johanesmax456 11.02.16, 11:40 Co sądzicie o tym modelu Mazdy? Warto zakupić taką CX-5? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: Mazda CX-5 11.02.16, 13:33 Rownie dobrze mozesz zapytac o to, czy warto zjesc bigos. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Mazda CX-5 23.02.17, 11:00 Chyba nie sądzisz, że gość pyta o opinię w sprawie Mazdy CX-5, bo pragnie w niej bigos spożywać. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_samochodzik21 Re: Mazda CX-5 11.02.16, 14:09 Mając pieniądze na nową MazdęCx-5, wybrałbym zdecydowanie coś innego w tym segmencie. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mazda CX-5 11.02.16, 16:35 A co jesli mozna wiedziec? Bo wg mnie CX-5 nie wyglada wcale zle jesli chodzi o to co daje w jakiej cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
johanesmax456 Re: Mazda CX-5 25.02.16, 18:05 Ciekaw jestem Twojej opinii dlaczego? Przecież Mazda CX-5 to bardzo dobre auto. Mazda CX-5 2.5 Skyactiv-G, moc 165 KM i moment 210 Nm, rozstaw osi to 270 cm, bagażnik 500l. Szwagier ma taką i nie narzeka, a jest wręcz zadowolony. Wcześniej miał Toyotę Rav4. Odpowiedz Link Zgłoś
makito Re: Mazda CX-5 12.02.16, 11:13 Mi się podoba, w przyszłym roku chcę kupić samochód podobnych rozmiarów i m. in. nad nią się zastanawiam. Tak jak w innych modelach mazdy poprawiono linię, więc wygląda bardziej elegancko niż poprzednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Mazda CX-5 12.02.16, 13:40 Wylewanie wiader miodu na tematy mazdziane i jeszcze wciskanie jakiegos prowincjonalnego dealera na zasadzie spamu - jednoznacznie okresla poziom mentalnosci, drogi stary motywatorze z numerkiem 28. KaPeWu? Odpowiedz Link Zgłoś
makarena00 Re: Mazda CX-5 23.02.16, 12:35 Fajne autko zgadza się, jednak cena trochę przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Mazda CX-5 ssie, skoro za jej reklame 23.02.16, 21:50 sylwia_lestat napisała: > Zobacz jakie to auto ma wyposażenie, parametry i osiągi www.mazda.pl/modele/mazda-cx-5/ceny-i-specyfikacja/ za taki samochód cena wcale nie jest wygórowana. Mazda CX-5 ssie, skoro za jej reklamę biorą się tak nieudane spamerskie trolle. Do tego 192 kuce i 256 Nm momentu obrotowego w najmocniejszej wersji? No jaja sobie robią w tej Maździe? Moje nastoletnie bydle ma sporo więcej, zbiera się lepiej i jeździ sporo szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mazda CX-5 ssie, skoro za jej reklame 24.02.16, 14:58 Abstrahujac od powyzszego spamu, to w tej klasie wcale nie ma zbyt wielu SUVow z 8sek do setki... W premium sa, ale to juz cena 2-3x za te osiagi i choc troche zblizone wyposazenie... A tak to wiekszosc konkurencji nie ma nawet zblizonej wersji maksymalnej... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Mazda CX-5 ssie, skoro za jej reklame 24.02.16, 15:44 gzesiolek napisał: > Abstrahujac od powyzszego spamu, to w tej klasie wcale nie ma zbyt wielu SUVow > z 8sek do setki... W premium sa, ale to juz cena 2-3x za te osiagi i choc troch > e zblizone wyposazenie... > A tak to wiekszosc konkurencji nie ma nawet zblizonej wersji maksymalnej... Że co proszę? Podstawowa CX-5 rozpędzająca się w te 8 sekund do setki kosztuje trochę ponad 150 tysięcy. Dokładnie tyle (a nie 1/2 czy 1/3 tego), co BMW X1 xDrive20i (7,7 sekundy do setki). Dołóż 30 tysięcy i masz podstawową wersję BMW X3 xDrive28i, która do setki zbiera się w 6,5 sekundy (i jest sporo większa w środku). Audi? Q3 dokładnie za te same pieniądze (2.0 TFSi, quattro i z AT). Q5? - Dołóż 7 tysięcy do Mazdy i masz słabszą benzynówkę (fakt - osiągi gorsze trochę). Mietka mi się nie chciało sprawdzać. Więc co to za "okazja"? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mazda CX-5 ssie, skoro za jej reklame 24.02.16, 16:07 A patrzyłeś na listę wyposażenia... ? Zloz mi X3 xdrive 20i z automatem i sensownym wyposazeniem (porownywalnym ze SkyPassion w Mazdzie) za mniej niz 250tys PLN... Bo ceny od ladnie wygladaja w katalogu... Ale zwykle to nawet nie mozna takiego golasa zamowic... Moze przesadzilem z 3x, ale 2x jest juz bardzo czeste... Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mazda CX-5 ssie, skoro za jej reklame 24.02.16, 16:26 Ok po rezygnacji z full LEDowych adaptacyjnych swiatel i trzymajac sie zwyklego naglosnienia HiFi, bo jednak Bose Mazdy jest znacznie gorszy od Harman Kardon w BMW, rezygnujac z podgrzewania tylnych siedzen (bo w BMW sa tylko z naturalna skora, a Mazdzie ta skora jest bardziej ekologiczna i tez sie tej naturalnej z BMW nie rowna) z konfiguratora uzyskalem cene 240tys PLN... czyli z 2x tez przesadzilem... 1,5-2x ;) o taki zapis bedzie najbardziej uczciwy... nie zmienia to faktu, ze druga czesc mojego postu mowiaca, ze wsrod konkurencji nie premium nie ma za bardzo aut szybszych nie odbiegala zbytnio od prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Mazda CX-5 ssie, skoro za jej reklame 24.02.16, 15:21 qqbek napisał: > Mazda CX-5 ssie, Gdyby rzeczywiście ssała to ilość chętnych na jej zakup przekraczała by możliwości produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Mazda CX-5 ssie, skoro za jej reklame 28.02.16, 19:04 Mam 210 kW (kilowatów, nie koni mechanicznych) mocy w swoim aucie i 450Nm momentu obrotowego. To miałem na myśli. W reklamowanej przez Ciebie Mazdzie nie ma nic, co by mi się podobało. Nie podoba mi się nadto robienie z forum tuby reklamowej dla jednej tylko marki. Wyraźnie zabrania tego regulamin. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Z resztą - co tu pisać... 28.02.16, 19:27 ...wyszujajcie sobie posty użytkowników johanesmax456 (założyciel wątku) i sylwia_lestat Spamerske mendy, pomiot rządzony buraczanym gustem "zamawiającego reklamę" i własnym brakiem poszanowania wszelkich zasad (z regulaminami włącznie). Mazda jest do dupy, Idea Bank jest do dupy, Vet4Pet to rzeźnicka przychodnia weterynaryjna, a praca w TaxCare bardziej przypomina obóz pracy niż normalne warunki pracy - dlaczego tak sądzę? Bo zatrudniają pryszczatego idiotę piszącego pod nickiem "sylwia_lestat", żeby wciskać wam (wbrew regulaminowi) swoje guano. Odpowiedz Link Zgłoś
jpiecha1 Re: Mazda CX-5 21.02.17, 16:08 Jestem "szczęśliwym posiadaczem Mazdy CX5 od 14 m-cy. Bardzo dobrze oceniam działanie serwisu Mazda Assistance, bo w ciągu tych czternastu m-cy już trzy razy byłem zmuszony korzystać z jego usług. Samochód od ubiegłego poniedziałku, jak został ściągnięty z autostrady Wrocław- Katowice, stoi w serwisie Mazda Pro Moto w Katowicach. Do dzisiaj nie wiadomo, co się dzieje. Nikt z kierownictwa stacji nie chce się ze mną spotkać, choć pracownika serwisu prosiłem o to kilka razy. Kidy będzie naprawiony też nie wiadomo. Odradzam wszystkim zakup!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone O! I to jest cenna informacja! ;-) 21.02.17, 16:39 O! I to jest cenna informacja! ;-) Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
jpiecha1 Re: O! I to jest cenna informacja! ;-) 23.02.17, 08:36 Auto dalej w serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: O! I to jest cenna informacja! ;-) 23.02.17, 11:47 pewnie wyciągają części wsadzaja stare zepsute żebyś potem wymieniał na gwarancji Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: O! I to jest cenna informacja! ;-) 23.02.17, 11:51 p...a mentalnosc w tych serwisach... Odpowiedz Link Zgłoś
tdf-888 Re: O! I to jest cenna informacja! ;-) 23.02.17, 12:21 no niestety zakłady napraw samochodów to złodzieje bez skrupułów. nie znam innego fachu w którym jest taka przewaga pozycji rzemieślnika nad klientem. jak juz zostawisz im samochód to cie mają. musisz zapłacić tyle ile chcą i mogą powiedzieć ze robili przy nim cuda na kiju podczas gdy samochód stał na placu i nic nie było przy nim robione. patologia. ja wziąłem sobie assistance i samochód oddam dopiero jeśli nie da się nim jechać. żadne tam szukanie dziury w całym ze coś stuka albo szura. paranoja ze po wymianie opon wolałem sprawdzić czy koła dokrecone. ograniczam do minimum! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Mazda CX-5 23.02.17, 11:15 johanesmax456 napisał: > Co sądzicie o tym modelu Mazdy? Warto zakupić taką CX-5? Po rozważeniu zalet i wad oraz zastanowieniu się na spokojnie, można śmiało stwierdzić, że nie ma się co zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
jpiecha1 Re: Mazda CX-5 07.03.17, 09:07 A moja CX5 już czwarty tydzień stoi w serwisie a przypomnę, że ma 14 m-cy i jest na gwarancji. Może ktoś doradzi co z tym zrobić? Muszę ten złom odebrać? Ponieważ usterka dotyczy silnika, to boję się, że do końca gwarancji jakoś dojeżdżę, apotem będę musiał już płacić z własnej kasy za naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mazda CX-5 07.03.17, 20:09 1. Zabrać z ASO gdzie stoi tydzien... 2. Uderzyć do MMPOL - zaskakująco dobrze działa opisywanie w postach na FB.... 3. Jak to diesel to dać sobie spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Mazda CX-5 08.03.17, 09:17 Niektorym jakikolwiek model Mazdy odpowiada bo nazwa sie konczy na "zda" a reszte sobie dowyobrazaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamum Re: Mazda CX-5 27.10.17, 00:23 Pewnie, że warto! Byłam na jeździe próbnej i jest moc :) Nowoczesny, elegancki design. Do tego niskie spalanie i szereg nowych technologii, zaawansowane systemy bezpieczeństwa, no pełen luksus i wygoda. W środku jak i na zewnątrz prezentuje się bardzo dobrze - widać że wykonany z dbałością. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Mazda CX-5 27.10.17, 07:28 No i co z tego? PS Dealer dal ci to wypracowanie, czy sama to napisala? Z daleka czuc fetorek spamu. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Mazda CX-5 30.01.18, 11:36 "Ja tez mam 13 lat i moge sie zapisac na jazde probna". Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Mazda CX-5 31.01.18, 19:30 NIE POLECAM jaremko.mazda-dealer.pl/ Muszą zatrudniać idiotów spamerów,żeby sprzedać te rdzewiejące na prospektach auta. Odpowiedz Link Zgłoś
darmowy1 Re: Mazda CX-5 01.02.18, 09:43 Po przeczytaniu postów j.w. wydaje mi się, że: - jeśli napiszę źle o aucie marki srakiej to jest OK. - jeśli napiszę dobrze - robię spam, pracuję dla dilera. Choć post typu "zapisuję się na jazdę próbną" jest idiotyczny i autor traktuje forumowiczów jak przygłupów. W zeszłym roku szukałem czegoś na starość więc zaliczyłem sporo jazd próbnych. Jedynie właśnie Mazda zrobiła na mnie wrażenie albo inaczej: utkwiła w pamięci. CX5 była powyżej budżetu CX3 za mała, "3" z tylnego siedzenia to porażka. W dodatku po przygodach z turbo w poprzednim aucie szukałem auta z prostymi rozwiązaniami. Skończyło się na Toyocie (nawet nie napiszę modelu-będę poprawny politycznie). Oczywiście obowiązkowo obejrzałem testy z youtuba - jeden pomarudził na to inny na co innego. W przypadku Mazdy gwoździem do trumny była łatwość skradzenia auta odpalanego bezkluczykowo na masową więc skalę. Czy coś się poprawiło od czasu filmu Zachara? Wątpię. Ważne w tym wszystkim jest to żeby po pierwszym odsiewie przejechać się drugi raz autem na które się zdecydowaliśmy. Człowiek jest już mnie więcej ogarnięty i jeśli jakiś mankament uciekł przy pierwszej jeździe- możemy to wyłapać przy drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Mazda CX-5 01.02.18, 09:47 No więc,źle czytasz.Tu się pisze o wszystkich markach,bo po to jest to forum.Jednak NIE JEST po to,żeby dawać linki,czyli spamować,chociażby z tak błahego powodu, jak REGULAMIN tegoż forum. Odpowiedz Link Zgłoś
darmowy1 Re: Mazda CX-5 01.02.18, 13:54 Link to zwykła bezinteresowna pomoc forumowicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Mazda CX-5 01.02.18, 13:58 Taa - forumowicza, który gdzie indziej reklamuje konkurs plastyczny Mazdy, czy też przykładowo klinikę leczącą "babskie" przypadłości... i właściwie nic poza tym nie robi :P Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Mazda CX-5 01.02.18, 14:14 Dupy marketoidom też dajesz za darmo? Ksywka zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Mazda CX-5 01.02.18, 17:43 Jechałem benzyną 2 litrową z automatem... Wersją poliftingową. I tak jak co do samego auta - wygody, przestronności czy jakosci kabiny - nie ma się co czepiać... To automat jest chyba z przed I wojny :-( Z podstawową 2litrówką ( 190 Nm chyba) dramat. Za słaby, a skrzynia jak zepsuta. Świetne zawieszenie - cichutkie i jedrne. Układ kierowniczy taki sobie. Lepszy niz w kiiach, ale do premium czy hondy ma lata świetlne. Fordy, vw też są tu lepsze. W sumie rozczarowanie. J. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mazda CX-5 02.05.18, 12:47 Jako posiadacz Mazdy 6 2.5 AT z 2015 też się przejechałem CX-5 ale z 2.5 i powiem tak, skrzynia AT jest tak wygładzona na zwykłym trybie, że się jeździć nie da... jak u mnie tryb sport włączam od czasu do czasu tak w nowej CX-5 jeździłbym chyba non stop na nim... Silnik 2.0 (210Nm) był już za słaby w wersji do 2017, tzn. 2.0 + AT to była wersja na miasto... w tej patrząc jak jeździ 2.5 + AT wole nie myśleć jak jeździ 2.0... Czyli jak brać CX5 to najlepiej 2.5, a jak 2.0 to jedynie z MT... No i ja np. swój automat w Maździe 6 bardzo sobie chwalę... i kocham np. brak laga na kickdownie czy szybkim ruszeniu w stosunku do wszelkich DSG w grupie VW.... Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Mazda CX-5 06.05.18, 22:47 No bo mazda 6 to świetne auto. A CX5 rozczarowuje motorami i oprogramowaniem automatów. Może diesle są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Mazda CX-5 07.05.18, 02:50 I troche za male. . Wsiadlem dzis do tego.... nope...lokciem mozna pasazerowi szczeke wytracic z geby... Cx9 jest OK.. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mazda CX-5 02.05.18, 12:42 A Toyotę wziąłeś z systemem bezkluczykowym czy bez? Bo jeśli "z" to ją tak samo łatwo ukraść jak Mazdę... A problem z Mazdą to był poprzez popyt złodziejski i akcja kradzieży w Wa-wie (zapewne jakiś kanał przerzutowy Tirami na wschód) a nie system bezkluczykowy... Odpowiedz Link Zgłoś
nieznajacy_sie Re: Mazda CX-5 07.05.18, 08:28 Nie zmienia to faktu, że średnio 1 na 10 mazd 6 zmieniała właściciela bez jego uprzedniej zgody:) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mazda CX-5 07.05.18, 09:20 W Wa-wie przez jakieś 6-7 miesięcy nawet więcej... blisko 20% A najdziwniejsze jest to, że nigdzie w Polsce się to nie powtórzyło... Na śląsku gdzie też dość dużo Mazd ukradli było to i tak 10x mniej niż w Wawie Odpowiedz Link Zgłoś