdzieś tam czytałem, że Honda zaprzestaje produkcji accorda na rynek europejski z powodu niskiej sprzedaży, ale są plany oferowania takiego modelu jaki ma być opracowany na rynek amerykański, zatem możliwe, że jednak nie będzie to pożegnanie ostateczne. Link Zgłoś
galtomone Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:24 Na GW pisali, ze polskie przestawicielsto cos tam bakalo o modely swiatowym, ale ze z uwagi na ceny związane z importem i normami eko jest to mało prawdopodobne. Może być tak, ze będzie tylko pozycja w cennikacha nikt tego auta na plac sciagac nie będzie. Link Zgłoś
wstrzasniety_nie_zmieszany Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:32 Inna sprawa, że słaba sprzedaż Hondy Accord jest też związana z pewną stagnacją tego modelu, według mnie już taka Mazda 6 za podobne pieniądze oferuje więcej. Wydaje się, że Accord jest też ofiarą trendu na kupowanie suv-ów, od lat sprzedaż sedanów klasy średniej i wyższej się zmniejsza, natomiast suv-ów dynamicznie rośnie. Biorąc pod uwagę koszty zakupu i użyteczność, wybrałbym raczej CR-V niż Accorda. Link Zgłoś
gzesiolek Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:35 A ja po porownaniu tych dwoch jednak wolalbym Accorda... CRV to bardziej nadmuchany Civic, materialy gorsze niz w Accordzie, wygoda foteli tez... jedynie wyciszony jest moze odrobine lepiej... ale dalbym raczej znak rownosci... Jakos nie przekonal mnie... tzn. biore pod uwage, ale nie jest moim faworytem... Link Zgłoś
wstrzasniety_nie_zmieszany Re: By, bye Accord 27.01.15, 14:53 gzesiolek napisał: > A ja po porownaniu tych dwoch jednak wolalbym Accorda... CRV to bardziej nadmuc > hany Civic, materialy gorsze niz w Accordzie, wygoda foteli tez... jedynie wyci > szony jest moze odrobine lepiej... ale dalbym raczej znak rownosci... Jakos nie > przekonal mnie... tzn. biore pod uwage, ale nie jest moim faworytem... Osobiście też zamiast CR-V wolałbym innego suv-a, ale podałem go jako alternatywę dla accorda jako auta tej samej marki. Plusem dla suv-a jest zdecydowanie większa praktyczność dla kogoś posiadającego np. dwójkę dzieci. Link Zgłoś
marekggg Nie tylko Accord 27.01.15, 14:31 Subaru tez odpuszcza - Legacy juz niema, i reszta gamy okrojona Link Zgłoś