johanesmax456 27.10.15, 18:49 Idzie zima, więc konieczna będzie wymiana opon na zimowe. Kupujecie nowe czy używane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga170 Re: Opony nowe czy używane? 27.10.15, 18:54 Na hustawke dla malp kupuje uzywane, nie smierdza nowa guma. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Opony nowe czy używane? 27.10.15, 19:14 używane dobrze się sprawują wkopane do połowy w ziemię jako płotek przy chlewiku Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Opony nowe czy używane? 27.10.15, 19:28 Używane polecam na lato. Żeby łódki nie obijały się o pomost. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Opony nowe czy używane? 27.10.15, 23:05 majtki, opony, okladziny hamulcowe itp zawsze nowe. Samochody ? przewaznie uzywane Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Nie za bardzo rozumiem:) 28.10.15, 03:03 > majtki, opony, okladziny hamulcowe itp zawsze nowe. Samochody ? przewaznie uzy > wane Jak zalozysz swoje majtki z pralki/suszarki na wlasna dupe to one sa uzywane ale nie "nowe". Okladziny hamulcowe po pierwszym hamowaniu z nowych staja sie tez uzywane. Kwestia jest przez kogo uzywane, jezeli przeze mnie to nowe i potem tez jak uzywane przeze mnie nowe az do zuzycia:) a jak kupione razem z samochodem to nawet nie ogladaj tylko wymien, bo moze jechala baba i okladziny zeszklila zamiast hamowac silnikiem. Uff. Nowo nabyty samochod jest dla Ciebie "nowy" ale w skrzyni moze miec pare zepsutych zebow ktorych nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Nie za bardzo rozumiem:) 28.10.15, 15:19 nie rozumiesz bo nie przeczytałeś pytania: Kupujecie nowe czy używane? a nie "używacie" Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Opony nowe czy używane? 28.10.15, 11:41 Tylko gdy byłem biednym studentem, kupowałem używane opony do samochodu, ale nawet w tamtej sytuacji było to dziadostwem. Jeżeli pytasz, to znaczy że masz kasę na nowe, więc odpowiedź już znasz. Nigdy nie wiesz dokładnie w jakim stanie jest opona, a jej wybuch przy 140 na A2 to nic fajnego, uwierz... Odpowiedz Link Zgłoś
filip505 Re: Opony nowe czy używane? 28.10.15, 14:46 ......a jak w nowym samochodzie ,albo dla ciebie nowym z oponami zurzytymi powiedzmy w ok 30% rozetniesz 1 opone (smiertelnie)to wymieniasz wszystkie???, ja kiedys kupilem urzywana za namowa fachowca z ponoc bardzo podobnym zurzyciem i wszystko bylo ok,zapasowka praktycznie nowa zostala przy sprzedazy, Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Opony nowe czy używane? 28.10.15, 15:18 Kup słownik, może być używany. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Opony nowe czy używane? 28.10.15, 17:56 filip505 napisał: > ......a jak w nowym samochodzie ,albo dla ciebie nowym z oponami zurzytymi > powiedzmy w ok 30% rozetniesz 1 opone (smiertelnie)to wymieniasz wszystkie???, > ja kiedys kupilem urzywana za namowa fachowca z ponoc bardzo podobnym > zurzyciem i wszystko bylo ok,zapasowka praktycznie nowa zostala przy sprzedazy, zakładając używana oponę czułbym się jakbym zakładał używaną prezerwatywę :) Gumy zakładam tylko nowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Opony nowe czy używane? 29.10.15, 00:12 "zakładając używana oponę czułbym się jakbym zakładał używaną prezerwatywę" Czyli wiesz jakie to uczucie................. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Opony nowe czy używane? 30.10.15, 00:26 wsk175 napisał: > "zakładając używana oponę czułbym się jakbym zakładał używaną prezerwatywę" > Czyli wiesz jakie to uczucie... Czy aby stwierdzić, że gó... komuś nie smakuje, to koniecznie musi je skosztować aby smak ocenić? Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Opony nowe czy używane? 30.10.15, 07:16 Żeby mówić prawdę to tak. Trzeba spróbować żeby mówić że nie smakuje. Można mówić że się nie chce jeść bo ..... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Smak g... 30.10.15, 14:45 tbernard napisał: > Czy aby stwierdzić, że gó... komuś nie smakuje, to koniecznie musi je skosztowa > ć aby smak ocenić? A czy ty wierzysz, że Misio kiedykolwiek prezerwatywę nakładał (czy to nową czy używaną)? Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Smak g... 30.10.15, 14:58 W to że zakładał można uwierzyć. Pytanie po co? I jak daleko była od niego przedstawicielka płci przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Smak g... 30.10.15, 15:24 qqbek napisał: > tbernard napisał: > > > Czy aby stwierdzić, że gó... komuś nie smakuje, to koniecznie musi je sko > sztowa > > ć aby smak ocenić? > > A czy ty wierzysz, że Misio kiedykolwiek prezerwatywę nakładał (czy to nową czy > używaną)? nigdy nie jeździłem na sparciałych oponach :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Smak g... 30.10.15, 15:33 Ja też nie. Po prostu założyłem przed sprzedażą, bo ładniej wyglądał samochód z alufelgami :) A sparciały bo tak niewielkie przebiegi robił ostatnio Opel, że nie opłacało się go trzymać. Z resztą "sparciały" to wielkie słowo... stwardniała po prostu już guma trochę, pęknięć i innych takich "atrakcji" nie było. A o agonalnym stanie opon lojalnie informowałem w ogłoszeniu (o zbliżającej się konieczności wymiany napędu rozrządu również). Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Opony nowe czy używane? 28.10.15, 19:07 No ja obswrwuje i zwykle sie tak nie zdarza ale musze przyznac ze jak jedna sie zuzyla wczesniej to wymieniam wszytkie. Opony do mnie sa bardzo wazne poniewaz jezdze szybko i czesto na granicy przyczepnosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Opony nowe czy używane? 01.11.15, 08:20 engine8 napisał(a): > Opony do mnie sa bardzo wazne poniewa > z jezdze szybko i czesto na granicy przyczepnosci.. Zakladam, ze nie bywasz co drugi dzien na torze wyscigowym, wiec moze wniesiesz cos do tego watku: forum.gazeta.pl/forum/w,20,159175649,159175649,Skad_u_Polakow_potrzeba_szybkiej_jazdy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Opony nowe czy używane? 28.10.15, 19:11 a jesli chodzi o zapsowke to duzy blad kiedy jest nieuzywana po 10 latach poniewaz jest do wyrzucenia. Jesli to nie jest dojazdowka to o wiele lepiej jest miec jedna z ostatniej rundy i dosc zyzyta - nie oczekujesz ze bedziesz na niej jezdzil dlugo ale za to wiesz ze nie peknie ze starosci. Odpowiedz Link Zgłoś
filip505 Re: Opony nowe czy używane? 29.10.15, 17:49 .....to prawda i tak robie juz teraz,ale to bylo zaraz po kupieniu M 300, z 15 lat temu,swoja droga opony wymieniam wedlog instrukcji i bardzo malo sie zdaza ze zapasowke zakladam, moze ze dwa razy przez 10 lat, Odpowiedz Link Zgłoś
filip505 Re: Opony nowe czy używane? 29.10.15, 20:12 .....misiaczek,a pozakladaj urzywane,moze dzieci sie wiecej bedzie rodzilo w polsce,to bardzo patriotyczne byloby, Odpowiedz Link Zgłoś
johanesmax456 Re: Opony nowe czy używane? 31.10.15, 21:21 schweppes1 napisał: > Tylko gdy byłem biednym studentem, kupowałem używane opony do samochodu, ale na > wet w tamtej sytuacji było to dziadostwem. Jeżeli pytasz, to znaczy że masz kas > ę na nowe, więc odpowiedź już znasz. Nigdy nie wiesz dokładnie w jakim stanie j > est opona, a jej wybuch przy 140 na A2 to nic fajnego, uwierz... Pytam, bo chcę poznać opinie na ten temat. Chcę kupić nowe, bo uważam że to bezpieczniejsze niż jeździć na używkach. A co do kasy to szukam dobrej oferty, tak aby zbytnio nie nadwyrężyć budżetu domowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.rs Re: Opony nowe czy używane? 30.10.15, 11:17 Tylko i wyłącznie nowe. Daj spokój, jeżdżę często z rodziną, nie mogę sobie pozwolić na jakieś lipne opony. Poza tym różnica pomiędzy używanymi a nowymi budżetowymi nie jest jakaś wysoka. Jeżeli chcesz zaoszczędzić, to szukaj na motointegrator.pl - mają duży wybór, opony w różnych cenach, często jakieś przeceny na dany model czy rozmiarówkę opon. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Nowe. 30.10.15, 14:49 Tylko i wyłącznie nowe. Nigdy nie wiesz, co kto wyprawiał z oponą. Ale że na używkach jeżdżą całe tabuny ludu, to wiem - jak rozbiłem Astrę (na letnich) to zimowe w dwa miesiące sprzedałem (dwa razy po dwie), jeszcze przed sezonem. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Opony nowe czy używane? 01.11.15, 09:46 Jeśli kogoś nie stać na jednorazowy zakup kompletu, polecam zakup po 1 szt przez 4 mc Letnie w zimie, zimowe w lecie. Koszt dostawy wliczony jest w oponę,żeby nie zwiodło was "przesyłka gratis" ;] Gratis możesz dostac tylko w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_rx Re: Opony nowe czy używane? 01.11.15, 21:37 Koszt dostawy nie zawsze jest wliczony w cenę przy zakupie jednej sztuki. Najczęściej jest za darmochę od dwóch, czy za cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Opony nowe czy używane? 02.11.15, 16:26 Oponeo wysyła "za darmo" nawet 1 szt Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Najlepiej... 02.11.15, 17:02 to szukac używanych opon ale beznikowanych, sa najtańsze. A jak się dobrze człowiek zakreci, to za używane takie co na kupach kolo firm oponiarkish leza wogole placic nie trzeba! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Najlepiej... 03.11.15, 14:57 to za używane takie co na kupach kolo firm oponiarkish leza wogole placic nie trzeba! -------- Urban legend :-) Ostatnio z kumplem ptrzebowaliśmy 20 opon do uzbrojenia nabrzeża na przystani i kolesie śpiewali po 30 zł sztuka :-) W końcu kupiliśmy 20 za 5 flaszek.. Ale darmo to nawet obiadu nie dostaniesz... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Najlepiej... 03.11.15, 18:09 Patrz pan, nawet już za kupno smieci się placi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
daros4 Re: Opony nowe czy używane? 10.11.15, 20:14 Ja preferuję raczej nówki, co do używanych to różnie może się trafić, nie wiadomo co się kupi. Ja na ten sezon kupiłem nówki od Yokohamy V903. Czytałem o nich dobre opinie, jak dotąd jeździ się dobrze. Chyba odkąd pamiętam raczej kupuję nówki. Odpowiedz Link Zgłoś